56
  • TokraFan
    #56
    Ne vond vissza, mert önmagában jogos is lehetne! Az írásomból nem derült ki egyértelműen, hogy poén akart lenni (bár a hangulatjelet ezért használtam, de az jelenthetett volna éppen mást is).
    Az eset klasszikus példája a tisztán írásos kommunikációból eredő félreértéseknek!
  • VolJin
    #55
    Kultúráltsági, műveltségi kérdésben Besenyő M Pistabácsi, Besenyő Magasztos Pistabácsi, aki vagyok...

    Akkor ez visszavonva.

    De komolyan, olvastam én már "szembot" és társait a neten...
  • TokraFan
    #54
    Fémpont
  • TokraFan
    #53
    Még hányszor fogod befejezni? Ez eddig legalább a harmadik...
  • TokraFan
    #52
    Nos kérlek: "fémpont" by L'art pour l'art! ;-) Müvvelődni kéne kérem, nooormááálííís???
    Ezen beégtél -nem csak Te-, de ne szégyelld magad emiatt, nem része az általános műveltségnek...

    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.12.14. 22:30:32
  • VolJin
    #51
    Amúgy, akit kijavítottam a nap "fémpontja" kapcsán, az pont téged hülyézett. Megjegyzem megalapozottan... Hogy az általános iskolát te leszűkítenéd fél évre és utána fakultatívvá tennéd, illetve, hogy picsogsz az ingyenpénz alapjövedelem után, az ordít arról, hogy sötét vagy, mint a föld.
    Hihetetlen, hogy ennyire ne értse valaki a világot, miközben olyan rutinnal elmélkedik a világmindenségről, mintha filozófiaprofesszor lenne.
    Sajnálom, de veled közölni kell, hogy hülye vagy. Mem azért, hogy beléd legyen rúgva, hanem azért, hogy ne szaporítsd a hülyeséget a kinyilatkoztatásaiddal!
  • VolJin
    #50
    Ez is egy "szembot".
  • tamas79
    #49
    Végre.
  • HUIrnok
    #48
    Hihetetlen, hogy egy-egy személy milyen hangvételt képes megütni! Attól még, hogy internet előtt vagyok, az engem, de mást sem jogosít fel arra, hogy ilyen pocsék formátumú viselkedéssel megpróbálja leordítani a másikat, mert az másképpen fejezi ki magát egy vagy több téma esetében. Mint mondjuk egy-egy fórumtárs, aki a betűharcot szereti...

    Magam az ilyesmit nem támogatom, ezért én itt be is fejeztem. Sőt! Még egy-egy szó erejéig kifejtem, hogy én mit támogatok.

    A gazdaság jelenlegi formája, ami itt Magyarországon egy fejlödő/taposott piacgazdaság, ahol nagyon magas azok aránya, akik ebben a formában dolgoznak. Ebbe benne van egyaránt a fekete-szürke-fehér gazdaság hármasa. Akár az alapjövedelem köre is, vagy más szociális ügyet éríntve azt látom, hogy csak az AJ, ami így egy kerek társadalmi kiegyezésként szerepel lehetne a legjobb megoldás, amihez pusztán születési jog hatalmazná fel a Magyar emberek ellátását. Ami külföldre exportálva is bevezethető lenne. Oda-vissza jelleggel.

    Idealizált lehet az elképzelésem, de legalább én felvállalom ezt mások előtt. Ezért is tudnám gondtalanul folytatni azt, ami nekem a környezeti teher csökkentését és az értelmetlen dolgok mellőzését takarja.

    Én tudtommal nem fogalmazok érthetetlenül, sem ellenségesen, ezért nem is értem azt, hogy miért kell így vélekedni arról, amit magam is kutattam/kutatni akarok még. Ezért tudok róla csak beszélni, mert sikerült benne elég tapasztalatot is szereznem.

    És igen! A netikett betartása számomra a civilizáltság egyik formája, ezért is én befejezem itt az értelmetlen HSZ halmozást, mert ezzel sem én, sem a nemzet nem jut előre.

