38
  • Elmin
    #38
    "Függetlenül az igazságtartalomtól, szánalmas és felháborító, hogy bárkit elítélhetnek a gondolatai és véleménye miatt. "
    Nem ezt mondanád, ha téged az miatt rúgnának ki, hogy valaki véleménye szerint megbízhatatlan vagy.
  • Amergin
    #37
    Az emberek nem szeretik, ha előírják nekik, hogy miről mit kötelesek gondolni, így ez a szájkosártörvény csak szítja az antiszemitizmust és a holodogmatika megkérdőjelezését segíti elő...persze semmi gond, lehet hogy pont ez volt a célja.
    Ha így van, akkor azt elérte.
  • fonak
    #36
    Mit láthattál ott, ami annyira meggyőzött? (a színházra vagy az úszómedencére gondolsz, vagy arra az óvóhelyre, amit gázkamraként mutogattak sokáig, aztán kénytelenek voltak végül beismerni, hogy az nem volt sose gázkamraként használva, ha jól emlékszem...)? David Cole-t pl. nem győzte meg, kérdezősködött (zsidó létére, egyébként cionistának vallja magát és ma már nem vonja kétségbe a h-t (igazából akkor sem tette, az auschwitzi kiállítással kötözködött), viszont kénytelen volt nevet változtatni ezek után, mindenféle kellemetlenségek miatt), kicsit zavarba is hozta őket (a Cole féle videó pár másodperc alatt megtalálható a neten, itt nem fogom reklámozni, hátha bűncselekményt követnék el vele, bár nincs blokkolva Magyarországon). Az az érvelés meg, hogy ne foglalkozzunk a részletekkel, lehet hogy van egy kis lódítás itt-ott azon büntetőjogilag védett tények között, azt elég álságosnak tartom. Ha a 9/11 és egyéb "konteókkal" foglalkozókat ugyanakkor nem üldözik bíróságilag, a legmeredekebb állításokat tevőket sem, akkor pláne... Mondom nem abban kételkedem, hogy volt egy eseménysor, amit holokauszt néven emlegetnek, felmenőim is ismertek zsidókat, akiket elvittek, és nem jöttek vissza (volt köztük rokon is, igaz nem vér szerinti, őnála még az is kiderült, hogy ki adta fel (katolikus vallású volt, magyar vezetéknévvel, de körül volt metélve, ezért "lebukott" a származásával, miután beköpték), a feljelentőnek semmi baja sem lett 45 után sem). Az van, hogy hisztérikus támadásokra számíthat mindenki, aki a legapróbb részleteket is vizsgálgatni akarná a túlélői beszámolókban való 100%-os vakhit nélkül. Társadalmi, szakmai kiközösítésre, nem véletlenül óvakodik a témától minden komoly történész, csak azok nem, akik vagy védeni akarják a "kőbe vésett igazságot", vagy eleve cáfolni akarják, utóbbiak mondjuk nyilván tudhatják hogy csak botrányhősségre, perekre esetleg börtönre számíthatnak. Csoda hogy a lámpaernyő vagy a szappan mesét már szép csendben ejtették (pedig anno még el is temettek szappanokat zsidó temetőkben, bármilyen groteszkül hangzik). Max. szánalmas magyarázkodások vannak, hogy "lehet, hogy egy helyen mégiscsak kísérleteztek ilyennel a németek" vagy Ilse Kochra hivatkoznak). Persze nyilván a gulágokról szóló sztorikban is lehetnek tódítások, csak ott az a helyzet, hogy Mo-n egyetemi katedrán ülhet az a Krausz Tamás nevű muksó, aki szerint a gulágok tulajdonképpen rekreációs üdülőtáborok voltak (kicsit sarkítottam a dolgot:)) vagy aki szerint a szovjet NKVD iratai a német és a magyar katonák által elkövetett kegyetlenkedésekről (ilyenek nyilván voltak szép számmal, csúnya dolog a partizánháború) kétkedés nélkül hitelesként kezelendő forrás.
  • syn7h37ic
    #35
    Ez szimplán a győztesek seggnyalása. Semmi egyéb. Megfűszerezve egy olyan belesulykolt dologgal, hogy aki megkérdőjelezi akármilyen formában a holokauszt jelenlegi doktrínáját, azzal kegyetlenül és kérdések nélkül elbánnak. Kőbe vésték a számokat, kőbe vésték, főleg németeknél, hogy a szvasztika mint szimbólum a megtestesült gonosz jelképe, (holott egy ősi szerencse szimbólum) Aki bármilyen formában megpróbál olyan kutatásokat végezni, ami feltárná a valódi tényeket, hogy valójában mennyi áldozattal járt, hogyan követék el azt a módszeres irtást, (amit egyesek megpróbáltak objektíven bemutatni, látván, hogy ahhoz tízszer több kivégző osztagra és logisztikai egységre lett volna szükség), azokat vagy elhallgattatják, vagy szándékosan gúny tárgyává teszik. A táborok sajnos valódiak voltak, és a halottak is. Csak a számokkal van némi zűrzavar... De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a koncentrációs tábor nem a németek találmánya, és főként arról sem kéne megfeledkezni, hogy a német tömeggyilkosságok is jelentéktelennek tűnnek a szovjet rezsim által elkövetett emberiség ellenes cselekedeteik mellett. Még a II. VH előtt több embert öltek meg, mint addig bárki. Ukrajnára gondolok, és a holodomorra. Érdekes módon, ezt soha sem emlegetik fel sehol. És akik ezt elszenvedték, azok semmilyen kártérítést nem kaptak, a felelősöket nem vonták kérdőre, nem volt belőle Nürnbergi per, stb stb... És szintén elkerülték a felelősségre vonást a szövetséges vezetők, akik teljes lelki nyugalommal adták ki a parancsot a gyújtóbombák használatára Drezdában... De menjünk még régebbre, aminek a folyamata még ma is tart USA és az indiánok.
