49
  • gforce9
    #49
    A kínai népesség 90%-a a terület 10%-án lakik. Nagyvárosokban, folyók mentén és tengerpartokon. Ugyanolyan sérülékeny mint az USA.
  • molnibalage83
    #48
    Ez ökörség, Kína is pont annyira megszenvedé azt, hogy szétatomozzák a kikötővárosaikat és Pekinget. Sőt, a diktatúrák alapvetően centrealizáltabbak, ezért Peking elvesztése súlyosabb.
  • NEXUS6
    #47
    A kínai vezérkari főnök pár éve kijelentette, hogy ők (kínaiak) bizony bevállalnának egy korlátozott atomháborút a zusával, mert ők felállnának belőle, az usát viszont padlóra küldték és nem kéne még évtizedekig gazdaságilag szkanderezni, hogy ez eldöljön.

    Erre értem hogy hasonló országok: van neki, vagy törekszik atomfegyverre és akár még olyan áron is bevetné, ha nagyobb veszteséget kell elsznvednie, mint amit okoz, mert tudja, hogy a globális ranglétrán ennek eredményeképp/ellenére is előre jutna.

    Ilyen országok még: Irán, Pakisztán, Oroszország, de Szaud-Arábia is az lehet (ők az utóbbi 50 évben kétszer is padlóra küldték az USA-t, még atom nélkül is).
  • Tetsuo
    #46
    Szerintem nincsenek ÉK-hoz hasonló országok. Minden ország kiemelkedően egyedi jellemzőkkel bír geostratégiai, diplomáciai, gazdasági stb. szempontból.
    Ámerika több okból nem szándékozik demokráciát exportálni arrafelé, de a legfontosabb ok: Kína.
  • fonak
    #45
    Nem hiszem, hogy ÉK vezetői az öngyilkosságra hajtanának. De a déliek most már nyíltan meg is üzenték nekik, hogy ők az első számú célpont, ha valami gebasz van. :)
  • NEXUS6
    #44
    Az É-Koreához hasonló országokkal az a baj, hogy a vezetőjük a népüket elvileg és részben gyakorlatilag is már feláldozták. Az ő céljuk nem a győzelem ezek után, hanem látványos veszteség okozása Amerikának.

    Egy-két amcsi nagyváros pusztulása viszont bizony nem jó csere É-Korea kőkorszakba visszabombázásáért.
  • Tetsuo
    #43
    Amerikának kész terve van minden ország stratégiai bombázására. Ezeket rendszeresen felújítják az aktuális hírszerzési adatok alapján.
  • NEXUS6
    #42
    Csak info képpen, az amcsi EMP kísérletnél (Starfish Prime) egy 1,5 Mt termonukleáris robbanófejet robbantottak 400 km magasan.

    Az oroszok többek között a Kubai-rakétaválság idején több 300 kt-ás töltetet robbantottak, (nekik is sikerült károkat okozniuk maguknak).

    A különböző egyezményekben végül tiltották az ilyen jellegű kísérleteket. azonban pont ez teszi érdekessé olyan ország számára, amelyek ezekhez nem csatlakozott.
  • jovokutato
    #41
    Északnal jelenleg Kína az egyetlen külső segítsége.
    Az északi lakosság ellátása Kínán keresztül lehetséges csak és sok északi dolgozik kínai üzemekben.
    Tudja a lakosság,hogy kin múlik a rendszer léte.
    És azt is látják,hogy a kínai egypártrendszer működőképes..
    Ezért véleményem szerint örülnének a kínaiaknak.
  • jovokutato
    #40
    Északnak a hírek szerint Pakisztán segített.
    Ha már Pakisztán szóba került,én őket több okból problémásabbnak tartom még Északnál is.Egyrészt azért,mert ők pénzért tényleg bárkinek kiszolgáltatják a technológiát,másfelől az ország politikailag sem biztonságos,mert bármikor bekövetkezhet egy szélsőséges iszlám hatalomátvétel.A z USA már készíti a terveket az ország atomlétesítményeinek és fegyvereinek lebombázására vagy különleges alakulatokkal történő elfoglalására.
  • fonak
    #39
    "Kína meg fogja szállni Északot"

