7
  • mortep
    "baloldal" triggered... az ugrott be, hogy már itt is megy a politizálás. Azt hiszem ideje dilidokihoz mennem
    Utoljára szerkesztette: mortep, 2017.07.18. 11:55:25
  • Akva
    Tényleg érdekes, hogy "tudósok" nem jönnek rá olyan egyszerű összefüggésekre, ami minden második átlagembernek eszébe jut.
  • poiuztrewq
    "Én balkezes vagyok és jobbkézben fogom legtöbbször a kislányomat mert akkor szabad a bal kezem."

Én például nem tudnék bal kézzel ott matatni egy jobb kézben tartott babánál.

Mindenestre a felmérés következő lépcsője az, hogy összehasonlítjuk az embereket az anyjuk domináns keze szerint.
  • stremix
    Én balkezes vagyok és jobbkézben fogom legtöbbször a kislányomat mert akkor szabad a bal kezem. Ennyi.
    A gitárt is "fordítva" fogom, a jobbkezemmel nem tudok bűvészkedni, ezért fogom azzal az akkordokat, ballal már tudok pengetni is.
  • zeneszp
    "Sikerült megoldani annak rejtélyét, hogy az anyák miért inkább baloldalt ringatják az újszülöttjeiket. "
    Tehát az anyák mindig is tudták, hogy ha bal oldalt ringatják a babát, akkor annak a jobb agyféltekéje fejlődik jobban. Csak eddig titkolták előlünk.
    Azt nem derítették ki, hogy valóban miért azon az oldalon ringatnak? A jobbkezes dominancia tényleg okozó lehet. Vajon a balkezes anyáknak is bal oldalon "kényelmesebb" ringatni?
  • petrov144
    Így van, ha komolyan csinálják a felmérést, van benne egy standardizálás jobb és bal kezesekre.
  • laci0604
    Vagy azért, mert többnyire jobbkezesek.