    A egészben a leginkább gyomorforgató, hogy emberek szenvedéseiből csinálnak undorító üzletet holokauszt címszó alatt. És ha ezt az üzletet valaki bírálni merészeli, azokra rögtön rásütik az antiszemita átkot, amit lemosni is lehetetlen. És ez a marketing működik hetven éve. Nem sajnálják az időt és a pénzt arra sem, hogy felkutassanak még élő német katonákat, akik bármilyen formában kapcsolatba hozhatóak a koncentrációs táborokkal, az sem érdekli őket, hogy az a katona parancsra cselekedett. Háborús időben a parancs megtagadás egyenlő volt a statáriális kivégzéssel, mindkét oldalon. És a legutóbb mégis olyan aggastyánt hurcoltak meg, aki egy egyszerű őr volt. De szerintük az is maga az ördög szolgálata. Sehol sincs még egy olyan bosszúálló nemzet, aki hetven év után is csak a bosszúnak él. Így ők sem lettek különbek, mint akik anno létrehozták a táborokat. Sőt, amit a saját országukban folytatnak az is egyfajta holokauszt, csak éppen ők vannak a kerítésen kívül.
  • paby88
    #34
    Nekem amúgy szúrja a szemem, hogy MAGYARországon a MAGYAR vezetők többet foglalkoznak a kisebbségek áldozataival mint a nemzetével. A délvidéki vérengzések áldozatiról sose hallom, hogy megemlékeznének bezzeg majd minden hétre jut egy valamilyen nap amivel a holokausztot sulykolják bele az emberbe, had érezze a törődést.
  • ostoros
    #33
    Igazad lehet. :)
  • Nemzsidó
    #32
    Ééés... itt jön a képbe, hogy Magyarországon nincs zsidó kisebbség, csak a zsidó vallás van jelen, s ennélfogva jelenleg elhanyagolhatóan kis számú zsidó vallású magyarokról beszélhetünk, nem lekicsinyítve ezzel az egyes embert.
    Üldöztek-e vallása miatt valaha valakit ebben az országban? (igen a középkorban)
    Ha nincs, s esetleg korábban sem volt zsidó etnikum hazánkban, kik kaphatnak mégis u.n. kárpótlást valamiféle bűnökért, amit -mivel országunkban nem volt haláltábor- ennek az országnak háborúellenes és helyben maradó, a többségi társadalomhoz tartozó magyar polgárai el sem követhettek volna. Ugyanakkor nem tagadhatjuk a tényt, hogy a magyar politikusok és a korabeli katonai vezetők felelőssége háborús bűnökben, népirtásban megalapozott, s egyúttal azt a tényállást sem titkolhatjuk, hogy e politikusaink, vezető tisztségviselőink jó része zsidó, ami pedig ezesetben paradoxon. Mivel a szemben álló felek mindkét oldalon követtek el szörnyű tetteket, ezért minden meggyilkolt egyenlő súllyal kell hogy szerepeljen az ügyekben, sem felülértékelve, sem alulminősítve egy náció áldozatát sem. Nem kisebb a kár, ha pl. egy bolsevista zsidó halottról beszélünk annál, mintha egy nemzetiszocialista katona az eszméjéért, hitéért harcolva menetelt a halálba legyen az olasz, vagy német származású. S nem kevesebb akkor sem, ha épp egy magyar harcosról beszélünk pl. Isonzónál, tágítva ezzel az ebben az esetben jelentőséget nélkülöző időintervallumot. S ezáltal éppúgy hősnek nevezhetnénk a katonát, vagy akár civilt is, akik palesztin területüket, élethelyüket védik a zsidó földfoglalókkal szemben napjainkban. Úgy látszik, van egy alig hatezer éves népcsoport, akiket pozitív diszkriminációval illik illetni politikai körökben tetteik jelentőségét eltusolva, s van a Föld többi népe, ősibb civilizációja, nációja, akik valamilyen ismeretlen okból -talán mert nem Ábrahám nemzette őseit- kevésbé értékesek, népirtásuk nem érdemel kárpótlást, bocsánatkérést, még csak szánalmat sem. Földjeik, életük cionista préda.
    A hollokauszt persze csúnya dolog, bárki ellen is követik el, bármit is jelentsen a műszó. Igazi jelentését talán Izsák esetében érhettük volna tetten, érezhettük volna át, ha valóban feláldozta volna apja, istene kérésére.
    A ma embere pedig már megcsömörlik ettől az egésztől... Túl sokszor kiáltott farkast a mesehős, már nem igazán hisz neki senki. A farkast rég megölte a vadász, már csak a malacok lakják a vidéket... De jönnek most a "mások", ezek is szemiták, nem eszik a malacot, de irtják... minél többen jönnek, annál többet ölnek... mondom, ezek is szemiták! Lesz- e majd halottaink után kárpótlás?
    Örvendezzünk! "Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa. Boldogok az irgalmasok, mert majd nekik is irgalmaznak. Boldogok, akik szomorúak, mert majd megvigasztalják őket. És boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert majd eltelnek vele." Én már nagyon elteltem a mások igazságával...
  • btb300
    #31
    Vedd figyelembe, hogy lehet, hogy nem szándékosan játssza. Elvégre világszerte rengeteg ember őszintén "gondolkodik" így.
  • ostoros
    #30
    Szándékosan játszod a hülyét.
  • dartois83
    #29
    Nekem személy szerint azért fontos, mert nem egy gyűlölködő országban szeretnék élni, hanem egy olyanban, ahol az emberek belátják a múlt tévedéseit, attól függetlenül, hogy nem felelősek azokért a dolgokért, de tanulnak belőle és nem követik el a hibát. De ez úgy látszik nehéz. Gyűlölködő emberekkel nehéz szolidárisnak lenni, mondjuk inkább próbálnám megérteni az okokat és jobb irányba terelni. De aki makacsul ragaszkodik hozzá, azon nem lehet segíteni, nem is kell. Inkább akkor én is helyén kezelem őket és a véleményüket.