    Köszönöm a figyelmet!
    Utoljára szerkesztette: HUIrnok, 2016.12.14. 15:16:29
  • esztyopa
    #47
    Ne keseredj el a hozzászólók mérhetetlen ostobaságán,akkor,amikor ilyen tudástól csillogó*fémpontok*cikáznak a hsz.-ek között !
    Le vagyok zsenialitásodtól...mit mondjak...nyügizve...
    Hogy tudhatsz ennyire?
    Én - mellesleg- szívesen beszélgetek-itt a fórumon az *ostobákkal*
    Lehet,hogy én még sötétebb vagyok,de...MINDIG tanulok belőle valamit......
  • VolJin
    #46
    Az alapjövedelmet úgy hívják, hogy segély. Azt a jelenlegi gazdaság nem tudja kitermelni. A jövőben a nyugdíj megteremtése is kihívás lesz, nem hogy alanyi jogon járna a munkaképes lakosságnak. Hogy az általános iskola pár hóbap legyen? Gratulálok bazmeg! A kelet-zimbabwei falusi kunyhóiban magasabb-szintű lenne az oktatás. Ennél már bazmeg Mária Terézia magasabb célokat tűzött ki, ha érted egyáltalán te fasz, hogy kiről beszélek...
  • VolJin
    #45
    A "fémpont" az milyen "szembotból" volt "megemlőzve" ebben a "szőnyeg könnyezetben"?
  • VolJin
    #44
    Mit jelent a "nap fémpontja"

    Az a határvonal a Nap szerkezetében, ahova lesüllyednek a fémek?

    Ezt a kérdést csak azért teszem fel, mert másokat ostobázol (nem néztem, hogy igazad van vagy sem), de a "nap fémpontja" nem félregépelés, hanem értelmezési hiba. Úgy használsz egy kifejezést, hogy az egész életed alatt nem jöttél rá, hogy értelmetlen, és nem jöttél rá, hogy a "fénypont" az, amit mások használnak.

    FÉNYPONT...
    Érted? A fény, mint a világosság szinonímája. Ez nem helyesírási hiba, hanem értelmezési.
    Hogy ostobázhatsz itt bárkit is?
  • TokraFan
    #43
    "Végezetül egy számítógépes játékban "lefutatott" szimulációt hozna biizonyítéknak."

    Nálam ez volt a nap fémpontja!
    Néha rémisztő az a butaság halmaz, amit a fórumokon olvasni.
  • TokraFan
    #42
    "Ha okos vagy, miért nem vagy gazdag is"

    Egyérszt, ha ez kérdés volt, akkor illene kérdőjellel zárni a mondatot! Másrészt, a gazdagságnak mi köze a témához? A zsenialitás, műveltség, iskolázottság, intelligencia, vagy a lexikális tudáshalmaz, valamint a birtokolt pénz mennyisége között mióta van egyértelmű kapcsolat? Ez már tényleg a butaság netovábbja...

    "...nem biztos, hogy A) nem gazdagabb nálatok, ergo jobban ismeri a gazdaságot, legalább is a mikroökonómia szintjén. B) nem boldogabb, mint ti, vagy is jobban tisztában van az élet alapvető törvényeivel."

    1. Értem, tehát a rendkívül gazdag kábszerkereskedő maffiózó valójában a gazdaságot ismeri jól, és nem azért gazdag, mert sorra gyilkolja le a konkurenciát?
    2. Milyen élet alapvető törvényeiről beszélsz? Egyáltalán, miről beszélsz?

    "Szal szerintem mindenkit megillet a hozzászollás joga"

    És ki vitatta itt bárkinek a hozzászólási jogát? Én csak válaszokat látok!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.12.13. 23:23:13
  • tamas79
    #41
    Saját elmondása szerint munkanélküli. Nem csodálkozom, persze ettől lehet még gazdag. Boldogabb? Kétlem. Akkor nem siránkozna az oktatás hiányosságain(?) pl. Ért a gazdasághoz? Nyilván azért írta az alapjövedemnél az adó és járulék eltörlését. Aha. Az oktatási reformjait meg nem tudnám finoman jellemezni. Aki akar az tanul? Aki nem azt hagyják békén, de alapjövedelem az jár, aha. Interneten összeollózott tananyag? És mehet gépbeállító MÉRNÖKNEK? Nem gyanús , hogy a fejlődőképes gazdaság alapja a magasszintű oktatás?És még mi vagyunk trollok. Konfliktus kezelés az hogy letilt mindenkit, akinek nem tetszik a hozzáállása? Wow, érett viselkedés. Végezetül egy számítógépes játékban "lefutatott" szimulációt hozna biizonyítéknak.
  • HUIrnok
    #40
    Nekem volt egy olyan ötletem, ami bőven környezetkímélő lehetne, és a 7.4 milliárd (vagy még afölötti lélekszámú) ember sem okozna gondot a Földnek, vagy önmagának, ha ráállna erre a gazdasági és minőség megőrzési beállítottságra. Meg is próbáltam főleg (gazdasági) stratégiai játékban "tesztelni" az elképzelést. Még elvetemült (csont korrupció és túltökéletesség) averzióban is leteszteltem az ötlet műkődtetését. Pl.: Anno sorozatban, Civilization sorozatban, meg még 3-4 ilyen valós elemeket is ötvöző játéksorozatban, ahol inkább a gazdasági lépések a leghatalmasabb erőt képviselők. Szemben a katonai vonalakkal.

