15
-
Meridian #15 Igen, de közben az univerzum is tágult, azaz miközben jött felénk a fény, mi azalatt persze távolodtunk a fény kiinduló forrásától, ezért aztán jóval később ért ide a fényt mint amilyen távolságban volt akkor mikor az esemény keletkezett... a fény sebessége meg nem változik attól, hogy a különböző objektumok a rendszer tágulása okán messzebb kerülnek egymástól. -
asgh #14 Amikor arról beszélnek, hogy "régen másképp volt" akkor közvetlenül a big bang utáni nanoszekundumokról van szó, nem milliárd évekről. -
#13 Épp ez az, hogy újabb feltételezés szerint régen másképp volt, ami megmagyarázná a gyorsuló tágulást, vagy amit annak látunk. -
fszrtkvltzttni #12 A csillagászatban csak a múltat látod, és ezeket tudod összehasonlítani. Mivel nincs okunk feltételezni, hogy régen másképpen működött volna a fizika mint jelenleg, ezért teljesen jogos egy 10 milliárd évvel ezelőtti történést egy nála jóval későbbihez hasonlítani. -
#11 hát, pedig ezt te értetted félre. -
bunny #10 Aha, tehát -szerinted- a három milliárd éves univerzum előtt 1.5 milliárd évvel létrejött földön egy 10.7 milliárd fényévre lévő eseményt látunk. Az alsós matek azért megy? -
Kissssss0 #9 afrikában meg éheznek... -
Irasidus #8 Egész pontosan mi köze a Földnek ehhez? És mihez hasonlították, nem értem? -
stremix #7 Úgy tudom, hogy a Föld kb 4,5 milliárd éves. Tehát nagyon régen történt eseményről van szó, még "csak" 3 milliárd éve létezett az univerzum. Én nem értek egyet azzal, hogy egy ilyen múltbéli eseményt egy maihoz kéne hasonlítanunk. Nem hiszem, hogy az a felvillanás ugyanazt jelenti mintha ma történt volna. -
#6 Én úgy tudtam, hogy ezt a brit tudósok találták ki.
Vagy jézus, azok is te vagy!?
XD -
#5 Na, látszik, hogy te is vén trotty vagy. (Ahogy rám mondta az az „átkozott”).
Egyébként ha egyéb találmányaim nem is ismeritek el, ezt biztosan én találtam ki. :-) -
sarpba #4 Ha a cikkben említett 10,7 milliárd fényéves távolságot jól lőtték be a csillagászok akkor kizárásos alapon 10,7 milliárd éve történt. -
Talley #3 Vajon milyen régen történt ez a villanás? -
#2 Csak nehogy terroristák kezébe kerüljön!
XD -
CRMessen #1 Lehet, hogy csak a Halálcsillag robbant fel :D