12
  • Tikal #12
    En se vagyok a betiltás mellett de kell valami szabályozás.
  • arty
    #11
    + http://index.hu/gazdasag/2016/10/26/beindult_a_lakasepitesi_boom/
  • arty
    #10
    a probléma a népszerűsége, ami nyilván az adómentes jövedelem jellegből jön... álá über ;)
    röhejesnek tartok betiltást, mielőtt bármi mást (avagy minden mást) megpróbáltunk volna ... álá über ;)

    mondjuk nem gondoltam a lakók zavarására, de ezt szabályozhatná a társasház házirendje, nem? (ha nem, akkor pedig erre kell törvényt alkotni... de kelljen bizonyítani a kellemetlenségeket szavazásra bocsátás előtt ;) )

  • Tikal #9
    Az a gond, hogy egyes nagy városokban ez tényleg nagy probléma lett már. A társasházakat elárasztják a turisták, hangosak, leszarják a házirendet stb, arról nem is beszélve, hogy több tizezer lakást használnak erre, amikor eleve nagy a lakáshiány. Az hogy hány cipőt veszek, nem érinti a szomszédomat, de az hogy minden másnap más társaság járkál a lépcsőházban és emiatt mondjuk nem szivesen hagyom a bringám a folyosón, na az már igen...
  • Jawarider
    #8
    Tudom nem egyszerű a kérdéskör de nem lehetne lakásokat építeni is ?
  • Skylake
    #7
    Ja, a turizmus Uber-je. Hát igen, az általa kitalált megoldás igen hasonló, már úgy értve, hogy ez is abból profitál, hogy átnyúlik az eddig e célra létrehozott funkciókon, függetlenül attól, hogy ez kinek a nézőpontjából jó vagy sem.
  • arty
    #6
    neked meg ne lehessen két pár cipőd! ;)

    Glutamin: és befizetik az emberek? ;) és miért nem?
    Meg kéne nézni, hogy mekkora adminisztrációval jár egyáltalán (elképesztő mértékűvel felteszem...) és egyszerüsíteni. Ha pedig a feltételek adottak, a nem fizetőket agyonbüntetni.

    +Behajtja rajtuk a NAV? Egyáltalán - lehetne, hogy a NAV ne az egyik legnagyobb mafia legyen? Janem, az ország alap berendezkedése ez :((
    Utoljára szerkesztette: arty, 2016.10.28. 08:25:44
  • Glutamin
    #5
    Progresszív adóztatás van már most is. Éves 1m Ft fölött 15% helyett mar EHO-t is kell fizetni. Air BNB esetében (rövid távú kiadás) meg kapásból megy a 30%.
  • Tikal #4
    1 tulaj 1 lakás/szobát adhasson ki. Ennyi.
  • who am I 7
    #3
    namost, minden annyit ér, amennyit adnak érte, ha még így is kifizetik az emberek....akkor ez van, ezzel kell számolni.

    ha az adózási oldalát nézem, akkor egész egyszerűen folyamatosan ellenőrizni kell őket és nagyon megbüntetni, aki nem adózza el és ennyi. nem kell itt megoldhatatlan dolgokra gondolni.
    az offshore és adóparadicsomokat meg tiltani kellene globálisan (ha-ha-ha szép álom)
  • Cat #2
    És ehhez mi köze a rövid távú lakáskiadásnak? Ez olyan, mint az Express újságot beperelni. Ez mindenhol így volt, mindigis. Balatonon pl. hétvégenként önkormányzati alkalmazottak felírják a házakban lévő autókat, és rendszám alapján hajtják be az idegenforgalmi adót.
  • molnibalage83
    #1
    Azért a nagy ellenkezés, mert a statisztikákból valahogy az jön le, hogy kurvára nem adóznak és vallják be a kiadók a bevételt. Tízezres nagyságredben vannak kiadó lakások a rendszerben és néhány százan adóznak csak egyes városokban.

    Ez

    ad1. Séri a versenyheztet a szállodákkal összemérve
    ad2. Ezzel viszont az albérlet piacnak is odavernek, hiszen ahhoz képest igralmatlan bevételt tud generálni.