45
  • Tripticon
    Maradok a Windows-nál. Főleg azért, mert az Android olyan, mint a Duplo kinai változata, vagy jobb példát tudok, mint majmoknak a banán. Elég csak a banán gombot nyomogatni rajt és máris te vagy a májer :)
  • dzsagon
    igen, az agyhalottak
  • AgentKis
    5 év múlva sem fogsz tudni egy fostos dokumentumot normálisan szerkeszteni rajta...
  • AgentKis
    Indítom a stoppert, hogy vajon mennyi idő kell még a flash teljes kiírtásáig?
    Örömtáncot fogok járni!!!
  • wraithLord
    Hát, ha más osztja meg veled, akkor neked csak internetes élmény, ez igaz.
    Na mindegy, igazad van, okostelón sok hétköznapi, főleg "szociális" dolgot egyszerűbb csinálni.

De ha van rá lehetőségem, akkor én tartalomfogyasztani is asztali gépen szoktam, mert kényelmesebb a nagy monitor. Igazából ha sokáig nem jutok hozzá legalább egy 15 collos laptophoz (de az sem optimális, csak elmegy), akkor agybajt kapok. Kipróbáltam, 10 éve külföldön voltam 1 hónapig, és csak egy 10 collos netbook volt nálam. Olyan volt, mint a megváltás, amikor otthon végre leülhettem a nagy monitoraim elé.
    Szóval számomra az okostelefon kapcsolattartásra, ezt-azt megosztani, tájékozódni, futás trackelésre alkalmas (ennek egy részére az asztali gép egyáltalán nem, mert nincsenek benne szenzorok), de még tartalomfogyasztásra se szívesen használom. Csak "ha nincs ló, jó lesz a szamár is" alapon örülök, hogy legalább van nálam valami utazás közben pl... :D
  • yamato41
    És ha valaki dolgozni akar? Lehet, hogy a "többség" nem képes három szónál hosszabb "szöveg" megértésére, pláne megalkotására, de azért még mindig maradnak, akik igen.
    A trend az, hogy ahol munkára használják az internetet, ott az aztali munkaállomások száma lassan ugyan, de növekszik. Ettől független a tartalmat fogyasztók és eszközeik számának növekedése. A cikk arányról, nem abszolút számokról beszél. Az, hogy Gabonban van 10 db asztali gép, de a fán is mobillal neteznek, nem jelenti az asztali platform végét. Lehet, hogy egy sorosnál hosszabb szövegekben kellene gondolkodnod?
    A dolog vége nyilván az lesz, hogy lesz egy apró agyegységed (amit akár a fejedbe építve is viselhetsz), amit bárhova vihetsz, lesznek dokkolóid. telefon, tab, vagy bármilyen másik formában. De ez még k*rva messze van, a szoftverének sem a guglihoz, eppléhez, szem az emeséhez nem lesz köze. A Win nem elég mobil, a droid nem elég stabil, az ios nem elég nyitott ahhoz, hogy egy cross-platform OS alapja legyen. A hardveroldalon láthatóan elég közel van egy technológiai határ, amit jelenleg még nem tudnak átlépni, csak aprókat lépegetni a teljesítmény/kapacitásnövelés, fogyasztáscsokkenés irányába. A lehetőség kifulladni látszik, a nagy technológiai lépés még nem látszik. Egyedül az akkumlátortechnológiában látszik még fejlődési potenciál, amit a procik lassú fogyasztáscsökkentésével párhuzamosan ki lehet még használni. Talán még az SSD, de - érdekes módon - ennek fejlődése nem olyan ugrásszerű, mint vártam volna.
  • dyra
    az, nézd meg mit osztanak meg legtöbbször az emberek. képeket és videókat.
  • dyra
    he he :) az egy soros kommentek korát éljük. Ehhez nem kell asztali gép. Amiről te beszélsz az kb az 10% aki majd maradni fog 10 év múlva de lehet ők is átmennek más OS-re. És bánom is én kinek hiszel én látom a trendet ez a cikk is erről szól, nyugaton is fordulni fog a helyzet.
  • wraithLord
    Nem tudtam, hogy a fotózás "internetes élmény". :D Azt írtad, erre reagáltam.
  • Gauge
    Na, ez egy érdekes téma. Miután kipróbáltam mindkettőt az a véleményem, hogy esztétikusabb a megjelenésük Androidon ezen programoknak, viszont HASZNÁLHATÓSÁGBAN és funkcionalitásban a wp verzió még mindig jobb.

