23
  • zola2000
    #23
    Ez a lényeg.
  • ostoros
    #22
    A prédikálni szó láthatólag triggerelt téged :D
  • NEXUS6
    #21
    Szerintem konkrét dolgokra gondol emberünk. Az internet (általában) nagyon jó kis hipszter játszótér volt, ahol lehetett nyomni a píszi dumát, ami gyak azt jelenti, hogy úgy fekázok, hogy azokat oltom lájtosan, akik a fekákat oltják, de közben alig várom, hogy valaki valami dúrvát szóljon rájuk, amiért én kioktathatom.
    És ő erre ki is találta a Twittert, ahol nagyon magas szinten lehetett szídni a É-koreai kormányt, az elnyomó diktatúrákat, a rasszizmust, védeni a migránsokat, vagy a klímát, illetve a fókbébiket amikor az atrocitásokról szóló, néha esetleg túlzó (de a cél szentesíti az eszközt) anyagokat nyomtak, meg ilyenek.

    De aztán jöttek az un. "trollok" élükön Trumppal. Ők tök ugyan azt csinálták, mint hipszterkéim, csak épp más volt mindenről a véleményük. Na de ezt nem lehet!

    Kész vége, az internet elromlott!!!
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.05.29. 09:15:44
  • talpi
    #20
    Nem kell ezen csodálkozni. A média mint terméket árulja a gyűlölködést, mocskolódást, degradálást és elhiteti az emberekkel ez a szabadság. Ezt boldogan elfogadja a "nép" és önfeledten cinkel, gyalázkodik, köpköd.
    Csak rosszabb lesz. Egy pszihomókus egyszer azt mondta: "olyan ez a net, mint egy tereprally. Nem lehet tudni a következő domb mögül mi bukkan elő."
  • xyl
    #19
    Hááát....

    Kezdjük az elején: Wikipédia:
    "Az internet olyan globális számítógépes hálózat, amelyen a számítógépek az internetprotokoll (IP) segítségével kommunikálnak."

    Általában nem ilyen értelemben tekintünk az internetre. Nem is akarok tovább a fogalmakon lovagolni, viszont az, hogy "a tudásmegosztás paradicsoma helyett a figyelemhajhászás pokla" - Na ez az, amiben egy szót ki kell cserélni: "helyett" helyett legyen "mellett".
    Mindenki eldöntheti saját maga, hogy mire használja az "internet protokoll segítségével kommunikáló számítógépeket".
  • Nemzsidó
    #18
    Jól becsaptatok...

    Egyből hívtam a szolgáltatóm, hogy azt írják, elromlott az internet, meg azonnal posztoltam is mindenhová. És jöttek a válaszok, hogy nem is romlott el...

    Ezért írtam most ide, hogy ki találta ki ezt a hülyeséget, hogy elromlott a net...???
    Hát le kéne lövetni ezt a twitterbuzit, hogy ilyen álhíreket terjeszt...
    Ha elromlik az internet, az a világvége. Ha itt a világvége, elromlik a net.
    Ha net-annyahú... na mindegy...
    :)
  • vik3
    #17
    Egyszer eszébe jutott valami, alapított egy ma sikeres céget és aztán lehet megmondani a tutit

    Arról is nyilatkozott, hogy a cégéről még adónemet neveztek el? A mintapéldája, hogy kell elkerülni az adózást, offshorozgatni, optimalizálni, hogy véletlenül se kelljen befizetni a költségvetésbe - na ez a baj az internettel
  • tom_pika
    #16
    Fejre állok az ilyen idealista álmodozóktól. A sok hülye mellett ők okozzák a legnagyobb kárt, akik próbálják bemagyarázni, hogy az ember más ill. más lehet, mint amilyen valójában.
    Utópisztikus akcióterv felvázolása nem megoldás.
    Utoljára szerkesztette: tom_pika, 2017.05.27. 09:36:19
  • lerboy
    #15
    Pedig a Prometheus hasonlat tényleg jó. A tüzet is lehet értelmesen használni (főzés, fűtés stb.) és lehet vele gyújtogatni is. Nem az internetet kell megregulázni, hanem a világ oktatási rendszereit kellene átalakítani és mondjuk a tanrendben több időt fordítani arra, hogy a gyerekeknél kialakítsanak egy egészséges internet-használati szokásrendszert. Továbbá a szülők gondolkodását is át kell állítani, mert a szülők nagy része úgy van az internettel, hogy ráhagyja a gyerekre, mert addig sem "nyavajog" a kölök...
  • esztyopa
    #14
    Nem az internet romlott el,hanem az emberiség !
    De keveseknek,nagyon sok pénze lesz...amikor kihalunk...
    És ha 100.000 év múlva egy értelmes faj eljut a Földre,azt fogja hinni,hogy a *pénz* egy halálos, kór vol...
  • Voltan
    #13
    Pontosan, ráadásul az értelmes ember képes szűrni a tartalmak között, nem néz meg minden szemetet. Ja, persze, az attól még ott van, és potenciális rossz befolyásoló tényező a naívabb embereknek, de hát ez van.