    Talán nem véletlenül érzem a vitriolos megjegyzést a kommentedben, hogy "nekem" miért fontos és "nektek" miért nem az. Bizonyosan számodra is zsidó vagyok, és akkor mekkorát tévedsz. Amúgy nem hiszem, hogy annyira attól tartanál, hogy bárki beperelné az országot, mert amúgy bármikor beperelhetik bármikor, pl. ha visszamondanánk a Paks II-t, ingünk gatyánk rámenne, vagy csak ha kiderülnek a 4-es metró kínos ügyei, akkor is meg a milliárdos bírság.

    Na mindegy, én mentem állítom a karácsonyfát (igen, nem a menórát :), ha gondolod még főjél a levedben, mint a karácsonyi pontyleves.
  • ostoros
    #28
    Hadd fordítsam meg a kérdést! NEKED miért fontos? Mert nekünk azért fontos, hogy ne lehessen az országunkat például perelni milliárdokra, hogy ne az legyen még mindig lenyomva a torkunkon, hogy bűnös nemzet vagyunk, tehát kussoljunk, (ahogy a németek is megkapják ugyanezt csak sokkal sikeresebben) hogy lehessen képviselni a nemzeti érdekeinket, és ne okádja ránk a média, hogy ezért már rossz emberek vagyunk!
    Tudod te ezt, csak szándékosan játszod a hülyét.
  • ostoros
    #27
    Egyébként, azzal, hogy te most azt mondtad, hogy mit számít, hogy 1 vagy 6 millió halt meg, már a nácik közé lennél sorolva. Bizony.
    Ez történik, amikor azok mondják meg ki a náci, akiknek érdeke mások nácinak nevezése, illetve ez történik, amikor az áldozat mondhatja meg, hogy ki a gyilkos, ahelyett, hogy lenne egy független nyomozó.
    Talán viccből perelték be a MÁV-ot, hogy fizessen milliárdokat? Hát persze hogy nem viccből. Hanem pénzért.
  • ostoros
    #26
    Tévedés.
  • dartois83
    #25
    Egyébként boldog, békés karácsonyt kívánok! :)
  • dartois83
    #24
    Szerintem kár próbálkoznotok, én voltam már Lengyelországban azokon a helyeken, ahol történt, nekem ez erősebb érv, mint bármilyen jött-ment ember könyve, fene tudja ki által finanszírozott álhírportálok által készített kamu dokumentumfilmek. Ismertem olyan embereket, akiknek családtagjuk megjárták ezeket a helyeket, nekem ezek erősebb tények, mint hogy a holokauszttagadó ipar "remekműveivel" üssem el az időt. Nekem eszembe sem jut tagadni, de megkérdőjelezni sem. Semmilyen érdemi, történelmi változást nem hozna, ugyanúgy nem változatnak, mintha valaki azt vitatná, hogy a Don-kanyarban csak pár tízezer magyar esett el százezrek helyett. Semmit nem csökkentene annak történelmi súlyából.

