147
NieR: Automata
  • Evoluti0N
    Annyira nem mélyedtem bele a dolgokba, mert nem akarom nagyon lespoilerezni, de 3x érdemes. Meg akkor ezek szerint a harmadik után is még chaptereket. Ha jól tudom, akkor az első és a második végigjátszás között nincs sok különbség, a harmadik azonban teljesen eltérő. Vagy legalábbis csomó új helyszín, küldetés van. A második végigjászásnál is amúgy vannak új mellékküldik. 5 rendes befejezés van, emellett még 21 "joke" befejezés. Amiket 62-ben írtam, azok is ilyenek. Pl. kiveszed az OS chipet, kiírja, h meghaltál, majd lepereg gyorsan a credits, kidob a főmenübe és betöltheted az utolsó mentést és onnan folytathatod a játékot. Mentéseknél meg írja, h melyik befejezéseket szerezted meg eddig. A halas is ilyen kategóriájú, mint az OS chipes.

Szerk: Ja és mindhárom végigjátszásnál más karaktert irányítunk.
    Szerk 2: A második végigjátszás állítólag a legrövidebb, mivel csak van pár plusz mellékküldi. Azokat, amiket megcsináltál az elsőben, azokat már nem kell/nem tudod újból megcsinálni. Annyi, h az elsőben elkezdtél egyet és nem fejezted be, akkor azt elejétől kell kezdeni. Az, h mennyire hosszú egy végigjátszás, az persze embertől függ. Sokan 20 órát írnak az elsőre. Én elég csiga sebességgel szoktam játszani. 22 óra körül vagyok és még nem vagyok a végén és van még jó pár hátralevő mellékküldi is.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.03.21. 10:39:09
  • wedge31
    Nekem gond nélkül fut a játék, most értem az elsö végigjátszás végére.
  • Evoluti0N
    Nekem gondok voltak RX480-nal. Lefagyások, frame dropok, hasonlók. Szal inkább refundoltam és megvettem PS4 Pro-ra. Amúgy változó. Van olyan, akinek nincs semmi gondja vele. Talán ők vannak a többségben. Mondjuk az én kártyámat szereti a legkevésbé a játék a Steam fórum hozzászólások szerint. A legbiztosabb, ha megveszed, aztán ha rosszul fut, akkor refund. Ha valami kulcsos oldalon akarod megvenni, mert sokallod a Steames árat, akkor is meg tudod csinálni, h miután kipróbálod a Steames verziót, utána refund és megveszed kulcsos oldalon olcsóbban.
  • Voltan
    Játszom vele, de lassan haladok (ez nem baj), mert a napokban kevés időm volt (ez baj :D).
    Hogy is van ez? Ezt akkor többször érdemes végigvinni? Mennyire hosszú egy végigjátszás? És mennyiben különbözik a második, harmadik a végét leszámítva?

A játék nagyon bejön, de ezek érdekelnének.
  • Montana92
    Sziasztok!
    A játék mennyire lett jól optimalizált?
    A gépigény elvileg nem vészes, de több helyen olvastam teljesítmény gondokat.
    Akik megvettétek, hogy fut?
    A laptopom: i7 6700HQ, 8 gb ram, geforce gtx950m 4 gb. (Igazából ez utóbbi miatt aggódom csak) nagyjából hogyan futna?
  • Evoluti0N
    Meglett nekem a Tmeg a K. Az első, amikor kiveszed az OS chipet, a másik, amikor megeszed Jackasstől kapott halat. Beteg ez a játék. :D Amúgy az első végigjátszásnál vok még csak és baromira jó. A harmadik állítólag a legjobb. Alig várom.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.03.21. 02:47:17
  • Seth
    A 3. végén van két választás,ha mindegyiket megcsinálod, utána van még egy kis extra. De ehhez nem kell már újrajátszani, csak chapter selecttel kiválasztani ahol választanod kell a két lehetőség közül. De igen, a 3. még mindig nem az igazi :D
  • Evoluti0N
    Azt írják, h van még 4. és 5. befejezés is, ami úgymond rendes befejezés.
  • Seth
    Tegnap értem a játék igazi végére (ez 3 végigjátszást jelent), és hát lesznek meglepetések az biztos, bár sokan szerintem kitalálják előre
    Ez sztoriban, az első rész viszont drámában jobb volt
    Platina is megvan, 56 óra összesen

Utoljára szerkesztette: Seth, 2017.03.18. 20:00:05
  • wedge31
    A story se semmi, olyan témákat feszegetnek, hogy csak kapkodja az ember a fejét.
    Utoljára szerkesztette: wedge31, 2017.03.18. 19:52:01
  • Rony94
    Az első végigjátszás után 100% hogy rongyosra hallgatom a soundtrack-et. Egyelőre a zenei felhozatal eszméletlen jó.
  • Rony94
    Már jelenleg is zajlanak a fontos beszélgetések a játékról Steam-en.

