99
  • sertrex
    #99
    Nekem az tetszik, hogy a sci-fi is úgy van használva, mintha minőség jelző lenne, holott csak egy gyűjtő fogalom. Ha 1% tudomány és 99% fikció van valamiben az is idetartozik, ha 99% tudomány 1% fikció, az is idetartozik. És ki dönti el, hogy valami tudományos vagy csak kitalált. Mondjuk a Star Trekben és más sci-fikben visszatérő elem, amikor egy idegen naprendszerben( a miénken kívül melyik nem az? :) ) jön egy láthatatlan mikroorganizmus és a főhősök félelmeit, vágyait felhasználva átveszi az uralmat felettük. Na, ha ez ST-ben van, az sci-fi, maga a tudomány. Ha SW-ben egy láthatalan microorganizmus, amit hívjunk midoclorianoknak feljavítja a főhős fizikai és pszichikai adottságait, amitől SW univerzumban az illető Jedivé válik, az csak egy fos mese. :DDD Kettős mérce vagy csak egy arrogáng ST fan tolja itt okosban?
    Persze itt nem ér véget, lehetne folytatni a párhuzamokat a végtelenségig. Tény, hogy a mai földi tudomány álláspontja szerint az ilyen nem ismert, tehát nem létezik, de ez nem is földi, hanem egy réges-régi messzi galaxisban történt...
    .. és a mai földi tudomány szerint a jelenlegi messzi-messzi galaxisokról se tudunk semmit... tehát lehet, hogy nem is léteznek. :DDD
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.04.18. 07:59:03
  • TokraFan
    #98
  • Tikal #97
    milyen koncertra gondoltál? csak hogy tudjam, igényes vagyok e vagy sem :D
  • Huuuuu
    #96
    Imádom olvasni ezt a szardobálást, csak ezért járok az Sg-re :D A Star Wars meg olyan mit égő gyufa a benzingőzbe! Egyébként felesleges a vita úgyis mindenki elmegy megnézni, ha másért nem hát azért, hogy konkrétumokkal alátámaszthassa a fanyalgását.
  • sertrex
    #95
    Mondjuk elég nehéz lehet ezzel az egybites gondolkodás móddal élned, ahol egy igazság van és az a tiéd. :DDD Tudod, a lenéző, felsőbbrendűséget sugalló hozzászólásaid mögött nincs semmi igazi tartalom, csak az unalomig ismételt szófosás. Ráadásul úgy, hogy egyértelműen te vagy az, aki nem kezeli helyén a dolgokat.
    Ha bárkinél kúltúráltabb lennél azt nem kellene folyamatosan bizonygatnod, de te szinte egy alkalmat se hagysz ki, hogy beírd, hogy milyen kifinomult és igényes vagy. Persze ha nincsenek olyanok a környezetedben, akik ezt igazolni tudják valahogy tudatni kell a világgal. Szóval a konklúzió, te itt senkinél se tűnsz kulturáltabbnak, tehát egy sznob vagy. Látod nincs itt félremagyarázás. :)))
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.04.17. 17:39:48
  • TokraFan
    #94
    "Ha moziba megyek, akkor meg szórakozni akarok, olyant látni a vásznon amit nem látok minden nap."

    Semmilyen scifi-s ábrázolást nem látunk az életben, vagyis innentől csak az számít, milyen igényeket támasztunk a szórakozással szemben. ;-) Van aki úgy szórakozik, hogy elmegy egy igényes zenei koncertre, van akinek meg elég ha lemegy a sarki kocsmába lakodalmas rock-ra ropni a táncot. Nincs ezzel baj, nem vagyunk egyformák, csak kezeljük helyén a dolgokat és ne ferdítsünk azzal, hogy aki az előbbi csoportba tartozik, az sznob. Fogalmazzunk helyesen: ő kultúrált(abb)!

    Az ST is mese, csak mivel látvány szempontjából a nulla felé tendált így megpróbálták a tudomány látszatát kelteni benne. Vagy te talákoztál már romulánnal vagy vulkánival? :DDD

    Nem lenne rossz, ha tisztába jönnél a fogalmakkal, mert ugye a "fi" utótag a "fiction" rövidítése, tehát teljesen természetes, hogy egy igényes(ebb) scifi-ben, a tudományos alaposság mellett megjelennek a fikciós elemek is. Úgyhogy nem, nem találkoztam még Romulánnal, de amint látod, nem is kellett volna!