    Azért ebben is rengeteg kockázat van (pl. a lakosság jelentős része katonai kiképzésben részesült, és bizony a nemzeti érzelmeket a rendszer nem nyomta el, hanem a szolgálatába állította, és nem feltétlenül fogadnák szívrepesve a kínaiakat... a déli "testvéreket" esetleg igen), szóval nem valószínű.
    Utoljára szerkesztette: fonak, 2016.09.26. 11:15:02
  • molnibalage83
    #38
    Az YAL-1 bukta volt, mint állat. Az AEGIS rendszer az ÉK-i rakéták egyelőre tudja kezelni. Egyelőre...
  • Caro
    #37
    Nem tudom milyen képlettel számolsz, mind az eloszlás csúcsa, mind a négyzetes középértéke lineárisan függ a hőmérséklettől.
    Az általad linkelt oldal is ezt támasztja alá, nézd csak meg a Wien eltolódási törvény részét:
    Tudtommal lambda = c/f, azaz a frekvenciára átrendezve (ami arányos az energiával) pont azt kapjuk, hogy a hőmérséklettel lineárisan arányos.

    De szerintem egy kicsit túllőttünk ezen a témán :)
    Én egyszer sem tagadtam, hogy a röntgen által vitt energia ne lenne több. Ez így lehet.
    A kérdés az volt, hogy hatékony EMP-t mivel lehet kiváltani, ahhoz pedig a prompt (hasadáskor keletkető) gamma kell, a jelenlegi ismeretek szerint. És ebben jobb egy erre kihegyezett, akár jóval kisebb atombomba, mint egy bazi nagy hidrogén. Csak ennyi volt az állítás.

    Ps.: persze én sem vagyok a téma tévedhetetlen szakértője. Pár évig foglalkoztam plazmafizikával meg nukleáris fizikával, de EMP-vel nem foglalkoztam soha, szerintem senki sem közülünk. Én is csak annyit tudok, ami publikusan fellelhető, meg amit magamtól össze tudok rakni. De ez utóbbi állításomat nem magamtól raktam össze :)
  • A1274815
    #36
    "50 millió K, az még mindig csak 5 keV"

    Erre azért ne vegyél mérget! A hőmérséklet és a fotonok energiája nem lineáris összefüggésben van, hanem sokkal bonyolultabb, lásd:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Black-body_radiation

    Inkább olyan 20keV - 25keV jön ki a képletek alapján számolva.

    "2 milliárd K kellene, hogy a fisszió során keletkező fotonokkal megegyező energiájú spektrum legyen."
    A "2 milliárd"-ban nem bíznék, valószínűleg már kevesebb is elég lene, mint mondtam és láthattad erősen nem lineáris az összefüggés. Viszont senki sem tagadja, hogy a gamma-sugárzás fotonjai általában erősebbek, mint a hagyományos röntgen sugárzásé, na de az állítás az volt, hogy az atombomba sugárzás összetételében csak 5-5% tesz ki a neutron és a gamma a 90%-a viszont röntgen sugárzás.

    A hidrogén bomba robbanás viszont inkább 100 millió K-nekben mérhető, úgy hogy azért abból is egy szép röntgen tenger jöhet ki.
  • fonak
    #35
    Az atombomba az ilyen, a világ nagy részével (és különösen az USA-val) fasírtban lévő rezsimek "életbiztosítása". Nem véletlenül akartak az irániak is (állítólag volt/van is együttműködés köztük és ÉK között). Aszad is akart, de Izrael lebombázta az ÉK által épített üzemüket (hogy pontosan mi volt az, azt nem tudni, de feltehetően atombombagyártáshoz kellett).
    Kadhafi feladta az atomprogramját, meg is nézhette magát. Ahogy végezte, az intő példa minden diktátornak, hogy mit ér a Nyugat hálája.
  • Caro
    #34
    Persze, de csak kis térfogatban.
    50 millió K, az még mindig csak 5 keV, ~400x kisebb energiájú a fisszió során keletkező fotonoknál.
    Ennek megfelelően áthatoló képessége is kb. ennyivel kisebb.

    2 milliárd K kellene, hogy a fisszió során keletkező fotonokkal megegyező energiájú spektrum legyen. Az azért sok, még asztrofizikában is.
  • A1274815
    #33
    "11000 K-enként 1 eV, ami kevés az ionizációhoz,"

    Ja csak az atombomba olyan 50 000 000 K és annyi röntgen sugárzás szabadul fel a feketetest sugárzásból, hogy képes akkora nyomást kifejteni, hogy beinduljon a fúzió.

