3
  • arty
    #3
    ez aztán nagyon kellett a másik 3 gugileszmét mellé ... (hangouccot és skypet használok és nem fogok egy n. szarra váltani, elég ez is...)
  • Palinko
    #2
    jó ötlet támogatnám. tényleg elég frusztráló, hogy mindenki máshol van, aztán sokan nem is hajlandóak váltani és telepíthetsz fel mindent.

    viszont azért egy ilyen szabvány biztonságossá tétele nem lenne kis falat. mint a fenti programról is rögtön a biztonsági kérdések jutottak eszembe, kb mindent meg lehet tudni a felhasználóról. ha csak a google fog még többet megtudni az emberről az a kisebbik rossz, de ha illetéktelen 3. személy az már lehet aggályos.
  • kvp
    #1
    Idealis esetben eleg lenne egyetlen szabvany amihez ugy lehetne alkalmazasokat irni, mint az email-hez. Regebben mar majdnem kialakult egy ilyen nyitott szabvany, aztan megsem. Ez azert bosszanto, mert egy viszonylag egyszeru feladatrol lenne szo es a mostani szetfragmentalt chat rendszerek olyanok mint amikor az AOL-osok mas internetet lattak mint a vilag tobbi resze, csak most nem egy hanem x+1 ilyen fragmentalt chat rendszer van es az ember minden ismerose mas-mas megoldast hasznal igy minden szoftvert egyszerre kellene futtatni, hogy lassuk az osszes uzenetet.

    ps: Az SMTP (email tovabbito) protokoll anno tartalmazott uzenetkuldesi funkciokat, de a BSD unix kivetelevel nem nagyon implementalta senki, mert akkoriban meg nem volt ra igeny. Aztan elfelejtettek, hogy volt ra egy szep szabvany.