32
  • jani0114
    #32
    Sziasztok! Azt mondjátok meg ha a további hozzászólásokra kattintok, akkor miért ugrik vissza az elejére? Aztán kezdhetem keresgélni hol tartottam. Máshol csak lenyílik az oldal, és látni a többi beszólást.
  • Tikal #31
    Oké :D
  • UUUU
    #30
    Keresed a kakan a csomot, hogy a lenyeget a dolognak tompitsad.
    8cm-nel kisebb szuro ill vagoellel rendelkezo kessel ami nem kkve kategoria, persze lehet setalgatni az utcan.
    Csak neked, azzal is lehet olni, mint rengeteg egyeb dologgal, akar egy kbaszott felteglaval is.
    De azert ugye tiltsunk be mindent, mert sok mindenre hasznalhato.
    Lehet gyerekpornot felvenni mobillal ? Tiltsuk be a mobilt, lehet kukkolos felveteleket felvenni vele ? Lehet, tiltsuk be. Lenyegtelen, hogy dronon van vagy sem.
    Aki pedig buncselekmenyre akarja hasznalni ugy is megfogja tenni.
    Kar terelned, az emberen mulik, hogy buncselekmenyre akarja e az eszkozt hasznalni vagy sem. A kettos merce elvet hasznaltak a torvenykeszitok, mint mar oly sokszor.
  • Tikal #29
  • Tikal #28
    Azt azért tudni kell, hogy Svédországban a térfigyelő kamerák is le vannak szabályozva, tehát nem tehetsz kamerát a boltod elé, de bentre is csak úgy ha figyelmeztetés ki van rakva stb...
    Reméljük a fotósok filmesek felé majd tesznek engedményeket, de azért ne mondja már nekem senki, hogy nyugodt szivvel megbiztok minden honfitársatokban hogy ők profi drónosok, meg azért repked a házad felett, hogy megnézze milyen szép a gyeped és nem azért hogy mikor mész el otthonról meg mit lehet elvinni :)

    Mellesleg UK-ban bandák arra használják, hogy hőkamerával megkeressék a fűtermesztő házakat, hogy aztán kirabolják őket :D
  • Tikal #27
    Engedélyhez kötötte. Ha már késes példával jössz, akkor ha jól tudom a hazai törvények szerint például nem járkálhatsz az utcán konyhakéssel a kezedben, de még a táskádban sem, csak akkor ha van rá okod, pl szakács vagy és éppen munkába mész, plusz van még egy rakat szabályozás méret, kialakítás stb.... A kés nincs betiltva továbbra sem, de szabályozva van, ki hogy merre mit csinálhat vele, pontosan azért mert ölni is lehet vele.
  • syn7h37ic
    #26
    Agyhalottak. Kamera nélkül, bombával megrakva persze lehet reptetni automatikus módban is. Drónversenyről pedig még sosem hallottak. Így már nem is fognak! Tiltsunk be mindent, a kijárást is, akkor nem lehet veszélyes semmi sem... Aki drónnal akar bármilyen szándékos katasztrófát okozni, annak nem fog egy ilyen idióta törvény az útjába állni. A fegyveres rablás sem engedéllyel tartott lőfegyverrel történik. Kukkolni pedig 1000 más módon is lehet. No fly zónát egy szoftverbe sokkal biztonságosabb beintegrálni, és akkor a kis Nils Holgersson nem tud rekedni repterek környékén, vagy kiemelt objektumoknál.
    És lehet ezer és ezer példát felhozni.
  • halgatyó
    #25
    Szóval kamerával tilos. De akkor láncfűrészt szabad rárakni:-)) Meg nőket erőszakolni a félmajmoknak, az is szabad.
    Hülye svédek.
    Utoljára szerkesztette: halgatyó, 2016.10.25. 19:51:08
  • GHOST7
    #24
    Nagyon helyes.
    Múltkor gereblyével levertem egyet a kertemben.
    Utána jött a gazdája, és megkapta részegységenként szétcsavarozva felcímkézve tájékoztatóval.
    És egy pici kísérő szöveggel.
  • gforce9
    #23
    Kést ne hasonlíts drónkamerához mert semmi köze a kettőnek egymáshoz. A késsel nehéz úgy megvágni valakit, hogy te kinn vagy a célszemély meg benn a házban. Viszont egy repkedő drón gazdáját elcsípni közel lehetetlen, ha ügyes.

