Szekeres Viktor

Itthon nagy bukás az új Szellemirtók

Amerikában jól kezdett az új Szellemirtók, itthon viszont csúnyán besült.

Eléggé kétesélyes volt itthon a Szellemirtók debütálása, hiszen miképp máshol is, nálunk is elég nagy divat volt utálkozni a folytatás elkészülte kapcsán. Azonban míg Amerikában kifejezetten jól kezdett a film, addig Magyarországon mondhatni totálisan besült, hiszen hétvégén mindössze 13 680 néző nézte meg, ami még 20 millió forintos bevételt sem jelentett, s a toplistán mindössze az ötödik helyre volt elegendő.

Az okokra minden bizonnyal mindenkinek lenne magyarázata, azonban a megoldás sokkal banálisabb, mint gondolnánk: míg Amerikában a gyártó idejében kapcsolt és el tudta adni családi moziként az új Szellemirtókat, addig itthon inkább a felnőttek nézték meg, nem kezelték gyerekeknek (is) szóló filmként. Ami már csak azért is meglepő, mert a remek, de bugyuta első Szellemirtók is nagyon élvezetes volt fiatalként nézve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • UUUU #13
    Nem, nem csak ez volt a problema, hogy noi szereplokkel valtottak le a ferfiakat, hanem a filmben vegig kiserto feminacizmus.
    Egyszeruen borzaszto volt.
  • Zombee #12
    Hozzáteszem, odakint is jókora bukás a film. Reklámokkal együtt 200+ millióba került, és ezt még a bruttó jegybevételnek is nehezen sikerül majd elérni.
  • ostoros #11
    Most néztem utána, hogy kik is szerepeltek a régiben konkrétan:
    Bill Murray, Dan Aykroyd, Rick Moranis, Sigourney Weaver(!), olyanok, akiket fél tucat filmben láthattunk már akkor vagy azóta, nem a B kategória.
  • ostoros #10
    Ez csak a téma félreterelése.
    Nem erről van szó.
    Ha legalább tudomásul vette volna az eredeti filmeket, és mondjuk azt a történetet választja, hogy a régiek visszavonultak, mert kiöregedtek, vagy meghaltak, vagy hősiesen feláldozták magukat, hogy megvédjék New Yorkot, vagy akármi, akkor legalább a látszatot fenntartották volna, hogy ez egy új történet, ami egyúttal tiszteletben tartja az előd örökségét.
    Ehelyett megalkotják ugyanazokkal a férfi személyiségjegyekkel felruházott szereplőket, vaginával.
    Már a tréler alapján fájdalmasan nyilvánvaló volt, amikor a fekete nőt utólag beveszik a csapatba, pontosan úgy, ahogy az eredeti filmben is történt a fekete sráccal... Még a történetet sem nagyon variálták meg, pedig huszonöt perc alatt lehetne kitalálni valamit, ami eredetivé teszi a karaktereket, valódi női személyiségjegyekkel, ahelyett hogy női testbe bújt férfi utánzatok lennének.
    Ez így nem üti meg a mércét.
    És emellett ott vannak azok az érvek, amit alattam már felsoroltak: egyszerűen senkikkel forgatták a filmet, és a nagy előd farvizén próbáltak érvényesülni minden komolyabb teljesítmény nélkül.
  • 4DSee #9
    Arról miért nem ír senki hogy mennyire rettenetes volt a fordítás és szinkron? Ez is lehet oka annak hogy itthon rosszabbul teljesített a film...
  • NEXUS6 #8
    És nem feltétlenül kellenek karakterszínész jellegű humoristák. Ryan Gosling, meg Russel Crow pl. a Nice Guys-ban kisújból hozott két olyan karaktert, amit egy Eddie Murphy egy élet munkájával épít fel, majd rombol le. De Nicolas Cage-től, vagy akár Tom Hanks-től sem áll messze a humor.

    De ott volt a RIPD, ami gyak egy klasszikus szellemírtók rimék volt MiB beütéssel, ahol Jeff Bridges, Ryan Reynolds és Kevin Bacon hozta a megfelelő szintet, még ha a film nem is volt eszement durranás, de nem volt rosszabb akármelyik GB filmnél.

    Szal ezek után megint csak felmerül a kérdés, hogy akkor mi a francnak kellett feka kövér csajokra átírni!?
  • Zombee #7
    Egyáltalán nem bugyuta a 84-es Szellemirtók. Mai napig megállja a helyét. És nem, nem a nők. Nekem nem az a bajom, hogy nők vannak benne, hanem az, hogy négy béna ripacs, miközben a régiben rendes színészek komédiáztak, és a film humora is sokrétű volt. Pl. Ray és Peter párbeszéde az elején, amikor kirúgják őket az egyetemről, és Ray ecseteli, hogy dolgozott a magánszektorban, ott teljesíteni kell, az annyira aktuális poén a mai napig. De megfértek ezek jól a klasszikus hasraesős poénokkal és a virslievő zöld kis takonnyal is. Itt viszont nincsenek rendes színészek a főszerepekben.
  • grobs #6
    A cikkírónak: 32. Ennyi éve mutatták be az eredetit. Más világ volt, más ingerküszöbbel. Akkor ez a film az egyik legjobb volt, aktuális világsztárokkal, igazi dream teammel. A sztori majdnem mellékes, de ezek az emberek nevetettek.

    7 éve megmutattam a gyerekeknek. Megvonták a vállukat, és ennyit mondtak "nem volt rossz, de semmi különös". Nem tudják kik azok a színészek, nem az ő világuk.

    Most meg csináltak egy remake-et amiből kivették a sztárokat. Így csak arra jó, hogy erodálják a franchise-t (bár ezt anno a rajzfilm szerintem már megtette). Ma egyetlen olyan vígjáték sztárt sem lehet mondani akinek a filmjére a neve miatt beülnek az emberek, úgyhogy először egy olyan színészt kellene találni akin lehet nevetni 2016-ban. Aztán keresni még 3-at, és akkor lehet gondolkodni egy hasonló filmen.
  • Jawarider #5
    Az ilyenfajta remake az eredeti film megcsúfolása, ennyi.
  • Dagohun74 #4
    "Ami már csak azért is meglepő, mert a remek, de bugyuta első Szellemirtók is nagyon élvezetes volt fiatalként nézve."

    Az első rész ehhez képest oscar díjas alkotás.