    "Most of the energy released by a fission bomb is in the form of x-rays. The spectrum is approximately that of a black body at a temperature of 50,000,000 kelvins (a little more than three times the temperature of the Sun's core). The amplitude can be modeled as a trapezoidal pulse with a one microsecond rise time, one microsecond plateau, and one microsecond fall time. For a 30 kiloton fission bomb, the total x-ray output would be 100 terajoules."

    https://en.wikipedia.org/wiki/Radiation_implosion
  • Caro
    #32
    Az U238 vagy a Pu239 hasadás termel fotonokat, de a fúzió nem (nagyon keveset).
    A feketetest sugárzás itt lényegtelen, két dolog miatt:
    - egyrészt mert ha jól rémlik a spektrum csúcsa 11000 K-enként 1 eV, ami kevés az ionizációhoz,
    - másrészt mert a kibocsátáshoz idő kell, míg nukleáris reakciók jóval gyorsabban végbemennek.

    A feketetest-sugárzás jóval több fotont termel, de azok kisebb energiájúak, és ami fontos, hogy időben sokkal jobban elnyújtva történik a dolog.

    Az EMP azért olyan pusztító, mert nagy áramot indít el igen rövid idő alatt. Tehát ténylegesen így keletkezik az elektromágneses impulzus, hogy nagy mennyiségű töltéshordozó (elektron) kap közel azonos irányú kezdősebességet.

    Ezért fontos a gamma termelés, mert tíz-százezerszer nagyobb szabad úthossza van ugyanabban az anyagban, mint a többi töltött részecskének, és főleg az elektronokkal hat kölcsön.

    A hidrogénbomba meg egy teljesen más téma, azt kár idekeverni. Amúgy ott is kétféle van, a legtöbb U238 köpennyel rendelkezik, és ennek a hasadása termel sok "szemetet".

    A cár pl. nem rendelkezett ilyennel, és sokkal "tisztább" is volt.
  • Tetsuo
    #31
    A fúziós bombák esetén az is csökkenti az EMP-hatást, hogy az első fázisban előionizálja a levegőt, ami a robbanáshoz közeli területen rövidre zárja a keletkező elektromos áramok nagyrészét.

    Észak-Korea a nagyhatalmakhoz és mindenkihez, aki komolyabban belekezd le van maradva több, mint fél évszázadot, viszont ha kell, simán van ember játszadozni a demon core-ral vagy megspórolható a kísérleti terület kezelése stb. Megfizetni sem kell senkit, csak étel legyen a személyzet családjának... amíg tart a munka.
    Dennis Rodman pedig gondoskodik az országimázsról. :-)
    Bár Dél-Korea azt ígérte, a következő sikeres kísérlet után elitosztaggal ölik meg Éles Elméjűt.

  • A1274815
    #30
    "Ha nem így lenne, már régen lehetne fúziós erőművünk, mert akkor működne a D + D -> He4 + gamma.
    A reakciótermékek viszik az energiát, de azok viszont nem fotonok. "

    Ja csak valahogy azok a reakció termékek könnyebbek összesítve is, mint a kiindulási anyagok, már pedig az a mozgási energia valahová le lesz adva, ami ha más nem feketetest sugárzással vagy összeütközéssel körülötte lévő anyagokkal, amiket ismételten ionizálni fog esetleg még újabb nukleáris reakciókra késztet. Azaz minden képpen röntgen vagy gamma lesz belöle.

    (Egyébként a gamma bármilyen eletrostatikus vagy magneses változásnál fellép, ugyan is a gamma nem más, mint közönséges foton. Amit viszont gamma-sugárzásnak hívunk, azok az atommag változásaiból eredő fotonok.

    Amúgy meg egy atombombának a sugárzásának 5-10%-át teszi ki a gamma és a neutron együttvéve a robbanás pillanatában, a "maradék" 90% röntgen-sugárzás, amit több milliófokos fekete-test sugárzás okoz. Ja és a hidrogén bombák nem olyan tiszták, mint ahogy azt sokan képzelik.