• wedge31
    Azt a kardot én is néztem de alapvetöen nem szeretem a nagy fegyókat bár lehet az operaénekesnél jól jött volna...
  • jarlaxxe
    Majd belejösz, ráadásul az elsö táborban meg tudod venni a beastlord nevü nagy kardot azzal már egy fokkal könnyebb, de alapvetöen nem olyan vészesen nehéz a játék.
  • Rony94
    Én használom, de még így is bepuszilok egy-két ütést a boss-tól és már fekszem is.

szerk.: Meg lehet ez a Dark Souls-os múltam miatt van, de folyton a B-t nyomogatom a vetődéshez és sokszor emiatt is bekapok pár ütést. :D
    Utoljára szerkesztette: Rony94, 2017.03.18. 12:07:56
  • Seth
    Használjátok az evade-et ? Kb sérthetetlen vagy ha nyomogatod. Nameg van ha jól emlékszem 15 db gyógyító cucc is a tárgylistában
    Utoljára szerkesztette: Seth, 2017.03.18. 12:07:14
  • wedge31
    Csak a prologue ilyen, már csak a mentés hiánya miatt is nehéz de utána már könnyebb, szvsz.
  • Rony94
    Én ritka nagy balfasz lehetek, mert 2 óra játék után még mindig nem sikerült megcsinálnom a turorial pályát. Az első órában az első bossnál mindig meghaltam, aztán gondoltam egyet és visszavettem a nehézséget normálra (eddig hardon toltam, a boss 1 hit-el földre vitt).

Normálon elsőre meglett az első boss és el is jutottam a második boss-ig
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ahol két nagy darab boss-al küzdesz gyakorlatilag

de ők megint megöltek és mentés nem volt.

Szóval én elismerem hogy nem vagyok egy hardcore gamer, de ez a játék nem szórakozik. Casual játékosoknak nagyon nem ajánlott.
  • jarlaxxe
    Én is egykor hagytam abba, kimondottan jó, hogy a story is érdekes mert egy ilyen tipusu játéknál ez nem mindig szokott meglenni.
  • wedge31
    Megvan harmadik boss is ez már egy kicsit komolyabb volt...
  • jarlaxxe
    Én még csak most kezdtem telepiteni...
  • wedge31
    Én már túl vagyok a Prologue-on egyelöre nem nehéz viszont nagyon szórakoztató.
  • Evoluti0N
    Hát, ezt tovább tart kicsomagolnia, mintha megjelenés után vettem volna meg és egybe letöltötte volna az egészet. :D
  • wedge31
    Megjött a játék, este indul a móka...
  • Evoluti0N
    Most nézem, h azt írtam, h "engem zavar" és nem azt, h "engem nem zavar", de azért gondolom, h leesett, mit akartam írni. :D
  • Evoluti0N
    Ezt olvasva, akkor már nem is olyan elképzelhetetlen a dolog ennél a játéknál.
  • RaidenHUN
    MGS Rising is 1080p-nél volt kimaxolva, viszont egy modolt .exe file-t kicserélve át lehetett állítani bármire.
  • jarlaxxe
    Rinya minden játéknál van az viszont igaz, hogy ha ezt előre bejelentenék azzal csak mindenki jól járna, persze ha ez a hír egyáltalán igaz.
  • wedge31
    Detto, a monitorom nem is birna nagyobb felbontást...viszont ha igaz ez a hír azt illene elöre közölni a játékosokkal is és akkor nem lenne rinya.
  • Evoluti0N
    Én arra vagyok kíváncsi, h valós-e az a pletyka, h a maximum felbontás PC verzióban is csak 1080p lesz, a maximum FPS pedig 60, vagy csak egy interjú félrefordításáról van szó, ahogy egyesek gondolják. Mondjuk engem zavar, mivel 1080p-ben játszok mindent, de megjelenés napján gyanúsan sok lesz a negatív értékelés Steamen, akkor tudni fogom, h miről van szó. :D
  • MerlinW
    Jah, mint a FIFA, Dragon Age, Tomb Raider, stb. Kb 30 játék jött eddig Denuvo-val, ebből 2x sikerült feltőrni egy hónapon belül. A védelem célja pedig az, hogy az első heti eladásokat ne zavarja a warez. A védelem működik, minden játék esetében más, ezért nehéz feltörni. Ennyi.
  • wedge31
    Mivel nálam csak pc van ez nem gond...
  • RaidenHUN
    Szerintem ha van az embernek rendes vasa alá érdemes mindig a PC-s verziót beszerezni.
  • Evoluti0N
    Nem. PS4 Pro-n vittem végig a demót és ott szépen futott. Gondoltam, h arra veszem meg, mivel akkor még nem lehetett tudni, h pontosan mikor jön a PC verzió, meg azt hittem, h mindkét verzióval ugyanazt kapom. Értsd: Full HD, 60 FPS. Azonban azóta kikerült videó, amiben látszik, h a Pro-s verzió is leugrik bizonyos helyeken 45 FPS köré, szóval inkább a PC verziót veszem.
  • RaidenHUN
    Platinum Games előző portja is jó volt PC-re (MGS R.), meg elnézve rendszerigényeket szerintem nem lesz vele gond, bár ki tuja...
  • wedge31
    Azért durva mennyire jónak tünik a játék ennyien már csak nem tévednek..

#31 Nem konzolra veszed?
  • Evoluti0N
    Kíváncsi vagyok, h kerül-e fel a netre péntek előtt PC-s verzióról videó, review, stb. Fasza a játék, deha elbaltázott PC portot kapunk, akkor hiába jó maga a játék.
  • Shep
    Írtam ,hogy akadnak kivételek, erről meg nyilván nem tudok nyilatkozni, mert nem játszottam vele, tehát akár jó is lehet, még akkor is ha nekem a videok alapján nem tetszik.
  • RaidenHUN
    "gyenge és középszerű játékokat"
    Én nem játszottam a Nier-rel még, de eddigi értékelések alapján nem gyenge vagy középszerű...

Bár abból a szempontból érthető, hogy nem online game, az ilyenek meg PC-n sokan nem hajlamosak megvenni.
  • Shep
    Egy védelem fajta amiről azt képzelik az okosok, hogy a gyenge és középszerű játékokat (akadnak kivételek persze) eladhatóvá teszi, úgy fest nem jött be nekik de tovább próbálkoznak.