    Az volt a lényeg, hogy az egyik szenárió, pl.: élelmiszerek minőségét saját fejben is, meg a játékban megpróbáltam lemodellezni, mármint a maradék és fölösleg keletkezését is. Illetve annak valóban értelmes használatát. 2 évig erre voltam ráállva... Csak 2-szer működőtt a 10 esetből zavar nélkül... Saját modellben...

    A legnagyobb baj kizárólag az ellenőrzések folyamatos érvényessége (kijátszhatóság/visszaélés) lett volna. Így a (pontosabb) matekmodell formájában is, csak 3 eset műkődött volna a 10-ből, ami így eléggé kockázatos. Ezt nem a hasamra ütve kezdtem el kidolgozni... Sajnos a korábbi asztali számítógépem tavalyi halála miatt ezt nem tudom már bizonyítani, de ha lesz lehetőségem. Lefogom ezt a modellt újra futtatni magamban is, aztán majd megosztom, ha valakit esetleg érdekel, akkor egy PÜ-t dobjon.
    Utoljára szerkesztette: HUIrnok, 2016.12.13. 16:39:08
  • HUIrnok
    #39
    Magam csak annyit mondanék még, hogy én érthetetlenül állok most itt a munkáimhoz használt gépem előtt, amikor beleolvasva a tisztelt troll uraság vagy uraságok írásába azt veszem észre, hogy nagyon ráérnek.

    Hát én is voltam néhanapján így, amikor még politizálni is kívántam, mert ráértem, hogy így jól odadöföm a magamét, mett abban hittem, hogy a konfliktus is lehet valamelyest az életem része. Aztán egy időszak eltelte után, csak azt éreztem helyesnek, hogy inkább abbahagyom az ilyen viselkedést, aztán csak a jóindulatúságom felé veszem fel az irányt.

    Meg is lett a hatása... De ezt a korábbi hsz-ek tükrözik is, ezért én nem is folytatom tovább a süllyedést, hanem folytatom a projektjeimet. A két illető tiltva van, ezzel itt máris befejeztem a konfliktuskezelést...
    Utoljára szerkesztette: HUIrnok, 2016.12.13. 16:21:06
  • NEXUS6
    #38
    Szomorú látni, hogy egyesek milyen örömüket lelik a gyökérkedésben. Abban, hogy azt hiszik, nem biztos, de azt hiszik, hogy találtak egy náluk értéktelenebb embert és jól bele rúgdosnak. Hajrá!

    Csak a valóság ugye soxor csal, az a híres mondás, amit a városi legenda szerint valaelyik nyugati egytem bejáratára függesztettek kétféleképp is értelmezhető: Ha okos vagy, miért nem vagy gazdag is.

    Szal, sajnos akit most kipécéztetek magatoknak, nem biztos, hogy A) nem gazdagabb nálatok, ergo jobban ismeri a gazdaságot, legalább is a mikroökonómia szintjén. B) nem boldogabb, mint ti, vagy is jobban tisztában van az élet alapvető törvényeivel.

    Szal szerintem mindenkit megillet a hozzászollás joga, anélkül, hogy személyeskedni kellene vele.

