Metro Exodus

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Végigjátszottam. Nagyon tetszett. Jó befejezést kaptam. Lehetett volna több helyszín és kicsit hosszabb. Lesznek majd DLC-k. Kivi vok, h miket kapunk bennük.
Dency
Az igen. 😄
Más:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kár hogy a tikharhoz a legjobb/leghatásosabb kiegészítőt csak az utolsó fejezetben kapjuk meg.

Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W

Volt egy tök vicces bugom. Sivatagos rész utáni spoiler.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Most volt az a rész, amikor Katya és Stepan összeházasodtak és utána Anna elkezdett vért köhögni és miközben lefektettük a kanapéra meg minden, hallom, h Alyosha kiabál, h "Take a seat", meg "Have a drink!", meg hasonlókat és gondolom magamban, h wtf, ez nem a legjobb időzítés, erre az átvezető után, látom, h két Alyosha van és az egyik még az asztali körüli mulatságból maradt meg és az még nagyban piál, meg ünnepel.

egyrészt piszok szembetűnő másrészt elég gáz, hogy több százezres vga-nál is trükközni kell szimpla full hd-nél

Jó kérdés. A Volga utáni pálya előtt megtaláltam, de most értem a sivatagba és ott csak egy kis részébe enged be a vonatnak és ott nem találtam. Lehet, h nem minden fejezetben elérhető.
Voltan
A vonatban az első alkalommal van egy kis asztal egy naplóval, amiben lehet olvasgatni a karakterekről, meg mindenféléről. Viszont azt csak akkor láttam, azóta kerestem, de nem találom. Tudja valaki, hogy hol van?

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

grebber
Konzolos eladásról se hallani ,így nem sok köze van hogy pc-n mire jött ki. Resi 2 remakenél érdekes kb hetente jelzik (mondjuk azok több millás mérföldkövek) de legalább szó van az eladásról.

Next PC upgrade: 2022

Dency
Nem tudom volt-e már, ezzel plusz fps nyerhető, sivatagos, taiga résznél.
Növényzet árnyékolását kapcsolja ki, ami nem annyira szembetűnő (szerintem). User.cfg-ben kell átírni 0-ra a következő értékeket:
A fájl elérési útvonala:
C:\Users\Name\Saved Games\metro exodus\##################\user.cfg
r_foliage_hemi_ao 1 -> 0
r_foliage_shadows 1 -> 0

Nálam +40 fps-t dobott 1080 ti-al, extreme beállításokkal full hd-n.
Nagyítsatok rá.
Előtte:

Utána:

Utoljára szerkesztette: Dency, 2019.03.09. 16:29:44

Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W

Gondolom azért, mert az SG-s játékosok nagy része PC gamer és a többség a Steam verzióra vár.
Voltan
Annyit olvastam valahol, hogy az előző két Metro cím össz eladását már megfejelte.

grebber
Furcsa.Sok játéknál már 3 nap után fröcsögnek ,hogy jujde fasza mert ennyi meg annyi fogyott. Itt meg lassan 1 hónapja kint van azt csak a kuss van <#nemtudom>

Én is a végére értem, a befejezés nagyon megfogott. Pedig a Volga-i résznél azt mondtam, hogy ez unalmas, de a sivatagos résztől egyre jobb lett. Milyen jól tettem, hogy kitartottam a végéig. 😊
bigiboi
Köszönöm!<#worship>

j0nNyKa

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

bigiboi
Sziasztok! xboxon melyik gombbal kell javitani a maszkot?

Dency
Na végéhez értem, rossz befejezéssel. Pedig kb mindent úgy csináltam ahogy kell, nem öltem meg ártatlan embereket, vagy mit kellett volna csinálnom hogy a jó véget kapjam? Aki rámlő azt nyilván lelövöm, nem várom meg még szétlő a picsába. Gitár, teddy maci megtalálva, sivatagban a csajnak oda adva a fénykép. Szolgákat kiszabadítottam.
Összességében jó volt, bár ez az open world téma kicsit frusztráló, ide menj oda menj, kerüld ki a szörnyeket amennyire tudod mert ha belemész a fightba, az egyébkén drágán összekraftolt ammo megy a levesbe. Grafikailag a zárt terek dominálnak és a havas rész. Itt nagyon szép a játék. Sivatagos résznél 1 kicsit mad max feelinget adott a játék. Ahol kifejezetten "ronda" volt az az erdős Taiga rész, plusz az sem tetszett ha a játék belekényszerít egy borzalmas fegyver használatába.
Utoljára szerkesztette: Dency, 2019.03.07. 17:12:14

Megtaláltam traslator segített.