    "Technikailag nem lehet egy film zseniális?"

    Miért ne lehetne? Csak attól még nem feltétlen lesz jó maga a film is! Másrészt, az SW esetén zseniális, korszakalkotó technikai megvalósítésokról utoljára a classic trilógia esetén beszélhettünk. Az előzmény trilógiát már a Matrix is felülmúlta egyedi audiovizuális ötletek szintjén, nem beszélve a mostani részekről, melyekben attól kéne hanyatt esni, hogy megint betettek 3db lépegetőt, csak már nem makett+stop motion technikával tették oda, hanem CGI-vel? Mutass egy pillanatot bármelyik filmben, amitől le kéne essek a székről akár csak technikailag is, mert még sosem láttam sehol máshol azelőtt! Nem fogsz tudni sajnos...
    Tehát akkor összefoglalva: Az újabb SW-k technikailag nem kiemelkedők, a történet unalmas és önmagát ismétlő, eredetiséget, fantáziát maximálisan nélkülöző, a karakterek érdektelenek, cserébe semmiről nem szól. Marad a zenei élmény, ami még mindig valóban zseniális, de az meg egy más művészeti ág, ami itt teljesen különválik a gagyi képi világtól. Számomra a konklúzió: ha majd lesz egy John Williams koncert, arra elmegyek mert arra valóban érdemes...;-)
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.04.17. 17:16:29
  • Stockbauer33 #93
    igen
  • ostoros
    #92
    Kaku-t inkább hagyjuk...
  • sertrex
    #91
    És ez ki faszt érdekel? Ha tudományos fantasztikus elméletekre vágyom akkor megnézem Hawking, Kaku és társai dokufilmjeit. Ha moziba megyek, akkor meg szórakozni akarok, olyant látni a vásznon amit nem látok minden nap. Az ilyen lenéző, sznob ömlegéseket meg hagyd meg az ismerőseidnek, akik azt hiszik rólad, hogy valaki vagy.

    "SW-nél meg semmi...ott már a lézer is úgy hasít a filmvásznon, ahogy nem létezik csak a mesében..."
    Lehet hogy számodra furcsa, de az SW valóban mese, tehát bármi megtörténhet benne. Vagy azt hiszed, hogy a ST a valóság? Na ez sajnálatra méltó igazán. Az ST is mese, csak mivel látvány szempontjából a nulla felé tendált így megpróbálták a tudomány látszatát kelteni benne. Vagy te talákoztál már romulánnal vagy vulkánival? :DDD
    Ha valaki ennyire földhöz ragadt, mint te, mint keres az ilyen filmek közelében? És pontosan meséld már el, hogy miért is kellene minden filmnek elgondolkodtatónak lennie! És miért kellene minden filmnek a hozzád hasonló sznoboknak megfelelnie?
    "Komolyan kezdelek sajnálni, ha számodra a csilivili önmagában elég az élvezethez és egyet jelent számodra a minőséggel!"
    Én meg kezdelek sajnálni téged mert látszik, hogy szart se értesz semmihez csak pufogtatod itt a hülye frázisaidat. Szerinted az nem minőségi, ha látványos? Abban nincs munka? Technikailag nem lehet egy film zseniális? A technika pontosan olyan fontos filmgyártásban, mint a történet mesélés és szerencsére nem csak egyfajta történet mesélés van. Az hogy SW rajongó vagyok az nem jelenti azt, hogy csak SW-t nézek, sőt elmondom neked az elgondolkodtató, mély mondanivalóval rendelkező filmeket is megnézem. És lehet hogy téged meglep az ilyesmi azokat is ugyan úgy tudom élvezni, mint egy látványfilmet, mert olyankor arra hangolódom rá és ha SW-re ülök be, akkor arra és nem arra, hogy hogy szarozzam le és hogy fényezzem a magas magasrendű intelligenciáját, majd az SG fórumon. Csak ehhez pl. nyitottnak széles látókörűnek és egy kicsit intelligensebbnek kell lenni.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.04.17. 09:47:27
  • Sir Cryalot
    #90
    Emberfüggő, történetcentrikus pl. Cameron, személyiségmániás Lucas. Érdekes hogy a GITS-t meg pont az a Spielberg akarta eredetileg vászonravinni akit Lucas az Indiana Jones miatt behívott .