    Persze ez is csak egy kioktatás, valakibe rúgás, nem igaz;)
  • drfaust
    #37
    7,4 milliárd ember él a földön ,na ennek is hatalmas a környezeti hatása.
  • Whysper
    #36
    Szóval jó sok kis szélerőművet kell telepíteni
  • tamas79
    #35
    Teljes mértékben elhiszem, hogy neked purgatórium volt az iskola. Meglátszik pl. a helyesírásodon, a fogalmazásodon. Meg úgy általánosságban a világról és annak müködéséröl kialakult elképzeléseiden. Fogalmad nincs , hogyan müködik a gazdaság, ergo az alapjövedelem, az egészségügy. Az iskolai elképzelésed meg egyenesen katasztrófa. Pár hónap? Írni, olvasni, számolni ki tanulna meg? Végezetül "Csak egy Magyar ember"? Akkor miért töröd a nyelved?
  • tamas79
    #34
    Hála az égnek.
  • HUIrnok
    #33
    Te biztos, hogy félreértetted a mondanivalómat, vagy csak a kánkán is csomót keresel!

    Az, hogy te engem itt most leértékelni próbáltál. Az, csakis a korlátozó nézőpontjaid ismételgetését eleveníti föl számomra! Nincsen egyáltalán értelme veled fórumtársalkodni.

    Az erény, maga az ember... Ezzel én be is fejeztem veled a társagált...
  • TokraFan
    #32
    "...az állami mellett, a magán felépítésű egészség megtartást tudnám elképzelni."

    What???
  • TokraFan
    #31
    Az, hogy az "ismereteidet" nem iskolában, hanem ki tudja milyen, még bulvár-tudományosnak sem nevezhető "forrásokból" szedted össze, nem vitás a sületlenségeidet olvasva! Ugyanakkor bámulatos, hogy erre a kvázi nulla tudásra építve, milyen magas szintű magabiztosságot fejlesztettél ki magadban.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.12.12. 18:00:48
  • NEXUS6
    #30
    Öcsém foglalkozott jó sokat mindenfajta extrém növénytermesztéssel, meg ökoházzal, meg zéro emissziós építésettel. Van a youtube-on is fenn jó pár video ilyenekkel kapcsolatban és nekem úgy tűnik, hogy kb annyiból, amennyiből egy normál házat ki szokás hozni, némi extrém technológia bevonásával egy kifelé gyak zéro kiadásút is lehetne. Ebben benne van fűtés, világítás, meg a kaja nagyrésze. Szal a lehetőség adott, az emberek nagyrésze meg még sem azt választja. Érdekes.

    Én nem rónám föl ezt az embereknek, mert szerintem pont az az élet lényege, hogy az emberek interakcióban legyenek, minden szinten és ne zárkózanak be kis önellátó mikroközösségekbe.

    Az oktatással kapcsolatban lgondolkodtató amit írsz, de ne felejtsük el, hogy sok embernek elég gázos a családi háttere, és ha az iskola, akár a mai igen csak alul teljesítő formában is de kiesik, akkor semmi esélyük nem lesz a hozott környezetből kitörniük. Szóval bizonyos szint fölött amit írsz választhatóvá tenném, de nem mindenkinek.

    A gazdasági/pinzügyi rendszerről szóló gondolataid, sajna nekem nem igazán jöttek át. Bocs.
    Nekem erről az a véleményem, hogy elégé anakronisztikus ez az egész pénzzel való játszadozás, meg tőzsdézés, amikor gyakorlatilag bármilyen tárgynak bármikor, valósidőben ki tudjuk fejezni bármilyen más tárggyal kapcsolatos értékét, mondjuk az előálított munka+energia és az amortizáció viszonylatában. Tehát a piacra és pénzre a klasszikus értelemben semmi szükség nem lenne már!
    Persze egy ilyen általános rendszer bevezetése a jelenlegi vezetők semelyikének nem lenne érdeke.
  • HUIrnok
    #29
    A pénzügyi rendszer... Itt már csak az egyszerűsítés, és egy win-win formáció lehetne a végleges megoldás.

    Magam az feltételnélküli alapjövedelmet, az adó/járulékmentes munkavállalást és az állami mellett, a magán felépítésű egészség megtartást tudnám elképzelni. Az átláthatóság és az egyszerűség miatt. Itt is lehetne egy kombinált pénz felhasználás, ami így egyszerre lenne elektronikus és fizikai. A jutalékos vérszívást meg kigyomlálnánk így a rendszerből. Lehetne így egy központi bank, ami így gyakorlatilag mindenkié, aki valóban Magyarországon életét élő ember, csak annak lehetne ilyen hozzáférése...

