9
  • gforce9
    #9
    Biztos vagyok benne, hogy fideszes körökben is lenne szélerőmű építő kft és tudna lopni onnan is ha akar a tesó... csak épp ez energetikai ügy. Nem pedig zöldszimpátia vagy lopjunk nagyobbat kérdés, a lopást kevésbé kritikus dolgoknál is meg lehet tenni bőséggel. Van egy instabilitási határ ami után nem célszerű a telepítésük. Főként ha drágább is akkor meg minek?
  • kékherceg
    #8
    Vagy talán kiszámolták, hogy a Paks2-vel sokkal több pénz jön be, ellopják a nagy részét és jobban járnak, mint pár filléres szélerőművel az atomerőműhöz képest. Mi nem, de ők legalább igen.
  • gforce9
    #7
    "környezetvédelemre"

    hát miután a vackaik miatt lényegében minden ember fogyasztása mögé egy hűtőgépet lehet odatenni az online szolgáltatások miatt, így nem csoda valamint a méregzöld hullámot is meg lehet ezzel lovagolni ez lényegében marketing.

    "jövőbe mutató projektekre" 50%-uk haszontalan baromság. Ami meg nem baromság, azt nem a két szép szemünkért teszik, hanem profitért. Mondjuk a másik 50-ot is csak az még emellé néphülyítés is.

    "1 darab szélerőmű nem épült az országban"
    Talán kiszámolták, hogy drága muri, és instabil is.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.09.12. 22:23:24
  • Adamyno
    #6
    Ha majd a Magyar Állam annyi forrást fektet a fejlesztésekbe, mind infrastrukturálisan, mind pedig környezetvédelemre és jövőbe mutató projektekre mint a Google vagy bármelyik ilyen nagy cég, akkor megérdemlik az adónak nevezett pénzt. Addig ez csak szimpla lopás az én szemszögemből nézve. Amióta ez a kormány van, 1 darab szélerőmű nem épült az országban, sőt még bontottak is el.
  • Cefet
    #5
    Szerinted igazat mondanak, ha a nyereségről kérdezik ezeket a cégeket?
    Ha egy kisvállalkozónak adót kell fizetni, akkor nekik nehogy már ne kelljen!
  • bdzsana
    #4
    Az én logikám az hogy a bevételt hagyják békén. Adóztassák a nyereséget. Ez lenne a normális. De mivel balf.szok a behajtáshoz inkább megcsapolják a teljes forgalmat. Vagy a másik, jogy adóztassák a tonnányi parkoltatt pénzt hogy kénytelenek legyenek megforgatni ésújra bevonni a gazdaságba..
  • kékherceg
    #3
    Nem mindegy ha úgy is szétlopják...
  • Kikikirly1991
    #2
    Azért tán mégsem ördögtől való ötlet hogy adót fizessenek ezek a vállalatok.A te logikádat folytatva, egy cég se fizessen adót, úgy is velem fogyasztóval fizetteti ki a plusz költséget...
  • bdzsana
    #1
    Egy újabb "nemháríccsákát" adó. Nem a szolgáltató cégek fogják megfizetni hanem a szolgáltatást igénybevevők. Ennyivel lesz drágább nekem Facebookon hirdetni pl.