342
Metro Exodus
  • lonvard
    Ha így gondolod, akkor is hiánypótló, mivel a Fallout sorozat egyszerűen beszart (nálam már a 4. résznél). Ilyen minőségben nincs posztapok játék a piacon.
  • molnibalage83
    Köszi a spoilereket...
  • DasIsFuck
    Az igazi Metro érzés akkor veszett el, amikor kihozták a játékot a metróból. Lett belőle egy sokadik nukleáris poszt-apokaliptikus játék az ott már agyon ismételt nehézségekkel.(retardált szekta, kannibálok, személyi kultuszos bandita banda...) Az egyetlen emlékeztető, hogy ez egy Metro game az az, hogy a karakterek még mindig orosz akcentussal beszélik az angolt, de ha az nem lenne, hívhatnák ezt bárhogy.
  • molnibalage83
    Wall of text...?

Azért meredek egyenlőség jelet tenni a warez és pénzen vett játék közé. Az külön vicc, hogy alig pár sorral lentebb helyesen te is szóltál, hogy a warez problémát talán nem ebbe ma topikban kellene kitárgyalni.

Értem én, hogy te vagy a modi, de azért néha te is elszámolhatnál húszig kommentelés előtt.
  • lonvard
    Nekem abszolút megvan a hangulat, lőszerparám is megvan, mivel ha megtámadnak a szörnyek akkor gyorsan fogy. Most jutottam el odáig, hogy kerüljem a szörnyeket, mer csak apasztják a készleteimet. Próbálok 1-2 lövésből dolgozni, emberekre meg késsel megyek. És várom a hellsinget, mer első részben az volt a kedvenc, és itt is jó hasznát fogom venni szerintem. :)

Autosave fölöslegesen látványos, szerintem is hiba.

Ami még idegesít, az a dobható taktikai fegyverek célkeresztje. Valszeg erre annyi a megoldás, hogy nem használok célkeresztet, csak a késdobálást még be kell gyakorolnom, hogy a fegyverhez képest hova célozzak.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.22. 10:57:20
  • grebber
    Előző két részben se volt kimagasló az AI nem értem miért vártál mást.
    Előzőeknél sokan sírtak hogy kevés a lőszer meg a szűrő..mert nem játszották normálisan.Sok helyen olvasom itt is baja van vele sokaknak. Nem esett le nekik 2 rész után ,hogy ez nem Cod ,hanem itt mindent fel kell szedni.
  • Voltan
    Egyébként elsőre azt mondtam, hogy ez egy szar - ismerem, szeretem az előző két részt, de ugye itt open world van, tehát úgy is álltam hozzá, menjünk, oszt osszunk keményen. Mikor háromszor kergettek meg a szaros kis mutáns prérikutyák, akkor tudatosult bennem, hogy ez azért nem a szokásos open world, hanem mégiscsak Metro :D Szóval állítottam egyet az agyi tekervényeimen, és így már tényleg parádés :D

