Repedések a Curiosity kerekein

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mit nem értesz? (subotal)

Arról nem lehet ekkora cikket írni, h "UFO"-val fogott kezet a Curiosity, vagy h Juno szobrot találtak a Marson!
Most ez esedékes, h kopnak a kerekek. :-)
Kíváncsi vagyok, hány évig fogja bírni. Én tizenkettőre tippelek. 😊

A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk

MZperX75
Eredeti küldetés ,ha jól emlékszem 90nap volt,nem 5 év.....ahhoz képest szerintem ez tök jó.
Az Apolló küldetéseknél egészen más kereket használtak, más paraméterekkel és más üzemidővel. A kerék szón kívül semmi közük egymáshoz. Nem a légkör miatt megy tönkre a kerék, hanem a tömegcsökkentés érdekében ezen is spóroltak, és úgy látszik gyengébbre sikerült, és egyszerűen elhasználódott a köveken, mert annyira vékony, és már így is a tervezett üzemidőn túl van.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.03.24. 15:46:49

Mondjuk azért annyira nem bíztató szerintem. Ennyi év alatt, ilyen kis távolságon ennyire károsodtak a kerekek.
Az Apollo küldetések végén használt holdjáró sokkal nagyobb távolságokat tett meg, pár óra alatt, rajta két emberrel, mégis bírta a strapát.
OK, itt valószínű hosszabb távú öregedésről van szó, de egy ritka CO2 légkörben?

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Nem értem miért épp most lett ebből hír, minden portálon, amikor évek óta vannak kisebb- nagyobb lyukak szinte minden keréken. De jól bírja az a lényeg.