    Kár hogy a GITS-ből is ilyen modoros katyvasz lett (mondjuk abba eleve szorult is :D ) ahogy kinéz a dolog, és én nem tudnám azt a nőt félóra+ egyhuzamban nézni és nem valószínű hogy lenne több adaptáció :D .

    Remélem aki a Dune-t csinálja történetcentrikus.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2017.04.17. 06:04:48
  • TokraFan
    #89
    Komolyan kezdelek sajnálni, ha számodra a csilivili önmagában elég az élvezethez és egyet jelent számodra a minőséggel! Az általad belinkelt ST TOS széria természetesen nem a technológiai megvalósítás miatt volt sikeres, hanem -most kapaszkodj meg, újat mondok neked!-, az elmesélt történetei és mondanivalója miatt! Nem véletlen, hogy mikor a sorozatot a 60-as években!! le akarták venni műsorról, akkor a főként egyetemistákból álló masszív rajongóbázis mentette meg ettől, hogy aztán egy 40+ éven átívelő, elképesztően sikeres brand legyen belőle!

    Egy jó film nem attól jó, hogy odab*sznak egy adag CGI-t, hogy a kis Vér Pista lefossa a bokáját a szép nagy piros robbanásoktól, hanem attól, hogy dramaturgiai és emocionális szempontból kiválóan fel van építve, hogy a történetvezetés érdekfeszítő és egyedi, miközen olyan értékes mondanivalót ad át, ami elgondolkodtatja a nézőt.
  • TokraFan
    #88
    "Mondjuk én a Star Trek mozikat bírom JJ közreműködésével"

    Én kérek elnézést...
    Bár ha SW fan vagy, akkor nem csodálkozom, elvégre az SW primitív szintjére sikerült süllyesztenie a Star Trek-et is, ami pedig nem arról szólt, hogy lézernyalábok repkednek minden létező ma ismert fizikai törvénynek ellent mondva, meg idétlen Hero-k repdesnek egy bolygó sztratoszférájában mint valami gyengébb James Bond filmben. Néha már rendesen vártam, mikor kezd valaki spontán Jedizésbe, és repít ki a "mindenkit körülvevő mindeható erő :-D" segítségével egy Romulan-t a legközelebbi légzsilipen. Most nem állítom, hogy a Star Trek irodalmi magasságokba emelte a filmes SciFi műfajt, de az SW-hez képest az maga volt az intelligencia csúcsa, mert legalább volt némi mondanivalója, voltak értelmes karakterek meg némi tudományos alaposság is (a rengeteg techno bla-bla mellé). SW-nél meg semmi...ott már a lézer is úgy hasít a filmvásznon, ahogy nem létezik csak a mesében...

    Nem beszélve arról, hogy az SW-hez hasonlóan, egyenrecept alapján ott is előszedte a régi szereplőket, sőt, azok mintájára indította újra a szériát, ami nettó baromság volt. Egy darab ötlete nincs annak az embernek, csak copy/paste-hoz ért...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.04.17. 02:44:25
  • TokraFan
    #87
    "Miért ne ismételhetné meg magát a történelem?"

    Mert veszett unalmas! Ráadásul ez nem történelem, csak egy primitív mozi...

    Szóval szerintem úgy formálja, ahogy akarja, mert az övé.

    Ez stimt, csak a nézők meg úgy mondják el a véleményüket erről, ahogy ők akarják, mert az meg az övék...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.04.17. 02:19:23
  • sertrex
    #86
    Jaj, ne már! Hagyjuk már ezt a sznob dumát! Hollywoodban soha nem vezényeltek külsősök, csak azok kaptak engedélyt, akiket beengedtek. A birodalom visszavág meg soha nem volt külsős kézben, mert igaz hogy a rendezői széket Lucas átengedte, de a munkákat ő felügyelte, azért lett úgymond kultfilm, mert átmenetileg engedték, hogy a rossz visszavágjon, hogy később a folytatásban még grandiózusabb legyen a jók győzelme. Ne legyünk már ennyire demagógok. A 70-es években és manapság is tudjuk kik igazgatják Hollywoodot és azt is tudjuk, hogy mindig is a bevételről szólt, legfeljebb az arányok változtak. Szerintem örülni kellene, hogy milyen látványt tud a szemünk elé varázsolni a mai technika nem visszasírni a gumibábus gagyi szarokat.
    Íme egy példa, micsoda felemelő látvány. Nehogy már ezt sírjuk vissza! :D



