11
  • esztyopa
    #11
    Ez egy nagy-nagy haszonnal /és káosszal/ kecsegtető f*szság !
    Nem véletlen,hogy az evolúció során nem fejlődött ki a telepátia.
    Vajjon ki szeretné,hogy a *legtitkosabb*gondolatai is *megjelenjenek*a f*szbukon?
  • dyra
    #10
    sokszor az emberek se tudják mire gondolnak pontosan most már majd megnézhetik a Facebookon! :D
  • ugh
    #9
    Szerintem cuki nem szeretne latni a gondolataimat az ilyen temak kapcsan mert teleszarna a gatyajat.
  • TokraFan
    #8
    "A megszokott kettős beszéd, ahogy ez a szájbab*szott kommercializált informatikai szolgáltatások esetében szokásos, és amitől már régen h*nyok,"

    Az élet mely területén nincs ez jelen? Még így is sokat kell fejlődniük a vallások képmutatásához képest...
  • Skylake
    #7
    Az a helyzet, hogy valószínűleg Zucki azt szeretné, ha minden létező verbális és nonverbális kommunikáció minden élő személy között az ő rendszerén menne keresztül. Sajnos e vágyát a jelenlegi primitív technológiai színvonal még jó sokáig nem tudja teljesíteni. De hogy hanghívás, vagy telepreszenszes közösülés teszem azt, neki tökmindegy. A lényeg az infotömeg, amit ki lehet szedni mindebből. Sajnos azonban rossz hír, hogy minél inkább közelít ilyen technológiákat ezen idealisztikus cél felé, s annál nehezebben lehet majd a végfelhasználók számára megmagyarázni, hogy biztos nem élnek e vissza harmadik felek e adattartalmakhoz való hozzáféréssel, illetve ezek manipulálásával saját gazdasági és egyéb hatalmi érdekeik érvényesítése céljából.
  • peterx
    #6
    Mi lenne ha egyszerűen csak felhívnánk a másikat? ....
  • Skylake
    #5
    Végül is nem csoda, ha Zuck és Musk megpróbálkoznak ezzel. Valóra váltani scifiket – plusz mellette még gennyesre is keresni magukat, ezen interfész segítségével igazán eladható információk segítségével! Előbbi kategóriába tartozó kontentet nagy pofával, előadóteremben, fogpasztamosollyal mondjuk, eljátszva a filantróp világmegváltó milliomos nyájas szerepét. Utóbbit igazgatótanácsi ülésen mondjuk, kurvára zárt ajtók mögött, full homo oeconomicus üzemmódban. A megszokott kettős beszéd, ahogy ez a szájbab*szott kommercializált informatikai szolgáltatások esetében szokásos, és amitől már régen h*nyok,

    Természetesen a különböző állami szervek számára is nagy klassz lesz ez a technológia, a szakma zászlóshajójának tekinthető NSA-tól kezdve virtigli kőolaj és banándiktatúrák, illetve illiberális államocskák összes állami szerveiig. Továbbá nagy előny, hogy a kiberbűnözés is nemhogy szintet, tíz szintet ugorhat! Tehát az összes, fent leírt szereplője ennek a telibevert „digital big business” (by Gartner) paradigmának ott tolonghat a felhasználók körül, még közelebb személyükhöz, és még inkább hatalmi, függőségi és kontrolltényezőként működve, legyenek ezek a függőségek társadalmi és gazdasági tényezők egyaránt. Igazán csodálatos! Már várom is azt a technológiát, amely segítségével az agyi interfészt használó usereket tudom scoop-olni, jártamban keltemben. Ehhez nyilván lesz egy olcsó MI is, hiszen ki a franc akarja a társas lét összes összeszedett szemetét, a sok baromarcú másokkal megosztott szellemi maszturbációit, és lelki csipkéit önmaga átnézni. Helyette majd végigmegy az rajta, hátha kijön bankszámlaszám, mikor nincs otthon a paraszt, mit vett, és egyéb hasonló infok tömkelege. Lehet majd az infokkal vígan zsarolni az usereket. Ez csak egy felhasználási mód – a lehetőségek végtelenek!

    Azért én nem tartok attól, hogy ez záros időn belül sikerüljön Zuck mesternek, és korunk Howard Hughes-ének, Musknak. Erőteljes PR önfelszopás szagot érzek. Tulajdonképpen még az sem egyértelmű, hogy tudatunk itt tárolódik-e, vagy csak egy interfész maga az agy, és az információ „máshol” van, és az is lehet, hogy működése a mi fogalmainkkal, a jelenlegi technológiai színvonalunkon nem lesz még teljes komplexitását tekintve leírható jó ideig.
  • Pares
    #4
    Egyelőre még csak az olvasásról beszélnek... ami már magában is aggasztó... de ha megtalálják a módját az írásnak is...
  • TokraFan
    #3
    Mi van itt? Mindeki az agyból akar olvasni? Két kvázi azonos című cikk a főoldalon a témában, elég nevetséges...
  • Long_Gun
    #2
    Hol a kalasnyikovom?.....
  • Pares
    #1
    "Dugan hangsúlyozta, hogy a Facebook számára semmiképpen sem arról van szó, hogy válogatás nélkül el akarják olvasni az emberek gondolatait."

    Aha. Persze.