Molotov koktél kiválasztása hogy történik és melyik billentyűvel dobom el.

TAB hosszan nyomása és akkor tudsz váltani lőszertípust.

A golyós fegyverhez ha jól gondolom van a golyó és egy robbanó égő golyó, mindkettőt gyártottam, de nem tudok átváltani égő lőszerre. Lehet csak egyik fajta kell legyen és akkor azt használja, nem lehet váltogatni?

Far Cry-Fallout keverék.Nem hiszem hogy többet fog adni a magyarosítás.

Én leálltam a sivatagos küldik felénél, nem játszom tovább a játékot, csak ha kijön a magyarítás. Játékélmény sokkal szegényesebb így, olyan érzésem van, mintha egy Far Cry játékot tolnék. De ha átélhetőek lesznek a párbeszédek, elolvasom az összes tartalmat és hasonlóakat, akkor reményeim szerint sokat fog hozzá tenni. Majd 1 év múlva. 😄
soo277
Sziasztok
Caspian utolsó küldiénél,tudja valaki mi ez a bug?visszamentem párszor de semmi(tesomnak elsőre jó volt)
ja nem virágboltos
köszi

8600k,32gb,2080,Acer predator 27"

Megoldott, úttorlaszt le tudtam rombolni.

Ez ilyen váltós feladat. Már nem tudom hogy volt, de ha mögötted torlasz van, akkor előrefele vezet az út, éppen csak másik sínpáron, és akkor keresel egy váltót.
Nem megy az angol, nem tudom mit kell csinálni. Volga mentén résznél járok, azon belül ha jól gondolom el kellett hozni egy vonatot egy épületből. Az épületbe alatta csónakkal lehetett bejutni, onnan eljutni oda ahol az épület sin kijáratánál lévő vaskaput kinyitni. Vonatra felszállok, de nem tudok sehogy se vele eljutni a térképen jelölt helyig, a célhoz közel elakadok van egy úttorlasz. Mi a feladat, hogyan tudom megcsinálni?

A nagyobb baj az, hogy a térkép előtt álva hiába nyomkodom a "D"-t, semmi nem történik, viszont visszalépni sem tudok ugyanez miatt...

Nem kell semmit sem csinálnod. Magától letölti a patchet, bármelyik platformon is játszod.
Játékon belül kell patchelni, vagy letölteni valahonnan a patchet és futtatni?

Voltan
Jaja, én is dobnám, mert van silent assassinhoz a hangtompítós távcsöves pisztoly, közelharchoz muszáj a sörétes, de egy kala azért hiányzik erősen, viszont a másik kettő kötelező, az én játékstílusomhoz legalábbis, azokra nem cserélném. Ez a tikhar eléggé vacak sajnos.

Oroszországban utazol a vonaton és türelmetlen vagy? Eh. 😄

rage
Nálam ilyen gond nem volt, a nagy térkép előtt állva kell a földgömb ikont választani, az visz át a következő küldetésre.

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

Urak,

a "Spring" fejezet végtelennek tűnő vonatozása mikor ill. hogyan ér véget? Ha a vonaton fel alá sétálás közben bármi helyi időtöltésbe belekezdek (PC-n), nem tudok belőle kilépni, hiába nyomom a feltüntetett gombok bármelyikét, nem reagál a program és nem is jelzi vissza a gombnyomást a bal alsó sarokban. Lehet vajon ennek az oka az új patch végén említett probléma?

".. If you have a high spec machine capable of running at high framerate, but have vsync in half, you will likely experience controller lag issues. The larger the difference between the possible framerate of a machine, and the vsync setting, the more lag you may experience. Please switch vsync to off or full to reduce these chances. We are continuing to investigate this issue."

Továbbmegy egyébként a program magától valamikor, ha nem tudok csinálni semmit sem, vagy nekem kéne valami triggert átbillenteni?