    JJ a Star Trek-et is nézhető mozivá varázsolta és nem aludtunk be a közepe táján, mert érezhetően kipukkadt az ötlet az ST filmekben.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.04.16. 20:47:59
  • Tikal #85
    Filmes topikban rendszeresen van távol keleti filmekről szó, van ott egy két rajongó...
  • Sir Cryalot
    #84
    Én már rég hangot adtam abbéli aggodalmamnak hogy távolkeleti filmekről gyakorlatilag semmi nincs az sg-n, és amikor előjön egy ilyen GITS feldolgozás olyan mintha a semmiből jönne mert nincs távolkeleti rovat . Nem mintha én ezeket olyannyira mélyrehatóan ismerném,

    de amikor az USA nyugati parti filmekből szinte csak az exhibicionizmus meg a tetszelgés dől akkor feltételezhető hogy lehet annak létező ellenpólusa .

    SW-t nem nézek, szerintem egyedül az Empire strikes back vállalható a szériából , amikor épp "külsősök" vezényelték a filmgyártást.

    Azért ismétli magát a film , mert az eredeti szériából az 1-3 személyközpontú és modorosak , max. a "történésközpontú" komor empireaz igazi kultfilm kategória, olyan meg nem lesz több mert már nem vehető komolyan.
  • sertrex
    #83
    A jelentését értettem csak nem tudtam rájönni, hogy te mit akarsz vele.
    Másrészről meg tedd a szívedre a kezed és mond azt, hogy te hétköznapi életed frázismentes és minden egyes nap amit megélsz történésekkel teli, színes és minden egyes nap egy új kaland. Mert ha ilyen, akkor mit keresel itt?
    Semmi erőltetett és izzadtságszagú nem volt a 7. részben csak mert jöttek új főszereplők, jöttek új ellenfelek és van egy új vonalvezetés ami éppen hogy csak elkezdődött. Az hogy itt is volt egy halál(csillag)bolygó, az mitől lenne izzadtságszagú? Mitől változtatna alapjaiban egy stratégiai rendszer? Ha az előzőt elpusztították építünk egy nagyobbat. Nem ez volt az eredeti történetben is? Szerinted egy elnyomó rendszer úgy működik, hogy minél változatosabb legyen vagy minél hatékonyabb? Lehetne még itt a valóságból hozni példákat, de nem érdemes, mert ez egy űrfantázia. Nincsenek szabályok, másfélszeres fénysebesség pl., nem tudni még, hogy a kitalálója még mit talál ki. Az is lehet, hogy a végére lesz kerek minden. Bármi lehet.
  • dyra
    #82
    igen azért a 7-is jó "iparos" munka volt. Érdemes moziban megnézni még ha nem is tetszik a történet vonalvezetése.
  • Tikal #81
    Szerintem mindenki megértette elsőre is... nem is értem, hogy a te intelligenciáddal miért is fárasztod magad itt, hiszen ezt az energiát fordíthatnád arra is ,hogy ajánlókat írsz a filmes topikban a neked tetsző filmekről, ahelyett hogy itt hülyézel :)
  • Sir Cryalot
    #80
    Ez a lényege a modoroskodásnak , hogy nincs szükség összefüggésre, hanem elég a modoros filmbe a FRÁZISPUFFOGTATÁS ,

    nincs szükség avatott szemlélőre aki azt mondhatná hogy hú ez akkora közhely hogy a falra lehetne tőle mászni.

    Mert PONT az a közhelyesség kell amivel az avatatlan szemlélőket ki tudják elégíteni, és ezeknek nem is kell sok mert intellektuálisan TELJESEN, DE TOTÁL igénytelenek.

    " erőltetett és izzadtságszagú. " = MODOROS

    "Megjelenésében, viselkedésében, beszédstílusában erőltetetten megnyerőnek tűnni próbáló, ugyanakkor eufemisztikus, finomkodó és idejétmúlt gesztusokhoz zavaróan ragaszkodó."

