7342
PlayerunknownsBattlegrounds.png
Sebzés táblázat | Stats | Patch notes | Ismert hibák | Twitter | PUBG Help | Gyakran Ismételt Kérdések | Házirend szavazás

• Hogy lehetne még egy kis FPS-t kicsikarni a játékból?

- Steam overlayt kapcsold ki
    - Kapcsold ki a Replayt/visszajátszást a játékban (beállításokban)
    - Steam mappában megkeresed a TslGame.exe-t. (Steam\steamapps\common\PUBG\TslGame\Binaries\Win64)
    Jobb gomb ->Tulajdonságok->Kompatibilitás fül és itt.
    A képernyő méretezésének letiltása nagy DPI-beállítás esetén.
    Ezt bepipálod, Alkalmaz, OK.

• Hogy kell beállítani, hogy a vér színe kék legyen?

Steam könyvtár -> PUBG-re jobb klikk -> Tulajdonságok -> Indítási paraméterek -> következőt írd be, idézőjelek nélkül: "-KoreanRating"

• Más a horizontális és vertikális érzékenység. Fix?

Keresd meg az input.ini-t (C:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Local\TslGame\Saved\Config\WindowsNoEditor) - LINK

• TDC Geronimo
    Restart steam, szedi patchet. 5.5 GB
  • TDC Geronimo
    Hát most toltam testen, top 8ba voltam és crashelt. Ez így fog livera menni. Ritkábbak crashek, de vannak még.
  • ntex
    Most akkor sikerült kijavítaniuk a crash problémát vagy a hiba ellenére mégis felkúrják live-ra? Amúgy épp most fagytam ki leérkezés után squadban, megnyitnám az inventory-t és beállt a kép, először feladatkezelőt se akarta behozni :D
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.05.25. 13:59:35
  • TDC Geronimo
    Mégis ma jön patch

PLAY BATTLEGROUNDS‏ @PUBATTLEGROUNDS 7 p7 perccel ezelőtt
    Tovább
    Good news everyone! We will be pushing the monthly update to the Stable Servers at 1PM UTC / 3PM CEST / 6AM PDT / 10PM KST
  • TDC Geronimo
    Leszokhatnának arról, hogy nagy patcheket 20 órával livera kerülés előtt raknak fel testre tesztelni. Tegnap már biztos voltam benne, hogy nem fog kijönni időben, mert crashelt mindenkinél. Ilyen patcheknek simán kéne 2-3 nap minimum
  • Zs0lt1
    Jövő hétre halasztották a havi frissítést!
  • Fujiryu
    Nem azt mondom, hogy a szerver nem laggol, mert valóban vannak szar pillanatai és néha tényleg elveszik pár golyó a térben és időben, de én nem tapasztaltam ilyen súlyos problémát amit páran, hogy játszhatatlan lenne. Persze nem igaz, hogy olyan nincs, hogy fejbelövöd és pont akkor veszik el a golyó, de ez része a játéknak és másokkal is ugyan úgy megesik, de ezen sokat nem tudtok változtatni. Viszont a saját hibákat ki lehet javítani és ne vegyétek sértésnek, de szerintem az esetek jelentős részében amikor nem adja be egyszerűen csak nem jól céloztatok.

Sokat segít egyébként a probléma megoldásában, ha az ember valamilyen programmal rögzíti a saját játékát és visszanézi a halálát. Nagyon sok érdekes dolog kiderül egy-egy ilyen replayből. Pl az, hogy amiről te úgy érezted, hogy fejes volt az tulajdonképpen el se találta. Én pl amikor BF-ben anno felvettem a játékot jöttem rá, hogy túl érzékeny egérbeállítással játszom(szinte a maximum volt a helikopterezés miatt), mert a célkeresztnek volt egy erős remegése amikor gyalogosan játszottam. Aztán megtaláltam, hogy külön is lehet állítani a beállításoknál és máris sokat javult a játékom.

