2
  • msnforever2
    #2
    Értelmetlen kapálódzás. Nehogy azt hidd, hogy ha up-to-date a szoftvered akkor bármiféle védelemmel rendelkezel.

    A mobiltelefonok esetében a baseband processzort az adótoronyból távolról irányítani tudják. Kiküldenek egy parancsot, hogy kapcsolja be a mikrofont és továbbitsa a hangot és szevasz. Teljesen mindegy milyen márkájú a telefonod, vagy hogy milyen új szoftver van rajta. Ez a lehallgatási módszer hardveresen benne volt már a 20 éves telefonokban is.

    PC-nél ugyanez a helyzet, de ott csak 3-4 éve tudják ezt. Keress rá arra, hogy Intel Management Engine. Akkor is működik ha ki van kapcsolva a géped, laptop esetében is, viszont hálózati áramnak be kell lennie dugva. Kikapcsolt gép esetében is lehallgathatnak pl. a mikrofonon keresztül, de ha nincs mikrofon éppen bedugva akkor a fülhallgatón keresztül is akár. Teljesen mindegy milyen oprendszert használsz, ha nincs is telepítve oprendszer vagy akár nincs is vinyó a gépedben, tökmind1. Mivel kikapcsolt állapotban is képes minderre a gép.
    Érdekes mód nem lehet olyan Intel processzort kapni már amiben nincs Management Engine. AMD ugyanez, csak ott máshogy hívják: PSP.
    Utoljára szerkesztette: msnforever2, 2017.03.17. 13:25:40
  • esemve
    #1
    Szoval ha jol ertem akkor az ios javitas mar itt az ipademen, droidos telefonom meg akkor lesz biztonsagban ha veszek egy ujat. Nagyon kellene ezzel a gyakorlattal kezdeni valamit, mert katasztrofa, es ez nem az elso komoly dolog ami kiderul, aztan a droidosok megszivtak. (Es nem, az nem erdekel h a premium 10% droidos telo frissul akar ketszer is az eletciklusa alatt, van amikor szolgaltatok miatt meg annyiszor se, hiszen a tobbseg kezeben nem ilyen telefon van)