7
 • TokraFan
  #7
  +1
  Ez főleg a közműszolgáltatókról való leválásra alkalmas. Itthon jól jönne, de száraz, sivatagos vidékeken kérdéses a haszna.
 • Candi
  #6
  Kíváncsi lennék, hogy ez mennyiben lenne hatékony mondjuk Kínában, Mongóliában, az araboknál, Közép-USA-ban, Ausztráliában, Afrika sivatagos vagy szavannás részein, ahol a legnagyobb szükség lenne rá. Ezeken a helyeken ugyanis azért nincs eső mert száraz a levegő, nem jut el a csapadék a belsőbb régiókba mert előtte kicsapódik és lehull. A száraz levegőből meg olyan kevés vizet fog tudni kinyerni, hogy nem éri meg felállítani, sosem hozza vissza az árát.
  Mellesleg, még ha működik is, akkor is csak még szárazabbá teszi az amúgy is száraz levegőt, ami megint csak egy nagy pofon a szarnak.
  Szóval ez inkább csak olyan helyeken lenne használható, ahol párásabb a levegő - ilyen helyeken viszont többnyire nincs is katasztrofális vízhiány.
 • ostoros
  #5
  :D Ne is mond, már egyből beugrott egy reklám Balázs hangjával: VBK-s napelem, az igazi party arcoknak!
 • WarCow
  #4
  Én a kereskedelmi verziót várom, ami vörösboros kólát csinál majd.
 • ostoros
  #3
  “He who controls the spice controls the universe.”
 • kvp
  #2
  Hasonlo, mint a windtrap-ek a Dune univerzumbol. Alapvetoen egy napelem es egy feligatereszto membran kombinacioja, ahol a membranon athalado para a hutott hatlapon torteno kicsapodas utan mar nem tud tavozni es alul osszegyujtheto. Ugyanazon az eleven mukodik mint a legkondik belso egysegenek kondenzviz gyujtese, csak eppen itt ez a fo cel es nem csak egy mellekhatas.

  Persze csak akkor mukodik, ha van valamennyi para a levegoben es a hatekonysaga nagyban fugg ennek mennyisegetol, tovabba a levego homersekletetol es a napenergia merteketol. Osszessegeben ha nagyobb napelemmel parositjak, akkor egyszerre tud vizet es aramot is adni, bar ezek mennyisege az idojaras es a telepites helyenek fuggvenye.
 • lapaleves
  #1
  ez már azért jobb, mint a kamu peltieres csodabutykos. mondjuk sokat nem tudtunk meg, csak hogy "anyag" van benne.