    "The thermonuclear burn would produce high energy neutrons with a temperature of 14 MeV while the reaction's neutronicity was estimated at ~0.885 (for a Lawson criterion of ~1.5). These figures do not count the 7Li isotope where the 7LiD has a neutronicity of ~0.835 and, along with the cross-sections, were given as group averages from about 2.40 to approximately 2.55 MeV and from 14.0 to 14.1 MeV; the small power group is not statistically present (see also Nuclear fusion). All of the high-energy 14 MeV neutrons would cause fission in the 238U fusion tamper wrapped around the secondary and the spark plug's plutonium rod. The ratio of deuterium atoms burned by 14 MeV neutrons spawned by the burning was expected to vary from 5:1 to 3:1, a standardisation derived from Mike,[7] while for these estimations, the ratio of 3:1 was predominantly used in ISRINEX."
    Forrás:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Castle_Bravo
    )

    Amúgy az általad leírt reakció a valóságban:
    D + D -> He3 + n0
    D + D -> T + p+
  • Caro
    #29
    Ne keverd össze! A fúzió nemigen termel gammát, nagyon kicsi a hatáskeresztmetszete.
    Ha nem így lenne, már régen lehetne fúziós erőművünk, mert akkor működne a D + D -> He4 + gamma.
    A reakciótermékek viszik az energiát, de azok viszont nem fotonok.
  • A1274815
    #28
    "A "hagyományos" fissziós atomtöltet a leghatékonyabb, ami sok gamma sugárzás termeléssel jár."


    Miért szerinted a hidrogénbomba hogyan adja le az energiáját, amikor a fúzió következtében kevesebb szabad neutron és egy jóval kisebb tömegű atommag keletkezik, mint a fissziónál keletkező 2 nehéz atommag (amik azért kb. fele olyan nehezek, mint az urán vagy a plutónium)?

    És további érdekesség:
    Egy kb. 20kt-s atombombában 1g anyag alakul át energiává (fotonná)
    Addig egy kb. 20Mt-s hidrogénbombában 1kg anyag
  • jovokutato
    #27
    A bombákkal ő nem megy semmire,mert nincs mivel célba juttatnia.Ezért törekszik arra,hogy miniatürizálja a töltetet,hogy azt ball.rakétával célba tudja juttatni.
    A ball.rakétával sem megy semmire,mert az is követhető és ezáltal lelőhető.Már most vannak a térségben olyan eszközök,melyek le tudják lőni a rakétáit:ami és japán AEGIS hadihajók és most készülnek még erősíteni ezt a védelmet a THAAD rendszerrel.És ott van még az ABL -repülőre szerelt nagy eneriájú lézer-,melyről azt állították,hogy sikertelen,de ki tudja,lehet,hogy szokás szerint"csak"drágább lett,mint remélték,de bevethető...

    De véleményem szerint éppen az atomfegyver fogja az északi rendszer végét elhozni.Azért,mert Kína úgy érzi,hogy az északi atom léte már számára is kellemetlen,ezért meg fogja szállni Északot és kínai típusú állam jön létre:gazdaságilag államkapitalista egypártrendszer.
  • gaszton421
    #26
    Azért ma ha atombombát akar valaki fejleszteni az jóval olcsóbban megoldható mint 1945-ben, mivel nem tudták előre melik fog beválni ezért igazából két különböző bombát fejlesztettek és az urán és plutónium kinyerésére is több egymással párhuzamos technológiát. mindegyik hatalmas nyersanyagigényű óriási gyártelepekben készült. Igazából ezek kerültek horribilis összegbe nem a Los Alamosi fejlesztői munka. Ezek közül sokat azóta sem használnak mert annyira gazdaságtalan, például az elektromágneses izotóp szeparáció. Ezeket a mellékvágányokat ma már ki lehet kerülni. Ettől függetlenül a hidegháború alatt volt olyan időszak amikor az atombomba program az USA erőművi kapacitásának 10%-át használta fel. sz´val sok bombát legyártani még mindig drága mulatság. szerintem sem fogják leépíteni a hagyományos hadsereget, az nem csak az ellenfél miatt kell, ezt az őrült diktatúrát a lakosságtól is meg kell védeni.
  • molnibalage83
    #25
    Tökmindegy, hogy hogyan nézed. A jenki 1945-ös szintet karcolgatják. 1941-ös árfolyamon volt a M. pr. 2 mrd USD. Nehogy azt hidd, hogy le fogják építeni a hagyományos haderőt...
  • ostoros
    #24
    Csak hasamra ütöttem azzal a százzal, nyilván van egy reális szám, amit elfogadhatónak tartanak.
  • Sir Cryalot
    #23
    http://www.washingtonexaminer.com/expert-north-koreas-h-bomb-is-super-emp-weapon/article/2579715