Általában a lövök valakit és ő megöl két fejesből történet úgy néz ki, hogy megunom a kempelést amikor két fa mögött várjuk hogy a másik kinézzen és rárusholok. A fegyvernek futás közben akkora szórása van, hogy szerintem a hátam mögé több skuló megy mint előre így nyilván az nyer aki gugolva egyhelyből ad le lövéseket egy akár mozgó célpontra, mint az aki mozogva próbál meg lőni. Ez szerintem nem lag vagy packetloss hanem játékmechanika.

Utoljára szerkesztette: Fujiryu, 2017.05.25. 09:20:25
  • bosco05 #407
    Nem tudom mi lehet, lehet a routingod nem szerencsés a szerverek felé. Nekünk mindig sikerül jó szerót találni, van, hogy nem elsőre, de 5-10 percen belül azért mindig megvan :)
  • Metalmilitiakid
    Nekem azzal nem volt bajom, hogy megölt mert hát ez van. Én csak azon lepődtem meg, hogy nem mozdult meg, nem kezdett el pötyögni rendes tempóban ahogy szokás, hanem mozgó emberre beadta neki pontosan a 2 nyugodt kimért fejest a játék. Én általában hátba lőni nem tudok valakit 2 fejessel mert egyszerűen 1 mindig eltűnik XD
  • ntex
    Ilyennel már én is találkoztam nem egyszer, hogy level 3-as sisak + level 3-as kevlarban megölt két lövésből pár méterről, nem tudom mivel mert idegességemben alt-f4 -eltem :D Duo-ban ma meg volt olyan hogy szikla mögött álló srác fejére kétszer rálőttem, csak a fejét láttam olyan 15 méterre volt és fix hogy kétszer el is találtam M416-al mert volt vér, kapott még havertól is kettőt testre és nem halt bele, lelőtt mindkettőnket lazán.
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.05.25. 01:29:51
  • Metalmilitiakid
    Akkor eddig én csak hetiket láttam úgy látszik, mert nekem mind ilyen 4-500 mega volt csak.

Más téma:
    Találkoztam szerintem a játék legmagabiztosabb emberével eddig. Ő nem félt se laggot se netkódot. Volt köztünk 15-20 méter mikor észleltem, hogy guggol a ház mögött. Kezdtem volna lőni UMP vel, ő rám emelte az M416-ot Katt: 1 fejes a Lvl.2 sisakomra és le is vitte. kb 1.5 sec szünet (én közben mozgásban voltam) nyugodtan célzott még egyet mozdulás nélkül, pedig már lőttem akkor vissza. Katt: második fejes és haltam. Neki se a lagg se a netkód nem vitte el egyik golyót se :D
  • TDC Geronimo
    Minden havi patch akkora.
  • Metalmilitiakid
    Én csak a test serveres patchet láttam most, az 5.6 giga az már nem gyerek dolog :D
  • Rocco27
    Reméljük a mai frissítés sokat javít a játékon.
  • Rocco27
    Én a sztereót favorizálom.