    Engem is zavarna ha valamelyik szomszéd itt repkedne. Nem azért mert takargatnivalóm van, hanem mert a magánéletem az enyém és kész. Talán ehhez jogom van azt hiszem.... még.... Nem tudom milyen szabályozás kéne mert a tiltsukbe azért értelmetlen, mert ponthogy a kukkolók vagy egyéb illegális helyen kamerázók fogják ezt pontleszarni és házilag tesznek rá kamerát, ha gyárilag nincs. Viszont a tiltással mindenki mástól meg elveszik a kamerát, aminek lehet normális haszna is

    Értelmes szabályozás kellene, mondjuk lakott terület fölött csak engedéllyel. Vagy valami hasonló. A regisztrációt meg teljesen jó dolognak tartom. Baleseteknél nem árt, ha ki lehet deríteni ki is a bűnös.
  • UUUU
    #22
    Na ne mar, es akkor csak a kameras dronokat tiltsak be ? Ha nincs kamera rajta akkor nem lehet repter kozeleben hasznalni ? Ne rohogtess mar.
    Tiltsuk be a kest is, mert le lehet vele szurni valakit es majd tenyerellel szeljuk fel a burgonyat, oh wait, dehat a karateval is lehet serulest okozni, vagjuk le a kezet inkabb az embereknek, hogy megelozzuk a bajt. :DDDD
    Mindent lehet helytelenul hasznalni, de nem az a megoldas, hogy tiltsuk be, mert...
  • Tikal #21
    Gondolom az engedélyes. Nem ismerjük a törvényt, csak egy sg-s cikkből hallottunk most valamit....
  • Tikal #20
    És az értelmetlenebbekkel mi lesz? ...
  • Jeffjohnson
    #19
    Csak jelzem, hogy az értelmesebb drónokon no-fly zone van a reptér körül. Pl én ha akarnék se tudnék még fel se szállni reptér közelében. És igen a magyar repterek körül is. Pl itt Debrecenben is. A szabályzásba a gyártókat is be kell vonni.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.10.25. 15:21:03
  • duke
    #18
    "Svédország betiltotta a kamerás drónokat
    Hulye svedek, sved hulyek.
  • NEXUS6
    #17
    Az a gond, hogy kavarodik a fejekben a tescós villanyszúnyog, meg a szuperszonikus stratégiai felderítő robotrepülő.
    És nem csak az újságírókéban, meg a bírókéban, hanem sajna még a szakemberekében is.
    A telefonirányítású kisszar az, ha a már meglevő szabályozót nézzük, akkor modell repülő és kész. Le van szabályozva, annyival kell kibővíteni, hogy berakni a hobbi felhasználás mellé a kamerázást, esetleg csomagszállítást meg egyéb hülyeséget, illetve az ilyen xarok állami felhasználását. Az ilyen kis gyökérségek kamerázásnál nem a repülésre vonatkozó szabályozás a szűk keresztmetszet, hanem a távérzékelésre, adatvédelemre vonatkozó szabályok. Aki kisrepülőzik az lesz szíves azokat is betartani.

    A repülőtérről, felszálló helyről fel/leszálló nagy teljesítményű/méretű pilóta-nélküli gép, viszont gyak légijármű kategória, namost az se egy rákitszájönsz vagy 100 éve van azért a légiközlekedésre valamilyen szabályozás.

    Kb Ennyi. Az nem fog működni, hogy a két/három/akárhány nagyobb kategóriára közös szabályozást adjanak.
    Ez a nem gondolkodunk, hanem tiltunk télleg az átkos rendszerre volt inkább jellemző. Én is döbbenek.
    Szal szerintem, ha találnak egy értelmes, légijoghoz értő embert a befogadott migránsok között majd ők is megtudják oldani a problémát (vagy a svédet visszacsalogatják Norvégiából).
    XD
  • NEXUS6
    #16
    "Akkor majd kérsz rá engedélyt és kapsz is. De legalább lesz valahol nyoma. Például ha neki repülsz valakinek, valaminek... "

    Az élményfotózás melyik kategória is?
    "Egy helyi bíróság úgy döntött, hogy a kamerával felszerelt robot légi járművek csak engedéllyel, a balesetek megelőzése, illetve a bűncselekmények megakadályozása vagy felderítése céljából lesznek a jövőben üzemeltethetők."
  • Tikal #15
    Szerinted ez profeszionális használat volt vagy illegális netán hobbi?
  • Tikal #14
    Hallottál már a sok hülyéről akik repterek környékén drónoznak? Majd ha egy olyan gépen fogsz utazni aminek a hajtóművébe repült egy ilyen akkor majd térjünk vissza rá.. persze csak ha túlélted...

