25
  • zenya
    #25
    Eszem egy hamburgert diétás kólával!
  • wraithLord
    #24
    Kíváncsi vagyok, mikor fogják az atomtöltetet célba juttató rakétát egyúttal tömegközlekedésre is használni. Két légy egy csapásra.
  • Wharyoo
    #23
    Így kell popcornt ültetni :D
  • KGyula1101
    #22
    Hát, ez baromira érdekes... Ha jól olvasom, akkor ezeket az alvó (a kilövést követően hónapokkal később aktivizálódó, vagyis kicsírázó) magokat a töltényhüvelyben helyeznék el. Abban a töltényhüvelyben, ahol a lövedék mellett a gyúelegy (lőpor, lőgyapot, stb.) és a csappantyú is helyet kap. Az a csappantyú, amely a lőfegyver elműködtetése következtében szúrólángot bocsát ki, begyújtva ezzel a lőport, és az égés következtében keletkezett gázok hatására a lövedék a fegyvercsőbe préselődve, a lőporgázok hatására (csőtorkolati energiának is nevezik), elhagyja a csövet, és megkezdi kalandos, ballisztikus utazását.

    Ez ideig rendben volna, de mit szól ehhez a kis tasakban lévő mag? Másképpen: a csappantyú által kibocsátott szúróláng, majd a töltényhüvelyben bekövetkező vehemens égés (és az ezzel járó hő), nem árt egy hangyányit neki?

    Na, ezen töprengjünk el, drága, katonaviselt Béláim. (Fegyverszakértő barátaimat már meg sem merem szólítani).

    Öleléshegyek: [KGyul@]
  • CsZ
    #21
    A korábbi hozzászólásokban érintett kérdés mellett még felmerül, hogy vajon génkezelt magok lesznek-e ezek? Mert akkor külön kezelni kell, hogy az EU-ban hol milyen lőszerrel szabad majd gyilkolászni/gyakorlatozni.
    Remélem mint annyi Amerikából származó természetes ellenségek nélküli gyom, ez is megfékezhetetlenül terjed majd a bolygó más részein, örök emlékéül az átgondolt környezetvédelemnek - amiben már ma is élen jár világunk csendőre.
  • kékherceg
    #20
    Helyes.
  • mortep
    #19
    Bizony szép dolog. Ha kitör a háború és az ellenség környezetbarát golyókkal lő rám, majd boldogan halok meg....
  • barret
    #18
    Ki tudja mit találnak ki! A fém legalább nem mérgező! Legalább is az acél meg a réz .
    Lenne biztos aki összeszedné! :D Nem maradna ott hulladék.
  • zsgaby
    #17
    Szép dolog hogy a környezetvédelem az emberölés-iparba is begyűrűzik lassan.
  • fonak
    #16
    Attól függ, ha acél akkor elvileg lehetne (tudtommal acélból van a töltényhüvely a magyarok által használt gépkarabélyhoz), ha réz, akkor nem. De a mágnesek nehezek, meg nem is hatnak túl messziről.
  • leobarnat
    #15
    Nem tudom miért, de nekem úgy esik le h. ezzel a módszerrel el lehet tüntetni a harci nyomokat. Gondolom nem csak a hüvely hanem a lövedék és gyorsan " eltűnne " a helyszínről. Másik oldala az egésznek gondolom az is h. kisseb szavatossága lenne a lövedéknek(nem tudom h. jelenleg van-e vagy nem szavatossága), is így gyakrabban kellene pótolni a lövedékek, magyarán valakik nagyon jó helyzetben kerülnének. :)
    Utoljára szerkesztette: leobarnat, 2017.01.16. 07:00:18
  • TokraFan
    #14
    Nem lenne egyszerűbb mágnesekkel? Mondjuk fingom nincs, mágnesezhetők-e, nem voltam katona...
  • TokraFan
    #13
    A "Rainbow overseer7" tényleg zseniális!
    Amit hozzáfűzöl, azzal is tökéletesen egyetértek! Rengeteg ember lesz, aki az ilyen bullshit hülyeségek miatt egészen pozitívan tekint majd a népirtásokra, tömegpusztító fegyverekre. Laposföldhívők előnyben!
    Lehet, a hadügyben is rájöttek, hogy fel kell venni a kötelékbe néhány -a civli marketing szférából már jól ismert- lélek mérnököt is.
  • esztyopa
    #12
    a hüvelyeket én másként szoktam*hasznosítani*
  • gforce9
    #11
    "de a hüvelyeket nem szokták újrahasznosítani, "
    Azt nem tudom hogy az us armynál szokás e, de nincs akadálya az újra felhasználásnak, ha nem sérült, elég egyszerű folyamat is. Csak össze kéne gyűjteni. Egy kis logisztika kell mögé. Hüvely vissza gyártónak.
  • VolJin
    #10
    Nekünk össze kellett szedni a hüvelyeket a lőgyakorlaton.
  • Wharyoo
    #9
    "Az amerikai hadsereg kiképzőbázisain világszerte milliószámra hevernek az elhasznált hüvelyek, mivel a mai napig nem találtak ki olyan megoldást, mellyel fel tudnák takarítani, össze tudnák gyűjteni az elhullott és soha többé semmire nem használható fémeket."