/elszoktam a Stalkertől, na.
    Utoljára szerkesztette: Voltan, 2019.02.22. 10:00:28
  • gstup
    Akkor én vagyok az egyetlen ezek szerint akinek nem igazán tetszik a játék. Már bánom azt a 24 ezer forintot amit kiadtam érte. Közelébe sem ér az "igazi" Metro érzéshez. HC-n játszom. Egyszer sem volt még hogy spórolnom kellett volna a lőszerrel.Annyit tudok gyűjtögetni és gyártani hogy rég elveszett az igazi Metro-s érzés amikor 6 db 7,62-es és pár shotgun tölténnyel kezdtem neki egy küldetésnek. Jó pofa a kiegészítők csere-beréje is,de ilyen sem volt a könyvekben.Örültél ha volt egy fegyvered,nem hogy még a hátizsákodban,laser,4x scope,holo meg minden sz*r volt hozzá. (Lehet a spartant kell majd megnéznem). Ai közepes szintű,semmi kiemelkedő. Autosaving borzasztó.Eddigi legrosszabb amit láttam játékban. Sokkal több dialógust tettek bele,ami jó lenne,de könyörgöm Artyom miért egy némasági fogadalmat tett pappal egyenlő. Ha már az átvezető intrókban van hangja,nem tudták volna megoldani hogy a dialógusok közben a karakterem is mondjon valamit?! Mindenki beszél "hozzád",Te meg csak állsz némán.Nagy csalódás.
  • Voltan
    Egyébként kíváncsi vagyok, hogy mi lett azokkal, akik ezt a kis rést kihasználva megvették ott - én nem mertem. El tudom képzelni, hogy az epikék nem nyelték be a hibát...
  • Voltan
    Haggyadazt, emiatt felesleges Grebberbe belekötni, ő ilyen, ismerheted már az eredetijátékaink topikból.
    Nekem is tartott pár évig, mire megszoktam, de hát ez van, őt így szeressük :)
  • lonvard
    Jah, bár a bizbaszok gyűjtögetése az már szerintem nem játék, hanem hivatás. Arra születni kell. :D Nekem az a játék a Metroban, hogy mittudomén gubbasztok a nádasban, várom hogy az a kétlétű hülye rovarhal arrébb csússzon, közben rápillantok az órára, a sugárzásmérőre, megvizsgálom a fegyvereket, megnézem a mapot, na közben a kétéltű elkotródott, akkor osonva odébb megyek, elő a távcsövet mer valami épület van nem messze, tiszta a levegő, odasietek, ránézek az órára, tovább osonok, be az épületbe, fülelek, óvatosan lépkedve elkezdem átvizsgálni, stb. stb. . Szóval ez a feeling, hogy vadászból könnyen lehetek préda, és csak az dönti el, hogy melyik leszek, hogy én veszem észre előbb a veszélyt, vagy az lep meg engem.
  • j0nNyKa
    mindenkeppen kezdjed el a szemelyeskedest itt is szokasodhoz hiven, nem foglak kihajitani erte, aztan nem kell olvasni a 100 oldalas wall of textjeidet a moderator levlistan
    ez az ami semmikepp nem fog megtortenni ha folytatod
  • grebber
    Mindenki másért játszik mást lát egy játékban. Ezzel nem szállok vitába ,mert értelme nincs...
    Boxon van acsi, ps-en van acsi steamen van acsi akkor nem fogom ótvar helyen venni ahol ezt nem voltak képesek belerakni.. Az acsizás egy plussz "nehézségi" "kihívási szint" Végigvinni simán egy metrot az nulla azt egy 3 éves megcsinálja na de kimaxolni őket az már már művészet
  • molnibalage83
    Lehet, hogy bennem van a hiba, de én nem achievementekért, hanem a játékélményért és a történetért játszok...

Ennyi erővel warezba is leszedhetném ugyanott vagyok mint az epic szarossal.
    Olvastam már sok bugyuta kommentet az sg-n, de ez igen erős a mezőnyben.
  • Danecay
    Tényleg jó eddig, jellemzően ilyen kései óráig nem szoktam játszani de már úgy beszéltem le magam, hogy OK mára már elég lesz :) Úgy gondolom, hogy az eddig látottak alapján túlteljesít az eddigi részeken minden területen: grafika, történetvezetés (még a sok animáció ellenére vagy miatt is), karakteranimációk (még ha a nagy fejlesztőktől, kiadóktól megszokott szintet nem is feltétlenül hozza de elfogadható és élvezhető minőségűek) sebzésmodell ami inkább hasonlít egy AAA játékban látottakra mint a korábbi METRO-kra. Én egyébként közepes beállításokkal tolom egy GTX 960-al, bekapcsolt tesszellációval, fizikával és hairworks-el átlag olyan 50FPS körül egyelőre. Olyat is olvastam, hogy úgy néz ki mint a Redux Metrok, amit csak cáfolni tudok lévén vagy 2 napja végeztem a Last Light-al és ugyanezen hardver mellett magasabb beállítások mellett nem kicsit rosszabbul nézett ki mint az Exodus.
  • Zsombi33
    Kiváló játék, minden szavaddal egyetértek.
    A régieket is imádtam de ez a best! Végre egy hibátlan darab.

Utoljára szerkesztette: Zsombi33, 2019.02.21. 23:04:16
  • grebber
    Nem vettem meg. Epic storeba semmit. Én acsizni akarok. Ennyi erővel warezba is leszedhetném ugyanott vagyok mint az epic szarossal.

