11
  • hgabi84
    #11
    Japánban az emberek eszesek - és nem mellesleg van normális kultúrájuk is - sokat tanulhatnánk Tőlük! Nem úgy mint nálunk és a legtöbb országban - az emberek többsége birka-gondolkodású. Tisztelet a kivételnek!
  • felemelő
    #10
    Mai napig nem értettem a MS miért akart beszállni a hw üzletbe (a sikeres vezérürü egyszerű követése/másolása, ami grantáltan sikertelen stratégia)?

    Miért nem maradt a sw-nél?

    Kiválasztja a piac 50-60-70%-át lefedő legjobb hw-eket és ezekre megcsinálja a mobilos windowsát... ehhez értenek, ebben jobbak a többieknél, de váltani akartak, közben rosszabb helyzetbe manőverezik magukat.

    A nokiás kitérő után csak ez maradna a megoldás.
    A pl. kiad egy know-how-t, hogy a legelterjedtebb pár hw-t hogyan telepíthet (rootolhatja át) WP-ra pl. egy szakszervíz.

    És persze ingyen adja és átadja minden hw gyártónak.
  • T2k
    #9
    Japánban szép növekedést mutat a mobilos Windows, csak így tovább.

    Kémprogram lagdroidot meg továbbra is csak az agymosott idióták vesznek/használnak.
    Utoljára szerkesztette: T2k, 2017.03.23. 08:16:52
  • hgabi84
    #8
    "Nem csalódtam. Igazi pozitívum 8 hónap Android szenvedés után... Inkább legyen egy megbízhatóan működő telefonom, mint egy trendy lagtengerem." -> Pontosan erről beszéltem - hasonlóak nálam is a tapasztalatok!
  • hgabi84
    #7
    Nekem van Android és Windows Phone mobilom is, és el kell, hogy mondjam a WP-t sokkal, de sokkal gyakrabban használom. És köszönhető ez annak például, hogy számítógépen is Windows 10-et használva nagyon szépen összehangoltan lehet működtetni őket. Bőven van élet a Google - és annak szolgáltatásain - kívül is! Pl.: OneDrive és Cortana - de még sorolhatnám a leghasznosabbakat.
  • CairoJack
    #6
    Srácok, most hogy meghalt a WP legyünk már őszinték végre. NEM, nem, nem és soha SEM a hardveren ment el a WP. A WP azért fulladt totális kudarcba, mert sz*r volt. Mondjuk már ki végre!!! Sokkal nehézkesebb, körülményesebb volt kezelni, mint a konkurencia modelljeit. Sokkal unalmasabb és egysíkúbb volt a GUI. A testre szabhatósága is a nullával volt egyenlő.
    Számtalan, de tényleg számtalan esztétikai, ergonómiai hibát követtek el benne ezzel a használhatatlanság szélére sodorva az OS-t. Ezt követte a tény, hogy appok sem voltak rá, ami pedig volt rá, az nagyon gyenge minőségű volt. Külön szégyen, hogy maguk a Microsoftos appok is jobbak voltak IOS-en/Androidon mint WP-n.
    Aki kipróbálta egyszer a WP-t, mert felült az MS marketing rizsájának, fizetett fórumbejegyzéseknek, akcióknak, az később 99%-ban menekült a WP elől. Főleg ha volt összehasonlítási alapja IOS-es vagy egy normális Androidos telóval.
  • CairoJack
    #5
    "Amennyiben az egyes telefongyártók sikert akarnak elérni, mindenképpen a két nagy valamelyikét kell támogatniuk, itt felesleges mással próbálkozni" - Ezt mégis hogy gondolta a cikk írója??? Mondjuk a Huawei, az Oppo, a Samsung és társai elkezd IOS-es telefonokat kiadni, vagy hogy?

    Nyilvánvaló, hogy aki ma telefont akar gyártani, méghozzá számokban kifejezhető mennyiségűt, annak nem kettő, hanem csak egy választása van. Android (vagy halál).
  • KisKZ
    #4
    Sajnos a 735-ön vannak még problémák a hardver, elsősorban a memória, miatt. De még emellett is használhatóbb, jobb mint a mostanában kezembe került, ezer problémával teli középkategóriás Androidos telefonok.
    Reménykedem, hogy az egy-két felső kategóriás hardveren kívül megjelennek a W10-et hibátlanul kiszolgáló közép árfekvésű hardverek is.
    Nomen est Omen. Sajnos itt is működik. Pedig pár ismerős igen jó példa arra, hogy mennyir emegváltozik a vélemény, ha egy két hétre valamiért mégis kénytelen W10 plattformra váltani.
  • Gauge
    #3
    A piac azért tudott így dönteni, mert az MS elkúrta nem kicsit, de nagyon. Egyszerűen nem volt miből választani: vagy egy nagy alacsony teljesítményű túlárazott (650) vagy pedig magas teljesítményű nagyon drága (950 +XL) eszköz közült lehetett választani. Nem volt középút, se más design. Az op rendszer szerintem nagyon használható. Én most ruháztam be egy 950-be. Nem csalódtam. Igazi pozitívum 8 hónap Android szenvedés után... Inkább legyen egy megbízhatóan működő telefonom, mint egy trendy lagtengerem. Az appgap nem érint. Ha valami nincs app-ként, browseren keresztül elérem. Az egyedüli hiányosság CSAK bizonyos google funkciók nemléte, de ez a google gecisége, szal basszák meg. Sok minden hasonló - valami jobb is - létezik a Windows/Bing világban is.
    Utoljára szerkesztette: Gauge, 2017.03.22. 09:31:22
  • fonak
    #2
    Sajnos a piac másként döntött, én sem örülök neki, sokszínűbb lett volna három fő szereplővel. Nem feltétlenül racionális érvek alapján, egyszerűen nem számított "menőnek" az MS.
  • hgabi84
    #1
    "de semmi nem utal arra, hogy ennek lenne értelme" -> Dehogynem, itt van egy cikk erre vonatkozóan.
    Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.03.22. 03:11:40