    Mindenki kapná születéstől az AJ-t, de emellé, ha valaki többet akar, akkor próbálja ki magát valamilyen vállalkozásban, vagy kereskedjen. Kreatívitáson múlna minden kizárólag! Azonos kezdő havibérrel, ami a teljesítményen és a kreatívitás kombinációján múlva lehet nagyobb is... Minden adó gyakorlatilag törölve lenne. Az állam pénze a polgároké is lenne egyben... Ami most is így van Magyarországon, csak ökörségekre költik, meg visszafogják...

    A pénznek így a "minősége" kizárólag a hullámzó, de folytonos tőkeáramlás miatt, és a minőségi áruk önmegtartó jellegge miatt kivehetővé teszik az amúgyis sunyin indokolt infláció és defláció intézményét. Csökkentve így valamelyest a visszaélést, ami manapság a főbb mafia és lobbista körök kedvenc fegyvere a tiszta gazdaságot akaró intézményekkel szemben.

    Magam ezt más országokra is kiterjeszthetővé tenném, mert ennek így valóban volna értelme.
  • tamas79
    #28
    Wow.... hát ez, nem inkább nem minősítem.
  • HUIrnok
    #27
    Még mielőtt megválaszolom a kérdésed. Engedd meg, hogy felvezessem a nézőpontomat.

    Én az elmúlt 9 évben sokat foglalkoztam a történelemmel, az embertannal, környezeti tanulmányokkal és rengeteg nézőpontban próbáltam ki magam, mert egyszerűen, csak hajtott a kíváncsiságom, hogy az milyen. Nagyon ledöbbent lettem eleinte, hogy valójában mennyire kontraszelektív a mostanra fejlettnek "mondott" világunk.

    Emelve ki, csak egy kézzel fogható részt: A technikai fejlődést. Ennek során az ember 3 lehetséges technológiai fejlődésiútnak megfelelő szakaszt járt be idáig. Az első szakasza a kézierővel történő technológiai fejlődés volt. A maga kézi szerszámos és idealizáló gondolkodásával. Ami után később, egy kínosan lassú átváltás vette kezdetét, aminek természetesen az ember lélekszám emelkedése adta az egyik kiinduló pontját. Minden előnyével és mellékességével együtt.

    Ennek lett később egy foganatja, amit én csak második szakasznak hívnék. A gőzgép előtti 150 év számomra maga az ipari forradalom folyamata volt... Mások másképpen datálják, de reálisan nézve inkább a 150 év lehetne a valóban átmeneti szakasz, az 1.-ből a 2.-ba. Ami 18. században beindult. A második út maximuma amolyan 1970-80 közé tehető, aminek láthatjuk a lecsapódását a kontinensünkön.

    Addig most a 3-ik út, amit mások információ korszaknak is hívnak 1950-es indulásával. Részben én is így nevezném... Másrészt a finamodás korának, ami része volt a 3.-ik szakaszba történő átmenetnek. Nagyon erősen tükrözni kezdi a valós (idáig nagyobbrészt elódázott) problémáink gyökerét. Ahonnan megfog rövidesen nyílni egy másik korszak is, ami itt még az elmúlt évek gyermekbetegségei mellett valódi lejetőségek is teret adhat.

    Kizárólag rajtunk fog múlni, hogy mi lesz az utána jövő 4. szakasz, ami talán 5 évet sem fog valós fejlődés szempontjából megmutatni... Na most tudom, hogy ez kissé hosszú lett, mint bevezető.

    A kérdésedre válaszolva kedves VolJin: Magam az iskolai rendszer jelenlegi formáját szanálnám! Durvának tűnhet elsőre, de magam is jártam még annó általános és középiskolába, de az számomra megmutatta, hogy mennyire fölösleges és nem átlátható az egész. Szellemi értelemben egy purgatórium... Számomra az volt! De reáliswn tekintve vissza rá, csak az időhúzásról szól...

    Az én ötletem egy nagyon leegyszerűsített forma lenne. Most, csak a tantárgyaknál maradva.

    Így hangzana:

    Akarsz tanulni?: - Igen!
    Mi érdekel?: - A gépek részei, a Föld környezete és némi fizika.
    Ok... Akkor (ingyenes) internetre felmégy, oszt beírod a Google-ba ezeket. Olvass el tanulmányokat, tölts ki offline/online néhány valós dolgokon alapuló kérdőívet, oszt egy vagy több év múlva jelenjél meg, hogy leellenőrízzük a tudásodat. Ha sikeres voltál... Akkor tanulhatsz tovább vagy élheted az életed így.