Kösz

A legrosszabb csónakanimáció amit eddig játékban láttam. Annyira esetlen, mintha Artyom nem tudná hogy az evezőket a vízbe kell mártani és nem a levegőben hadonászni velük.
Pókok ellen jó a tikhar tüzes lövedéke.
Pff, akkor ez azt jelenti, hogy a hellsinget se tudom majd rácserélni. Mondjuk ott már gyanús volt, mikor a mesterlövész puskát se tudtam.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.26. 15:16:30
grebber
Nem lehet. Az az alap. Azért van hogy aki béna balfasz annak is mindig legyen fegyvere mert ahhoz mindig van lőszer...
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.02.26. 14:42:32

Figyeljetek, tikhart le lehet cserélni? Mer engem idegesít, hogy ott fityeg a hátamon, miközben el tudnék képzelni hatékonyabb fegyverhármast is. Például egy pisztolyból hangtompítós puska, a kalash univerzális tehát abból bármit lehet szituációtól függően, és harmadik fegyvernek egy sörétes pisztoly. Mer nekem az a több lövetű sörétes gyengének tűnik. A pisztolynak egy lövés a zombi, azzal a puskával meg nem tudom hányat rá kell durrantanom, miközben a sebzésük ugyanaz. Szerintem az van, hogy a puska csak nagyon közelről hatékony.
Tök jó hír, hogy te fordítod. 😊
A tajgán belefutottam egy olyan bugba, hogy elölről kellett kezdenem a fejezetet. Szerencsére még viszonylag az elején voltam. Történt az, hogy halál után úgy töltött vissza, hogy eltűnt minden felszerelésem térképestül és mindenestül és interakcióba sem tudtam lépni semmivel pl létra.
Tényleg működik, köszönöm a választ.
lostprophet
El leszek még vele egy ideig, jó sok szöveget tartalmaz 😊

Magyarítások: http://lostprophet.hu Magyarítás videók: http://youtube.com/elveszettprofeta

Jaj má, Te úgy is a gyűjtögethető bizbaszok miatt veszed meg! 😄 Egyébként itt a világon semmit nem lehet gyűjtögetni. Ami kihívás, hogy a nagyobb mapoknál a távcsővel megtalált ojjektumokat, amiket kérdőjellel jelez a térképen, azt tisztességgel végigjárjuk. Meg egyébként hasznos is, mert oda szokta pakolni az exkluzív alkatrészeket fegyverekhez, páncélokhoz.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.25. 22:31:45
grebber
Elkezdődött a magyarítás<#worship>
Atom zsír.. akkor mire bundlezva lesz bőven magyar lesz már ez is. Várom ezerrel<#eljen>

Pont ott tartok, nekem is rá kellett keresnem. 😄
Simán "r" betű alap beállításnál.Ha hosszan nyomod az r-t utána lehet pumpálni bal egérgombbal hogy elég magas legyen a nyomás a fegyverben.

Ha jól olvasom, TAB-ot nyomva tartod és R.

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

Sziasztok!
Biztos nagyon láma kérdés, de a Tikhar-ban hogyan lehet lőszert váltani?
Megkaptam a második fajtát, készítettem is, de nem tudom hogyan kell betölteni.
A lőszerkészletben csak az eredeti fémgolyók láthatók. Help!
Zötykölődünk a tavaszban, Anna bóbiskol épp mellettem, hangulatos. Ami a pozitívum, hogy igen sok órát el lehetett tölteni a térkép kérdőjeleinek vizsgálgatásával, nem volt olyan érzetem, hogy kevés lesz nekem a játék. Mióta megvan a tölténytáras páncél, sokkal jobban érzem magam. Revolvert fejlesztettem fel hangtompítós puskára, tökéletes emberek ellen, a kalasnyikovot meg nyílt tűzharcban használom, vagy szörnyek ellen. A távcsője pontatlan, szerintem lőszerpazarlás használni. Helyette lézeres irányzékkal célzok messzire is. Szörnyes terepre hangtompítós kalast vittem, meg sörétes pisztolyt. Ami a gyenge pontja a játéknak szerintem, hogy idáig legalábbis rendkívül fapados a történet. Órákig bóklászom, felfedezek mindent, aztán visszatérek a fő történeti szálhoz, és az meg tök hamar megvan, és olyan végtelen egyszerű (történetileg) az egész. A hatásvadász jelenetek súlytalanok. Na de ez még csak a játék első (második) szelete volt, lássuk a tavaszost! 😊
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.02.24. 16:46:06
McFrost
Nekem ez a rész azért tetszik, mert nem kell a metróban annyit bóklászni, lehet sokat a szabadban kószálni. Éppen ezért nem is játszottam az első 2 résszel, rosszul vagyok a szűk helyeken a játék alatt. RX 470-en ultra beállítás szépen fut a gém, nem tudom mennyi fps, de nem érzek akadást.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8