17
  • ostoros
    #17
    Nem semmi.
  • Sir Cryalot
    #16


    ezek ilyen control freak ****imádók, szépen vezeti a listát fejben az e-pénisz hosszakról, mosthogy az apple autókázna, eldőlt hogy a lista alapján ez meg az lesz.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.12.23. 19:29:39
  • Sir Cryalot
    #15
    Lehet a "női" politikusok előretolása ilyen "e-penis envy" ellenes intézkedés, csak a szó szerinti e-fallosz imádással nem számoltak.

    Azért ez a mo-i , húzóágazatos, elektromos, önvezetős autós cucc se " kutya".
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.12.23. 18:25:48
  • ostoros
    #14
    Ja, a globalizmus... Akkora bullshit mint a ház. A pénzt globálisan lehet lerabolni mindenhonnan, de ennyi. Az EU is szarik a bérfelzárkóztatásra, csak alibiből küldik az alamizsnát, nem kívánják az új tagállamokat felfejleszteni.
  • Sir Cryalot
    #13
    Tény hogy nehéz dönteni hogy a szervilisség vagy az irigység nagyobb. Az biztos hogy ellenkező irányú mozgásra nem igen kell számítani,

    ui. ezeknek az amerikai munkahely is e-pénisz-növelő, amivel a régi ismerősök előtt díszeleghetnek , a lelakott , betelepített széthugyozott eu-ban.

    "globalizmus" 1 szart, még az is eufemizmus lol.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.12.22. 23:50:33
  • ostoros
    #12
    Az EU ez ellen nem lép fel. Az EU-t a multik csinálták. Nevesítve az Európai Gyáriparosok Kerekasztala.
    http://en.wikipedia.org/wiki/European_Round_Table_of_Industrialists
    Nem véletlenül kedvez minden szabályozás és minden törvény a multiknak, nem véletlen a "versenysemlegességi" direktíva, hiszen a versenysemlegesség a nagyoknak kedvez, a kicsit, a tőkeszegényt legyűrik.
    Csak az nem tetszik nekik, ha EU-n kívüli multik belekavarnak az EU multijainak. Mára azonban már elég EU-s cégbe vásárolták be magukat az amcsik, hogy házon belülről elérjék amit akarnak. Most a két frakció között van egy kis torzsalkodás, miközben más területeken a legnagyobb egyetértésben rabolják ki a tőkeszegény területeket, mint például minket.
  • Sir Cryalot
    #11
    Mégha így lenne én akkor sem ebben látnám a problémát , hanem abban hogy a már ittlévő multik nemcsak hogy felszívják a jobbképességűeket egy egy generációból hanem költözködéshez is kötik az előrejutást a ranglétrán , igy a saját kezdeményezések elsorvadnak a szamárlétrán mászkálás javára , az hogy az EU ez ellen control freak-eskedéssel lép fel , az meg kontraproduktív.
  • ostoros
    #10
    Pedig de, az egész TTIP erről szól, hogy az amcsi nagytőke mára akkora befolyást szerzett az EU fölött, hogy megkísérlik a saját érdekszférájukhoz a jelenleginél is jobban hozzá kötni az EU-t.
  • Sir Cryalot
    #9
    nem furulyáznak ezek, ponthogy furulya-irigységük van ( e-pénisz),
    mo-n is ez a mantra
    "versenyképességnövelés" ( e-pénisz).
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.12.22. 19:02:20
  • tom_pika
    #8
    "Attól még tény."

    Igen. De ha valaki csak ennyit mond, akkor az amúgy tájékozatlan hírolvasóban azt a képzetet keltheti, hogy itt TÉNYLEG MINDEN rendben van, csak az EU szemétkedik.

    Ezért nevezem én ezt aljas szándékból elkövetett félretájékoztatásnak, még akkor is, ha csak (az egészből kiragadott) igazságok hangzanak el egy-egy ilyen nyilatkozatban.
    Utoljára szerkesztette: tom_pika, 2016.12.22. 10:09:15
  • ostoros
    #7
    Azóta már az EU vezetése cégeknek furulyázik...
  • kvp
    #6
    A kozeposztaly megszunese a kapitalizmus normalis folyamatanak tekintheto. Innentol a kerdes az, hogy a gazdagok vagy megosztjak a kozeposztallyal a vagyonuk egy jelentos reszet vagy csak szegenyek lesznek rajtuk kivul, akiknek nem lesz annyi veszteni valojuk, hogy ne boritsak ra az egeszet a gazdagokra. Az automatizalas esetleg segithet, de onnantol eleg egy hiba es a nagytokesek ugy jarnak mint a francia nemesek forradalom idejen.

    Az euval szembeni pattogas meg kb. annyit er mint amikor a microsoft probalkozott ugyanezzel es mindig egyre sulyosabb buntetes lett a vege, amig vegul inkabb fizettek, mert lattak, hogy nem nyerhetnek jogi vitaban olyasvalakivel szemben akik a torvenyeket hozza.
  • ostoros
    #5
    Hogy egy klasszikust idézzek:
    " A gazdagok megtartják az összes pénzt, és semmi adót nem fizetnek. A középosztály fizeti az összes adót, és elvégzi az összes munkát. A szegények pedig csak azért vannak ott, hogy a szart is kiijesszék a középosztályból, és másnap is bemenjenek dolgozni."
  • ostoros
    #4
    Valaki elrabolhatná az Apple igazgatóját. Csak egy hétre.
  • felemelő
    #3
    Talán lassanként itt lenne az idő, hogy az adómértékeket és adószámítási módot is egységesítsék az EU-ban.
    Ne lehessen ilyen csiki-csuki-kat csinálni, hiszen akárhová viszik a pénzt, annak egyformán kell adóznia.
  • Cat #2
    Attól még tény. Más kérdés, hogy legalább tisztán kiderült az is, hogy az ír kormány direkt tartja ilyen alacsonyan az adójukat. Ha én ottani kisvállalkozó lennék, igencsak dühösen kérném számon, hogy ha ő 1%-ot fizet, én miért a sokszorosát. Az ilyen, üzletileg elvileg racionális döntések (azaz a külföldi tőke bevonzása) tolja folyamatosan az embereket az elitellenesség és a szélsőjobb felé.
    Utoljára szerkesztette: Cat, 2016.12.21. 19:02:37
  • tom_pika
    #1
    "és Írországban is minden adót megfizettek...."

    Én nem vagyok az Apple ellen ebben az ügyben, de ilyen féligazsággal védekezni aljas dolog.