    Egy picit a nyelvekről... Magyarul tudsz egyedül? - Csak Magyarul tudok!
    Ok... Akkor ezzel a kombinált tudással, csak Magyarországon fogsz tudni elhelyezkedni. Kezdőcske gépbeállító mérnökként...

    Jó! Ez nagyon elvont hangzású most, de alaposan belegondolva. Hozzácsatolva a digitális világ előnyét: A gyors hozzáférést. Mellékelve egy nagyon leegyszerűsített min. 30, max. 150 oldalas könyvet, amibe a (valódi) szakirodalomhoz tartozó ajánlások és (minőségi) gyakorlati intézmények neve lenne beírva. Jó kiinduló pont lehetne... Én egy ilyen koncepció szerint tudnék, csak továbbtanulni, ha volna rá lehetőségem.

    Eltörölném a kötelező "benntartási" 16-18-as tankötelezettséget. Mindenki jól járna vele! Aki meg nem akar tanulni, azt békén kell hagyni! Annyi agya mindenkinek, még egy alúlműveltnek is van, hogy ne kezdjen el anarchisztikus beállítottságot előrántani magából, mert tegyük föl nem tud mit kezdeni eleinte magával.

    Kiegyensúlyoznám a jogok és vállalások ismertetése felé az általános iskolai tevékenységek körét. A kötelezettségek és jogok intézménye egy torz, önellentmondó dolog. Számomra, csak a jogok és vállalhatóságok intézménye lehetne az elképzelhető. Ezzel még idáig senki sem foglalkozott az én környezetemben. Másokól sem tudok az ország vagy a világ bármely területén, hogy így foglalkoznak e ilyen formában bármivel.

    Az általános iskolai forma nem 8 évet, hanem pár hónapot töltene ki, ami kizárólag alapozó lehetne, mert ad némi támpontot a gyereknek, hogy mi érdekelheti egyáltalán, és mi nem... De aki meg végig nem is járná. Annál, csak annyi lenne a személyes teendő, hogy kijelentkezik, oszt a viszontnemlátásra...

    Akit meg érdekel. Annak gyakorlatilag, csak egy 12x2 órás előadássorozat meghallgatása lenne a teendője. Amiből kikérdezni sem kéne, mert értelmetlen. Magáról a Földről, a Naprendszerről/Galaxisról, az emberről és a történelem jelentősebb ismereteit összefoglaló tantárgy jöhetne létre, ami így bárkinek lehetne emészthető. Számomra ez lenne az ideális alapműveltség, ami felkészíthet az életre. Nem úgy, mint most!

    Szakiskoláknál a gyakorlat maximum 1 óra lehetne naponta. Nem több! Az elméleti iskola is, csak egy óra lehetne... De aki meg többetvakar tanulni? Azt se szabad zavarni vagy akadályozni. Mehessen be több órára is, ha az érdékli... Na! Remélem ezzel megválaszoltam a kérdésed.

    Én így ezzel tudom, nem egy mindennapi megközelítést vázoltam fel, de így módosítanám az iskolai rendszert. Ilyenné alakítva, mert ezt a kései generációk is szerintem szeretnék.
  • VolJin
    #26
    Mit is szeretnél te az oktatáson meg a pénzügyi rendszeren átszervezni?
  • HUIrnok
    #25
    Folyt köv 2.

    A dolog, ami kimaradt...: Reálisan nézve a dolgokat. Magam nem láttam más ember esetében ilyen terveket. Lehet (és biztos), hogy nem én vagyok az egyedüli, aki ilyet dédelget, mint amit én is eltudnék képzelni... Persze ez nem reklámozás, amit csinálni akartam a hózzászólásaimmal, hanem a problémát összefoglaló cikkhez akartam szólni. Magam is, csak egy jóirányba változtatni akaró ember vagyok.

    Csak az esetleges félreértések végett.
  • HUIrnok
    #24
    Amire most felhívod a figyelmet kedves NEXUS6, az teljesen kezelendő lehetne! Csak én már nem tudok ennek (elégségesen) sok időt szentelni... Mint korábban írtam a társadalmi státuszom miatt nincsen hozzá tőkeerőm se! Sok ember biztosan így van, mint mi, hogy tudatában van e probléma bűvkörének. Ami taglalja is a megujúló, meg a régebbi generációs lobbi médiaszerepét, illetve annak undok hozzáállását is, ami van akire hatni kezd, hogy te magad (is) vagy (főleg), csak a felelős minden bajért a bolygón is! Ez az általános üzenetük...