Jelenleg mind az EU-n, mind az NA-n ATOM LAGGOK vannak!!!!!!!!! Van két órám játszani, de nem lehet.
  • bosco05 #399
    Akkor lehet valóban, mert nálam a bugokból szinte semmi nem jelentkezik. Lag az van, spectate módban előfordul hogy máshonnan jön a hang de egyébként soha és nálunk már 10-12-re hízott a ts-en az aktív PUBG playerek száma és 0 az akinél máshonnan jön a hang. Lehet, hogy driver para, vagy fogalmam sincs. A fórumok tele vannak sírva mindennel, de sajnos nem mérvadó. Amúgy marha egyszerű, bemész látod, hogy szar a szerver, akkor yolo, vagy exit. Ha tryhardolsz, mikor coin flip van, akkor valóban el tudod kúrni az estédet :) És igen engem / minket valahogy nem akadályoznak ezek a dolgok. Nagyritkán egy-két meccs elmegy ilyenen, de lassan 50 körül nyertem és ennek nagy része squad, ami a legnagyobb szopóág, főleg, hogy csomót kezdőkkel megyünk, mert mindig megveszi valaki új arc :D Remélem ilyen 7.1 meg ilyenek nincsenek bekapcsolva azon az übercuccon, mert úgy bekavarhat, hogy csak na. Egyébként van már a játékban hangvisszaverődés. Egyik patchbe berakták teszt jelleggel. Tehát mint a valóságban pattog a hang. Nem lehet, hogy ezt nézitek be? Olyan mint az Arma3 ott is ez volt és mindenki sírt, hogy nem onnan jön a hang ahonnan kéne.
  • sata75
    én storim, még mindig sírok ha eszembe jut:)
    Elbambultam a kezdést és arra lettem figyelmes, hogy csend van:)
    Alt-tab és látom, hogy pálya szélén állok 10 másik taggal. Kör messze sehol senki... 10 free kill:)
    Elindultam és felgireltem magam, 3-as táska, sisak, mellény ééés!!!: egy 1911.. Ennyi fegyvert találtam:)
    Persze az első jött ment fejbe lőtt. De 21. lettem...:)
  • ratgab
    Minap rossz helyre ugrottunk duóban és az ellenséges csapat hamarabb jutott fegyverhez mint mi. Annak rendje és módja szerintem Primosk mellett le akart a srác vadásznai valami fegyverrel. Én meg mivel víz mellett voltam szépen alábuktam és vártam, hogy a csapattársam jöjjön az általa zsákmányolt buggey-val. Szerencsére jól el tudta csapni a gyereket, aki a vízbe érkezett így nem tudtuk kinyírni.

A srácnak jött a haverja is aki szintén elkezdett minket lőni ergó már 2-en lubickoltunk a vízben és trollkodtuk a két fegyveres ellenfelet (fel-alábukva...Szerencsére voltak olyan noobok, hogy így nem tudtak minket kilőni...de megpróbálták)...
    Aztán nagy nehezen sikerült elmenekülni és éppen lootközelben voltunk mindketten (körön belüli házak)..Rohanunk a célpont felé, hogy a puszta kezünknél valami komolyabbal is tudjuk veszélyessé válni. Erre kivágódik a kiszemelt házak egyikének ajtaja és kiugrik egy darab játékos. Mi a mező közepén szaladunk, ahol pont találtunk egy sziklát...Mindketten gugolunk a szikla mögött és a tanakodunk, hogy kéne loot, lassan szűkölés erre ott van egy felfegyverzett játékos akinek csemegék lettünk volna a kvázi semminkkel ami volt nálunk (ekkor még 54-en voltak életben ergó a játék felét úgy éltük túl, hogy még egy nyamvadt pajszer se volt egyikünknél sem).

Játékos nem vehetett észre minket a szikla mögött és szerencsére nem is nézett a háta mögét, hanem a környező területet kémlelte. Hát mondom csapattársnak ennek fele se tréfa valahogy oda kell menni és kinyírni. A szűkülés jön, ellátmány nulla...Kússzunk oda hátha nem vesz észre és verjük agyon puszta kézzel....Erre a srác elindul tőlünk jobbra és eltűnik a fák között...Kitört a röhögés és végre loothoz tudtunk jutni.

Nagyon basic loothoz jutni (gyakorlatilag egy 1-es kevlár, 1-es zsák és egy pisztolyon meg néhány lőszeren kívül semmi nem volt se nálam, se a csapattársnál)....

