4
 • esztyopa
  #4
  Az egész *kiszűrés*arra jó,hogy rendelkezésre áll, egy könnyen befolyásollhatő embercsoport,akiket könnyedén rá lehet venni mindenfélére !
  Nem csak minden sz*r megvásárlására,henem töntetésre,*beszavazásra*
  politikai manipulációra,de ÁL *statisztikai közvéleménykutatásra*amikor a társadalommal meg akarnak valami *etetni*melynek elfogadtatására igen jól ,lehet használni a könnyen befolyásolható emberek *irányított véleményér*
  Ez már a emberek manipulálának egy kifinomultabb,*második generációs* módszere !/Mert az emberek okosodnak,és nem dőlnek be olyan könnyen a régi,*agybabeszélős*módszernek./
 • cylontoaster
  #3
  Egyáltalán nem hülyeség, nem véletlen hogy csak pozitív megerősítést kaphatsz (like), míg negatívot nem. Az sem, hogy mindenki értelemszerűen csak nagyon jó dolgokat tesz ki, átlagosat vagy negatívat alig.
  Ha kiposztolom hogy bajom van, akkor esetleg rámírnak chaten hogy mi az, megdumáljuk stb. Vagy poszt nélkül ugyanez. Normális embernek erre szüksége van, mégsem ezt látni.
  Ha kiposztolom hogy boldog vagyok, szép vagyok, aranyos a kutyám, akkor ezt jól megerősítik és ennyi. Egész látványosan erre van igény, ami számomra furcsa. Inkább lenne igényem társaságra akkor, ha gondom van (és a gondról beszélni, nem arról hogy amúgy milyen aranyos a macskám), mint erre.

  Plusz: akinek nem volt önértékelési gondja, annak ettől lesz. Egyrészt azt látom egész nap, hogy másnak milyen jó, megint elutaztak, megint ezt-az csináltak, aranyos kutyája van, vagy épp gyereke, bezzeg nekem. (Neke ugyanolyan az életem, de mivel más életének csak kiragadott jó részeit látom, így torz a kép). Másrészt ha folyamat kapsz pozitív visszajelzést, akko idővel igényelni fogod, hiába nem volt rá korábban szükséged.

  Az sem lehet véletlen, hogy (amennyire én látom) ilyen jellegűen inkább lányok használják.
 • Archenemy
  #2
  Ez egyébként érdekes, én úgy vettem észre főleg annak vannak önértékelési gondjai, aki gyakran posztol magáról, mert annak szükséges a visszajelzés. De ez lehet hogy hülyeség.
 • Skylake
  #1
  Ezek az infok is értékesítve vannak az adatpiacon, ez teljesen biztos, akármit is állít a cég.