    Pedig, ha megnézzük! A gazdasági modellek, az iskolai keretek és a pénzrendszer átszervezése is a megoldás egyik eleme lehetne! Így a lobbi ereje lelombozódható! Egy ilyen lépcsőzetes módon. Szerintem ez itt Magyarországon (plusz: később EU/világszerte is) megvalósítható volna, de egyik ilyen közügyi (sóhivatali) tömörülést sem érdekli ez igazán. Legalábbis amíg az internet bugyrai mellett, az ismeresetségi köröm és a mélyebben levő ügyek felmérése tekintetében is. Erre jutottam!

    Magam még, csak inkubátori státuszban tartva építek egy lehetséges ötlethalmazt. Ha esetleg érdekelne, illetve tudsz még adni ötleteket, akkor PÜ-t küldj és utána megmutatom. Itt ezzel nem akarok fórumszabályt sérteni...
    Utoljára szerkesztette: HUIrnok, 2016.12.11. 13:20:02
  • NEXUS6
    #23
    Maximálisan támogatlak abban a hozzáállásodban, amit képviselsz. De azok mellett vajon nem-e az is van az egész mögött, hogy a korábbi atom/olaj/pénzügyi lobbi mellé most kialakulóban van egy zöld/IT/média oligarchia akik többek között kényszerűségből (mert a zsírosabb falatokat a régi gazdasági szereplők már lenyúlták) olyan területeket találnak, amelyekből pénzt lehet csinálni.

    A hulladék újrahasznosítása pont ilyen lehet. Pláne, hogy a szortírozó, roppant bonyolult gépsort gyak beviszik az otthonodba, a júzerrel helyettesítik azt. Igen, a hulladék újrahasznosítás fontos, mert biztosíthat egy fenntartható gazdaságot. De amit ezzel a médiával erősen támogatott zöld mozgalom elérnek az, hogy te ingyen dolgozol az abban érdekelt cégeknek, még akkor is, ha ezen cégek tevékenysége szerintem is fontos.

    Zéro emissziós, zéro energia mérlegű ház detto. Az addig OK, hogy kitoltál az MVM-mel, (akinek mondjuk a lengyelekhez képest sokkal zöldebb az erőművi portfóliója), de ha megvalósítod, akkor jó pár évnyi villanyszámlát fizettél ki egy másik cégnek. Nincs ingyen energia. És üzleti szempontból nézve, ez megint csak marketing, hogy nyomjuk itt a zöld sódert, de közben ebből azért 1-2 cég nagyon is jól jár. A nagy, ipari fogyasztók pedig nem tudnak meglenni a nagy erőművek biztosította energia nélkül. Az irodaépület tetejének benapelemezése ehhez azért kevés.

    Én is azt vallom, hogy az emberiség túlélése a környezettel való harmónia, szinergia útján biztosítható, ennek egyik része a nem újratermelődő erőforrások újratermelődőkkel való helyettesítése. De ez az egész csak egy nagybani rendszerben összekapcsolva lehet működőképes. Az nem megoldás, hogy a fejlett országok zöldülnek, miközben a veszélyes hulladékokat, meg a maffia által üzemeltetett hajókkal szállíttatjuk el, akik mondjuk Szomália partjainál beszórják a tengerbe.

    Vajon azzal, hogy az embereknek a kis házamtáján történő söprögetéssel kis feladatot adnak, nem-e az ilyenekről próbálják elterelni a figyelmet?
  • VolJin
    #22
    +1
  • VolJin
    #21
    Ne strapáld magad!
    Ő csak benyögte a szokásost, és ezzel letudta, hogy ő védi a bolygót, a többiek meg rombolják.
  • HUIrnok
    #20
    Tanulmányaim alatt, meg azon túl igyekeztem minden lehetséges nézőponttal tisztában lenni. Kerekre kimondom: Minden, csak az önmagunk felelőségének eltolásáról szól!

    Van, aki ezt másképpen mondaná, de magam inkább a saját szavaimmal mondva ezt így tudnám mindenkinek kifejezni.