    "ízirájder" szinten van a s.w.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2017.04.16. 11:55:59
  • sertrex
    #79
    Igen, nincs minden rés kitöltve, de ettől még nem lesz valami gagyi, csak a néző nem kapott meg minden információt. Ez mondjuk betudható lehet a folytatások miatt is, hogy rugalmasabban tudjanak irányt váltani. Meg majd menetközben is tudnak információ morzsákat szórni.
    Nem tudom mi indokolná, hogy az első részben mindent elmagyarázzanak, akkor meg az lenne a baj, hogy túl szájbarágós lett a történet.
    Úgyse tudnak olyat írni, mint az első erdeti film, mert az megismételhetlen. Ha valaki folyamatosan azt várja, akkor rossz nyomon jár.
    Amúgy meg már mint az ábra is mutatja Solo fia már felnőtt, szóval nem úgy volt hogy nyertek a birodalom ellen és rögtön ment is csempésznek, hanem kábé húsz év történései juttaták el oda, hogy ez lett belőle, ami. Csak éppen egyelőre a nézőket nem avatták be minden részletbe, hogy miért is van úgy minden ahogy.
  • dyra
    #78
    azért ott a birodalmi flotta nagy része megsemmisült, az uralkodó kifingott vader kifingott, Ekkor maflás után nem nagyon lehet talpra állni. Vannak az embernek az életében törés pontok addig ilyen voltam de aztán... Azok után amint átment Han Solo nem életszerű, hogy visszamegy csempésznek. Luke is megtalálta a békét. Leia pedig minimum Jedi alap volt Yoda meg is kérte rá, hogy adja tovább a tudást. De mind1... így csinálták ez van. Nekem nem hiányoztak volna a régi karakterek egy vadi új tőrténet 500 évvel később akkor mind a jó oldal mind a gonosz oldal szépen újra tudta volna építeni magát. Új dolgokat pakoltak volna bele jó lett volna. Ez így erőltetett és izzadtságszagú.
  • sertrex
    #77
    Mondjuk én a Star Trek mozikat bírom JJ közreműködésével és van egy jó pár film, sorozat is, ami az ő nevéhez fűződik, amiket jónak tartok.
    Szóval nem értem meg csalódásként, hogy átveszi a gyeplőt. Úgyse a hangos kisebbség szájíze szerint fogja/fogják ezután se formálni a történetet. Ha valaki nem tudja elviselni, hogy a filmek elsősorban a nyereség reményében készülnek, azok továbbra is fanyalogni fognak.
    Elég naív dolog azt hinni, hogy a művészfilm rendezők nem azért csinálják, amit csinálnak, hogy majd egyszer valaki felkérje őket egy zsíros szerződéssel egyetemben, hogy egy igazi kasszasíkert bízzanak rá. Mindenki a pénzért és a hírnévért hajt, tehát előbb utóbb bekerül a mókuskerékbe vagy eltűnik a süllyesztőben.
  • Tikal #76
    Azt mondjuk én is sajnálom, hogy a sztori hiányos... de gondolom hiába robbant fel a halálcsillag, meg halt meg az uralkodó, attól még a birodalomnak rengeteg bázisa volt máshol, több ezer egységgel, hajóval stb....gondolom valaki magához ragadta az irányítást :)

    Han Solo mindig egy csempész volt, most mit vártál? Hogy majd egy tó mellett a hegyekben éli majd le a maradék életét csak mert segitett felrobbantani a második halál csillagot is? :)

