7
-
InfoCsill #7 Butaság? Wolfram Alpha?
Nálunk azt a programot sokan használták suttyomban még az egyetemi matek zh-ákon is az okos telefonokon már 6-7 évvel ezelőtt.
Az egyik közülük közeli ismerősöm. Úgy kapta meg a diplomát, hogy azt nem tudja kiintegrálni a mai napig, hogy x^2, és ez nem vicc. -
cylontoaster #6 Ugyanakkor a megfelelő vizuális támogatás mellett könnyebb és gyorsabb megérteni az anyagot, így mélyebb és áthatóbb (nem lexikális) tudása lehet. A néhány statikus ábra helyett lehetne sok interkatív. Vagy akár csak ugyanaz, mint amit magától is rajzolna, csak nem kell lerajzolni, ezzel időt spórolva. Nem nehéz a természettudományos tárgyaknál illetve a törinél elképzelni hasznos használatot.
Ahogy mindig, itt is az arány megtalálása a fontos, és nem feltétlen az a jó, ami régen volt.
De nem az iskolában korlátoznám ezt, ahol egyértelmű haszna van, inkább otthon kéne a gyereket rávenni arra, hogy a fantáziáját jobban igénylő játékokat játszon. A LEGO is addig ér valamit, amíg nem a mellékelt útmutató szerint épít :) Vagy rúghatja a bőrt a falnak, IT előtt is megvolt a lehetősége annak, hogy a gyerek ne használja a fantáziáját. Amikor én voltam gyerek, akkor a TV-t volt sláger szidni, természetesen néztem én is, ettől még többet olvastam vagy építőztem, mert így neveltek. -
dyra #5 Az agy olyan mint egy izom. Ha használod akkor okosodsz ha nem akkor meg hülyülsz. Ha mindent készen tálalnak neked az nem segíti a megértést. A sok vizuális tartalom feleslegessé teszi a képzelőerőt egyenes út az elhülyüléshez. -
ugh #4 Pedig részben igaza van és te beszélsz baromságot.
Csak megint a két szélsőség ami az emberiségre jellemző mert alapvetően egy idióta.
Egy mostani kölök ül a lego előtt és semmi értelmeset nem tud összehozni belőle, mert készen kapják a cuccot a sok pixaros render fos, az idióta konzolok, pc-s, tebletes játékok miatt.
A tanulás az más lenne, de ahhoz le kell tiltani a játékok telepítési lehetőséget.
Konkétan a mai gyerekek lexikálisan "okosabbak" lesznek az előző generációknál, de alapvetően egy legyalult agyú zombdroidok, 0 kézügyességgel fantáziával. -
ugh #3 Egyenlő esélyek mi, bazmeg.. -
Cat #2 Butaság. Egy eszköz, amit bármely órán lehet értelmesen használni, legyen az kémia vagy matek. Próbáld ki pl. a wolfram alfát: https://www.wolframalpha.com
Egy ilyenért ölni tudtam volna gyerekkoromban:
Utoljára szerkesztette: Cat, 2017.06.13. 09:47:44 -
dyra #1 A gyerek képzelőerejének egyáltalán nem tesznek jót a digitális kütyük. Abszolúte mellőzni kellene a komolyabb használatukat kivétel INFO órák.