    A józan ész is ezt mondatja velem, ha valaki viszont nem hajlandó elhinni, annak valami pszichológia magyarázata biztos van: a zsidóság a bűnbak, ugyan életében nem konfrontálódott velük, de a környezete erősen zsidózik, ha valami nem sikerül neki, az ország bajai is miattuk van stb. Nem keresi ennek feloldását, hanem álbizonyítékokat és összeesküvés elméleteket gyárt vagy hisz bennük és azokba kapaszkodik, csak nehogy el kelljen fogadni, szembesülni a valósággal, hogy az általa kipécézett csoportnak mi is a XX. századi története (és mi volt a tendencia még korábbról).

    Ezek után azt kérném tőletek, hogy az érveljen, aki volt is Auschwitczban, az emlékhelyen és azok után is szkeptikus maradt. Illetve azt írjátok még le, hogy ugyan miért fontos ez nektek és miért hiszitek el inkább az ellentétét vagy csak azt, aki megkérdőjelezi, mint hogy elfogadni, ami történt. Sokaknak a zsidóság nem szimpatikus, ezt kevesen merik beismerni nyíltan, inkább burkoltan tagadják a holokausztot. De azt nem vezetik le, hogy ugyan miért is, van-e valami személyes okuk, és szerintem maguk sem tudják.
  • ostoros
    #23
    A Jobbik és a (nem létező) náciveszély,
    http://www.youtube.com/watch?v=tGVORy7VTvE
  • ostoros
    #22
    http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/12/szovetsegesek-halaltaborai-ii.html
  • Amergin
    #21
    Hogy is mondta az Egyesült Államok Guantanamo kapcsán?
    Ő elfogadja a genfi konvenciót, benne a kínzás tilalmáról szóló részt is MINDADDIG, AMÍG Ő MONDJA MEG, HOGY MIT ÉRT KÍNZÁS ALATT!
    Namostan ennek mintájára: én is nagyon szépen elfogadom a Holocaust megtörténtét mindaddig, amíg én mondom meg, hogy mit értek alatta!
    Avagy van valahol egy Holocaust-kiskáté, amiben egyértelműen meg van határoza, hogy mi is az? Na ugye, hogy nincs.
    Ha pedig nincs, akkor vizesnyócas! A holoinkvizició a szájkosártörvényeivel elmehet a búsba.
    Amerikában nem hallottam, hogy valakit is bebörtönöztek volna a szentséges Holocaust tagadásáért. Ott ez vajon miért fér bele a vélemény nyilvánításba, itthon meg vajon miért nem?
    Költői kérdés, nem várok rá választ, hiszen nagyon szépen tudom én azt, hogy miért nem...
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.12.24. 01:24:42
  • btb300
    #20
    Olvasd akkor el Norman Finkelstein Holokauszt-ipar című könyvét, és részben meglátod, miért is olyan lényeges sokaknak. Meg lehet említeni továbbá Izrael állam megalapítását is. De fel lehetne tenni a kérdést fordítva is, hogy miért olyan fontos törvényerőre emelni a tagadás büntethetőségét (tudom, van erre is hivatalos magyarázat...). A szolidaritást és empátiát ne keverd bele ebbe, mert ilyen érzelmi megközelítéssel nem lehet objektíven vizsgálni a kérdést. Érzelmi manipulációval pedig nem ritkán szokták elfedni a hazugságokat. Jelenleg a holokausztot nem hogy tagadni bűn, de megkérdőjelezni is, ami bármiféle értelmes vitát ellehetetlenít. Fonak jó pontokat említ, van még több is, mint a dokumentáció hiánya, logisztikai és technikai lehetetlenségek, erre bedobod, hogy a deportálások is akkor csak kitalációk voltak. Ez utóbbi azonban nem vita tárgya a szkeptikusoknál sem. Szóval inkább tájékozódj többféle forrásból, hogy megértsd te is a különböző nézőpontokat, és az alapján alakítsd kis a saját véleményed (amíg szabad).
  • dartois83
    #19
    Ezt mind értem amit leírsz, látom beleástad magad a témában. Amúgy nem értem azt, hogy miért számít, 6 millió vagy akár csak 1 millió? Kinek fáj annyira, hogy majdnem hogy utolsó emberig elszámolja, pontosan mennyi az áldozat? Nem hiszi el azt a számot, amit állítanak a zsidó közösségek? Valószínűleg nekik voltak egyházi nyilvántartásaik a leginkább a zsidóságról, persze Magyarországon valahogy senkinek sem tűnt fel, hogy vidékről több marhavagonnyi embert vittek el, ki tudja hová. Szóval a tömeges deportálások is ugye egy nyilvántartás alapján készült, amit a Harmadik Birodalom és csatlósai állítottak össze. Vagy az is zsidó kitaláció?