A hivatalos appokkal kapcsolatban pedig az van, hogy állítólag az MS fejleszti ezeket mindenféle okok miatt. Tehát nem a FB , stb szarja le, hanem az MS szabályozza túl a store-t, s ezért sincs annyi fejlesztés...
  • yamato41
    Asztali géppel 5 perc legépelni egy oldalt. Csináld már utána telefonnal...
    Ne menjél már le kutyába, ha lehet. Az egyik munkára való, a másik tartalomfogyasztásra. Fölösleges almát hasonlítani körtéhez...
    Asztalin meg a linuxot szarják le, mert nincsen felhasználója.
  • dyra
    ne viccelj, két klikk megosztani egy rahedli alkalmazáson egy frissen lőtt képet. Csináld már utána egy asztali géppel :D
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2017.04.08. 17:51:16
  • gabi89
    Mondjuk a Google-ön kívül van még pár cég aki lesz*rja a WM10-et, például saját maga a Microsoft is. A Skype, Office csomag sokkal jobb és használhatóbb androidon, ami azért lássuk be elég vicces.
    A Facebookot se érdekelte túlságosan, ha jól rémlik tavaly lett egyáltalán hivatalos FB app. Attól most tekintsünk el, hogy közölünk kinek mennyire fontosak ezek appok, egyszerű user úgyis azt nézi, hogy van -e jól használható Youtube,Fb,Messenger,Viber,Instagram.

Ördögi kör ez végül is, a szoftverfejlesztő cégek leszarják a rendszert mert nincs elég felhasználója, a felhasználók meg nem veszik mert nincs elég applikáció rá. (vagy ha van is azok funkcionalitásban le vannak maradva iOS,androidos társaiktól)
    Utoljára szerkesztette: gabi89, 2017.04.08. 14:47:20
  • TSImike
    Windows Phone-ból ugyan nem volt 6.5-ös verzió, mivel a 7-tel indult. Windows Mobile-ból volt 6.5 ami teljesen más, és nem is kompatibilis se oda se vissza. Való igaz, hogy az előbbi korábban volt az Androidnál, de a Windows Phone megjelenésekor már kb 2 éves volt az Android. Idén januárban cseréltem le a HTC HD2-met mivel már nagyon gyalázatos volt az akku kapacitása. Az volt az über telefon WM platformon, néhányan még droidot is (meg windows xp-t és egyéb nyalánkságokat) tettek rá.
    Utoljára szerkesztette: TSImike, 2017.04.08. 12:44:35
  • Gauge
    Az okok egyszerűek:
    1. Nagyon keveset fektetett az MS marketingbe. Az emberek nem ismerik egyáltalán a rendszert.
    2. Nagyon rossz az MS kommunikációja (Attól , mert nincs marketing még lehetne értelmesen kommunikálni..), emiatt a vízió sem nagyon ismert.
    3. Nincs HW kínálat. Ami van, az 1,5 éves lassan,bár a rendszer tökéletes fut rajta!
    4. Ez pedig a google szidása inkább: a google szolgáltatások nem elérhetők.

Ez a 4. pont az, ami a leginkább frusztráló, de nem azért, amiért sokan gondolják. Az MS szolgáltatásai alapvetően jók, a google előrébb jár. Viszont az kurvára idegesítő, hogy a google, kizár egy meglévő platformot , mert csak. Ugyanazt csinálja, mint az MS évekkel ezelőtt, szal a google is mocsok geci cég, amely visszaél az erőfölényével. Szerintem ez egyáltalán nem tisztességes, főleg úgy, hogy az UWP által minden asztali PC-n elérhető szolgáltatás wp-n is automatikusan elérhetővé válik.

Ezen felül:
    A W10m egy támogatott rendszer, folyamatosan kapja a frissítéseket és az új szolgáltatásokat. Nem tökéletes, de egyik rendszer sem az. Használhatóság szempontjából viszont számomra a legtökéletesebb.

