142
-
VolJin #22 Nem emlékszem, hogy a Kardasianról beszélgetett volna bárki is a környezetemben. Valljuk be, a marsutazásról se szoktak! -
VolJin #21 Teljesen életszerű, hogy a milliárdosok marsutazásra herdálják el a vagyonukat. -
gaszton421 #20 Csakhogy a Mars One projektnek nincs cca 12-15 miliárd dollárja mint Musknak, Rajta kívül van pár miliárdos aki szívesen áldozna ilyenre 1-2 miliárdot ilyenre ha annyiból meg lehetne oldani. de amíg csak a nASA van képben addig ez 100 miliárdokba fog kerülni. Konkrétan Sergey Brin egy űrkutatási konferencián mondta hogy ő szívesen áldozna rá ha reális áron megoldható lenne. Szerintem jelenleg messze a legközelebb Elon Musk és a Spacex áll hozzá hogy megoldják a problémát. Komoly fejlesztéseik vannak, A Falcon Heavyvel az eddigi legjobb támogatást tudják adni az egyéb bolygókutató szondákhoz. Egy esetleges sikeres automata leszállás után már komolyabban fogják őket venni azok is akik jelenleg nem nagyon foglalkoznak velük. -
gaszton421 #18 A saját indítóhellyel óvatosan, tavaly kezdte el a saját űrrepűlőterét építeni Texasban, Boca Chica Beach-en. Szépen haladnak vele, a jövő évben már onnét kezdik el feljuttatni a Falcon rakétákat és a Falcon Heavy-ket, konkrétan a geosztacionárius pályára szánt műholdakat, illetve mindent amit nem a NASA számára végez, a teherszállító és a későbbi emberes NASA szállításokat az LC-40 illetve az LC-39A indítóállísokból fogják továbbra is végezni, ezt konkrétan kikötötték a szerződésben. A globális követő rendszer az tényleg a NASA-nak van (Deep Space Network), nem is akarja kihagyni őket de szerintem ha nagyon agresszívan nyomul akkor a NASA és a kongresszus is kénytelen lesz szövetségre lépni vele ha el akarják kerülni a blamázst. -
#17 ebben igazad van, de akkor is van közvetve haszna, ha beszél erről, újságírók leírják, erről beszélnek az emberek nem a Kardashianról, közvélemény kutatók észlelik az érdeklődés növekedést, poltikai párt erre épít, nyer majd több pénz kerül a NASA-hoz. sztem sehol sem lehet baj ha valaki népszerűsíti a mars missziót -
Pares #16 Maximum csak a te szűklátókörű gondolkodásodnak ordas hülyeség. -
Was #15 Cáfold meg! -
#14 Ez az egész kérdésfeltevés hülyeség, bulváros. Nincs olyan, hogy Musk vs. NASA. Eleve mindenfajta űrtevékenységet amcsiban, mint felelős hatóság a NASA, + FAA engedélyez. Aztán pl globális követő rendszere sincs Musknak, saját indító helye stb. Ezt mind a NASA adja, ha nekik kéne kiépíteni abba azért 3X belerókáznának. -
Fbn Lx #13 miért hülyeség? érveid is vannak ellene, vagy csak élből lehülyézed mert viccesen hangzik? -
Gauge #12 Én lelkes támogatója vagyok az egész törekvésnek, de ha próbálok logikusan gondolkodni, akkor nem nagyon értem az egészet. Odamegyünk, és akkor mi van? Mit tudunk majd ott csinálni? Mit tud majd ott 1-2-3 űrhajós csinálni? Inkább most indítsanak ezrével komoly felderítő munkát végző robotokat, s majd ráérünk odamenni, ha már tudjuk, hogy miért.... Első lépcsőnek egy holdbázis nem lenne rossz, de még az sincs. -
hodobaj #11 Hát Musk-nak jobb esélyei vannak a Marsra menni, a NASA-nak ez iszonyatosan sokba kerülne, egyszerüen más a két "cég" felépitése a ha a NASA küld oda valakit akkor az egész világpolitika árgus szemekkel nézzi ki,miért, hogyan megy oda és hova dugta az atom töltetett. -
#10 Ennél sokkal több minden hiányzik... -
#9 Musk-ot is a NASA fizeti részben az ISS ellátásáért.
Ja ehhez a marsos izéhez csak egy fontos dolog hiányzik (meg ezer másik), egy Mars-űrhajó, ami biztosítaná mondjuk 3 ember életben maradását pár évig. -
lapaleves #8 te melyik csatornát nézed? cseh 2-t? -
CRMessen #7 Egy dolgot nem értek. A legtöbb komolyabb terv, amit láttam, Mars Orbit Rendezvous rendszerű, mint a holdraszállás volt. Sokkal kevesebb tervet látok olyan stratégiára, hogy egy Earth Orbit Rendezvous után egy MOR, majd megint egy EOR. A Martian filmet nem említem, mert egyelőre az csak scifi. -
#6 Miközben olyan ordas hülyeségekről beszél, hogy számítógépes szimuláció a világ. Ne fárasszom már ekkora ökörségekkel. -
#5 A NASA-nak nem motivációs, hanem pénzhiánya van... Attól, hogy Musk dumál róla a NASA-nak nem lesz több pénze. Nem videójátékra költik el a pénzt ott, a JWST szerint pl. mennyibe kerül? -
gaszton421 #4 Az említett interjúban Musk egy szóval sem említette hogy 2024-ben embereket szállítana le a Marsra. 2024-ben embereket indítana a Marshoz, akik 2025-ben érnének oda. Ez lehet egy Mars melletti elhaladás (fly-by), pályára állítás de egy ennél energetikailag egyszerűbben kivitelezhető Phobos expedíció.Ezekből az első és az utolsó relatíve olcsón kivitelezhető, a Mars körüli pályára állás és onnét visszatérés már jóval több energiát (üzemanyagot igényelne, bár fékezéshez lehetne használni a Marsi légkört (aerobraking). -
T0nk #3 Persze, hisz triviális dolgokat csinál, aminek már 50 éve kész kéne lennie. -
#2 pedig ha nem motiválja meg a NASA-t, lehet még évtizedekig nem erőltették volna a Mars témát, de most így presztizs nekik is
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2016.06.09. 01:32:41 -
#1 Musk egyre inkább csak egy médiaceleb...