    Alapvető bajom az egésszel, hogy szerintem egy szolidáris, toleráns ember, aki egy csöpp empátiával bír embertársai iránt, nem kérdőjelez meg ilyen dolgokat. Megtörtént, sok-sok áldozattal, megemlékeznek róla. A felelősségről meg csak annyit, hogy voltak felelősök, nem mindenki lett felelősségre vonva, a későbbi korok generációjának csak annyi a felelőssége, hogy emlékezzen rá, ilyen máskor ne történjen meg, se a zsidókkal, se a magyarokkal, senkivel. Nem kell túlbonyolítani, hogy a New York-Tel-Aviv-tengely a magyarok bűntudatát akarja felkelteni. A zsidóság elég kemény atrocitásban részesült az elmúlt 2 évezredben, persze, hogy sokaknak túl keménynek meg büszkének tűnnek, össze is zárnak, de legalább össze is tartanak. Kicsit gondolkodni kell az ő fejükkel is szerintem.

    Én is tökre kiakadnék, ha pl. nagyanyám megjárta volna az említett táborok valamelyikét, talán még mindig él, és lépten-nyomon azt olvasom sok helyen, hogy nem is úgy volt, kitaláció az egész. Nem kell mindenkinek Szegedi Csanádnak lennie, hogy rájöjjön, ja bocs, zsidó származású vagyok, akkor visszaszívom az összes antiszemita megjegyzésemet és ezentúl rabbikat fogok festeni és elmélyülök a Tórában.

    Nem tudom, mi volt előbb, tyúk vagy a tojás, melyik a kontra-produktívabb: az antiszemitizmus, vagy az erre adott válaszként egyfajta erős identitás, ami még nagyobb antiszemitizmust generál (főképp irigységből). Hasonló a holokauszt-tagadás büntetése, valaki csak azért is tagadja, mert tilos, ha nem lenne büntetett, akkor kevesebben tagadnák?

    Erkölcsileg szerintem azért is aggályos a tagadás, mert tényleg nem tudom, egy tagadónak milyen előnye származik, lesz-e elégtétele amiatt, hogy esetleg csökkenti a Holokauszt mértékét. Ha nem származik előnye, értem ez alatt az esetleges "erkölcsi elégtételt", akkor mi oka van rá. A Holokauszt bűntett volt, még ha akkor nem is kriminalizálták így. Általában akkor tagad valaki egy bűntettet, ha előnye származik, pl. mentesül az elkövetésének vádja alól, cinkos vagy pedig az elkövető tettének jogosságát kívánja elérni. Na ezért írtam, hogy szerintem aljas dolog ezt vitatni, mert értelme nincsen, viszont jó szociálpszichológiai képet ad az illetőről.

    Végül pedig szerintem nincsenek tipikus zsidó stigmák, pl. nagy orr meg hasonlók, mert olyannak is lehet, aki nem az. Nekem megtörtént egy ismerősömmel, aki nem zsidó és ráadásul nem is kedveli őket, hogy lezsidózták az arca alapján, ami nagyon rosszul esett neki. Sajnálatom mellett csak azt tudtam mondani, hogy sajnos bárkit "lezsidózhatnak", bárki lehet bűnbak és csak azt tudom kívánni az ilyen embereknek, hogy egyszer váljanak céltáblájává a társadalomnak.

