4
  • Cat #4
    Azért amikor szabad parkolóhelyet keresve körözöl az utcákon örülnél, ha tudnád hol van üresedés.
  • SirBubu
    #3
    da internet of thingies, yess

  • jkedzs
    #2
    jah nevetségesen átlátszóan pharaszvakítás.

    az egész téma arról szól, hogy a nagy technológiai cégek és azok nevetséges kis csatlósai, elkezdték nyomni ezt a témát annak céljából, hogy egy mesterséges piacot (nagy mennyiségű adat előállítása és feldolgozása) teremtsenek meg MAGUKNAK és ezzel lehúzzák az államon keresztül az embereket.

    pl a microsoft nagyon rajta van a témán, a cloudtól az adatbázisokon keresztül az adat vizualizációig (pl Power BI). mo-n is nyomulnak ezerrel, próbálják minden ponton beejteni a technológiájukat és ezzel egyben függővé tenni a rendszert az MS szoftverektől / szolgáltatásoktól.


    "megteremtsék a megfelelő életminőséget a lakosaik számára és meg tudjanak felelni a klímaváltozással"

    mivan!!?? kezdjük ott, hogy a sivatag közepén épülő gigaváros kurvára nem környezetbarát. megalomán szánalom, az emberiség rákja a köbön, amit ezek ott csinálnak!
    az életminőségről meg annyit, hogy először a légszennyezés, homlesz, cigány, bűnözés, stb kérdéseket kéne megoldani mo-n pl. bár értem persze, hogy az araboknál, akik szétrabolták a fél világot ez nem probléma.


    az IoT meg egy kurva nagy security hole a rendszerben, bár a lényeg ugyanaz kurva sok adatot gyártatni és azt feldolgozni jó pénzért és igazából IoT nélkül nincs igazi "okosváros" sem:

    https://www.youtube.com/watch?v=hFyRXvzYhrs

    minden más csak a szokásos marketing bullshit.

    Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2016.11.26. 14:23:48
  • Skylake
    #1
    Bla-bla-bla. A megszokott, semmiről nem szóló, hagymázas, k*rvaszépleszajövődenagyonvárjukmár, sokszor lerágott clickbait bullshit felmelegítve és újra tálalva. Nagyon jó lesz! Mindenkinek! Mindig és mindenkor!

    Az a fontos, hogy tele kell b*szni kamerákkal és egyéb szenzorokkal a magánlakásokat, sőt az utolsó kerti budit is! A rendőrségnek, az adóhatóságnak, a különböző szolgálatoknak, és természetesen bármilyen gazdasági szereplőnek folyamatos hozzáférést kell biztosítani ezek adataihoz 7-24-ben! E nélkül nem okosváros az okosváros, lakói így tudnak részesülni az okosváros, illetve az okostársadalom áldásaiból! Mi lenne e megoldások nélkül például az úgynevezett terrorizmus elleni harccal?