Természetesen hátba lőttek ahogy azt sejtettük már előre viszont ahhoz képest egész hosszú ideig életben tudtunk maradni. Amiért mindezt leírtam az pont ehhez kapcsolódik. Megnéztem volna a srácok arcát amikor kilógó nyelvvel rohonnak a hullánkhoz néhány fincsi cucc reményében és észreveszik, hogy a repülőből kiugrók jobban vannak felszerelve mint mi. Sajnos csak a dacia leparkolását tudtam megcsodálni a többit már a játék sajnos nem mutatta. :-)
  • Torzonborz
    Ilyet EU szerveren is láttam párszor. Lobby ökörködés mindenhol megy.
  • Zozo0122 #395
    Tegnap este NA szerveren ez volt a színvonal :D

• Zs0lt1
    Király a segédkocsi nélküli motor :D
  • ntex
    Megvan az első squad winem is :D Lehoztam 1v1-be.

• Metalmilitiakid
    Ezt én már a legelső fegyver összehasonlításnál is megírtam :D Nála minden pont az ellenkezője az én tapasztalataimnak.
    Viszont én sajnos a hang miatt nem írhattam, mert tényleg alaplapi hang és egy 15k Sennheiser fülessel tolom. Bár azt hozzátenném, hogy minden játékban tökéletesen jól hallottam vele (sőt sokszor úgy tűnt jobban mint a csapattársaim, mert én adtam le minden infot elsőre, főleg cs:go ban). De örülnék egy 60k s Sennheiser fülesnek XD
  • Zs0lt1
    Tegnap este poén volt, nem mentek a steam inventory szerverek :D
  • Rocco27
    Csak a tisztán látás kedvéért írtam le.
  • Rocco27
    Én is...még a végén még kiderül, hogy bosco05 nem is ugyanezzel a játékkal játszik! Nála minden más...
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2017.05.24. 09:46:33
  • Rocco27
    Akkor most elárulom, hogy nem piacos cuccal nyomom. Hangkártyának egy Creative SoundCore™ 3D Gaming Audio figyel a felsőkategóriás alaplapomon ami egy Gigabyte GA-Z170X-Gaming 7, fülesnek pedig egy Beyerdynamic DT-770 Pro 80 van. Más játékban ilyet még soha nem tapasztaltam, itt is csak valamelyik patch után jön elő időnként (a patch előtt nem tapasztaltam ilyet és más sem). Netnek pedig 50/50-es optikai van és Norvégiából játszom. Azt hiszem nálam minden adott egy jó játékhoz.

Addig míg más is panaszkodik a "potato" szerverekre (hivatalosan is tudnak róla és elismerik a szerver problémákat) és a rossz irányból hallotta a lövést, trappolást bugra (hangokra is sok a panasz a fórumokban), addig mondthat bárki bármit, NEM a felhasználónál, ismerősöknél, nálam van a bibi.

Lehet szervert váltani, átmenni NA-ra néhány laggos EU meccs után, de ha ott is bekapsz néhány laggos játékot és elment az egész estéd a laggos játékokkal, akkor jogosan lesz dühös a felhasználó, akár naponta.
    Utoljára szerkesztette: Rocco27, 2017.05.24. 09:44:10
  • Metalmilitiakid
    Én soloban amíg a hullám el nem tűnik 3-5 mp még szoktam látni, hogy odaszaladnak e a testemhez lootolni vagy nem.
  • bosco05 #386
    Miután meghalsz már nem hallod a hangokat és a képet is elveszi. Gyakorlatilag kapsz egy statikus állóképet, ahova már nem renderel semmit.
  • TDC Geronimo
    Dev blogba ez tetszett a legjobban :D