    Igen, az ilyen emberek a nácik és nácik most is vannak (persze ezt ők nagyon is tagadják).
  • fonak
    #18
    A holokauszt megtörténtét szerintem is kissé meredek tagadni, az összes részlet vagy a 6 milliós szám, az más kérdés (bár a milliós nagyságrend minden bizonnyal igaz). A teljes zsidóság a szóban forgó területen volt 6 millió (van egy youtube videó, ahol egy fazon rákeresett a New York Times két háború közötti cikkeire, főleg az I. vh végéről származó cikkek, a "six million jews" kifejezésre. Jó sok előfordulást talált. Azonkívül állítólag a hatos számnak kabbalisztikai jelentősége van, a zsidóság visszatérését jelenti Palesztinába.
    Maradjunk annyiban, hogy a bizonyítékok többsége tanúvallomásokon alapszik, és semmi máson. Elvileg még a csontokat is megsemmisítették a nácik, miután kiásták őket. Auschwitz felszabadításakor a szovjetek csak pár viszonylag jól táplált foglyot találtak a képek tanúsága szerint. Gázkamrát, krematóriumot stb-t sem. Azokat elvileg felrobbantották addigra. A romjaik megvannak ugyan, bár azokkal kapcsolatban is volt vita, hogy pl. mekkora a ciklon-b maradványok koncentrációja (Garmar Rudolf vizsgálta), de jó, fogadjuk el, hogy a Nyiszli Miklós-féle sztori (a nyilvánvaló lódítások, Münchausen-szindróma ellenére) alapvetően igaz (ezen alapszik a legutóbbi Oscar-díjas holofilm is).
    Amit a hivatalos történetírás is elismer: a német területen lévő táborok (Mauthausen, Buchenwald) nem voltak "megsemmisítő táborok", az azokban gázkamraként mutogatott helyiségekben nem folyt tömeges likvidálás (ez csak azért érdekes, mert sokáig ennek az ellenkezője volt köztudatban). Amikor az amerikaiak ezeket a táborokat felszabadították, csonttá soványodott foglyokat és hullahegyeket találtak, ennek oka a tífuszjárvány és az élelmiszerellátás összeomlása volt (a német katonák, civilek sem nagyon jutottak addigra kajához). Maradnak a lengyel főkormányzóságban működött táborok: Auschwitz/Birkenau/Monowitz, Sobibor, Treblinka, Majdanek. Ezek a mai álláspont szerint "megsemmisítő táborok" voltak, bár elismerik, hogy Auschwitzban komoly ipari tevékenység folyt, az ottani üzemek munkás igényét elégítették ki a deportáltak.
    Az meg aligha tagadható, hogy az Einsatzgruppék tízezer számra lőttek agyon zsidókat a lengyel hadjárat, majd a Barbarossa megindulása után. Mindenesetre szinte több a holokauszttúlélő, mint a még életben lévő náci...
    A többit, amit írsz nem vitatom, természetesen. Bármelyikünkről kiderülhet, hogy volt zsidó felmenője, ha nem is tudott róla stb. Az, hogy nem lehet felismerni, hogy ki az, azért kicsit túlzás, elég sokakról első blikkre látszik:)
    Utoljára szerkesztette: fonak, 2016.12.23. 23:53:09
  • dartois83
    #17
    Jó kérdés, hol a határ a véleménynyilvánítási szabadság és mások emberi méltósághoz való joga között. Mindkettő alapvető alkotmányos jog, éppen ezért nem egyszerű ennek a kérdésnek a jogi szabályozása sem.

    Azt viszont sosem értettem, hogy mi késztet valakit arra, hogy a holokauszt megtörténtét tagadja. Lehet benne olyan polgárpukkasztás, ellenállás, mint pl. ahogy Sid Vicious horogkeresztes pólóban mászkált anno Párizsban, vagy egy zsigeri gyűlölet a zsidósággal szemben (magyarul antiszemitizmus), ami megkérdőjelez mindent, ami hozzájuk kapcsolódik. Ez utóbbit sosem értettem, mert azok az emberek, akik szentül meg vannak győződve arról, hogy egy történelmileg eléggé bizonyított, több ezer szemtanú és áldozat által átélt borzalom csak kitaláció, másik oldalról többnyire teljesen bizonyosak a nagy zsidó összeesküvésben, meg hogy mindent ők irányítanak. Bizonyítani persze ugyanúgy nem tudják, mint a holokauszt meg nem történtét, de azért elszántak. A legtöbb ember szerintem életében nem konfrontálódott zsidó emberrel, az ortodoxokon kívül azt sem tudják, ki az és ki nem, de azért meg van a véleményük róla. Ezen kéne javítani és nem mindig csak bűnbakot keresni.

