12
 • VolJin
  #12
  Nem érted mire kértlek?
  Pont az ellenkezőjére, mint amit hittél.
 • Irasidus
  #11
  Miért cáfoljam meg? Éppen azt mutatja a grafikon, hogy a co2 és hőmérséklet emelkedés korrelál... Fura kéréseid vannak, esetleg ne cáfoljam meg azt, hogy kék az ég?
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2016.06.19. 19:32:09
 • VolJin
  #10
  Rakj egymás mellé egy CO2 és egy hőmérséklet grafikont, utána cáfold meg, hogy a hőmérséklet emelkedése okoz CO2 emelkedést!
 • Irasidus
  #9
  Most olvasom, hogy vélemény. Hát akkor minden érthető, vélemény és tudomány között egy szakadék van.
 • Irasidus
  #8
  Megosztanád ezt a cikket? És egy kérdés, hogy szerinted, minden cikk igaz ami az interneten van?
 • Irasidus
  #7
  Ki, mikor, hol mondta ezt? És azért a le van szarva, vagy esetleg bizonyíthatóan nem ez az oka, nagy különbség ugyebár... De, persze előbb látnom kellene mire gondolsz.
 • VolJin
  #6
  Sokszor elhangzik az a vélemény is, hogy a hőmérséklet emelkedése is okozhatta a jégmintákban a CO2 szint emelkedését.
  De vagy le van szarva vagy az úristen visszacsatolás, minden rosszabb lesz a válasz.
 • NEXUS6
  #5
  Pláne.
  Volt egy cikk pár éve, amiben azt taglalgatták, hogy a klímaváltozásnak vannak bizony pozitív hatásai is. Sőt, de ezt már csak max ilyen fórumokon szabad leírni, globálisan összességében az emberiség jobban jöhet ki. Van néhány régió ahol egyértelmű a negatív hatás. De pl a CO2 növekedés nagyobb terméshozamot és a növények alacsonyabb vízigényét jelenti, tendenciájában a sivatagok visszaszorulása irányába hat.
 • Irasidus
  #4
  Szerintem senki nem hagyja figyelmen kívül, hogy a dolgok természetes módon változnak, hogy semmi sem örökre szól, hogy az éghajlat sem örökké ugyanilyen. Aki gyerekként szerette a dinókat már az is tudja, hogy a Föld melegebb volt, aki kicsi olvasottabb az tudja, hogy voltak igen komoly globális lehűlések (hógolyóföld), és komoly melegedések is (karbon) még az ember megjelenése előtt. Ezeket az éghajlat változásokat mind a tudomány vagyis a klimatológia tárta a fel, nem csak úgy szembe jött velünk a tudás! A mostani helyzet annyiban más, hogy kimutathatóan korrelál a hőmérséklet emelkedése a co2 szint emelkedésével, ellenben más, természetes folyamattal nem magyarázható. A probléma nem az, hogy a Földel jajistenem mi lesz, hiszen a földi élővilág sok mindent túlélt, a probléma nekünk embereknek lesz, a globális klíma megaláztatásával! Éspedig: szárasságok jönnek ami éhínséghez vezet, szélsőséges időjárás ami az emberi településeket és megint csak termést veszélyezteti, a csapadékeloszlás is megváltozik, és persze a hőhullámok ami sok ember életébe kerül, nem beszélve, hogy egész országok néptelenednek el, és megindul egy migrációs hullám azokba az országokba ami élhetőbb...
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2016.06.15. 11:25:58
 • Ender Wiggin
  #3
  https://www.sott.net/article/183886-Thick-Arctic-ice-surprises-scientific-expedition

  pár éve nem műholdról, hanem egy komolyabb mérőműszerrel vizsgálták a jeget, és a vártnál kétszer vastagabb volt...

  és a XX. század elején már jelenteték a halászok, hogy 81 fok 29 percig fel lehetett hajózni jégmentes vízben és a táj teljesen megváltozott a melegedésnek köszönhetően. Az 1922-ben, mikor még sehol sem volt a CO2...

  4000 évre visszamenőleg, jégminták alapján:

  http://sealevel.ca/petra/catastrophes.jpg

  Volt már sokkal melegebb is (6 fokkal)... Most gyorsabban érkezik a meleg ciklus, mint a múltban, de nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az emberi beavatkozás nélkül is melegedett már a Föld sokszor.
 • NEXUS6
  #2
  Jééézuuus!
  Még a végén közvetlenül lehet az É-i úton árut szállítani keletről Európába, meg hozzá lehet férni az ottani szénhidrogén kincshez, meg ilyenek.
 • PeeTeR
  #1
  lesz majd pancsi-pancsi