16
  • kvp
    #16
    Roviden felforrt a hutovize. A kerdes miert es mit lehet tenni hogy ne forduljon elo tobbet. Azt hiszem ez a hajo is tengerviz huteses, azaz ha beallnak valami kis medencebe (dokk vagy zsilip), akkor 78 megwattal pillanatok alatt felforralja maga alatt a vizet. Ha ez igaz, akkor le kelett volna allitani a generatorokat a zsilip elott es vegig vontatni. A szovjeteknek a sarkkori nuklearis jegtoroikkel volt hasonlo gond, az egyenliton csak vontatva tudtak atmenni, mert a hutokorok hidegebb tengervizre voltak meretezve.

    A hajo egyebkent tenyleg magas, de a felepitmeny felso resze az muanyag, hogy a mogotte levo radarokat ne zavarja, szoval tomege az nem sok van, viszont a szel az zavarja ha jo szogben kapja el.

    ps: Mekkora melegviz csikot hagyhat ez maga utan? Latszik vajon egy rendesebb katonai muholdrol?
  • sárkánylovag
    #15
    Nekem csak az böki a szemem hogy milyen magas ez a hajó, nem tűnik túl stabilnak.
    elég komoly mérete lehet a víz alatt.
  • SirBubu
    #14
    remélhetőleg az osztály következő tagjának neve Zum Welt lesz :DD
  • esztyopa
    #13
    Mindig megnyugtat,amikor azt olvasom,hogy milyen újabb klasszisok fogják színesebbé,és szórakoztatóbbá tenni az esetleg bekövetkező világégést
  • DonC
    #12
    emeld már ki a marhaságot pls :) értékeljük a tudást! :))
  • molnibalage83
    #11
    Nosza, osszad az észt... Nem tudok mindenről 30 oldalt írni, mert arra nincs időm...
  • Kelta
    #10
    mennyi fotelhuszár szakértő
    nagyon vicces marhaságokat olvasok itt :)))
  • DonC
    #9
    Molni az új CVN-nél van annyi tapasztalat, hogy meg tudják oldani a problémát. amúgy ott az elektromágneses katapultszarral van baj főképp. A többit azért szépen lassan megoldják. A virginia annyira ütősre sikerült, hogy SSN vonalon nagyjából odabasznak mindenkit a világon jelenleg. Az SM-6 lesz az igazi aduász ott, csak nem látom hogy mi lesz a platform. Talán Burke Fight III? A Ticok eléggé korosak már, de a szükség nagy úr, max modernizálják őket.

    A Zumwalt meg az LCS felejthető. Utóbbit egy komolyabb SAG-ban is csak Burkeok védőernyője alatt lehetne üzemeltetni. Vagy esetleg halászni róla kalifornia partjainál. Egyszerűen az a hajó egy zsákutca szerintem.
  • DonC
    #8
    Ott az új Ford osztály CVN-ek terén, tehát nem hiszem, hogy nagyon kéne erőlködniük a következő 40+ évben. A Zumwaltban az lett volna a pláne, hogy moduláris és viszonylag könnyen lehet a képességeit alakítani. De az USN nem ezt az egy hulladékot csinálta mostanában, a másik az LCS ami teljes mértékben használhatatlan bármire is..

    Egyébként egy Fight II / IIA Burkéhoz hasonlítva nem nagy előrehaladás ez a hajó, legalábbis nem nagyon látom, miben lenne az gyengébb.
  • molnibalage83
    #7
    Igen, a hidegháború lendülete vitte őket is annyira nem voltak faszok, hogy az Ticonderogákkal és az Arleigh Burke osztállyal gyökeresen elbasszanak mindent.

    A nagyobb programok közül a sikeresebbek kb. a Virgina osztály, a Super Hornet és az AB osztály fejlesztése és a SM-6 + E-2D ugrik be. Erre jön X-47B-vel történtő faszakodás - a végén még tanker lesz belőle... - a LCS és végül a Zumwalt. Ez a két osztály akkora fostaliga, hogy az valami vicc... Az új CVN-nel nagyon komoly bajok vannak egyelőre.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.11.24. 23:07:42
  • ostoros
    #6
    De azért hordozóban változatlanul a legerősebbek. Lehet, hogy azt kell(ene) inkább erősíteniük?
  • molnibalage83
    #5
    Az. A Zumwalt egy katasztrófa. A jenkik az utóbbi 20 évben Navy vonalon szinte csak ostobaságokra képesek néhány komoly siker mellett.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.11.24. 18:59:02
  • Cobra.
    #4
    Mondjuk az a lövedék egy hajtóanyag nélküli irányzott rakéta, igaz még így is irreálisan drága.
  • Macropus Rufus
    #3
    nem ez az a hajó, amibe 800.000 dodó egy lövés?

    http://www.spiegel.de/wissenschaft/technik/uss-zumwalt-us-zerstoerer-verfeuert-800-000-dollar-pro-schuss-a-1120625.html
    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2016.11.24. 14:55:55
  • ostoros
    #2
    Milyen fura alakú jéghegy...
  • Kelta
    #1
    Utolsó mondatban van a lényeg
    ennyi.