Az a kép kamu volt írtam is hogy kb 5 perc volt paintbe

Kivárom amíg bundleba lesz addig szerintem már magyarítása is lesz legalább
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.02.21. 21:51:51
  • Voltan
    Grebber, te nem vetted meg az Epic-en ocsóér? Még képet is linkeltél, hogyhogy nem tolod?
    Utoljára szerkesztette: Voltan, 2019.02.21. 21:29:48
  • grebber
    Új patch érkezett

Build numbers:

Epic build (verify in-game from Main Menu Options or Pause menu) – 1.0.1.1
    Epic Store/exe version – 0.1.0.12
    Steam build (verify in-game from Main Menu Options or Pause menu) – 1.0.0.1
    Steam Store/exe version – 3574956

Patch Notes:

General Stability fixes
    Optimization for Lower spec PC's
    DLSS fixes and improvements to sharpness
    Fixed wallmark vfx for DX11
    RTX fixes and optimization
    Added bugtrap support for reporting crashes to 4A Games
    Benchmark tool fixes

Additional info:

The new bugtrap tool will detect a crash or other fatal error that may occur in the PC version. It will gather some limited data from your machine and prepare a report that you can send to 4A Games via the Metro Support site. No user identifiable information is collected, but the report can be fully reviewed before sending. This is the message you will see if this occurs:

errormessage pc feb18

For controller lag reports on PC – If you have a high spec machine capable of running at high framerate, but have vsync in half, you will likely experience controller lag issues. The larger the difference between the possible framerate of a machine, and the vsync setting, the more lag you may experience. Please switch vsync to off or full to reduce these chances. We are continuing to investigate this issue.

Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.02.21. 20:57:49
  • lonvard
    Nehezen tudok betelni ezzel a játékkal. Pontosan abba az irányba mentek el, amit én szeretek, hogy legyenek kütyük (iránytű, a térkép nem északra tájolt, legyen távcső, a távcső is olyan hogy nem egyből éles hanem fókuszálgat, hülyére lehet állítgatni a fegyvereinket, lassan telik az idő, éjszaka és nappal is van, óra mutatja az időt ésatöbbi ésatöbbi. A hangulat is olyan, hogy amikor az éjszakában kajakozom a jeges vidéken, és óvatosan húzom a lapátot és meg megállok, hogy ne keltsek zajt, eh, zseniális. Most például nappal próbálkoztam becserkészni egy banda területét. Azt hittem nem látnak meg, felmásztam egy olajtartáj tetejére, távcsővel mérem fel a terepet. Erre csatt, fejlövést kapok, halott vagyok, de még hallom ahogy magyaráz a sniper, hogy elkapott. Más játékokban ez úgy van hogy észrevesznek, felpörög a zene, kiabál az ellenség, és csak azután céloz, hogy a marha gamernek legyen sansza. :D Hagy a játék nyugodtan mozogni, mindent felfedezhetek, mindent én döntök el, nálam ez így az elején 10/10. Egy dolog zavar, hogy a bizbaszok miatt egyszerűen nem találom az optimális billentyűkiosztást, de hát édes egy teher ez, végre egy ilyen játék bazmeg, eeeh!

• Zsombi33
    Elnézéseteket kérem!
    Idő kell a szabályzathoz, elsőre a keresett játékot is nehezen találta. Még bénázok!
    2 nap alatt senki sem ismerhet úgy egy ilyen összetett oldalt mint a tenyerét.
    De majd nézelődök keresgélek, és talán bele is jövök mit hogy kell és lehet.
  • j0nNyKa
    - nem beszeltem hitrol, szabalyokrol beszeltem
    - nem is ertem a mondatodat, nincs semmi ertelme
    - nem szoktam ketszer szolni mielott 2 napos regeket reptetek
  • jarlaxxe
    Ha még lopni is béna vagy akkor inkább lapulj mint szar a füben és ne okoskodj...
  • Zsombi33
    Szerinted minden egyes új játéknál, ha problémák tömegét tárgyalják.
    Te szentül hiszed hogy mindig csakis a bolti a téma?
    Utoljára szerkesztette: Zsombi33, 2019.02.21. 14:04:21
  • j0nNyKa
    figymar emberek allitolag sgn a warezt nem nagyon eroltetjuk, vagy nyissatok neki sajatban offtopicot, vagy jegeljetek a temat kossz
    Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2019.02.21. 10:25:44
  • Zsombi33
    A mentés a KAT oldalon lévőnél marad, de a verza a rendszert azt megzakkantja!
  • Zsombi33
    Sziasztok!
    Én a KAT-ról töltöttem, jól fut a törés is sikeres. De a főmappában volt pár Kínai fájl, már akkor gyanús volt.
    játék után Aoemi backuper visszatöltés lett a vége.
    Azt szeretném kérdezni, hogy találtam itt is egyet.
    Ezt próbálta már valaki? Metro Exodus (CPY)
    Nem szeretnék megint úgy járni W10-en.