Nálunk a családban már mindenkinek wp telefonja van, csak meg kellett várni a meglévő android telefonoknál a 4-6. hónapot, hogy belassuljanak. Utána már könnyű volt mindenkit meggyőzni a wp előnyeiről, főleg, hogy látták, hogy régóta használom...
    Utoljára szerkesztette: Gauge, 2017.04.08. 12:22:21
  • wraithLord
    Asztali oprendszereken sem kell ide-oda másolgatni semmit, a Google appjait ugyanolyan egyszerű használni desktop rendszeren is, mint Androidon, mert támogatják a drag&drop-ot. Azt is attachnak hívják, mint Androidon az azonos célú funkciót, csak ott tapizni kell, itt meg egérrel áthúzni.
    Még ablakokat sem kell rendezgetni hozzá, ha nem csak egy monitora van az embernek... hanem pl. 3db 27 collos. :D
  • molnibalage83
    Laptopom sincs. Soha nem is volt. Tabletem sem.
  • dyra
    Kényelmesen jól olvastad. Nekem 13 giga az adatforgalmam. Nem vagyok helyhez kötve nem kell cipelnem egy dögnagy laptopot az internetes élményeim megosztása applikációkon keresztül sokkal egyszerűbb mint egy asztali géppel másolgatni jobbra balra. A nagy webshopokon jól használható mobilos applikációik vannak és sok weblapnál már frankó a webnézet is. Gyors frankó nem kell több. Ha mégis bekapcsolom a Laptopom de az egyre ritkább.
  • molnibalage83
    Kényelmesen...? Eszembe nem jut telefonról netezni, csak végszükség esetén. Kb. a gmail és FB msg az, amit használok rajta, ha már minden kötél szakad. Otthon az első mozdulatok között van, hogy belövöm a gépet. Arról szól a zene, azon nézek filmet, azon tartom a kapcsolatot (fórum, Skype, levelezés). A saját mobilomat amin net sincs az esetek többségében akár otthon is hagyhatnám. Fél év alatt kb. 5 k HUF-ot telefonálok el... A céges 2GB-os adatforgalomból havi 100 MB sem megy el átlagban...
  • dyra
    Szépen látható, hogy változik a felhasználók internetezési szokásaik. Én magam is egyre kevesebbet kapcsolom be a gépet. A Windows egy otthoni felhasználónak feleslegesen robusztus operációs rendszer. Szolgáltatásainak jó nagy része ma már felhőből kényelmesen elérhető. 10 éven belül a Windows kis játékos lesz a teljes palettán. Chrome és Android még nagyobb térhódítására számítok. A felhős szolgáltatási a Googlenek mérföldekkel előzi a többi versenyzőt.
  • gforce9
    Ismételten, a térkép szerint Kína és Afrika. Holott a nyugati világban sem vásárolnak kevés telefont, sőt! Csak a nyugati világban teszemfel egy Afrikához képest igény van értelmes számítógépekre is. Ott meg vagy igény vagy pénz vagy mindkettő hiányzik. Nem az androd vezet, hanem a mobiltrendek miatt nőtt meg a készülékszám. Ha nem lenne android, hanem a mobilpiacon mondjuk 5 gyártó osztozna egyenlő mértékben, a készülékszám akkor is ugyanez lenne, csak akkor azt mondanák ehelyett a cikk helyett, hogy a mobilos-ek átvették a vezetést. Szóval helyesen: A készülékszám megnőtt az alternatív OS-ekkel szerelt készülékek javára és az android monopolhelyzetének köszönhetően ő diktál. Ettől függetlenül játékszer marad. Ezt mutatja az is, hogy a nyugati világban az utóbbi 5-10 évben az irtózatos mobilpenetráció mellett sem sikerült átvenni a vezetést.
  • dzsagon
    csak egy idióta netezik mobilon
  • mortep
    Akkor a symbian, a palm os és a wp volt a piacon és ezeket előzte le az android és az ios, olyannyira hogy az előbbi kettő eltünt a sülyetőben, pedig nem kisvállalatok áltak mögöttük.

