4
 • bakvarnyu
  #4
  Tegnap este jöttünk haza a Felvidékről, egy őz már a baloldali sávban volt, kb 1 méterre kerültük el. Egy fekete kutya a faluban a mi sávunkban az úton feküdt, azt csak én vettem észre az anyósülésen. Egy a képhez hasonló méretű szarvas meg épp kijönni készült az útra jobbról, az szerencsére valamiért megtorpant nem jött ki.
 • gforce9
  #3
  Nagyon hülyék tudnak lenni az állatok ha megijednek. Emberi ésszel teljesen logikátlan módon tudnak viselkedni. Volt olyan hogy a kis bolond róka már túl volt az út felén és mégis visszafordult inkább, pedig lénygében azzal a kerekeim alá jött. Szerencsére hamarabb észrevettem így le tudtam lassítani hogy visszaérjen. És amennyire én tudom hallomásból meg az erdészektől, nagyon sok esetben viselkednek ennyire kiszámíthatatlanul a vadon élő állatok, ha megijednek.
  Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.09.04. 20:19:24
 • duke
  #2
  Nem lattam meg ilyet hogy tortenik, de az az erzesem, az ilyen balesetek a figyelmetlenseg, es a tulzott sebeseg miatt kovetkeznek be, mert az allatok nem olyan ovatlanok, hogy esz nelkul ugraljanak az erdoben. Es egy robot ami folyamatossan figyel megtudna oldana a problemat.
 • Ender Wiggin
  #1
  Az állatot már az erdőben kéne felismerni, a fák között. Akkor lenne esély elkerülni a balesetet. Amikor már kiugrott, rég késő. HIába a csúcs rendszer, 80-100 km/h-s tempónál bas.hassa. És akkor még a fékekről nem is beszéltünk. Ilyen tempóról még a kerámia fékeknek is kell 30 méter, ami megint csak a "hoppácska" kategória.
  És csak zárójelben: a jelenlegi asszisztensek fejlesztése kb. 10 éve folyik, de egyedül a Subarué alkalmas valamire. A többiek, beleértve a Volvot, Mercedest, Audit, BMW-t is, azt sem tudják, mi merre mennyi. Szóval még sok víz le fog folyni a Göta älvon, mire lesz valami...