    Esetleg ki lehet vezényelni a kopaszokat egy kis fémgyüjtésre... Mellesleg, javítsatok ki ha tévedek, de a hüvelyeket nem szokták újrahasznosítani, beolvasztás után új hüvelynek?
  • tom_pika
    #8
    Szivárványos vegyi fegyver? Egyszerűen ZSENIÁLIS!!!
  • overseer-7
    #7
    pszichológiai szempontból hatalmas különbség az ha mondjuk környezet-barát bombákkal robbantják fel az olaj kutakat..
    a buta tömegek fejében még pozitív gondolatok is ébreszthetőek.. hogy milyen környezet tudatos az usa.. hogy erre is gondol.. hogy környezet barát módszerrel csinálják..

    Így lehet megmagyarázni, hogy az értelmetlennek van értelme
    aztán van aki beveszi.. van aki nem.

    az én vegyi szívárvány fegyver ötletem sem rossz.. mert vannak olyan barmok, akik azt hiszik, hogy aki a virágot, szívárványt szereti.. rossz ember nem lehet.
    Biztos azok a rosszak akiket meg kellett ölni.
  • gforce9
    #6
    Én arra lennék kíváncsi, hogy pl egy olajkút felrobbantása mennyivel kevesebb ökológiai lábnyomot hagy, ha mindezt egy környezetbarát lövedékkel teszik.
  • ostoros
    #5
    Valójában az egészben az a durva, hogy a hadseregnek is ugye van PR részlege, és szükségesnek érezték hogy a hadsereg PR-ját feldobják valamivel. Ugye, humanizmussal, ember barátsággal nem lehet, valahogy az olyan ösztön ellenes (counter-intuitive) ezért valami mást kellett kitalálni. Ugye az már régóta működik, hogy gazdaságilag lerobbant körzetekben toboroznak, tehát a hadsereg karrierlehetőséget ad, a hadsereg munkát ad, még akkor is, ha ez azzal jár, hogy a városomtól 5 kilométere nukleáris eszközöket tárolnak.
    Azonban változnak az idők, változnak az igények, így hát a hadsereg most már környezetbarát, és csökkenti az ökológiai lábnyomát.
    Az ökológiai lábnyom csökkentése a gyakorlatban annyit tesz, hogy nem lépnek a fűre, hiszen akkor kipusztul(!) mostantól leölt ellenségeik holttestein közlekednek ezentúl.
  • overseer-7
    #4
    jobb ötletem van...
    gyártsunk olyan vegyi fegyvert, amely miközben megöli az embereket.. szivárványt húz az égre.. így sokkal humánusabb..
    az utolsó dolog amit látnak a halottak, az egy szép szivárvány.. ezzel is mosolyt lopva a harctér kellemetlen körülményeibe
  • overseer-7
    #3
    tényleg elmebeteg az ember
  • gforce9
    #2
    Én hülye azt hittem a napelemes Facebookszervernél nem lehet lejjebb menni...... de....lehet.....
  • ostoros
    #1
    Weyland-Yutani társaság.
    Building better worlds
    A nap idézete: Mert az ölésnek is van ökológiai lábnyoma!