Egy ideig volt egy wp 6.5 alapú telefonom, az első samsung omnia, a samsung zászlóshajója volt, hát mit mondjak... nagy csalódás volt.
    Ami a wp10-et illeti, csak keveset használtam, gyors, kevésbé stabil és az ui-t (szerintem) sikerült ugyanúgy szétbarmolni mint az asztali OSnél.
  • hgabi84
    "Úgy terjedt el az android, hogy jóval a wp után jelent meg de a júzer legtöbb ismerősnek droidos telója volt? :)" -> Ha korban annyit visszautazunk, jogos a felvetésed. De abban az időben akkor meg az android helyett volt más platform, és akkor meg az volt elterjedve az ismerősök körében.
  • mortep
    Na jó, ez a válasz már inkább témába vág. "A legtöbb ismerősének valamilyen android készüléke volt" itt a bökkenő, android, miért nem wp? A windows phone vagy ce már a 2000-es évek elején picra volt dobva, az android 2008-ban indult. Úgy terjedt el az android, hogy jóval a wp után jelent meg de a júzer legtöbb ismerősnek droidos telója volt? :)

Hatalmas előnye volt a MS-nak, mégis vhol a wp8 környékén volt egy olyan érthetelen hiányossága hogy 1 cpu-magot volt képes kezelni és a felbontással is volt vmi érthetetlen baki.
    Utoljára szerkesztette: mortep, 2017.04.07. 09:12:56
  • wraithLord
    "Agymosottsága"? Egy mobiltelóról van szó, amire való, arra jó.
    Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb ember még az asztali gépét is kb. csak arra használja, mint az okostelefonját, tehát még életében nem csinált komolyabb munkát semmin.
    Itt pedig a netezésről van szó, netezni minden további nélkül lehet rajta, már ha nem zavar, hogy nagyítóval kell nézni.

A tudatos vásárlók Windows Phone-t használnak? Szerintem pedig mindenki leszarja, hogy mit vesz, mert úgyse használja semmire, ami alapján meg kéne gondolni, mit választ, és inkább a divatot és trendeket követi. És ha jobban belegondolunk, 3 fő mobil oprendszer van, egyik se jó semmire. Viszont a Windows Phone legalább teljesen stabil, ez igaz. Legalábbis amennyit én használtam, mert anyámnak azt vettem, és én szoktam beállítgatni.

(Én magamnak az alapján vettem androidos telót, hogy a Google szolgáltatásait használom, és nem a MS-ét vagy Apple-ét.)
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2017.04.07. 09:14:56
  • mortep
    Ja, ficsőr (azaz feature) és nem ficsúr, elnézést kérek @Gauge.

