5
  • Jawarider
    #5
    Robot -> nem kell ember -> nem lesz vásárló/fogyasztó -> bevétel leapad -> nem kellene ember -> "de jó, hogy robotok dolgoznak"

    Nagyon leegyszerűsítettem a dolgot de amúgy igazad van.
  • bunny
    #4
    Nincs ezzel baj, a fejlett országokban -ahol ez a téma szóbakerül- úgyis csökken a lakosság száma. Emellett a föld meg túl van népesedve, tehát baromira nem gond. Mellesleg pedig a szállítmányozás pont az a téma, ahol egyre inkább előtérbe kerül a helyi termék kérdés, tehát a trendek amúgy is arra irányulnak, hogy csökkenjen. Az a pár millió ember meg mire ez komolyan elterjed úgyis nyugdíjba megy, a maradékre meg úgyis szükség lesz. Szóval ez kb. olyan, mint a szövőszék, manapság már senki nem pattog azon, hogy a szövőnökkel mi lesz.
  • Ender Wiggin #3
    200 km egyenes úton... gratulálok. És ebből vizinonálják, hogy 3 millió sofőrre már nincs is szükség...(főleg, hogy a szabályozás nem nagyon hajlik arra, hogy egy bent ülő sofőr nélkül kóvályogjanak az autók).
  • Szefmester
    #2
    És ez pontosan így van. A nagyfokú automatizálással csak azt érik el hogy nő a munkanélküliség. Egy idő után el kell kezdeni elfelejteni az örökös bevételhajhászást. Sok problémát fog okozni, de többet meg fog oldani. Persze a problémákat nem ugyanaz a réteg fogja észlelni. :D
  • HyBrIDNyLA
    #1
    Egy magyarországi nagy egyetemnek egy tanára (közgáz) az alábbiakat fogalmazta meg. "A világ javainak a megtermeléséhez a föld lakosságának az 1/3-a elegendő, a többit le kell foglalni" Ez volt 2005-ben.. egyre jobban látom, hogy igaza volt és ez az arány még jobban el fog tolódni, ha így megy tovább..
    Utoljára szerkesztette: HyBrIDNyLA, 2017.01.03. 13:38:43