    Persze ettől függetlenül szerintem is hiányos amit leraktak elénk, túlságosan is a nosztalgiára mentek rá...
  • dyra
    #75
    Milyet? Mint mikor Dart Vader megmondta Luke-nak, hogy ő az apja. Hogy a végén Vader szembefordult az uralkodóval. Hogy Lando belátta, hogy tévedett. Obi Van meg Yoda pedig egyáltalán nem mint harcosok hanem mint szellemi vezetők tündököltek. Meseszerű frankó film volt. A hatodik rész végén a felújított változatban mutatják hogy mindenhol ünneplik a Birodalom bukását. Erre hetedik részben Han Solo ugyanolyan kisstílű gazember mint amilyen a negyedik részben volt. A fia meg kinyírja, feltalálják az aktuális "halálcsillagot" (az a birodalom akiket a hat végén kipucoltak de rendesen) amit menetrendszerűen berobbantanak, Luke Skywalker meg remetének áll. Az egyéb baromságokat már nem is mondom. Nem véletlen mondta Lucas, hogy "a Star Wars a gyermekem és én striciknek adtam el". Gondolom az a hullalénynek kinéző Sith Palpatin mestere valahogy túlélte vagy necromanta lett és visszajött az életbe. A kis hülygyerek Han fia meg lehet le akarja győzni mert ebben a családban divat hősnek lenni. A csaj meg gondlom ugyanúgy az erő nemzette. Ez már egy erőltetette baromság. Az egész tőrténet folytatása irreális. Nem értem ezeket a régi arcokat miért nem tették félre és folyatták a történetet 500 évvel később és találtak volna ki valami újat. Így bemegyek a moziba azért jól szórakozom, de a történeten már csak röhögök annyira nem tudom komolyan venni. Az SW-hez annyi köze nincs mint az 1 , 2 , 3 -nak. Ott legalább voltak olyan minőségi karakterek mint Obi Van kenobi, vagy Yoda mester. Ebben semmi nincs. Egy épkézláb jó oldalon álló harcos nincs. Mindenki életunt megtört, Luke úgy néz ki mint egy alkesz. Csodálkoznék ha életben maradna a 9 rész végén. De már lehet a 8-ban is elpatkol. Abban is biztos vagyok, hogy se Yoda se Obi Van nem fog az erőben zizegni pedig simán megtehetnék.
  • sertrex
    #74
    Értem. Oké. Én kérek elnézést. :))
  • Tikal #73
    Mindent eladott, a licenszet, ILM-et, LucasArts-ot...

    A véleményére pedig nem kiváncsiak
  • Tikal #72
    Nem lehet minden hétvégén a Cannes-i nyertes filmeket nézni...
  • sertrex
    #71
    Ez a modoros lett ezen a héten a vezér szó vagy csak hallottad valahol vagy akarsz is vele valamit közölni?
  • sertrex
    #70
    Én úgy tudom, bár tévedhetek, mert annyira nem jártam utána, hogy a Star Wars licenszet vásárolta meg kizárólagossággal, ha úgy tetszik 100%-ban és a Lucasfilm LTD-ben lett többségi tulajdonos, aminek a feje még mindig Lucas ugyanúgy, ahogy a tulaja még mindig a Light and Magic-nek. Az hogy gyakorlatilag mennyi beleszólása van azt csak ő meg a Disney tudja pontosan, de nem hiszem hogy ignorálva van a véleménye. Na, mindegy mivel ez nem is rám vagy ránk tartozik nem is erőltetem tovább a témát.
  • Sir Cryalot
    #69
    Igazából a star wars-ban nem a rajongók érnek sok pénzt, hanem az hogy (SAJNOS) van annyi momentum hogy mindig bejön az ingyenreklámos bravúr vele. Ui. sokan felülnek a modoros szarnak, úgy a politikában mint a filmekben.
  • Sir Cryalot
    #68
    Annak tetszik a star wars akinek nem elég az a fajta modoros szar amit a csapból is folyik a való világban, nekik a boldogsághoz a kevésbé nyers , modoros szar hiányzik.
    Valahogy kell a tudat hogy az nem az a modoros szar , hanem átvitt értelemben modoros szar. Jobban is meg tudnám fogalmazni de így lényegretörő. Igazából a jómodorhoz köze nincs.