A belinkelt cikk a wp rendszer előnyeit és erősségeit mutatja be, OK, de nem válasz a kérdésre... azaz: miért csak 1% a részesedése ha ennyire jó? :)
  • hgabi84
    "megmagyaráznád miért nem?" -> Röviden pedig: az emberek többsége félt, kb. mint a Linux és a Windows esetében. Mivel a legtöbb ismerősének valamilyen android-készüléke volt, inkább egyszerűen azt választotta, mintsem hogy kipróbálja a WP-t. Meg különben is, nehogy ne kövesse már a "divatot".
  • hgabi84
    +1 Ennek a hsz-nek is -> "Az androidon futó appok - tapasztalatom szerint - gyakran omlanak össze, munkára alkalmatlanok. Pl. a droidos Acrobat reader valamikor negyedszerre inddul el normálisan, pedig Win alatt atomstabil. De ugyanez a pl. videolejátszóknál is igaz. Amíg itt nem lesz alapvető változás, addig a droid marad mobilplatform. Ráadásul sok olyan programmal találkoztam, amelyik becsapja a felhasználót. Kb. az ötödik képkezelőt kellett felraknom, hogy teljes felbontásban nézhessek meg egy 10MB-os jpg-t. Pedig a mai, 10+MP-es fényképezők korában nem nagy. " -> Ezzel én sem az android felhasználókat "okádom le", de nem kellene annyira fényezni az androidot, mert a népszerűségét egyáltalán nem a tökéletessége okozta! Sokkal inkább az emberek javarészének agymosottsága... Tisztelet a kivételnek!
    Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.04.07. 08:30:58
  • hgabi84
    Nem okádott le senkit... Mindössze leírta a tapasztalatait. "megmagyaráznád miért nem?" -> Én igen, tessék.
  • hgabi84
    +1 Részemről kb. ugyanez a tapasztalat.
  • mortep
    A workstation az workstation. Nekem is az a véleményem, hogy egyelőre semmi sem pótolhatja a billentyűzetet, egeret vagy a monitort. A telefonok előretörése azért lehet probléma, mert így a pck piaca csökken, a gyártók kivonulnak a piacról és kevesebb kinálat mellett drágábban lehet majd munkaállomást venni... álatlános irodai munkára egy izmosabb bedokkolt teló már most is megfelel, de csak általános melóra. Professzionális munkára egyáltalán nem, mert nem arra lett kitalálva/fejlesztve.
  • mortep
    A "használhatóbb" wp kemény 1%-os piaci részesedéssel rendelkezik. Elhiszem h. neked bejön de ettől még nem kellene leokádni azt aki esetleg más platform mellett dönt. Mindegyik nagyobb mobilgyártó (pl. nokia :) ) próbálkozott wp teló árusításával és valamiért nem ment... megmagyaráznád miért nem?
    Utoljára szerkesztette: mortep, 2017.04.07. 07:36:29
  • HyBrIDNyLA
    Van egy Note 3-am. Ha kellett vele dolgoznom irodai funkcióban egyszer sem hagyott cserben se a teló, se a rendszer. Sok esetben a cég központi szerverére is ezzel kacsingattam fel, ha valami azonnalit kellett intézni. Mindig termelékeny tudtam vele maradni és mindenre van program, csak válogatni kell. Jó ez az android, én csipázom. Értek hozzá, karbantartom, működik:)
  • A1274815
    Android a korunk Win98-asa mobil rendszerken minden tekintetben az elterjedségtől, a HW és SW ellátottságtól, a biztonsági problémákon át, a kártevőkön keresztül a rendszer instabilitásáig.
  • Gauge
    Continuum is erre való:) Részemről maradok Windowsnál...akár wp-nél is. Próbálkoztam androiddal 6 hónapig, de márciusig birtam csak. Sok a ficsőr Androidon, de használhatóságban a wp még mindig jobb.
  • Cat #9
    "Az meg még nagyn messze van, hogy az asztali hardvert kiváltsa a mobil (otthon monitor, hangszóó, billentyű és dokkoló). "
    A Samsung S8-hoz a dokkoló 35 ezer forint. Ha PC-t veszel, amiket itt leírtál ugyanúgy kell, a dokkoló az egyetlen plusz költség. És ugyan valóban, a szoftverkínálaton még van mit javítani, de cserébe páratlan mobilitást kapsz. (A Microsoft sok évvel ezelőtt is így akarta eladni a saját készülékét: reggel ébreszt a telefon, munkába menet a buszon elolvasod a leveleidet, az irodában rárakod a dokkolóra és dolgozol, hazafelé menet játszol valamit a megállóban, stb.)
  • yamato41
    Az androidon futó appok - tapasztalatom szerint - gyakran omlanak össze, munkára alkalmatlanok. Pl. a droidos Acrobat reader valamikor negyedszerre inddul el normálisan, pedig Win alatt atomstabil. De ugyanez a pl. videolejátszóknál is igaz. Amíg itt nem lesz alapvető változás, addig a droid marad mobilplatform. Ráadásul sok olyan programmal találkoztam, amelyik becsapja a felhasználót. Kb. az ötödik képkezelőt kellett felraknom, hogy teljes felbontásban nézhessek meg egy 10MB-os jpg-t. Pedig a mai, 10+MP-es fényképezők korában nem nagy. Tudom, ez nem az oprendszer hibája, viszont a mögötte lévő ffilozófia következménye.
    Az meg még nagyn messze van, hogy az asztali hardvert kiváltsa a mobil (otthon monitor, hangszóó, billentyű és dokkoló). A teljesítmények között ég és föld különbség van. Ár-érték arányban is nehéz lesz ezt teljesíteni. Ma egy jó, munkára 5 évig alkalmas hardver 150k-ból kijön. Ugyanennyiből egy jó telefon nem, ráadásul nem is használható öt évig. A nagyobb teljesítményű tabletek piaca meg nem nagyon megy, ott nem igazán várható az áttörés ezirányba.
  • CairoJack
    Ráadásul ha megnézed, hogy az android már continuum szerű dokkolókkal, és asztali OS-re hajazó felületekkel is képes előállni, mindezt úgy, hogy alkalmazáskínálat is van... hát... MS-nek fel kell kötni a gatyát. Az elmúlt 5-8 évet nagyon elbaxták, valamit ki kell találni, vagy a Blackberry sorsára jutnak.
  • Cat #6
    Gyakorlatilag öt év alatt a nulláról átvette a vezetést. Adjatok neki még néhány évet, és a fejlett világban is ugyanez lesz, mert a PC-eladások zuhannak, míg a mobil még mindig nő.