21
  • Andrevv
    #21
    Ha valami drága de meg tudnám venni, az más dolog. Ha már ruhát és kaját se tudsz venni, akkor hajléktalan vagy. Én iPhone-t egyszerűen nem tudok venni mert nincs annyi pénzem és kispórolni se tudok annyit, esetleg ha nem eszem hónapokig, mert máson spórolni nem tudok. Tehát csak a gazdagabbak tudják megvenni. Óriási különbségek vannak országonként. Amerikában az csekély kiadás, mint nálunk egy számológép :)
  • Madve
    #20
    Nem tudom miért lennék bohóc.
    Ha nem erről, akkor miről is volt szó?
  • M2 #19
    "erre van az értesítési sáv, vagy akár a felugró buborék értesítések"

    Ne legyél már bohóc! Ugyanezeknek a megfelelői megvannak iOS-en is, de nem is erről volt szó.
  • Madve
    #18
    Androidnál nem kell lapozgatni sehova, sőt akár tarthatod üresen is a főképernyőt, ha arra vágysz, akkor sem maradsz le semmiről. Bár valóban jelöli az ikonoknál/mappáknál is az eseményeket, de szükségtelen szem előtt lennie, erre van az értesítési sáv, vagy akár a felugró buborék értesítések, amiket persze szabadon engedélyezhetsz/letilthatsz.
    Láthatóan nem használtál még androidos telefont. Talán ideje lenne kipróbálnod egyet a következő komment előtt...
  • M2 #17
    "A köznyelvben az számít luxusnak, amit az átlagember nem engedhet meg magának."

    Nem! Csak van egy kifejezés: "Nekem ez már luxus", ami tényleg azt jelenti, amit leírsz. De a luxus szó jelentését ne toljuk már el a "nekem drága" szinonímájaként.
    Mert akkor olyan baromságokat kapunk, hogy: Casio luxusóra, Levi's luxusfarmer meg McDonald's luxusBigMac. ÁÁÁÁÁÁÁ!!!
  • M2 #16
    " ios-en a messenger ikonjához kell lapozni, hogy jött-e ütenet"

    Semmi különbség nincs, csak iOS-en direkt elraktad második lapra, hogy oda kelljen lapoznod, míg Androidon az első lapon tartottad. Magyarul direkt generáltál egy különbséget, hogy a rendszer fogyatékosságának titulálhasd, grat!

    Nincs életérzés, ez egy készülék bmeg! Te Androidon óránként elélvezel, vagy mi? :-)
  • morguldae
    #15
    Vegyen mindenki inkább samsungot androiddal, az király! Galaxy s6-osom van, előtte s3-asom volt. A legjobb! Iphone? - á, dehogy! Túlárazott bugyutaság.
  • Madve
    #14
    Magyarul lassan beismerik, hogy melyik kategóriába tartoztak mindig is...
    Ennek csak az a veszélye, hogy a középkategóriába kerülve valószínűleg szépen el is tűnnek a süllyesztőben, mivel ott versenyezni nem igazán tudnak a termékeik adottságaival, viszont már arra sem alapozhatnak, hogy az emberek elhiszik hogy az apple logó valami különlegeset jelöl...
  • VolJin
    #13
    A samsung telefonom ellopták, így most egy hirtelen kerített iphonet használok. Az ios egyszerűen hegy fogyatékos szar az androidhoz képest. Nincs benne userdesktop, csak az, ami az androidban a programok desktop, és ezért se valódi widgetek, se buborékok.
    A buborékra jó példa a messenger. Androidon az userscreenen az ikonja, ezért látom, ha jött üzenet, de mivel a buborék felugrik nincs olyan, hogy nem veszem észre. Itt ios-en a messenger ikonjához kell lapozni, hogy jött-e ütenet.
    Mi a faszom ebben az áhitott életérzés?
    Szerintem, aki ajnárizza az iphonet, annak világ életében az volt, és nem ismeri az androidot.
  • monk00
    #12
    Nekem 7 plusom van, de én nem tenném a luxus kategóriába. Jó telefon, de ez kopás dolog, hogy ennyire könnyen kopik, nem tesz jót az imázsának. Ettől még a 6s plus is strapabíróbb volt. Legalábbis külsőleg...
    Utoljára szerkesztette: monk00, 2017.04.05. 04:20:52
  • wraithLord
    #11
    Azért az arany Apple Watch - vagy mi a halál - talán már belecsúszik a luxuskategóriába.

