11
 • molnibalage83
  #11
  Hogyan?
 • llax
  #10
  A rakétáknál mára nagyjából megoldották, hogy ne szemeteljenek. A mostani kísérlet nem a meglévő űrszemét begyűjtésére irányult, hanem egy olyan passzív eszközzel kísérleteztek volna, amivel ellátnák a későbbi műholdakat, hogy azok élettartamuk végén üzemanyag felhasználása nélkül fékezhetők legyenek. Egy minimális tömeg és egy elektromosan vezető kábel segítségével a Lorentz erőt akarják munkára fogni.
 • molnibalage83
  #9
  Akkor sem vágom, mert egy ilyen eszköz kb. egy nagyobbat hoz le. Viszont rakéta küldi fel, ami szemetel. Hogyan lesz ebből pozitív hozadék..??????
 • Irasidus
  #8
  Ezt az eszközt nem törmelékre találták ki, hanem már használaton kívüli műholdak, kiürült rakétafokozatok és darabjaik üzemanyag nélküli pályacsökkentésére és így eltávolítására.
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2017.02.15. 08:22:02
 • molnibalage83
  #7
  Az űrszemét nagy része párc cm. Soks szerencsét a kapkodva összeszedéshez. Nem vágom, hogy ebből hogyan lesz negatív űrszemét mennyiség.
 • zola2000
  #6
  A lényeg hogy az űrállomáson intézett valamit sikerült, mellékesen el akartak takaríthatni űr szemetet vissza felé, az nem sikerült.
 • gaszton421
  #5
  Ha az űrszemetes kísérlet sikerült vona de nem sikerül kikézbesíteni a tervezet teherszállítmányt az tényleg kudarc lett volna., Ez egy teherszállító űrhajó, arra tervezték hogy utánpótlást szállítson az űrállomásra és visszafelé utra megpakolják szeméttel és azzal együtt elégjen, ha azt teljesíti akkor sikeres, minden más csak próbálkozás hogy még hasznosabbá tegyék az utat.
 • gaszton421
  #4
  Csak éppen űrbe telepített fegyvernek minősül és a vonatkozó nemzetközi egyezmények tiltják. Lehet magyarázni hogy nem arra van, de ami ki tud lyukasztani egy halott műholdat az egy működőt biztosan használhatatlanná tesz.
 • Irasidus
  #3
  A lézer csak kis űrtörmelék esetében működik, nagy műholdak esetében félő, hogy leszakad valami, és az esetlegesen megmaradt üzemanyagnak sem tesz jót a hevítés. Tippelek, de valószínűleg a hülyeség nem az űrkutató mérnököknél van, hanem nálad...
 • molnibalage83
  #2
  Én ez az egész kapkodós hülyeséget értelmetlennek tartom. Az ég szerelmére a világűr olyan kibaszott nagy, hogy ez reménytelen. A lézeres módszer tűnik messze a legértelmesebbnek. Kicsit kiéget a célpontból és a reakcióerő meg lejebb taszigálja. A mechanikus kapkodáshoz képest rohadt messzira használható, rohadt sokszor és, ha a pálya jó, akkor néhány ilyen hold elég szépen tud takarítani. Egy takarító hold hol nem csinál eleve nagyobb szemetet, mint amikor takarítani akar?

  Ki találta ki ez a hülyeséget...?
 • teddybear
  #1
  Szóval pont a lényeg nem sikerült. Ezek után részben sikeresnek nyilvánítani egy küldetést, amiben csak a rutinfeladatok működtek, szvsz gáz.