200
A Red Orchestra sorozat készítőinek új realistic FPS-e
  • etejedu
    Nem vagyok szakértője a dolgoknak szóval lehet nem is igy hivják! Az én értelmezésem szerint azt jelenti amikor a játékban lősz a találatot regisztrálja!
    Most ha teljesen lecsupaszitjuk a játékot akkor egy karakter több kockából tevődik össze és találat esetén azt feléd jelzi hogy kar láb fej torzó stb.
    Pl.: Te látod hogy fejre célzol, oda megy a lövedék is, de a játék nem regisztárja, mert a kockán kívülre esik a találatod, hiába vitte le a fél arcát... Ez ebben a játékban annyira tré hogy sokszor hiába lövöm a hasát mintha nem is találtam volna el.
    Remélem átment, mit akarok mondani!
    Ilyen hitreges videókat CS:GO-ban láttam ahol kifejtették miért nem találat a találat!
  • Solt
    Mit az a hitreg? :)
  • etejedu
    Nekem kezd a játszhatatlan szintre süllyedni a játék!
    Ezen a tárgymegjelenésen (hirtelen kinovo bokrok) már ki sem akadok, de a hitreg nálam elment a picsbe.
  • Solt
    Kipróbáltam egy kicsit... tényleg jobban terheli a GPU-t, viszont a LOD-l még vannak gondok rendesen... az orrom előtt lett lombja a fáknak. A másik, hogy most a rendes verzió állandóan kifagy... 10 percet nem tudok játszani! :(
  • RatBaG #156
    http://steamcommunity.com/games/418460/announcements/detail/2362555718212103450
  • Solt
    Jól hangzik, hogy átkerül a GPU-ra a terhelés, illetve, hogy a nem lesz LOD, vagyis nem az "orrunk" előtt váltanak a textúrák. A hangtompítós XM21-ért ölni fogják egymást! :D

Arról van infó, hogy ezek az újítások kb mikor érkezhetnek?
  • RatBaG #154
    http://steamcommunity.com/games/418460/announcements/detail/2362555718197939088
  • Gascan #153
    na mizujs? nem bantad meg? :)
  • Solt
    Nekem tegnap megint az idegeimen táncolt a játék... :) Angol tudás híján én egyedül megyek, viszont így egy komolyabb szerveren esélyem sincs, mert szinte mindenki 3-5 fős csapatokban mászkál. Maszat szerveren meg az agyamra megy, hogy gyakorlatilag senki nem rendeltetés szerűen használja az adott slot-t.
  • etejedu
    Annak nagyon örültem, hogy látom merre mozognak a csapattársak! Igy minimálisra vagy nullára tudtam csökkenteni a teamkill-t illetve nem kell azért forgolodnom, hogy az ellenfel vagy egy "haver" sunnyog körülöttem! Az viszont továbbra is zavar hogy a heliket képtelenség gépágyuval leszedni! Pozitivum hogy már áttették a heliben a tuzelést az egérre viszont mindig ámulok hogy mennyien és milyen profin irányitják őket ráadásul még a fedezékből is kiszednek...
  • T800
    De, igazad van... Ma este megveszem :) Nagyot nem bukhatok vele. RO2-t szerettem, ezzel még open betaval játszottam, ott jó volt. Pár havert még megpróbálok rászedni, mégis csak csapatban az igazi...
  • Mersant
    megjott a frissites! jol sikerult. minden beallitast visszaallita alapra, es par perc utan kidobnak a szerverek...holnap ujra megprobalom... :)
  • RatBaG #148
    mindig van elég server. késő délután legalább 10 fullos, 100 ping alatti server. este még több.
  • Gascan #147
    nem agyalod picit tul ezt a dolgot? steamen megveszed, 1.5orat jatszol vele .. ha nem tetszik kersz refundot
  • Panzeradler #146
    2db 40-1 UK szerver van, azokat én mindig teli látom, ott jó a társaság. Oda érdemes menni. Más szerveren nem is voltam.
  • T800
    Basszus a rengeteg negatív komment ellenére tényleg meg akarom venni, mert nagyon hozza ezt a vietnami hangulatot. Ráadásul tegnap megnéztem a szakaszt, így most mégjobban rákattantam :P