"One of the more popular theories is that we run our games on potato quality servers."
  • Metalmilitiakid
    Érdekes dolog nem tudtam összerakni. Kb 50-60 méterre voltam még a nagyon szűk körtől még kint a kékben (15 voltunk csak). Kb 70% élettel rimánkodtam már, hogy csak érjek be épp és lehasalhassak medelni, egyszer csak kapok a hátamba egy Kar/SKS golyót maradt 15% om azzal a köv körsebzésre össze is estem. Hang alapján a lövés mögülem jött és még vagy jó 50 méterrel ráadásul (illetve a hátam közepét kapta tényleg a lövés a képen). Gondoltam már megvárom, hogy melyik geci volt ilyen, hogy ha már ő nem ér be akkor én is dögöljek meg vele. És vártam. És vártam. És semmi. Nem döglött meg a gyerek a körtől. Nem volt autó hang se előtte se utána, nem szaladt el a hullám mellett, holott én is a legrövidebb úton voltam a körhöz. Ráadásul még utána gyanúsa ölt a gyerek még 3 at (akkor már láttam hogy Kar-ral). Nemtom milyen szteroidokat tolhatott hogy ennyi ideig kint maradjon a körből, de nekem is kell belőle...
  • Metalmilitiakid
    Simán lapulásnak nincs, én a kör vége fele ilyen 20 ember környékén szoktam használni ha késve érkezek a körbe és olyan szűkülés hogy jókora mező rész van benne, hogy szép lassan kúszok a szűküléssel. Mivel aki fedezékben van az jó eséllyel csak fél szemmel fogja a mezőt nézni mert hát onnan a hülye is kiszúrja a futó embert és inkább a fedezékekre összpontosítanak. Nem egyszer sikerült ilyen kúszással elérni azt, hogy csak akkor kelljen lőnöm amikor a 20 ból már csak 5 ember élt. Minden taktika működik amúgy a játékban a kérdés az, hogy felismered-e a helyzetet, hogy mikor melyiket érdemes használni.
  • ntex
    Egyébként megtanultam ma azt is hogy a random fűben lapulásnak kb semmi értelme, mert ha valaki kicsit messzebb van tőled egy ház emeletén tegyük fel vagy egy dombon, és gondolom mivel kb mindenki very low foliage-el játszik, simán kiszúrnak hogy ott mászol a földön mert így ki sem rajzolja a gazt a játék picit nagyobb távolságban. És csak lestem mikor egy mező közepén fekve random helyről kiszedtek sniperrel 500km-ről, a lövést se hallottam csak hogy csattognak a golyók rajtam és meghaltam egyik pillanatról a másikra
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.05.24. 01:54:44
  • bosco05 #381
    Leállt a steam, a játéknak is kell idő, hogy újracsatlakozzon :)

Aki esetleg nem látta még

• Metalmilitiakid
    ööööö valaki elmagyarázná mi történt ?
    Kaptam egy failed to initialize steam kiírást, indítgattam újra a gémet, semmi. Újraindítottam a steam-et, volt egy steam update és most be tudtam lépni, de 0 ra van gyalulva a karakterem, nincs ruha, nincs kredit, semmi. Még az alap Uitility Belt és társai sincs (steam invetoryban látom, de a játékban nem). Kb 5x újraindítottam a gémet de nem változott semmi.
  • ntex
    Ma sem fekszem le Solo Win nélkül XD