    Amikor mozgóképet feltalálták, az első nyilvános vetítés egy vonat érkezését mutatta. De nem sokkal később feltűnt az a jelenet is, amiben éppen egy szamár "csinál meg" egy nőt. Hát ez már ilyen...
  • TokraFan
    #12
    "Korábban nem láttunk szabadon gyilkolászó embereket és elmebetegeket pulpituson prédikálni."

    Nálam ez a komment az év hülyesége díjat gyorsan elvitte itt sg-n.
    A prédikátorok bőven jelentős része eleve elmebeteg, vallási keretek között ezt még súlyosbítják szexuális eredetű pszichés zavarok, változó intenzitású messiás téveszmék és számos egyéb elmebaj is.
  • NEXUS6
    #11
    Nem, szerintem ez volt az irónia ;) :
    "Néhány éve még a Twitter a szabadság legfőbb terjesztőjének tűnt, gondoljunk csak az arab tavasz eseményeire, amikoris az emberek ezen a platformon számoltak be az aktuális eseményekről, és percről-percre lehetett követni rajta a diktátorok bukását."
  • Tinman #10
    "nem láttunk szabadon gyilkolászó embereket és elmebetegeket pulpituson prédikálni"

    Értem az iróniát... de ez nem volt az. És ez gond.
  • Tinman #9
    "az internet alapproblémája az, hogy a világhálón a szélsőséges dolgokat jutalmazzák."

    Ja mert minden más médiában nem ez dominál? DE! Azt az újságot veszik a legtöbben amiben valami botrányról írnak. Azt a filmet nézik a legtöbben, ami a leglátványosabb, a belbecs kevésbé számít... lásd a Transformers szintű hulladékok döbbenetes pénzügyi sikerét.

    Ez a faszi hol élt eddig? A Marson?
  • bdzsana
    #8
    "Ezért sem valositható meg az emberek közötti teljesen egyenlőség"
    Én nem is szeretném, hogy megvalósuljon. Esélyegyenlőség az legyen. De miután ha két ember ugyanonnan indult, és az első atomfizikus lett második meg drogfüggő, ne legyenek már egyenlőek.
  • bdzsana
    #7
    "Ez a liberalizmus (szabadelvúség) eredménye. Korábban nem láttunk szabadon gyilkolászó embereket és elmebetegeket pulpituson prédikálni."

    öhhh... ebben egészen biztos vagy?:-D
  • tom_pika
    #5
    "Williams arra számított, hogy az emberek ugyanolyan felelősségteljesen fognak viselkedni az interneten, mint ő..."

    Minden nagy eszű ember azzal védekezik,hogy nem gondolta, hogy rosszra fogják használni a találmányát. Meggyőződésem, hogy ez NEM mentség az elkövetett vétkekre, bár a közfelfogás szerint igen, hiszen a hibás az, aki rosszra használja. Csakhogy mindig lesz aki rosszra használja a dolgokat, és ezt előre kell tudni mérlegelni. Emiatt nagyon sötéten látom a jövőt pl. a mesterséges intelligencia fejlesztése kapcsán is.
  • mérlegjakab
    #4
    Szerintem egy normális ember a neten is normálisan viselkedik= ennyi.......
    A reklámok: új pénzszerzési lehetőség, keresik a balekokat (van bőven).
    A troll-ok: frusztrációjukat, aberráltságukat élik ki.
    Face és társai?: divat, selfi, mit ettem , mit ittam, hol jártam, hogy csücsörítettem , két naponta profil kép csere, emeletes faszságok posztolása, nyilvános majomkodás (mert nem lehet direktbe chaten megbeszélni), menőzés, like éjjel-nappal,

    Summa= erre képes a mai "civilizált" beteg társadalom, nagy általánosságban.

    A normális emberek pont nem ezt és így csinálnak vagy tesznek (belőlük van már kevesebb), még akkor is ha ők is frusztráltak, vagy komplexusuk van, vagy bármi.

    Rengeteget lehet ne még taglalni és vesézni a dolgot, de úgy is mindjárt le ugat valaki, szóval nincs értelme....

  • NEXUS6
    #3
    Mondja a Twitter alapítója????!!!!

    Gondolom, ha én is egy online virtuális szeméttelepet hoztam volna létre, akkor én is úgy gondolnám, hogy mocskos ez a világ.

    Próbálkozzon pl egy online művészeti galériával, más színben látja majd a világot, mondjuk nem biztos, hogy fog ennyit keresni! ;)
  • Andrevv
    #2
    Nem az internet romlott el, hanem az emberiség ami már megérett a pusztulásra, ezért meg is tesz mindent, hogy ez bekövetkezzen.
  • HuMarci
    #1
    A régi 56K-s időszakban még az emberek becsülték a netet és értettek a tartalom fogyasztáshoz és feltöltéshez, ma már boldog boldogtalan töménytelen mennyiségben okádja a mocskot.