5
 • NEXUS6
  #5
  Szerintem az utóbbi.
  Namost úgy tűnik, hogy kijönnek a gyártók (a Sony, meg a M$ is) ezzel a ciklus közi erőteljesebb ráncfelvarrással, de ők sem tudnak mit kezdeni vele. Jó pár hónapja megy a vita, hogy mostmár a konzolok majdnem olyanok, mint a PC-k, szóval nem kell megvárni az 5-10 éves ciklust, közben a hardvert nem piszkálni.

  Kiadják az új gépet, de a kiszivárgott infók szerint, a játékkiadóknak megmondták, hogy nem lehet spec opció, extra játékélmény (értsd több zombi a pályán). Amúgy jelentős hardvert sem raktak bele, mert a HD-hez képest a 4K megjelenítés ua. játék mellett is ez nagyjából egy nagyságrendi ugrást jelentene (értsd középkategóriás grafikus hw helyett felsőkategóriás). A specificánkolók szerint úgy tűnik nem nativ, hanem felkonvertált lesz a 4K ezzel is inkább csak, csak mondjuk egy sima HD-nél (legtöbb játék még ma sem az) egy magasabb felbontásról.

  Ez szerintem inkább a döglött 4K Tv piac fellendítését célozza (minek vegyek 4K tv-t ha nincs 4K tartalom!???) mintsem a konzol piacét, az dübörög ezerrel, jön a PSVR, meg jobbnál jobb játékok.
 • vato loco
  #4
  Vajon az eddigi játékok is mennek majd nagyobb felbontáson (mondjuk a GTA5 900p helyett 1080p-n), vagy csak amit ezután fognak írni, és épp lesz bennük ilyen opció?
 • Tinman #3
  Már is behoztál 2 fogalmat az "igazi" helyett.

  Casual = alkalmi játékos
  Hardcore = bárki, aki egy adott játékban nagyon elmélyül

  A nagy kérdés az, hogy ha "x" ember egy Just Dance c. játékkal napi 6 órát játszik, "y" ember meg a WoW-al napi 3 órát, akkor ki a casual és ki a hardcore? Továbbmegyek: Ki az "igazi" játékos?

  Továbbra sem tudom értelmezni az igazi játékos fogalmát... a casual és a hardcore-t feltétlenül.
 • Cat #2
  A casual és a hardcore játékosok két teljesen különböző piac, eltérő igényekkel. Előbbi csak jól akarja érezni magát egy játékkal, utóbbit pedig kemény versenyszellem hajtja, és napi sok órát képes beletolni egy címbe. A hardcore tábor hiába jóval kisebb, komoly piac, mert ők veszik meg a drága videókártyákat és egyéb kiegészítőket.
 • Tinman #1
  "Neo csúcskategóriás készülékként elsősorban az igazi játékosok, valamint a 4K-televízióval rendelkező felhasználók számára lesz majd érdeke"

  Mert vannak hamis játékosok is? Kik azok az igazi játékosok?