    "konzummocsok", az , csak nem 1:1 -ben.
  • Tikal #67
    És jobb is ez így, mert ugyan a Force Awakens se volt a legjobb történetileg, de amit Lucas művelt az előzmény trilógiával arra szavak nincsenek...
  • Tikal #66
    Nem tudom feltűnt-e, de egy szóval se mondtam, hogy nem a Lucasfilm égisze alatt készülnek a filmek, csak annyit mondtam, hogy Lucas-nak már nincs beleszólása semmibe. A Disney nem többségi tulajdonos lett, hanem tulajdonos, 100%-ban az övéké minden ami Star Wars. Lucas-t készpénzben és részvényekben fizették ki, meg kapott egy jelentéktelen rangot az új rendszerben, de már a Force Awakens-be se szólt bele, meghallgatták és ennyi. Nincs itt semmi bonyodalom.
  • sertrex
    #65
    Nem tudom feltűnt-e, de még mindig a Lucasfilm égisze alatt készülnek az SW filmek, ami azt jelenti, hogy a Lucasfilm nem szűnt meg csak a Disney lett a többségi tulajdonos.
    Vagyis a Disney-é a végső szó, de attól még Lucas közreműködésével zajlanak a dolgok.
    Persze ez jóval bonyolultabb, de dióhéjban kábé ennyi elég is amit tudni érdemes.
  • sertrex
    #64
    Talán nem azt keresed ebben a filmben amiért létrejött. Ez olyan, mintha beülnék egy Fradi-MTK meccsre és folyamatosan az Újpestet keresném a pályán.
    Szerintem be kell látnod, hogy nem vagy alkalmas az ilyen filmek nézésére.
    Az ilyen filmek olyanoknak való, akik kevésbé veszik komolyan magukat, van hajlamuk a fantáziára és szeretnek játszani. Egy film olyan, mint egy utazás. Belecsöppenek egy számomra idegen világba és megfigyelem azokat akik abban világban élnek. Nem kérdőjelezem meg a tetteiket, nem kritizálom őket, mert ők ott maradnak, élik tovább az életüket én meg haza megyek végül. Legfeljebb azt a következtetést vonom le a végén, hogy ide szívesen visszamennék vagy azt, hogy soha többé nem megyek oda.
    Ha elmész Rómába, akkor viselkedj úgy, ahogy egy római. Nem véletlen ez a mondás.
    De írhatnám azt is, hogy egy újszülöttnek minden vicc új. Vagyis az SW már nem annyira a régi rajongóknak szól, hanem az új nemzedéket célozza és számukra bizony nem annyira ismétlés. A színészi játék is sokat módosult az utóbbi évtizedekben, már ami a filmeket főleg a nyugati filmeket illeti. Az ilyen látvány filmekben nem is kell más. És véletlenül se hoznám párhuzamba az SW filmeket, mondjuk egy Forrest Gumppal vagy egy Rain Man-nel. Ha egy SW vagy egy DC vagy egy Marvel filmre ülök be, akkor nem az Oscar díjas alakítást várom, hanem az akció, a látvány és hanghatás orgiát. Ha beülök egy Philadelphia léptékű filmre, akkor viszont drámára, színészi alakításra számítok. Szerintem elsősorban tudni kell a dolgokat a helyükön kezelni.
    Persze ezt mondhatom egy sznobnak, úgyse érti miről van szó, mert elsősorban mindig önmagát és a felsőbbrendűségét tekinti irányadónak és ahhoz képest, hogy szinte soha semmit nem alkot, mindent jobban tud mindenkinél. Na én ezt tekintem szánalmasnak.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.04.16. 10:22:46
  • Tikal #63
    Már régen nem Lucas-é, nincs beleszólása.
  • yamato41
    #62
    Roppantul szórakoztató az ilyen konzummocsokról írt eszmefuttatás. Gagyi történet, aminek az elején már tudod, hogy mi lesz a vége. Önkényes történetvezetés (pl. egyszer a galaxis túloldaláról megérzi hol van az ellenség, máskor 10 centiről sem...), parasztvakító bőrlehúzás. Színészi játék nulla, mimika nincs, mintha kifejezetten irtózna a brand a karakterektől. Most akkor a rohamosztagosok nem a hosszúnyakúaknál gyártott klónok? Honnan derül ki, hogy janicsárok?