Hatalmas party volt, rohadtul tetszett. A Map jobb/alsó felén ment át a repcsi, leugrottam a középső városba, tudtam melyik ház garázsában szokott autó lenni, bepattantam gyorsan (jó lassan mert vagy 4x mellészálltam és az anyósülésre ült be folyton -.-, ráadásul mellettem pár méterre valaki trappolt folyamatosan, tiszta ideg voltam h nem bírtam beszállni :D) mondom megnézem mi van ott bal fent, oda úgysem ugrott ki senki, elhajtottam addig a nagy konténeres telepig a nagy hegy mellett, de mint kiderült nem egyedül jöttem, velem egy időben érkezett meg egy másik delikvens, majd később még egy, szintén autókkal jöttek. Mázlimra találtam az egyik raktárban egy UMP-t majd pár méterre egy hangtompítót hozzá, egyszer csak meglátom a konténerek tetején az egyiket, rálőttem, kétszer eltaláltam egyből leugrott. Vártam pár másodpercet hátha kinéz valahol, de inkább továbbmentem a következő nagy raktárhoz, átnéztem, majd még egyel arrébb. Óvatosan kilesek, látom a srác majdnem velem párhuzamosan jött, és ott állt nekem egy szinttel feljebb félig háttal a konténerek felé nézve, biztos engem várt hogy felbukkanjak valahol csak arra nem számított hogy mögüle fogok jönni XD volt 4x scope is már addigra az UMP-n, egy helyben állt gyorsan megsoroztam, el is feküdt. Odaszaladtam a cuccaihoz, hallom a másik srác trappol felém a konténerek mögött, biztos hallotta a zajokat, odajött hogy hátha meg tud lepni de előbb láttam meg mint ő engem, kinéztem rá, egy teljes tárat rádaráltam és meghalt :D Más nem volt arra, innentől nyugodtan kutattam de nem találtam semmit egy SCAR-on és egy 8x scope-n kívül. Kimentem az egyre szűkülő kör azon felére ahova nem ugorhatott senki. Ekkorra már kb csak olyan 20-an lehettünk. Más is gondolt erre mert láttam autót és nyitott házat a kör szélén, sajna majdnem későn vettem észre gyorsan elrejtőztem egy roncs mögött mielőtt észrevett volna aki bent volt, közben jött egy harmadik delikvens autóval ugyanoda ahol én voltam, pár méterre ment el mellettem majd megállt a hátrébb lévő szomszéd háznál én meg odarohantam amíg járt a motor a ház oldalához, hátha el tudom intézni hangtompítóssal, de nem láttam sehol, vártam kicsit majd hallom megtalálta a két hülye egymást a másik házban, az egyik megölte a másikat. Pont egy közeli búzamezőre szűkült a kör, aki túlélte be is pattant az UAZ-ba és elundult a mezőn így mondom akkor gyorsan elszaladok és behasalok a búzásba én is. A létszám eközben kb 10-re csökkent. Percekig tartó mászás következett, haladtam a körrel befele a szántásban, egy jó 30 méterre a kocsi mellett elhaladtam mert onnan már a srác is kúszott. Közben kiderült hogy meg is előztem jóval mert elkezdett mögöttem lövöldözni valakire, először azt hittem engem lő de nem láttam sehol, majd abbamaradt. 4-en voltunk, a mögöttem lévő kiszedett valakit, így ő maradt, még 1 valaki meg én, pulzus már volt rendesen :D. Láttam egy nagyobb bokrot, elindultam felé, pár méterre jártam tőle mikor megláttam hogy a harmadik emberke ott mocorog a bokor alatt, alig lehetett látni az árnyék miatt (pedig lowon van :D). Scope-n keresztül nem láttam így jobb klikk nyomva tartás mellett rátúrtam egy tárat a bokorra az UMP-ből, meghalt. Ketten maradtunk a mögöttem lévővel, gyorsan megfordultam, a kör már tök pici volt, kb 20 méteres egyszer csak megláttam egy alig látható sötét foltot a búzában tőlem kb 6-7 méterre, mondom ez tuti ő lesz. Szerintem ő is észrevehetett mert ahogy elkezdtem lőni ő is abban a pillanatban eltalált, de én nyertem végül XD
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.05.24. 01:22:53
  • Metalmilitiakid
    Azt úgy hívják hogy lobby XD Csak gyorsan kell betölteni és azt próbálsz ki amit akarsz.
  • Fujiryu
    Én amit hiányolok amúgy ebből a játékból az egy tutorial ahol a fegyvereket gyakorolni lehetne.
  • Metalmilitiakid
    Hja, sajnos itt az ütközés nem olyan mint Bf2 ben :D
  • Fujiryu
    Én az NA szerveren csak a noobkodást tolom, de azt maximumon. Nem tudtam lelőni egy csávót messziről, ezért gondoltam jó lesz ha elütöm a dachiával elvégre nem csak fedezéknek jó az. A csávó beugrott egy kő mögé én meg utána. Mondanom se kell, hogy egyből meghaltam amint megnyomtam az F-et és kapott ingyenlootot
    Utoljára szerkesztette: Fujiryu, 2017.05.24. 01:09:33