13
  • xyl
    #13
    Saját elképzelés továbbgondolása: Lehet, hogy léteznek olyan kerülőutak, idegi kapcsolatok, stb, amit az egészséges ember nem használ, mert nincs rá szüksége, nem tanulja meg használni, de attól még ott van.
    Ezzel csak az a baj, hogy az ezotéria, harmadik szem, stb. mondanak hasonlókat...
  • frensys23
    #12
    Ez a robotkar és társai totál elavult, már kísérleteznek elég régóta dns és ős sejtekből előállítható testrészekkel, és sikerrel jártak már láb és karnál, sőt, májnál, vesénél is. Fogakat is tudnak már fogzománc és dentin növesztésével elő állítani, úgyhogy halott ez az egész robot technológia az emberi testrészekre nézve.
  • frensys23
    #11
    Ez a robotkar és társai totál elavult, már kísérleteznek elég régóta dns és ős sejtekből előállítható testrészekkel, és sikerrel jártak már láb és karnál, sőt, májnál, vesénél is. Fogakat is tudnak már fogzománc és dentin növesztésével elő állítani, úgyhogy halott ez az egész robot technológia az emberi testrészekre nézve.
  • xyl
    #10
    Egyébként itt egy cikk arról, hogy a testérzékelés mennyire hamis is lehet.
  • xyl
    #9
    Na jó, akkor egy kicsit lovagoljunk a "korrekt" szó értelmén.
    Egyébként - szerintem - (a szakirodalom ismerete nélkül) a mozgás irányításának van tudatos és nem tudatos része. Valami olyasmi, hogy a baba mozgatja kezét-lábát, aztán rájön, hogy azt ő mozgatja. Csak feltételezem, hogy sikerült valahogy ezt a nem tudatos részt stimulálni.
    Ha valahol valaki ezt már kutatta, attól ismeretlenül is elnézést kérek az ötleteinek ellopása miatt.
  • halgatyó
    #8
    Aki nem akarja, az nem érti amit írtam.
    NEM azt írtam, hogy minden más felesleges. De ugyanakkor tudjuk, hogy sok felesleges és drága fejlesztés is folyik.
    Megjegyezném, hogy a csillagászati műszereket a fontos és hasznos dolgok közé sorolom.
  • Irasidus
    #6
    Hogy, lehet olyat írni, hogy "ezzel kellene foglalkozni a sok felesleges szar helyett", ezek szerint mást ne csináljanak az emberek, minden jó úgy ahogy van? Vagy mondok mást, egy autótervező mérnök, aki mondjuk csak váltóval foglakozik, hogyan tervez ilyet, és a egy ettől még távolabb álló bankár, vagy szoftverfejlesztő mérnök? Másra nincs szükség, ugye? :O Kissé naiv, irracionális felfogás...
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2016.08.12. 18:56:38
  • halgatyó
    #5
    Végre egy igazán örvendetes és NAGYON HASZNOS kutatás.
    Ezzel kellene foglalkozni a sok felesleges szar helyett! (ld. önmagát vezető autó, készpénzt kiszorítani akaró disznóságok, stb)
    Ha ezt nagy sorozatban gyártanák, mint pl. egy gyakori középkategóriás autót, akkor elérhető áron hozzájuthatna, akinek szüksége van rá. Esetleg egy kis TB (állami) segítséggel. Meggondolandó, hogy a lebénult vagy csak az öregség miatt nagyon legyengült (esetleg több csonttörés után nem felgyógyult) emberek folyamatos ápolása akár összemérhető költséget is okozhat, mint amennyibe egy ilyen, NAGY SOROZATBAN (a jövőben) gyártott eszköz kerülne
    Utoljára szerkesztette: halgatyó, 2016.08.12. 18:24:48
  • gforce9
    #4
    Érdekes ember vagy te. Csinálnak egy mozgássérülteket segítő mechanikát, ami még az elvárt eredményeken felül is hoz más előnyt is. És ez nem korrekt innováció? :) Lol.
  • Cat #3
    "Na, ez korrekt innováció."

    Nem, ez véletlen. Fogalmuk sem volt róla, hogy ez megtörténik.
  • NEXUS6
    #2
    Az idegrendszerről, meg sérüléseiről xart sem tudunk. Ismerősömnek már kezdték bebeszélni, hogy huszon éves korára lebénul a karja egy kisebb baleset miatt.

    Ő meg nem hitte el. Aztán a doki nem hitte el amikor egy év múlva visszament, hogy látja, működik ez. Annyit csinált, hogy folyamatosan próbálta mozgatni, és mint Luke-nak a fénykarddal neki is összejött.

    Amikor berakják az embereket az exoskeletonba, akkor valami hasonló játszódhat le, olyan ingerek érik az emberkét, amit csak speckó tornával, folyamatos koncentrációval lehetne.
  • Skylake
    #1
    Na, ez korrekt innováció. Nem pedig az olyan kamu sz*emetek, mint a mostanában hájpolt IT innovációk körülbelül 90%-a, amelyeket ha jobban megnézünk, gyakorlatilag már meglevő megoldások újrahasznosításai az által, hogy rákötjük őket a netre, meg adunk a hülye usereknek kezelőfelületet a tapicskolós vackaikra, értem ez alatt az IoT dolgok döntő többségét.

    Egyenlőre ez az exoskeleton kissé terjedelmes, és elég prototípus kinézetű, de ismerősi körben megtapasztaltak alapján – mint kiforrott, és piacra vitelre alkalmas megoldás – óriási mértékben javíthat mozgáskorlátozottak életminőségén. Főleg, ha például vízálló is lesz: fürdés, mint nagy nehézséget okozó napi tevékenység. Arra persze nem látok reális esélyt esély, hogy ezt a magyarisztáni TB írja fel majd – 2030 környékén -, viszont addigra bőven lesz az Ebay-en, Aliexpress-en, vagy ezek utódain Kínából, vagy máshonnan olcsón, de jó minőségben.