22
  • gforce9
    #22
    Pontosan ugyanolyan, mint amikor gyurcsány vagy épp orbán azt mondja, hogy nem szabad hazudni. Egyszerűen nincs szó rá, hogy mit gondolok arról, aki ezekre azt mondja, hogy igaza van. Átaludták a közelmúltat és a jelenkort vagy mi van? Pinokkió orra nem lesz rövidebb attól, ha néha mond igazat is.
  • ostoros
    #21
    Pontosan erről szól a felforgatás... Teremts szakadékot az emberek között, eztán hangold őket egymás ellen, növeld a feszültséget amíg az kirobban. Ha a technológia erre még rá is segít, akkor aztán lesz itt nemulass.
  • Nos
    #20
    Pont ezt gondolom. Nekem sem a szívem csücske Merkel, de itt egy nagyon fontos jelen, és inkább jövőbeli problémát hozott a felszínre. Ezzel foglalkozni kell.

    Bunny: "Az meg, hogy azt látom pl. a fb-on ami megerősíti az én nézeteimet igaz. De könyörgöm, akkor most rá fognak kényszeríteni, hogy olvassak kormánypropagandát érdeklődésem ellenére? Vegyek ufo magazint, nők lapját és ezoterikát, csak hogy széles legyen a világképem, bár nem érdekel?"

    Az a baj, hogy ha csak arról kapsz megerősítést, ami érdekel, akkor életed végéig hihetsz, cselekedhetsz, kiállhatsz egy hülyeség mellett, és még csak a gondolat sem fog felmerülni benned, hogy nincs igazad. Azokat pedig akik más véleményen vannak hülyének, gonosznak fogod minősíteni, és még csak nem is leszel kíváncsi arra, hogy milyen úton és tapasztalatok alapján jutottak el a véleményükhöz. Pedig ha érdekelne, hogy ők mire alapozzák a véleményüket, akkor legalább részigazságokat találnál, esetleg rájönnél, hogy nálad is lehet hiba. De ha nem értjük, és nem is akarjuk érteni egymást, akkor jöhet a gyűlölködés és ellenségeskedés, és a végén majdnem mindenki rosszul fog járni.

  • bigjoe
    #19
    Nem igazán vagyok oda a hölgyért, de piszkosul igaza van!
  • kiak
    #18
    fantasztikus, hogy sikerult eljutniuk ideaig. Evek ota huhog mindenki, hogy problema, de ugy latszik csak akkor veszik eszre amikor a "mediacegnek" haza eg. Amikor mas teruleteken vegez tarvagast ez a nehany balna akkor nem sivalkodik egyik sem. A medimunkas az valami kulon faj lehet. Valami felsobbrendu letforma akit ovni kell mindentol.
    Amikor csak szimpla melos megy az utcara az belefer.
  • Cefet
    #17
    Miért, Te mit nézel?
  • bunny
    #16
    Nem a fenét nem ... baromira semmi rálátásod nincs se neked, se nekem se más átlagpolgárnak a dolgokra. Régen se volt, most sincs. Azt hiszed az internet világában hirtelen megváltozott ez? Ugyanúgy agymosást kapsz, ugyanúgy szűrt tartalmat, ugyanúgy azt gondolod amit mások sugallnak. Hiheted azt, hogy te nem, te más vagy, te átlátod ... nem. Azok az emberek aki valóban átlátják az összefüggéseket, nem az sg.hu-n postolnak. Igen, én sem látom át, csak van annyi realitás érzékem, hogy legalább ezt belátom.
    És itt most nem a zsidógyíkember összeesküvésekről beszélek. De aki komolyan azt hiszi, hogy van a világon egyetlen egy ország is, ahol "demokrácia" van a szó szótári jelentésében, az nagyon nincs képben a világgal, és a történelmi ismeretei is erősen hiányosak. Csak nézzük hátra egy kicsit, és vonjunk párhuzamot, az emberek most is pont olyanok, mint régen.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2016.10.28. 23:14:09
  • arty
    #15
    ha elvesztette volna, nem lenne kétharmad :)
  • arty
    #14
    rólad szólt a cikk - te pl már csak az m1-et nézed, láthatólag :DDD
  • Sir Cryalot
    #13
    Nem vesztette el mert régen nem volt ilyen családmodell. Most viszont szeretnének ilyet hogy önző apa , önzőanya, önző+agymosott gyerek ,ahol az állam családi ideológus a harmadik szülő az "önzetlen" , akinek igazán szava van.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.10.28. 14:25:39
  • molnibalage83
    #12
    Látom pont nem érted. Már elvesztette...
  • Kryon
    #11
    Politika...

    A politikai elit attól fél, hogy elveszítik az uralmukat az információáramlás fölött, ha a fejlődés kiüti a hozzájuk hű médiát, amivel eddig olyan jól tudták kontrollálni a társadalmat és távol tartani a politikától a reformereket, akik konkurenciát jelentenének számukra.