    Rohadt elmés megoldás, hogy építnek ed DT-nál sokkal nagyobb cuccot (mikor, hol, ki - már ha újjáépítés zajlik...), amit három darab kovboj egyetlen bombácal elpusztít. Egyszer ez még ütött, másodszor már fantáziátlan erőlködés. Az a bajom vele, hogy számomra nem szórakoztató, ahnem roppant kínos. Persze, ettől még másnak tetszhet, legyen vele boldog. A kritikusoknak alapvetően az a baja, hogy csak ennyit tudtak kihozni egy jó alapból. perszel, Lucasé az egész, azt csinál vele, amit akar. Igazad van. Csak éppen nagyon sokan úgy érzik, hogy elfáradt, nem tudott a brand olyant kitatlálni, amitől érdekes legyen, mert így egy lapos, csereszabatos vacak lett. És ez olyanok véleménye, akik szeretik a brandet. Én is szeretem, szívesen néztem az 1-6-ot, kettőt kifejezetten jónak tartottam.
  • sertrex
    #61
    Amúgy meg az nem igaz, hogy a 7. résznek ne lett volna meg a feelingje. Nagyon is ütős volt, amikor egymás után megjelentek a régi arcok az újak mellett. Mikor újra megláttuk a Millenium Falcont. Vagy mikor kinyílt az ajtó és belépett Chuvi és Han Solo. Ha valakinek ezek a dolgok nem hozták vissza a feelinget, akkor soha nem is voltak SW rajongók csak itt trollkodnak, hogy szándékosan bosszantsák és provokálják azokat, akik szerették és szeretik. Most azokról nem is tennék említést akik nem a filmről beszélnek, hanem magukat fényezik, hogy ők mennyivel emelkedettebb magasabb színvonalú egyének és milyen kifinomult ízléssel rendelkeznek és mennyivel az ő szintjük alatt lenne egy ilyen filmért rajongani. Róluk csak azért se beszélnék, mert ők csak valamiféle elismerés hiányban szenvednek és mivel mások nem jönnek ide fényezni őket, így kénytelenek saját magukról elmondani, hogy mennyivel az átlag fölött állnak... na ők szót se érdemelnek... tényleg. :)))
  • sertrex
    #60
    Milyen űber meglepőt akarsz? Miért ne ismételhetné meg magát a történelem? Esetleg a valódi történelemben nem ismélődött meg már többször is?
    Megint akadt egy hatalommániás, akinek nem mellékesen Darth Vader volt a nagyapja és követni akarja a nagy őst. Megint vannak akik ezzel nem értenek egyet és kialakul az ellenállás.
    Itt ahogy írták is már korábban ez egy ősi, bibliai történet a jó és a gonosz harcáról.
    Technikailag se kell nagy ugrásra várni, hiszen még mindig csak az előző háború utáni helyreállítás zajlik, és nem egy várost kell csak helyre hozni, hanem globális és univerzális léptékü újraépítést, tehát nem a kütyüket fogják hiper-szuper szintre emelni, hanem a megmaradt eszközöket próbálják életben tartani. Nem beszélve arról, hogy nem technikai központú társadalom képe bontakozik ki, hanem az Erőé, ami egyfajta vallás. Az egyik térfél a sötét oldalba vetette a hitét, a másik meg a jóra fordítható erőben hisz. Nem véletlen, hogy mindkét oldal ekkora erővel keresi Luke-ot. Ez olyan, mintha Krisztus újra eljövetelét várnák a hívők és a Sátán is, csakhogy utóbbi az elpusztításán ügyködik. Maga a körítés meg teljesen belesimul a Star Wars világába. Ha valakik másra vártak és csalódtak az nem a film és a filmesek hibája. Persze így utólag mindenki okos és nagyon megtudja mondani, hogy mit hogyan kellett volna megcsinálni, csak elfelejtik ilyenkor, hogy ez a történet nem ez ő szellemi termékük és nem az ő ízlésük szerint fogják formálni az univerzumot. Persze könnyű más f@rkával verni a csalánt. Az már sokkal nehezebb, hogy valamit az alapoktól felépíteni, létrehozni, kitalálni. Szidják Lucast, hogy mit művelt a SW világával, de elfelejtik, hogy nélküle nem is létezne. Szóval szerintem úgy formálja, ahogy akarja, mert az övé.
    Viszont az itt okoskodók ezt nem igazán mondhatják el. Ha nem tetszik amivé vált a történet nem kell megnézni. Akit meg érdekel, hogy merre tartanak, az meg nézze és ne foglalkozzon a fanyalgókkal. A véleményük meg, még ha arrogánsabb is, agresszívabb is, csak egy vélemény semmivel sem ér többet, mint bárki más véleménye.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2017.04.16. 09:01:42