15
-
gforce9 #15 Köszi szépen a tippet, mindenképp megnézem. -
#14 Megpróbálok jobb tanácsot adni. Stellarium alkalmazást töltsd le. Elég sok mindent platformra létezik. Én abból nagyon sokat tanultam. Beállításokban letudod tölteni a bővített csilagbázist amivel jó pár millió csillag elérhetővé válik.
A 90-es távcső az elég gyenge mélyobjektumok megfigyeléséhez. Határeset. Sztem a naprendszer érdekesebb. -
gaszton421 #13 Talán igen de tényleg nagyon jó helyről mgvilágítás nélküli területrl kell próbálkozni, a helyét biztosan beazonosíthatod, a 10000x fényesség növekedés az 10 magnitútó javulást jelent, szóval 2 magnitútó körüli az meg már elég fényes csillag, a hattyú csillagainak többségénél fényesebb. A Deneb 1,25 az Albireo (béta cygni) 2,9 magnitúdó. -
gforce9 #12 Köszi akkor nem ez lesz az első célpont amit érdemes lesz megnéznem gyanítom :) -
fszrtkvltzttni #11 Határ eset. Jó helyről tiszta időben. -
gforce9 #10 A stílusról te adsz tanácsot? :) Érdekes :) -
gforce9 #9 Skywatcher Heritage 90, de még nem nagyon használtam és nem ástam bele magam nézelődésbe, időm nem volt rá meg eléggé nagy a cidri odakinn. De majd tavasszal ahogy enyhül az idő nekifogok. -
#6 Kaptál egy linket, és ahelyett, hogy megköszönnéd, prüszkölsz.
Ejnye, fiam, ez így nem jó.
Van a Facebookon magyar nyelvű csoport az amatőr csillagászoknak. Miért nem náluk érdeklődsz?
De a stílusodon változtass, mert ki fognak rúgni onnan.
-
ostoros #5 A wiki alapján +12 a magnitúdója, szerintem nem fogod látni amatőr távcsővel. Bár ki tudja, lehet hogy mégis. Sok sikert. -
gforce9 #4 Köszi.... ennyire nem vagyok hülye. Egy wiki oldalt én is megtalálok.
Nincs 3 hónapja hogy egyáltalán megvan a távcső. Ha jól látom a hattyú csillagképben van, azt még meg is lelem. Csak nem tudom a fényessége elég e hogy lehessen látni, meg egyátalán pontosan hol is van. Itt SG-n tudom hogy van pár ember aki képben van ezekkel. Tőlük kérdezem és nem attól, aki egy wiki linket tud betolni. -
lacuska51 #3 https://en.wikipedia.org/wiki/KIC_9832227 -
gforce9 #2 Valaki tudja esetleg, hogy ezt az égen merre kell keresni? Látható e jelen állapotban amatőr távcsővel? -
ostoros #1 Azért ez nem semmi lesz, ha tényleg meg tudják jósolni.