    Fentiek okán nem is csodálkozom, hogy van ez a Btk. paragrafus és a zsidóságnak igen is fontos a holokauszt el nem feledése. Ahogyan a magyaroknak Trianon, a sváboknak az erőszakos kitelepítések 1945-ből, az ukránoknak a holodomor, az oroszoknak a II. világháborúban a több milliónyi áldozat (amihez Sztálin is közvetve, de közrejátszott), az örményeknek az 1915-ös népirtás és még sorolhatnám. Bárki lehet "zsidó", bárkit elküldhetnek koncentrációs táborba, legyen akármennyire "árja" (pl. angol-búr háború holland telepesei). Ezt kéne felfogni és nem tagadni! Aki tagadja, az egy rosszindulatú ember.
  • Amergin
    #16
    Elhatároztuk, hogy mentjük ami még menthető ebben a nácziak lakta országban - beindítjuk a féregtelenítő kúrát amire itt már régen szükség van, de Viktorunk (akiben azért még kicsit bízunk) nem merte megtenni.

    Íme pár állítás a Holokausztról™ (aki nem ért egyet az náczi):

    a Holokauszt™ idegen szó, azt jelenti: minket sajnálni kell,
    a Holokauszt™ zsidó, egyetemes és magyar tragédia,
    a Holokausztért™ a világ összes népei - de főleg a magyar - felelősek,
    a Holokauszt™ az egyetlen igaz vallás, ebből következőleg
    a Holokauszt™ tagadása vagy a napról-napra növekedő áldozatok számát vitatni, kisebbíteni morálisan és történelmileg elfogadhatatlan,
    a Holokauszt™ áldozatai ártatlan zsidók voltak, ebből következőleg
    más népnek nem lehet Holokausztja™,
    a Holokauszt™ a legjobban fizető márkanév, az a sok millió ember aki ebből él nem tévedhet.
    A Holokausztról™ filmeket kell forgatni, iskolákban kötelezővé kell tenni, és kétkedés nélkül magunkévá tenni mondanivalójukat (gyk.: bűnösök vagytok mind! És náczik.)
    A Holokauszt™ a tolerancia és egymás tiszteletének filozófiáját örökíti át az új nemzedékre - ezért kell minden eszközzel oktatni; aki pedig nem hisz benne azt kinyírni mind egy szálig.
    Magyarország ugyan megszállt ország volt, de ez nem jelenti azt hogy ti mocskos magyarok ne lennétek bűnösök - fizessetek! Ez az első pont amiben nem szerepelt a Holokauszt™ márkanév. Ja de.
    A nemzet történelmileg kialakult kulturális közösség, az utódokat összeköti az elődökkel közösen vállalt múlt. Ezért szembe kell néznünk azzal, amit az ősök a múltban elkövettek. Ez felelősséget jelent, a történelmi hibák számbavételét. Ez azt jelenti, hogy ti népírtók vagytok egytől-egyig, viszont mi tovább gyilkoljuk a palesztínokat. A saját földjükön. Valami nem tetszik náczikám?
    A magyar múltat senki sem sajátíthatja ki, sem ideológiai, sem pártalapon. (gyk.: a magyar múlt a Holokauszton™ kívül nem áll másból)
    Meg kell emlékeznünk azokról akik az életüket kockáztatták az üldözöttekért! Valamint meg kell emlékeznünk a dicső vörös hadseregről akik utólag felújították a gázkamrákat. Meg kell emlékeznünk a Holokausztról™ legalább 2 naponta. Szélsőjobboldali riogatással egybekötve.

    Aki ezekkel a pontokkal nem ért egyet az nem ember, hanem vérnáczi. A józan antifaszista ész azt diktálja, hogy ezek az evidens állítások minden magyar család otthonába kikerüljenek, valamilyen központi helyre.
    Aki nem így cselekszik, szintén náczi és tönkretesszük. Vagy egy vödör szart borítunk a gyereke fejére az óvodában. Mert mi antifák bátrak vagyunk ám, velünk nem baszakodhat senki.
    A múltkor beszólt a kis Bécike a 2/B-ből, úgy helyben hagytuk beszart.

    Jobb lesz, ha elgondkodik a bűnös társadalom! Észre kell venniük mekkora fájdalmat okoztak, és hogy ezt csak egyféleképpen tehetik jóvá. Ideje belenyúlni a pénztárcába faszikáim!
  • btb300
    #15
    Idézném a Magyar Közlöny 2010. évi 34. számát, 10121 oldal.

    1. § A Btk. a következő 269/C. §-sal és az azt megelőző alcímmel egészül ki:
    „A holokauszt nyilvános tagadása
    269/C. § Aki nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét
    tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő
    szabadságvesztéssel büntetendő.”
    2. § Ez a törvény a kihirdetését követő harmincadik napon lép hatályba, az azt követő napon hatályát veszti.

    Ez alapján akkor hogy is lehet most büntetni? Amúgy meg valóban egy vicc ez a gondolatrendőrség.
  • Amergin
    #14
    "Ha tudni akarod, hogy ki uralkodik feletted, elég kiderítened, hogy kit nem szabad bírálnod." -Voltaire

    ENNYI!

    Egyébként pedig javaslom elolvasni az aláírásomat ott lent...



