15
  • Kara kán
    #15
    Feltételek:
    - e-ink kijelző, hogy ritkábban kelljen tölteni (van a Withing okosóra, az gombelemmel megy, amely fél évig bírja);
    - mérje a vérnyomást;
    - ne izzasztós, viszketős szilikonöve legyen, hanem valami lyukacsos;
    Ez eddig közös, Most jöjjön az okosóra csak:
    - tudjon könnyen a TV-re, külső billentyűzetre csatlakozni (ez mondjuk okostelefonoknál is kellene)

    Alapvetően azonban én nem hiszek ezekben a specializált kütyükben.

    Leírtam régebben is: egy olyan kis kütyüben (nevezhetjük okosórának is, de lehetne gyűrű, vagy zsebben hordott pici dobozka) hiszek, amely egyfajta személyes számítóközpont, amelyet vezeték nélkül csatlakoztatni tudok monitorra, TV-re, egérre, billentyűzete, NAS-ra. Vagyis, magammal hordom a PC-t, és olyan perifériára csatlakozom, amelyre éppen szükségem van. Ezt aztán meg lehet támogatni mindenféle érzékelővel, tesztelővel, hogy megkapjam az egészségügyi szolgáltatásokat is, ha kell.
    Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.01.28. 00:51:49
  • Teppik Amon
    #14
    A cikkben is viselhető kütyükről volt szó, nem kifelyezetten okos órákról. (amúgy a mi band2 mutatja az időt, szóval óra ;)

    Feleségemnek is ilyenje van és imádja. Gyakran nem tudja felvenni a telefont, de legalább látja hogy kell-e izgulni a minnél előbbi visszahíváson vagy sem. Hogy fitnesz cuccok is vannak beleapplikálva, az külön öröm számára. És ehhez az öröméhez képest (és ha ő örül én is örülök :D ) potom pénz volt.
  • Atyuska
    #13
    Xiaomi Mi Band 2 egy fitness karkötő, s nem okosóra. Nem összehasonlítható dolog.
    Az okosórák tudása meg még nincs arányban az árukhoz, vagyis túl keveset tudnak túl sokért.
  • Jeffjohnson
    #12
    Nekem több mint fél éve van viselhető kütyüm. Egy Xiaomi Mi Band 2.
    Átlagban 15-20 napot bír. Bluetooth-on kapcsolódik. A leghasznosabb funkciója a híváskijelzés, vibrál és kiírja a hívó fél nevét (jól jön ha a mobil a táska mélyén van és olyan hív akivel nem akarok/tudok beszélni vagy olyan helyen vagyok, ahol némítva van a teló) és szintén vibrálással ébreszt, ami sokkal kellemesebb mint a csipogásra való felébredés. Ezek mellett méri az alvásciklust, lépést, kalóriát számol és nyugalmi állapotban pulzust mér. Mindezt 7eFt körüli áron. Én nagyon elégedett vagyok vele, amire kell azt tudja és nagyon hasznos.

    Az Apple Watch-ot és a hasonló high end okos cuccokat tényleg 1-2 naponta tölteni kell de ott sokkal több funkció is rendelkezésre áll pl.: sportoláshoz a beépített GPS vagy a hívásfogadás, meg egy tonnányi app.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2017.01.27. 09:18:19
  • wraithLord
    #11
    Én néztem ilyesmi órákat, azért, hogy télen, futás előtt/közben/után ne kelljen folyton előtúrni a telefonomat az övtáskámból kesztyűben, hanem az órával irányítani tudjam a telón a fitness appot. Hát, 10k alatt nem nagyon láttam semmit, és a 10000 körüli is eléggé ilyen eldobhatós rossz kínai kütyünek tűnt. Pebble Watchra gondoltam, de ha jól tudom, bezártak, és ki tudja meddig fogják a szoftverek támogatni...

    Kíváncsi lennék, milyen órát vettél, esetleg egy linket tudsz adni? Nekem nem kell semmi, csak egy sima Pebble Watchhoz hasonló kliens cucc telóhoz. Ha 4600-ért olyat adnak, amit mondasz, akkor szerintem az én elvárásaimnak megfelelő óra 500 ft lenne? :D
  • Jawarider
    #10
    Lehet.

    Egyébként mit hittek ? Veszünk valami plusz kütyüt a kezünre olyan funkciókkal amit a telónk is tud ?

  • M2 #9
    Van amit havonta kell tölteni. Az se fogy.

    Igazából ezt a termékkategóriát a kényszer szülte: "Mi a szart adjunk még el ezeknek!?"
  • M2 #8
    Csalódni fox :-)
  • Nos
    #7
    johet a termeklink
  • AcsMarci
    #6
    Drága? Maximum a "márkás" darabok a drágák. Kínából olyat hoznak fillérekért, amivel még drónt is lehet reptetni. Persze ezek a termékek valószínűleg nincsenek benne ebben a listában, mert az átlag felhasználó inkább venne 100.000Ft-ért egy közepes "márkás" darabot, minthogy vegyen 10.000Ft-ért egy olyan márkát amit nem ismer. Ez a telefonoknál a legészrevehetőbb, ahol inkább azt nézik, hogy hány embernek van még ugyanilyenje, mintsem az ár/érték arányt.
    Az meg hogy milyen időközönként kell tölteni, nagyban függ attól, hogy mire használod. Ha nem nyomogatod teljesen értelmetlenül a képernyőt, akkor ezek az órák rengeteget bírnak. Én kemény 4600Ft-ot fizettem ki egy ilyen androidos óráért, és szinte csak azt használom telefonálgatásra és simán bírja 3-4 napig (napi 2*1-5 óra utazással, amikor azon hallgatok zenét). És igen, tudom vele irányítani a 15 eurós quadrokopterem (ez a legjobb benne). Sőt, van rajta egy 8mp-s kamera, van wifi, gps, sms (csak ne rajta akard megírni).
    Utoljára szerkesztette: AcsMarci, 2017.01.26. 21:08:23
  • barret
    #5
    Kenjék be jó vastagon vazelinnal a szarjaikat...
    Még egy drága szar amit naponta kell tölteni?
    Minimum 1 hetet kellene bírniuk,hogy érdekeljenek.
    Heti 1 töltés már lényegesen barátságosabb.
  • Ender Wiggin #4
    Egy kütyüt mondj, amelyiknél előny a napi töltögetés... :-)
  • RelakS][
    #3
    Drága és gyorsan merül.
    Igen, a telefont is szinte naponta töltjük, de egy karóránál pl ez nem feltétlenül előny...
  • fonak
    #2
    Tervezi, aztán lehet hogy meggondolja magát, mit nem lehet ezen érteni?
  • tom_pika
    #1
    "...tervezi valamilyen viselhető kütyü megvásárlását, ez pedig nem feltétlenül jelent majd tulajdonképpeni vásárlást..."

    Ezt csak én nem értem?