Utoljára szerkesztette: Zsombi33, 2019.02.21. 02:52:20
  • TomStorm
    Igen,törli mind sajnos
  • lac coo
    Ha indítok egy új játékot a régi mentés elveszik ? Nem merek rányomni, fiam már elkezdte , nehogy megszivassam ... :)
  • grebber
    Szokásos Metro.. Ha csak örülten rohannál előre mintha cod lenne szívni fogsz. Kraftolni kell sokat hogy legyen elég lőszer.. Szóval érdemes minden mmre benézni és felvenni mindent
  • JonasSandor
    Nehézsége milyen?
  • chris0000
    felrakták gyerekek,gondolom érti mindenki...üdv.
  • TomStorm
    Na vége:)
    Kicsit pihenek rá és mehet Ranger HC!
    Hardcore szerintem ajánlott első végigjátszásra.

Én élveztem végig.Egy perce se volt unalmas!
  • lammaer
    Marha :)
  • lonvard
    Azért kell Metro 2033-al kezdeni, mer az leviszi az igényszintjét az embernek egy 2 négyzetméteres metrókocsiból lekanyarított lakhelységre, aminek a falain fővárosok képeslapjai fityegnek. :) Artyom hogy örült volna egy 18 négyzetméteres garzonnak! :D
  • grebber
    Saját lakást kell építeni mese nincs...Amiket újonnan épít bárki mondjuk társas házat és azt árulja + eladná xy régi házát...Na itt olyan pofátlanságok vannak ,hogy az agyam eldobom. Én is nézegetek lakást mert dobbantanék, de azon vagyok inkább építenék újat, mert az olyan lesz amilyennek én akarom + jobban kijövök mintha bármit vennék...
    Most húztak fel egy társasházat jó helyen de csak egy szám volt kint nem tudtam ki fia borja, aztán facebookon egy eladó ház felvitt a jofogásra és ott láttam meg az elejét mondom ez ismerős az volt az egy 39nm-es "garzont" 18milláért adnak

Na de elég az offból várjuk a Humble bundlet amibe a game szerepel majd
  • lammaer
    Hálistennek annyi eszük volt hogy adókedvezmények meg hasonló dolgok járnak, igy az célcsoport akire te gondolsz annyira nem fog jóljárni. Az viszont tény, hogy az ingatlanpiaci árak megint elszállnak a picsába, tehát igazából összességében sokkal több embernek okoznak kárt ezzel mint amennyinek segítenek... mert mindazok akik nem jogosultak a támogatásra többet kell hogy fizessenek a megszerzendő ingatlanokért mint a nagy ötlet előtt... aki meg jogosult, az meg max azt HISZI hogy jól jár, pedig ő is jelentősen többet fizet... de tényleg hagyjuk, nem ide való
  • grebber
    Ez a 4 gyerekes dolog mondanom se kell itt magyarba kiknek fog kedvezni, kik lesznek többségben pár éven belül....szomorú jövőképet vetít előre
  • lammaer
    Sose mondták hogy olcsóbb lesz, csak hogy ők megszabadulnak egy csomó költségtől.... mi meg beleképzeltük hogy az árcsökkenést is jelent....

Ugyanez az ebook, de bármilyen adócsökkenés ("yay, csökken a sertéshús áfája") vagy állami támogatás ("juhé, kapok 10 millió vissza nem térintendőt lakásvásátlásra") is ugyanezzel az eredménnyel jár.... (pártállástól függetlenül mindegy ki csinálja).
  • goofey84
    Anno azzal érveltek a kiadók a digitális terjesztés mellett, hogy olcsóbb lesz a játék, mert egy csomó költségtől megszabadulnak, hát látjuk mi lett belőle.