    Nyilván nem jó az sem, ha valakihez csak az az információ jut el, amivel egyetért, de a politikusokat valójában nem ez zavarja, hanem az, hogy egyre kevesebb emberhez ér el az ők agymosó propagandájuk, mert egyre kevesebben néznek tv-t, vagy olvasnak újságot, az online tartalmat pedig nem ők uralják, ez fáj nekik.
  • bunny
    #10
    Az a bajság ezzel, hogy már a nyomtatott sajtó korában is így volt. Ugyebár ott is egy-egy nagyobb csoport kezében volt a mainstream, ahogy most is, nincs új a nap alatt. A polgárok befolyásolása mindig is hatalmi eszköz volt.
    Az meg, hogy azt látom pl. a fb-on ami megerősíti az én nézeteimet igaz. De könyörgöm, akkor most rá fognak kényszeríteni, hogy olvassak kormánypropagandát érdeklődésem ellenére? Vegyek ufo magazint, nők lapját és ezoterikát, csak hogy széles legyen a világképem, bár nem érdekel?
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2016.10.28. 12:04:35
  • globint
    #9
    Jahh, hogy a 4. elment vadászni. :D
  • Pluskast
    #8
    Látom a cenzúra itt is működik....
  • gforce9
    #7
    "A német kancellár szerint az IT-óriások hatalma veszélyes a demokráciára nézve."
    Ugyanúgy, ahogy a nyugati sajtó PC-nek hazudott, de valójában tényelfedő működése.
  • Dewri
    #6
    Ahogy most kinézünk, itt 20 év múlva vagy mindenki a Koránt fogja olvasgatni, vagy egy nagy felperzselt-véres gödör (a hajdani Európa...) közepén a romokon fogunk tábortüzet rakni az éjjeli fagyok ellen... Bármelyik eset következik be, a káros médiatartalom már nem fog érdekelni senkit...
  • Cat #5
    Én is problémának látom a véleményütköztetés megszűnését. Ezért terjednek az áltudományos baromságok, mert ezek az egyébként szegregált egyének egymásra találva tovább erősítik egymást, és ilyenek miatt lesznek a fényevés miatt meghalt gyerekek, az oltásellenes szülők, a homeopátiával meggyógyulni remélő rákos beteg, akit egyébként az orvostudomány meg tudna menteni.

    A politikai szintről nem is szólva, a polarizáció világszerte megfigyelhető, lásd Trump - Clinton, angoloknál a Brexit, nálunk a Fidesz - egyéb. Az emberek már magukban a tényekben sem értenek egyet, hogyan is lehetne így bármilyen vitát folytatni? Persze ehhez nagyban hozzájárul az orosz dezinformáció, hogy mindenről 4 másik alternatívát mutatnak be, de mégiscsak a Facebook algoritmusa a legnagyobb bűnös, miszerint mindenki csak azt látja, amivel egyébként is egyetért. Eddig is zárt burokban léteztek az emberek, pl. voltak a Népszabadság olvasók meg az Echo tévé nézők, a kettő közötti átjárás nélkül. De ez mára olyan szintre ért el, és annyi embert érint, hogy világszerte politikai létkérdéssé kezd válni a kommunikáció normalizálása.
  • Skylake
    #3
    Nem tartom teljesen hülyeségnek amit mond, hiszen gyakorlatilag a fejlett világ online kommunikációja egyre inkább néhány szereplő kezében kezd összpontosulni, amelyek az oligo- és monopóliumok jó szokásai szerint esetleg könnyen visszaélhetnek piaci hatalmukkal. Plusz a piaci igény egyben nemzetbiztonsági igény is azon állam részéről, amely e vállalkozások székhelye, de ezzel most nem kell foglakoznunk. Azon a szinten, ahol a mami van, persze igen. Más kérdés, hogy amíg ott a Dagger Complex Németországban, nincs is miről beszélni e téren.

    Más kérdés, hogy amíg bőségesen van alternatíva e kvázimonopol helyzetben lévő vállalkozások szolgáltatásaira, addig azért különösebben nem aggódnék.

    Egyet azért látni kell: ma dől el, hogy mely szereplőknek lesz a jövőben tartós befolyásuk az online kommunikációra, és aki a kommunikációt uralja, mindent ural. Sajnos, ennek a befolyásnak a gyakorlója nem Európában található. Ez a meccs (sajnos) jó részben eldőlt, az „ingyen és te vagy a termék” üzleti modellt benyalták az userek. Később, a fentiekkel összetolva ennek jelentősen káros következményei lesznek az elkövetkező 20 évben.
  • Gauge
    #1
    Hmmm..... el kellene menni nyugdíjba....
    Utoljára szerkesztette: Gauge, 2016.10.28. 09:04:09