7
  • Sir Cryalot
    #7
    Az lényeg hogy az pont nem "kontrasztos" , "kristálytiszta, átlátszó," kép.

    Én még afölött se tudok napirendre térni ezekkel kapcsolatban, hogy nem csak a kép mozdul el együtt a fejeddel hanem a képhibák is , szerintem ez mutatja meg igazán hogy sehol nem járnak vele (mármint előrehaladottságban), hogy töménytelen sok hibájuk van.

    Nyilván ha filmnézésről lenne szó nem nagyon cserélné le erre senki a 3chipes nagyfelületű nemirodai LCOS vetítőjét , egy colorfilteres microoledre, microlcos-ra.

    Lehet ezeken nyerni, fényerőt , fogyasztást, csak jó kép az pont nincs mellé.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.12.22. 18:00:22
  • fszrtkvltzttni
    #6
    A 300-asnak a kijelzőjét nagyon elrontották. A kép nem sík, olyan mintha hordót néznél. A kép két széle pedig nem látható, mert lelóg arról a tükröződő felületről ami az oldalt elhelyezett projektorok képét küldi a szembe.
    Utoljára szerkesztette: fszrtkvltzttni, 2016.12.22. 12:53:55
  • fszrtkvltzttni
    #5
    Tudnak. Irodában ablak mellett úgy, hogy besüt a nap, sötétítő nélkül használható. A 200-as pedig sötétítővel nyáron kint is használható volt. Ha a végleges 300-as változathoz is csinálnak sötétítőt, akkor azzal se lesz gond kint.
  • fszrtkvltzttni
    #4
    A használhatóság tekintetében még mindig nem tudták megoldani, hogy ne essen le könnyen a fejről. Semmi tartása nincs a szárának. Ha lefelé nézel, vagy hirtelen mozdítod lecsúszik a fejedről. Nagyon körülményes a használata. Ráadásul a 300-nál a sötétítő is hiányzik, legalábbis az első körös változathoz ilyet nem adtak. Töltési problémák is vannak vele, ahogy a 200-assal is volt.
    Egyetlen jó dolog benne, hogy nem a szemüvegbe zsúfolták bele az elektronikát, így az könnyű maradt. Használhatóság terén viszont sokkal jobb egy ODG.
  • Sir Cryalot
    #3
    Nem igazán tudnak/lehet versenyezni környezeti fénnyel (5:1 -hez ha lehet, emittált / környezeti, az aztán nagy kontraszt ) még szerintem az sem igazán közkeletű tudás hogy egyáltalán hogy kéne kontrasztos képet előcsalni , nincsenek szabványok hozzá, nincs külön szenzor hogy "összelőjék" , pl. annyi "köztudott" hogy pl. autókba 10.000 nit -et kell tudni egy HUD-nak. , és az sem nagy kontraszt , csak olvasható. Utána jön az hogy egyhelyben van tartva a "mozgókép" 8-16 millisec hosszan , ami tönkrevágja a mozgást, + elcserélik a felbontást FOV-ra ...
    Ha nincs egyhelyben tartva akkor leesik a kontraszt a béka segge alá...

    A nagy felhajtás reményében persze én sem hoznám szóba hogy még az alfa stádiumban sincsenek ezek a cuccok.
    "Mellekesen a teljesen fekete takaroval" ez is csak leírva egyszerű.
  • kvp
    #2
    Magyarul nagy kontrasztu es a kep altal nem takart reszen atlatszo kepet ad az oled kijelzonek koszonhetoen. Mellekesen a teljesen fekete takaroval sima VR szemuvegkent is hasznalhato. Az Epson tovabbra is a tenyleges felhasznalasra koncentral, nagyjabol arra amire az AR technologia valo. A dronok miatt talan meg merheto piaca is lesz.
  • Sir Cryalot
    #1
    "kristálytiszta, átlátszó,"

    :D oxymoron