    "Essentially the earths magnetic field bounces gamma radiation back to the earth trapping the energy in the atmosphere, spreading the energy radially instead of spherically. These gamma rays interact with free electrons ionizing the atmosphere and producing an electromagnetic field hundreds or thousands of miles in diameter."

    " Ironically, this nuclear research led to an unexpected demonstration of the power of the Compton Effect, and spawned a new type of weapon. In 1958, nuclear weapons designers ignited hydrogen bombs high over the Pacific Ocean. The detonations created bursts of gamma rays that, upon striking the oxygen and nitrogen in the atmosphere, released a tsunami of electrons that spread for hundreds of miles. Street lights were blown out in Hawaii and radio navigation was disrupted for 18 hours, as far away as Australia. The United States set out to learn how to "harden" electronics against this electromagnetic pulse (EMP) and develop EMP weapons ...."
  • molnibalage83
    #22
    A jelenlegi szintjükön 100 db atomfegyver legyártása többe kerül, mint ez az őrület. Hpaps szerint az atomfegyver nem annyira olcsó, mint aminek beállították a hidegháború során.
  • ostoros
    #21
    Észak-Koreának a GDP-je közel egésze a katonaság fenntartására megy el. Ha ehelyett lesz száz atom töltete, a hadsereget leépítheti, és dollármilliárdokat spórolhat meg. Ráadásul kikövetelheti, hogy hagyjanak fel az embargókkal ellenük, ami lehetővé teszi az ország ásványkincseinek és ipari termékeinek kivitelét a világ piacra.
    Erre jött rá Un. Atomfegyver nélkül a feje tetejére is állhat, sosem fogják abbahagyni az országa baszogatását.


    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2016.09.23. 22:32:52
  • gforce9
    #20
    Elég egyszerű a gondolatmenet. Úgy véli, hogy atomütőerővel rendelkező országgal kevéssé szívesen vitatkoznak, legyen szó bármilyen ügyről.
  • Skylake
    #19
    Nem igazán értem, miért erőlködik ez a bamba koreai disznó. Okés, mondjuk lesz 3 db Operation Crossroads kategóriás bombája. Vagy 5. Vagy 10, és körbeállíthatja őket, és kiverheti rájuk a kis csoffadt p*csét, leszabályozási fordulatszámon rángatva. És? Azt gondolom, nem kell hozzá túl magas agyi szint, tehát tudja ez a kis seggdugasz: ha bepakolja a rakétába, és kilövi mondjuk Kína, a ruszkik vagy az USA felé, akkor helyből megkapja ő is az áldást. Azonnal, és többszörösét. Túlélni nem fogja. És mindezt ugyanúgy tudja, mindenki, akinek van atomfegyvere és egyben potenciális ellensége is ennek a kihízott patkánykának. Akkor meg mi értelme van ennek az egésznek? Ezt magyarázza el valaki.
  • fonak
    #18
    Azért, mert ugye Irán atomprogramja miatt jóval nagyobb volt a hiszti, pedig egyszer sem robbantottak. ÉK meg asszem már hatodszor.
  • jovokutato
    #17
    Utána lehet nézni.
    Ez nem konteo,ez tény.
    Hagyományos robbanóanyaggal folytattak kísérleteket.
    Később a Bikini-atollnál végrehajtott tenger alatti atomrobbantást látva ugyanez felvetődött,csak ott már atomfegyver alkalmazásával.
  • Caro
    #16
    EMP-hez nem sok Mt kell, és a hidrogénbomba nem is igen alkalmas a célra.
    A "hagyományos" fissziós atomtöltet a leghatékonyabb, ami sok gamma sugárzás termeléssel jár.
    A magas légkörben robbantva így nagy kiterjedésben lehet plazmát létrehozni, ami a kis sűrűség miatt viszonylag sokáig fennmarad.
    A plazma elektromosan és mágnesesen is árnyékol, itt is ez történik, kiszorítja a Föld mágneses terét.
    Ez a mágneses tér változás indukál olyan nagy feszültségeket, főleg a hosszú távvezetékekben, ami tönkreteszi a hálózatot.
  • gaszton421
    #15
    Erről nemcsak a konteó oldalakon lehet olvasni, az utolsó teszteket 1944-ben folytatták le, de ezután lefújtk mert az atombomba hatásosabbnak ígérkezett. kb 1000 tonnányi klasszikus robbanóanyag kb 10 csomagban, pontos utemezéssel robbantva a sekély tenger fenekén a parttól néhány kilométerre nehezen lett volna megoldható logisztikailag. Itt is lehet olvasni róla:
    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/australiaandthepacific/newzealand/9774217/Tsunami-bomb-tested-off-New-Zealand-coast.html
  • teddybear
    #14
    Igen bizonyított tény a sok üldözési mániás szerint.

