18
  • Tetsuo
    #18
    Na igen, ezek csak bábok. A döntéshozók pedig csak a komolyabb kérdésekkel foglalkoznak.
  • gforce9
    #17
    Arról egy szóval sem beszéltem, hogy egészében véve az EU vezetése úgy ahogy van, átmenne-e egy általános iskolai kompetencia teszten. :)
  • Tetsuo
    #16
    Komolyabb dolgokat nem kompenzálnak, ezt igen? A robotizálás, Ázsiába kihelyzés, milliós bevándorlás stb.?
  • gforce9
    #15
    Azért szerintem az egész dolognak van egy olyan vetülete is, hogy mivel munkahelyek szűnnek meg az ebookok miatt és adóbevételek tűnnek el valahogy ezt kompenzálni kell. Nem tudom hogy ez a megfelelő módszer e erre, mindenesetre onnan lehet + adót beszedni, ahol erre van pénz.
  • Tetsuo
    #14
    Az egy dolog, hogy az egész EU egy maffia fedőszervezete; egy nemzeti kormány - másokkal összefogva - azért beinthetne nekik. A V4-ek kereskedelmi tengelye a Balkánon vagy keletebre csökkentené a térségi német domimanciát, ezenfelül egy kb. 5%-os általános ÁFA versenyelőnyt jelentene a magyar boltoknak Európában stb.
    Különben is, csak idő kérdése a valódi káosz, a nyugati országokat jellemző erős liberalizmus és a betelepült muzulmánok miatt.
  • Inquisitor
    #13
    Egy vicc az egész, az eBook lényege lenne a papír nélküliség, annak minden hátrányától szabadulva, meg a nagyságrendekkel kisebb előállítási költség. Erre fel vagy nem olcsóbb vagy drágább felénk. És erre még extra adót? Éppen elég baj, hogy ennyi év alatt a piac nem nőt fel hozzá, hogy a kettő versenyezhessen egymással..
  • yamato41
    #12
    A néni kicsit az előző évezredben él, mint az egész EU. Csökött bürokraták gyülekezete az egész bagázs, akik kapcsolatukat már régen elveszítették a valósággal. Az egész EU-t alapjaitól kellene újjáépíteni néhány alapvető vonal mentén (közös vámtérség, szabad munkaerő- és termékáramlás, belső határok lazítása, külső határok megerősítése), a borzasztó részletszabályokat és a nemzeti szuverenitásba taposó rendelkezéseket eltörölve.
  • dyra
    #11
    No mer aztán a tabletek és könyvolvasók nem károsítják a környezetet?
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2016.09.11. 13:24:05
  • Cat #10
    Sokkal egyszerűbb a mögöttes indok: a francia/német könyvkiadó lobbi ereje.

    Az európai kiadók offline erősek, online láthatatlanok. Rengeteg könyvesbolt van minden európai városban, de online mindent letarol az amazon és az egyéb amerikai riválisok. Ez még erősebb lenne, ha ugyanakkora lenne az ÁFAtartalom mindkét területen.
  • felemelő
    #9
    Vagyis az e-könyvesek ezután USB meghajtón vagy SD kártyán (esetleg SSD vagy HDD lemezen), a megrendelő igényeinek megfelelően, szállítsák (postázzák ki) az e-könyveket.
    De mivel az e-könyv vásárlóknak joguk van a biztonsági másolatra, ezt ingyenesen biztosítja a kiadó egy weblapról letölthető másolattal.
    Arról meg ki tehet, ha a vevők türelmetlenek és mielőtt megjön a postai küldemény, már letöltik a biztonsági másolatot?
  • Alexease
    #8
    Kell a penz a nagy kozos kasszaba;) Az elektronikus dolgokbol nem jon be eleg.
    A nyomtatott dolgok rengeteg alap elemet tartalmaznak, amire sok adot es bunteto tetelt lehet ratolni: alapanyag termeles, gyartas, feldolgozas, tarolas, szallitas, nyomtatas, csomagolas, szallitas, raktarozas, uzletek fenntartasa, forgalmazas stb.
  • M2 #7
    Gondolom a papír alapú könyvek előállítása drágább, ezért támogatták alacsonyabb adókulccsal, hogy hozzáférhetőbb legyen mindenkinek. Ha az elektronikus kiadás tényleg lényegesen olcsóbban elérhető (sajnos ez nem mindig igaz), akkor jogos a normál adókulcs alkalmazása.
  • wraithLord
    #6
    Amekkora feszültség kell egy ebook readernek, egy napelemes hordozható töltő elég neki, nincs szüksége Paksra, villanypóznákra, vezetékre, trafóházra meg konnektorra.

    ----
    Miért is ne tegyük tökmindeggyé, hogy csak elektronikusan adjunk ki valamit, vagy papíron is, ha egyszer az adózással felnyomhatjuk az e-book árát a rendes könyv árára - vagy tovább. Csapassuk szét a rohadt esőerdőket... :D
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2016.09.10. 21:13:16
  • ostoros
    #5
    A kalóz öbölbe!
  • Ender Wiggin #4
    A könyvekben (papírban) az a jó, hogy áram nélkül is használható marad...
  • Montanosz
    #3
    szoval kiöntjük a vizzel a gyereket is ?
  • Tripax
    #2
    Valószínűleg közgazdász az illető személy. Ezért esetlegesen ebből a nézetből vizsgálta meg a fennálló problémát. Jó lenne ha környezeti és információ áramlási nézetből is megvizsgálná.
  • arty
    #1
    ez az ostoba ősember forditva ül a lovon... miért nem a környezetkárosító papirhulladékokra vetnek ki extrém adót, hogy végre megszűnjenek...?