7
  • gergely1991
    #7
    "Az ítélet szerint a dinamikus IP-cím is személyes adat, mivel az elektronikus médiaszolgáltatók - különösen kibertámadások esetében - a hatósághoz fordulva megtudhatják az internetszolgáltatóktól, hogy abban az időben melyik előfizetőjük használta a szolgáltatást."

    És mivan akkor ha valakinek a tudta nélkül lett a számítógépe esetleg zombihálózat része? Remélem ilyen esetben nem a zombigép tulaját veszik elő, hanem mélyebb vizsgálatot végeznek,és megnézik ki lehet a zombigépek "hadvezérre".....
  • Macropus Rufus
    #6
    eddig is tárolva voltak. Senkit nem zavart. Amióta szerverek vannak minden logolva van. Tehát az is, hogy milyen kérés, milyen ip-ről jött és ez hogyan lett teljesítve. A logok azért készülnek, hogy ha gond van akkor a technikusok meg tudják találni a hiba forrását a logok elemzésével. És mivel minden backup-olva van a logok is. Szóval eddig is mentve voltak ezek az adatok. Vélhetően az illető most szembesült azzal, hogy minden tevékenysége naplózásra kerül.
  • morguldae
    #5
    Szinte mindenhol mentik a látogatók ip-jét bármilyen oldalt is néz. A védekezés alapja! Minden site tulajdonos tudni akarja, ha valaki ártó szándékkal van az oldalai iránt. Nincs ebben semmi különös. Alap dolog az ip-k mentése!
  • Sir Cryalot
    #4
    Hát ha ebből indulunk ki akkor eleve nem eltárolásról vagy begyűjtésről van szó hanem elfogásról :D
  • felemelő
    #3
    Nem a gyüjtött adatokkal vagy kamera felvételekkel van gond, hanem hogy ki és mire használhatja fel azt.

    Ez az, ami a dolog rákfenéje.
  • gforce9
    #2
    Nem értem ezt a csókát. Miért nem rögtön azért perelt, hogy amikor elmegy személyesen egy közhivatalba, kapcsolják ki a biztonsági kamerákat, mert ő nem járult hozzá, hogy felvételt készítsenek róla és eltárolják. Idióta barom.
  • Gauge
    #1
    Ez egy baromság. Ha valaki támadni akar, az úgyis álcázza az IP-jét valamilyen formában. A való életben ez úgy nézne ki, mintha csak lakcím kártya felmutatása mellett mennél be egy boltba, vagy olvasnál újságot.

    1984.
    Utoljára szerkesztette: Gauge, 2016.10.22. 04:56:32