    A majdnem 1000 dolláros iPhone 7 Plus sem az olcsó kategória, de azért a luxus tényleg a sokkal rosszabb "érték/ár" aránynál kezdődik, és sehol nem ér véget. Tekintve, hogy még 37ezer dollárért is lehet telót venni... :D
    (Az "érték/ár" arány itt egy kicsit hülyén hangzik, mert pont az anyagválasztás és a díszítés miatt olyan iszonyú drágák, amellett, hogy erősen presztízsmárka olyanoknak, akik már nem tudnak mit kezdeni a pénzükkel.)
  • Sir Cryalot
    #10
  • Sir Cryalot
    #9
    But the upshot is that Apple will indeed try again with a new, “modular” desktop Mac Pro that’s better suited to the highest end of high-end Mac users. It just isn’t happening right now. This is a rare admission of failure on Apple’s part, and is somewhat embarrassing. But it seems the right move.
  • Sir Cryalot
    #8
    a zöpli út:

    prosumer / felhasználó + céldevice / luxustermék < konzumer (idióta) + széltolósdi kétezerrel:

    https://twitter.com/Recode/status/831353671652765696

    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2017.04.04. 17:49:22
  • Andrevv
    #7
    Te minőségi felsőbbrendűségre gondoltál mint luxusra. A köznyelvben az számít luxusnak, amit az átlagember nem engedhet meg magának. Az biztos, hogy nem fogok hónapokig azért koplalni, hogy iPhone-t vegyek, főleg ha van olcsóbb telefon is. A általad említett autót meg annyira se engedhetem meg magamnak, még használtan sem. Szóval az nálam elérhetetlennek számít, nem luxusnak. Ha orvos lennék, akkor lehet más lenne a helyzet, de én csak egy mezei programozó vagyok minimálbérrel, akinek esze ágában sincs külföldre menni, hogy többet keressen :)
  • kvp
    #6
    Egy reszuknek magas a jovedelme. Ennek egy resze legalis, egy resze nem. A tisztesseges orvosoknak pedig alacsony, legalabbis a munkajuk ertekehez viszonyitva. Mondjuk mernokkent en ne beszeljek, de Magyarorszagon tenyleg alacsonyak a jovedelmek az atlag nyugati fogyasztasi cikkek arahoz kepest, amik a magas afa miatt meg dragabbak is mint nyugaton (a teljes megelhetesi koltsegekhez kepest persze nem annyira rossz a helyzet, de az kevesbe feltuno annak aki nem lakik felvaltva nyugaton es itthon)
  • tom_pika
    #5
    Jé, az orvosnak olyan magas a fizetése? Átképzem magam...
  • zola2000
    #4
    Egy magyar fizetéshez képest egy új swift milliós ára luxus, itt aki nem valami mérnök vagy orvos vagy nem külföldön dolgozik az mindenki használtan vesz autót max pár száz ezerért.

    Persze van rosszabb is (Ukrajna/szerbia)
  • kvp
    #3
    Az apple soha nem volt luxusmarka. Amerikai jovedelemszinten egy dragabb, de alapvetoen kozepkategorias termekekrol van szo, amikbol tobbet adnak el mint sok gyarto azonos tipusu termekeibol osszesen. Ez tokeletes megfeleloje egy kozepkategorias tomegtermek definiciojanak. Azert gondoljak sokan luxusmarkanak, mert ugy adjak el. Es ezert pont annyival dragabb, mint amennyivel meg az atlagos vasarlo hajlando tobbet fizetni a logo es az 'eleterzes' miatt.

    Csak Magyarorszagol nezve tunik draganak, bar luxusnak tovabbra sem az. Viszont ujabban nagymertekben kopik a marka csillogasa, ugyanis a fiatalok jelentos resze a szuleivel asszoicalja a gyartot, ami ellen lazadniuk kell. Arrol nem beszelve, hogy ma mar egy telefon az eldobhato kategoriaba tartozik, ha tonkremegy, akkor javitas helyett az ember vesz egy ujat, mert nem fog napokig varna a szervizre. Ezt persze a keszulekek erteke is mutatja, mert nyugati jovedelemszinten egyik tomegmarka termekei sem dragak. (lasd: samsung vagy apple)
  • M2 #2
    "a havi fizetésemet is meghaladja"

    Nem is tudtam, hogy ez a luxustermék definíciója! :-)
    Akkor ugye az alap Suzuki Swift is luxusautó?
  • Andrevv
    #1
    Nálunk a 16 gigás iPhone SE is többe kerül mint 400$ és a havi fizetésemet is meghaladja, vagyis nálunk az is luxusterméknek számít. Ráadásul még mindig nem lehet memóriakártyát tenni bele, szánalmas...