13
-
#13 Nem, nem csak ez volt a problema, hogy noi szereplokkel valtottak le a ferfiakat, hanem a filmben vegig kiserto feminacizmus.
Egyszeruen borzaszto volt. -
#12 Hozzáteszem, odakint is jókora bukás a film. Reklámokkal együtt 200+ millióba került, és ezt még a bruttó jegybevételnek is nehezen sikerül majd elérni. -
ostoros #11 Most néztem utána, hogy kik is szerepeltek a régiben konkrétan:
Bill Murray, Dan Aykroyd, Rick Moranis, Sigourney Weaver(!), olyanok, akiket fél tucat filmben láthattunk már akkor vagy azóta, nem a B kategória. -
ostoros #10 Ez csak a téma félreterelése.
Nem erről van szó.
Ha legalább tudomásul vette volna az eredeti filmeket, és mondjuk azt a történetet választja, hogy a régiek visszavonultak, mert kiöregedtek, vagy meghaltak, vagy hősiesen feláldozták magukat, hogy megvédjék New Yorkot, vagy akármi, akkor legalább a látszatot fenntartották volna, hogy ez egy új történet, ami egyúttal tiszteletben tartja az előd örökségét.
Ehelyett megalkotják ugyanazokkal a férfi személyiségjegyekkel felruházott szereplőket, vaginával.
Már a tréler alapján fájdalmasan nyilvánvaló volt, amikor a fekete nőt utólag beveszik a csapatba, pontosan úgy, ahogy az eredeti filmben is történt a fekete sráccal... Még a történetet sem nagyon variálták meg, pedig huszonöt perc alatt lehetne kitalálni valamit, ami eredetivé teszi a karaktereket, valódi női személyiségjegyekkel, ahelyett hogy női testbe bújt férfi utánzatok lennének.
Ez így nem üti meg a mércét.
És emellett ott vannak azok az érvek, amit alattam már felsoroltak: egyszerűen senkikkel forgatták a filmet, és a nagy előd farvizén próbáltak érvényesülni minden komolyabb teljesítmény nélkül. -
4DSee #9 Arról miért nem ír senki hogy mennyire rettenetes volt a fordítás és szinkron? Ez is lehet oka annak hogy itthon rosszabbul teljesített a film... -
#8 És nem feltétlenül kellenek karakterszínész jellegű humoristák. Ryan Gosling, meg Russel Crow pl. a Nice Guys-ban kisújból hozott két olyan karaktert, amit egy Eddie Murphy egy élet munkájával épít fel, majd rombol le. De Nicolas Cage-től, vagy akár Tom Hanks-től sem áll messze a humor.
De ott volt a RIPD, ami gyak egy klasszikus szellemírtók rimék volt MiB beütéssel, ahol Jeff Bridges, Ryan Reynolds és Kevin Bacon hozta a megfelelő szintet, még ha a film nem is volt eszement durranás, de nem volt rosszabb akármelyik GB filmnél.
Szal ezek után megint csak felmerül a kérdés, hogy akkor mi a francnak kellett feka kövér csajokra átírni!? -
#7 Egyáltalán nem bugyuta a 84-es Szellemirtók. Mai napig megállja a helyét. És nem, nem a nők. Nekem nem az a bajom, hogy nők vannak benne, hanem az, hogy négy béna ripacs, miközben a régiben rendes színészek komédiáztak, és a film humora is sokrétű volt. Pl. Ray és Peter párbeszéde az elején, amikor kirúgják őket az egyetemről, és Ray ecseteli, hogy dolgozott a magánszektorban, ott teljesíteni kell, az annyira aktuális poén a mai napig. De megfértek ezek jól a klasszikus hasraesős poénokkal és a virslievő zöld kis takonnyal is. Itt viszont nincsenek rendes színészek a főszerepekben. -
grobs #6 A cikkírónak: 32. Ennyi éve mutatták be az eredetit. Más világ volt, más ingerküszöbbel. Akkor ez a film az egyik legjobb volt, aktuális világsztárokkal, igazi dream teammel. A sztori majdnem mellékes, de ezek az emberek nevetettek.
7 éve megmutattam a gyerekeknek. Megvonták a vállukat, és ennyit mondtak "nem volt rossz, de semmi különös". Nem tudják kik azok a színészek, nem az ő világuk.
Most meg csináltak egy remake-et amiből kivették a sztárokat. Így csak arra jó, hogy erodálják a franchise-t (bár ezt anno a rajzfilm szerintem már megtette). Ma egyetlen olyan vígjáték sztárt sem lehet mondani akinek a filmjére a neve miatt beülnek az emberek, úgyhogy először egy olyan színészt kellene találni akin lehet nevetni 2016-ban. Aztán keresni még 3-at, és akkor lehet gondolkodni egy hasonló filmen.
-
Jawarider #5 Az ilyenfajta remake az eredeti film megcsúfolása, ennyi. -
Dagohun74 #4 "Ami már csak azért is meglepő, mert a remek, de bugyuta első Szellemirtók is nagyon élvezetes volt fiatalként nézve."
Az első rész ehhez képest oscar díjas alkotás. -
#3 Én sem értem miért ilyen formában nyomják az emancipunciskodást?
Azon nem gondolkodnak el, az akárkik, akik ezt nyomatják, hogy nyugaton vannak általában a nők többségben a lakosság arányait nézve, még is pl, a parlamentekben, kormányokban elvétve találkozunk velük.
A nők is lexarják ezt az eröltetett feminizmust, nem szavaznak nőkre, nem néznek olyan filmeket ők sem, ahol egy férfi rambó helyett valami kövér feka csaj van. Szal ne fogjuk már most meg a gyerkőcökre, hogy azért nem jött be a film, mert a prűd szülők nem vitték el őket moziba.
Betegek!
Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2016.08.03. 00:58:51 -
#2 "Ghostbusters is a gleeful shut-down of the online naysayers who were so offended by the idea that women could fight ghosts."
Látom, a kritikusok is értik, hogy mi a baja az embereknek ezzel a filmmel. Tőlem annyi női szellemirtós filmet csinálnak, amennyit akarnak, tessék, itt egy pár címötlet hozzá: Spectre Exterminators, Spiritkillers, Ghost Extinguishers. Szerintem jól hangzanak. Ja, hogy úgy nem nézné meg senki, és maximum DVD-n jönne ki...
Ghostbusters viszont már van, és ha jól tudom, a Peter, Reymond, Egon és Winston nevek férfi keresztnevek... -
#1 "nem kezelték gyerekeknek (is) szóló filmként." Beteg a magyar nép...