    Kurvára sok hasznos felhaszálása van ezt senki nem vitatja, de miért baj az, ha a hatóságok tudni is akarnak róla merre repkedsz egy ilyen több milliós géppel, aminek igenis vannak veszélyei. Mert ugyan ezek a gépek már nagyon jól navigálnak, de azért lehet még baleset, nem? Nem bízom minden tizenéves hülyében...
  • Tikal #13
    Akkor majd kérsz rá engedélyt és kapsz is. De legalább lesz valahol nyoma. Például ha neki repülsz valakinek, valaminek...
  • Tikal #12
    Igen, de akkor nagyobb az esélye, hogy a fülénél fogva viszik haza, nem? ...
  • Jeffjohnson
    #11
    Csak proffeszionális vagy illegális használat van? Nézzünk mindent csak fekete-fehér szemüvegen.

    Miért zavar? Mert valami büdösbunkó magyar politikus ezzel akar majd szavazatokat szerezni, hogy betilt mindent, hogy az összes olyan ember, akinek 0, ismétlem nulla rálátása van erre az egészre a nemlétező veszélytől nyugodtan aludhasson. Nyilván valaki azért vesz egy egymilliós gépet, hogy kukkoljon vele mikor erre sokkal olcsóbb és alkalmasabb eszközök is vannak és lesznek is.

    Hallottátok már a mobiltelefonból bombát lehet csinálni és még kukkolásra is alkalmas.......

    Féljünk csak mindentől, irány a barlang.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.10.25. 12:14:48
  • Jeffjohnson
    #10
    Amire eddig is tájképek, élmény videók készítésére, autóverseny filmezésre, látványvideókra, 3d-s képalkotásra.

    Persze a hozzá nemértőknek csak 1 dologra lehet jó. Mindenki magából indúl ki....
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.10.25. 12:08:47
  • Runo
    #9
    A kis Svensonnak nem kell ahhoz kamerás drón, hogy kukkolni tudja Helgát, mert az ablakokon nincs függöny, elég csak odamenni, és benézni...
  • gforce9
    #8
    nem szorosan de ide tartozik:

    https://www.youtube.com/watch?v=s3Jnw6EQhiM

    Marhajó
  • molnibalage83
    #7
    Láványos videók készítésére pl. mindenki szórakoztatására.
  • Tikal #6
    ha egy filmes csapat forgatni akar vele akkor kiváltják az engedélyt, most neked az miért fáj hogy a kis Svenson nem fogja tudni kukkolni Helgát az utca másik végén??
  • Jawarider
    #5
    Gondolom az lesz a következő lépés, hogy bűncselekmény lesz a vásárlása, birtoklása , alkatrészeinek birtoklása is stb stb mint a fegyvereknél...
  • hgaben90
    #4
    Neked személy szerint miért fáj a kamerás drónok betiltása? Mire használnád?
  • Jeffjohnson
    #3
    Azon még véletlenül sem gondolkodunk el, hogy oktatni kellene a használatát és büntetni azt aki nem megfelelően használja (lásd: gépkocsi). Az a legegyszerűbb ha betíltják. Pont a svédektől inteligensebb hozzáállást vártam volna.
  • Jeffjohnson
    #2
    Ez az, a világ egy veszélyes hely, maradj csak bent a barlangban.
  • esztyopa
    #1
    Végre valaki észbe kapott,hogy ez egy baromira veszélyes játékszer,csak senki sem veszi komolyan.
    Én betiltanám TELJESEN a használatát,és csak az állami szerveknek engedélyeezném.
    ...holnap már kész bombát lehet rendelni/venni az interneten?...