Viszont maximum csak este vannak akkor olyan szerverek amik "élnek" is? Néztem a napközbeni játékos számot és ilyen 4-500 között van :/
  • Madi92
    Pedig ha valahol can teamwork akkor az ez a játék. 40-1 szerverre kell menni. Ott általában mindig irányit valaki.
  • Solt
  • RatBaG #142
    http://steamcommunity.com/games/418460/announcements/detail/1452827317604330306
  • T800
    Igazából ami még aggaszt, hogy nincs nagyon teamwork(ha idegenekkel játszol)

Van valami magyar közösség aki sürübben játszik? Sajnos egyik haver sincs nagyon benne a vásárlásban, így egyedül nem tudom mennyire lenne "buli" a játék.
  • Gascan #140
    nem tudom ki mit ert haldoklas alatt, de jonnek uj tartalmak havi szinten 1.5-2 ezer jatekos mindig van es a jatek csak javulni fog

nem igazan tudom ha ilyen temaban gondolkozol milyen mas jobb jatekot tudnal venni
    Utoljára szerkesztette: Gascan, 2017.08.03. 23:17:59
  • T800
    Köszi a választ... akkor megspórolom ezt a pénzt valami másra.. )
  • Mersant
    en a mostani tapasztalatommal azt mondom, hogy varjal. ha lett volna belole demo biztos nem veszem meg. :) hasalsz 1 arokban, forogsz, aztan kidob a jatek a fedezek fole a semmibe es jol lelonek. pisztolyal 100m-rol elso lovesre leszedtem az embert . hitbox 1 szar, rengetegen szidjak...
  • T800
    Köszi a válaszokat! Akkor inkább azt javasoljátok, hogy várjak a vásárlással még?

Játszanék valami háborús játékkal, de a BF1 egyáltalán nem vonz, az RO2-vel elég sokáig elvoltam, de bíztam ebben is , hogy jó lesz.

Tegyem el másra ezt a 22 eurót?
  • Solt
    Hmmm... köszi...
  • RatBaG #135
    hát én főleg az új rendering enginet várom, ami elméletileg megszüntetné a cpu bottlenecket, és a vga-t jobban terhelné... ha megint el nem halasztják.
    a korábbi steames linken ott van még egy apróbb részlet, de 9 oldalnyi patch notest ígérnek.
  • Solt
    Mi ez az augusztusi nagy tapasz, mit ígérnek benne?
  • RatBaG #133
    én pont fordítva érzem, folyton csak territory megy mindenhol (hue hue hue hue), fix supremacy servert csak ritkán találok. elég bosszantó pont mostanában, mikor végre kezdek belejönni a helikopterek leszedésébe rpgvel. egy fullos huey, hmm nyami! :D
    egyébként félig-meddig igaz, hogy haldoklik a játék. sajnos nem tanultak a korábbiakból, ezt is olyan fos állapotban adták ki, mint pl a ro2-t anno, csak azt már elfelejtettük. még pár hónap béta simán ráfért volna. nagyon kevés alap mappal jött ki, technikailag egy fos az egész, viszont a vietnam-feelinget nagyod adja, ez az egy mentsége.
    özönlenek a custom mapok, és sok serveren futnak is, szóval ez részben már most megoldódott.
    szóval részben haldoklik, mert a kezdeti játékosszám drasztikusan visszaesett, nem is csoda, viszont a ro2-rs1 is kb 2 ezer játékossal volt el évekig, ez nem egy olyan műfaj, amivel tömegek játszanak.
    én az augusztusi nagy patchben bízom, de ha azt is elbasszák, már az én türelmemnek is kb vége lesz...
  • Mersant
    hello!

nem olyan jo a jatek mint amire a tobbseg szamitott, sok a bosszanto hiba. ugy ahogy mondod, a normalis pingu szerverek vagy tele vannak, vagy uresek, nehez jo helyre beferni. csak nehany palyan lehet territoryt jatszani, a tobbi agyament futkosas (bar most keszulnek az atalakitott palyak, hogy mindegyiken lehessen jatszani masik modban is)
  • T800
    Sziasztok!