    Van elég természetes eredetű katasztrófa, nem kell mesterségesen csinálni.
  • teddybear
    #13
    A Kim-család nemzedékek óta szeretne birtokolni atomfegyvereket.
    A nagypapa ugyanis látta és tapasztalta, hogy az a Japán, amely évszázadok óta zsarnokoskodott a körülötte elterülő területek fölött, mindössze két atombomba robbanása után megadta magát.
    Egy ilyen hatékony fegyver meg minden diktátor álma. Nem véletlenül kell, ez az "utolsó érv".

    Amúgy persze nem csak az atombombákkal győztek az amerikaiak a japánokon, hanem a sokkal erősebb gazdaságukból adódó nagyobb katonai erejükkel.
    ÉK sokkal silányabb gazdasági erejére jellemző, hogy csak háromnegyed évszázaddal később tudott csak atomfegyvert építeni, akkor amikor már 30-40 évvel előbb egyes egyetemi hallgatók is kidolgozták, ha csak elméletben is, a saját verziójukat.
    Irán dettó, Irakban Szaddam is próbálkozott, de aztán a seggére vertek.
    Dél-Afrikában meg az előző rezsim inkább megsemmisített mindent a bukása előtt, nehogy a feketék atomfegyverhez jussanak, ami igen egészséges húzás volt szerintem. Így is túl sok dilis kezében van atomfegyver.
  • gforce9
    #12
    Az a baj, hogy egy Putyinból vagy épp Obamából meg kb a többiekből ugye nem nézik ki, hogy olyan ostobák lennének, hogy észnélkül kezelnének atomütőerőt. Ez az észak koreai idióta viszont...... nem lehet tudni mikor gurul el a gyógyszer.
  • molnibalage83
    #11
    Kicsit keverni teszik a szenzont a fazonnal. A II. vh végén folytak olyan kísérletek, hogy irgalmatlan mennyiségű robbanóanyaggal nagyon precízen időzívte robbantava helyi szökőárakat csinálnak a partaszállási övezetekben. Szó nincs nagy területről, ez egyszerű energetika. Ez kb. olyan, mintha egy kavics dobálásával akarnád a Gellérthegyet lebontani...

    Ha Kína megszállája északot akkor is lehet olyan húzás, mint amivel husszein próbálkozott. DK-t fogja fenyegetni ez esetben az északi rezsim és diplomáciailag Kína lenne felelős azért, ha tömegpusztító fegyvert vet e észak. Persze ÉK katonailag mindenképpen elbukik, de az, hogy hogyan történik, az már rohadtul nem mindegy...
  • jovokutato
    #10
    Bizonyított tény,hogy az USA új-zélandi segítséggel mesterségesen gerjesztett szökőárakat megfelelő helyen elhelyezett hagyományos robbanóanyaggal.
    Az új-zélandiak 10m-es!!árhullámot tudtak létrehozni..

    Az északi rakétákról annyit,hogy Kína nem fogja megvárni,amíg Északnak ekkora potenciálja lesz.
    Véleményem szerint már most folynak a hidegháborús időszakot idéző titkos tárgyalások Kína és az USA közöttt Észak ügyében.Amint e titkos tárgyalások mindkét fél számára kielégítő eredményekkel-kölcsönös garanciák kialkudása-jár,akkor Kína megszállja Északot.