    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.12.22. 21:14:09
  • morguldae
    #13
    Több összeesküvés elméletekkel foglalkozó író is hasonló véleményen van! Menjen akkor mindenki börtönbe! Na, hagyjuk már! Nevetséges, ami ebben az országban folyik! Inkább a milliárdokat lopó tolvajokkal kéne foglalkozni! Ja, nem mert azok ülnek az ország élén....
  • morguldae
    #12
    SZÁNALMAS!
  • syn7h37ic
    #11
    A győztes oldal meg röhög a markába, mert az emberek elsiklanak az igazi tömeggyilkosságok felett. Drezda, Bréma, Hirosima, Nagaszaki. A terrorbombázás.
    Vagy Aleppó...
  • syn7h37ic
    #10
    Koncepciós per. Csak belénk akarják sulykolni a mindenkori hatalmon lévő erők, hogy bármiért bármikor sittre vághatnak bárkit. Megvalósult Orwell víziója, a gondolatrendőrség. Mi lesz a következő? Szólásszabadság már régen nem létezik. Megfigyelés igen. Különben ez a per sem jött volna létre. A besúgók pedig köztünk élnek. Önként dalolva teregetik ki az emberek a saját magánéletük a nagy testvér színe elé, ahol az aktivistái lecsapnak bármire, ami a rendszert egy kicsit is kétségbe vonja. Nem egy oldalt bezártak, töröltek és felhasználókat is tiltottak csupán azért, mert másképp gondolkodnak, más véleményük van, mint a mainstream vonal. Aki bármilyen formában tagad bármit, ami ezzel az agymosó rendszerrel szembemegy, azt törlik, vagy ha notórius, eltörlik. És nem csak a holokauszt miatt, a jelen rendszer belső mocskos dolgainak feltárása és közlése miatt is jár ugyanez.
  • Ender Wiggin #9
    "nácik által elkövetetett népirtásra, nem került sor"

    Ezt állította, vagyis szövegértési problémák?
  • cateran
    #7
    Lenyugozo a logikad..vagy inkabb annak hianya...Valaminek a tagadasa megis miota egyenerteku ugyanannak az elfogadasaval es tamogatasaval?
    Barmi mast lehet tagadni...evoluciot, gravitaciot, lehet hinni barmiben, istenekben, ufokban, a penzben...kiveve ezt....
    "2009. februárjában Orbán Viktor is kifejtette véleményét a cigánybűnözés fogalmáról. Szavai szerint "én a cigánybűnözés szót sohasem használom, de cigány bűnözők azért vannak. Vagyis cigánybűnözés nincs, cigány bűnözők vannak"."
    Ha ezt tagadom, akkor tamogatom a ciganybunozest es rasszista neonaci vagyok?
  • kvp
    #6
    Van egy torveny ami szerint a bizonyitott nepirtasokat nagy nyilvanossag elott nem lehet ketsegbe vonni. Ez ellenkezik a szolasszabadsag elvevel de az utobbi kevesbe fontos a jelenlegi europai kulturkorben es nincs ra osi alkotmany mint az usaban.

    A nagyobb gond, hogy nem csak volt, de ahogy allunk lesz is ujabb holokauszt Europaban, csak meg azon van a vita hogy ezt europaiak vagy, europai muzulmanok fogjak elkovetni. A politikusok ezzel valamiert nem nagyon akarnak foglalkozni.
  • Archenemy
    #5
    Én a tatárjárást tagadom. De mondjuk ez maximum a magyarokat sértheti, úgyhogy kit érdekel.
  • dregnarr1 #4
    "vagyis egyetértett emberek millioinak szisztematikus legyilkolásával"
    Most akkor tagadja, hogy létezett ilyen, vagy egyetértett vele? :D A kettő egyszerre nem megy.
    Tagadta, és ez elég volt.
  • Montanosz
    #3
    holokauszt tagadásért ítélték el nem azért mert mert kifejtette a véleményét a kék pizsoma alsók ügyében
    vagyis egyetértett emberek millioinak szisztematikus legyilkolásával, persze ez elmebetegség csak lehet a gyogyiba nem férne be a sok rohadék náci
    Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2016.12.21. 17:30:16
  • arty
    #2
    holokauszt-tagadók tagadásáért mi jár?
    illetve ami izgatja a fantáziám: holokauszt-tagadó tagadójának tagadásáért?

    mindettől függetlenül az ilyeneket nem sittre kéne vágni (véleményért?), hanem elmegyógyba tévképzetek miatt :))

  • dregnarr1 #1
    Függetlenül az igazságtartalomtól, szánalmas és felháborító, hogy bárkit elítélhetnek a gondolatai és véleménye miatt.