Gondolkodok a játék megvásárlásán, de többször látom különböző fórumokon, hogy alig van már player, haldoklik a game stb... Mi a véleményetek erről?
    Azt láttam, hogy átlagosan 1-2k online player van, viszont ez elég ahhoz, hogy a nap bármely szakában játszhassak egy jót? Vagy idegeskednék, hogy nem férek be a szerverekre?

Köszi a válaszotokat előre is!
  • RatBaG #130
    http://steamcommunity.com/games/418460/announcements/detail/1452826596455523990
  • RatBaG #129
    http://imgur.com/a/KUyPi
  • Kazuma92
    Nagyjából sikerült megoldanom a problémát. Valamiért a játéknak nagyon furcsa a fényerő kezelése. A monitorom tökéletesen van beállítva, nem elég fényes hogy fájjon a szemem, de eléggé látszik minden ahhoz, hogy ne kelljen nagyítóval keresnem a dolgokat, mert minden sötét. Nah, a játék valamiért az alap beállításaimon nagyon sötét volt, ezért felhúztam rendesen a brightnesst. Ez okozta ezt a ronda látványt. Kivettem minden fancy látványelemet, post process lowra, bloom meg egyebeket kikapcsoltam, lentebb vettem a brightnesst, és nagyjából eltűnt ez a villodzó fényesség, de a sötét részek meg nagyon sötétek maradtak. Emiatt állítanom kellett egy kicsit az Nvidia control panelben a fényerősségeken, és nagyjából kaptam egy korrekt eredményt, ami se nem túl világos, se nem túl sötét.

Már csak a folyamatos szaggatást kellene megoldani valahogy, meg a brutálisan recézett textúrákat natív felbontáson, legmagasabb FXAA beállítások mellett.
  • RatBaG #127
    az gáz, amd-vel reálisabbak lennének ezek a random grafikai anomáliák. ezt a vakító fehérséget kivéve amúgy nem látok más gondot, ennyit tud a játék, így néz ki.
    próbáld meg kikapcsolni a bloomot, blurt, light shaftst, ha az sem, akkor driverben triple buffering vagy bármi, ami esetleg bekavarhat.
  • Kazuma92
    Na ez a durva, semelyik másik játék nem csinál ilyet. Minden gyönyörűen néz ki, gyönyörűen fut, csak ez nem.
    Csináltam még pár képet: http://imgur.com/a/nsA3C
    Most frissítettem drivert, nem csinált a dologgal semmit.

Egyébként GTX 1060-as videókártyám van, i5 4460-as procim, és 16 GB Ramom.
  • RatBaG #125
    itt valami vga/driver gond lehet, az a fényerő nagyon nem oké.
  • Kazuma92
    Sziasztok!

Másnak nincs ilyen problémája a játékkal, hogy nem látsz sz**rt se? :D Konkrétan semmit nem látok a körülöttem történtekből. A grafika homályos, a textúrák recések még a legmagasabb FXAAA beállítások mellett is, illetve ami világos az nagyon világos, ami sötét az nagyon sötét. Még az is probléma nekem, hogy minden nagyon messze van, ezért a legalacsonyabb FOV-on kell játszanom, ami nem tudom mekkora hátrány ebben a játékban. 22-es FullHD-s monitort használok amúgy, natív felbontással. Más játékban soha nem tapasztaltam ilyen problémát. Kb. 30 percet ha játszhattam eddig, minden egyes másodperc azzal telt el, hogy nem tudom hol vagyok, mert nem látok semmit. Futkostam, és minden homályos, recés, ronda (nem feltétlenül a grafikára gondolok, hanem a látványra, az a ronda, hogy mennyit és mit látok).

http://imgur.com/a/GgEZF
    Utoljára szerkesztette: Kazuma92, 2017.07.11. 16:28:45
  • etejedu
    Megint voltam pár új pályán!
    Van éjszakai is, nagyon nehezek!
  • RatBaG #122
    múúúúkodik!
  • etejedu
    Na de tényleg! Senki nem volt még azon az épületromos pályán?