    Köszönöm a figyelmet!
  • HUIrnok
    #19
    Én az életem folyamán, csak apránként tudtam megvilágosódni abban a tekintetben, hogy valóban mi az, amit meglehet tenni önmagunk és a Föld környezetének gyógyításáért... Józan keretek között, csak azt tehettem, hogy a szemét egy részét újrahasznosítani kezdtem. Nem is termelem heti kilószámra a szemetet, amikor mások meg gondolkodás nélkül kidobják azt, ami tényleg lehetne még újrahasznosítható... Az üvegek elmosva, még tökéletesek lehetnek! A műanyag meg egyelőre összelapítva egy dobozban van összegyűjtve, együtt az aludobozokkal, amikor egy-egy alkalom erejéig megittam egy energiaitalt, de azóta már sok víz lefolyt a Dunán!

    Kiszámoltam még régen és büszke vagyok rá, hogy így élhetek! A szemét, ami időnként még nálam megterem hetente (Nincsen 150g...), az márcsak a papírhulladék, de azt fel lehet használni fűtéshez! Legalábbis téli időszakra tökéletes!

    Sajnos az esővíz felhasználása nem igazán lehetséges, mert nézve a tanulmányokat, az kezd kirajzolódni, hogy tényleg vannak benne olyan mérgező vegyületek, ami miatt lehetetlen már újra felhasználni bármire is a víz ezen formáját.

    Ételmaradék: Az nálam gyakorlatilag nincs!

    Áramfejlesztési terven is már gondolkozom, csak sajnos a társadalmi státuszom miatt (munkanélküliek sora) nem tudok hozzáférni a szükséges cikkekhez, ami csökkentené a havi költségeimet áramhasználat terén... Ezért sajnos, csak a terveim 10%-a az, ami jó, ha 5 éven belúl beteljesül.
    Utoljára szerkesztette: HUIrnok, 2016.12.10. 19:37:28
  • HUIrnok
    #18
    Elolvastam korábban a cikket, ezért van némi fogalmam arról, hogy itt miről van szó! Plusz: A hozzászólásokat is átbújtam... Hát... Nagyon vegyes képet tudnék lefesteni erről a helyzetről, amiben vagyunk!

    Zőőőd dolgokról: Sajnos a lusta, és a lobbista elemek mindkét irányból szeretik bepiszkítani a józanul gondolkodók (sajnálatosan ők a kisebbség jelenleg világszerte) elméjét, hogy mekkorra a valódi hatása mi ránk, és a környezetünkre annak, hogyha nem változtatunk ezen, és azon. Szerintem sokhelyen van túlzás is a környezeti tanulmányok és a módszerek megváltoztatásának mértékében. De ha aztán, ha valaki felveti ezt a kérdést, hogy ez tényleg ígyis van e valóban, akkor abból baj lesz valakiknek, akiknek a biznisz a legeslegfontosabb az életükben!

    Ekkor ezután kezdenek, csak támadni a zőőődek, vagy a korábbi technikákat alkalmazó közegek is! Hát tényleg nevetséges ez az egész!

    Na ennyi elég szerintem bevezetésnek!

    Folyt köv!
  • gforce9
    #17
    "Szal viccet félretéve, amíg ilyen az elosztási rendszer, addig a legjobb amit tehetsz, hogy elköltöd azt amit kaptál, arra, amihez hozzájutsz."

    Ne haragudj, de inkább nem leszek ennyire egységsugarú, attól függetlenül, hogy nem vagyok gazdag ember.


    "Te meg én meg rághatjuk a zöldrágót, meg vehetünk zöld monitort, meg ájfont, meg amit akarsz, mert mi csak fogyasztók vagyunk, ha nem fogyasztasz max egy valakivel tudsz kitolni, saját magaddal."

    Sajnálom, ha a hszemből neked ez jött le. Érdekes módon sok ember tud teljes életet élni úgy, hogy mellette nem a zöldrágót eszik és zöld ifonnal telefonál 2 évente cserélve.

    A greenpeace szerintem meg többet árt mint használ. Mert ésszerűtlen hülye dolgok sokasága mellett törnek pálcát, miközben a természettudományos ismereteik enyhén szólva is hézagosak..... Mint ideológia dicsérendő, de amit csinálnak az közröhej.


    A "nem elvásárolt pénz"-re pedig. Ha nem tudod ésszerűen felhasználni, nem pedig minden szart megvéve..... nos ez az a pont amin változtatni kéne..... kéne tudnod, ha gondolkozol, hogyan lehet felhasználni értelmesen.