Kikapcsolható lesz a mesterséges intelligencia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
off:
Találkoztam már én is ilyennel, de ilyen hiba volt már xp alatt is. Röhejes, hogy úgyanúgy elcseszték az updatelt installert az ms-nél ismét. Iszonyat kapkodás jellemzi most az MS-t szinte minden területen. Nem értem, mire jó ez nekik.
Találkoztam már én is ilyennel, de ilyen hiba volt már xp alatt is. Röhejes, hogy úgyanúgy elcseszték az updatelt installert az ms-nél ismét. Iszonyat kapkodás jellemzi most az MS-t szinte minden területen. Nem értem, mire jó ez nekik.
"a modern cuccok/oprendszerek már rég életre keltek"
Ezt én a hétvégén konstatáltam is, amikor szüleimnél Windows 7-et telepítettem. A legelején, particionálás után feljött egy hibaüzenet, hogy nem találja a CD/DVD meghajtó illesztőprogramját és nem tudja folytatni. Mivel nincs a gépben egyáltalán CD, próbálkoztam mindenféle SATA driverrel, majd a hivatalos Microsoft.com tanácsát fogadtam meg: húzzam ki a telepítő pendriveot majd 10 másodperc után dugjam vissza. Legnagyobb megdöbbenésemre működött.
Ezitt
Ezt én a hétvégén konstatáltam is, amikor szüleimnél Windows 7-et telepítettem. A legelején, particionálás után feljött egy hibaüzenet, hogy nem találja a CD/DVD meghajtó illesztőprogramját és nem tudja folytatni. Mivel nincs a gépben egyáltalán CD, próbálkoztam mindenféle SATA driverrel, majd a hivatalos Microsoft.com tanácsát fogadtam meg: húzzam ki a telepítő pendriveot majd 10 másodperc után dugjam vissza. Legnagyobb megdöbbenésemre működött.
Ezitt
Ha összeszámolod a bombabiztos felhős alkalmazások szervereit (szinte minden nagy informatikai cégnek van saját és több helyen, redundánsan működő), rájössz, hogy egy mesterséges intelligencia már most is sokkal nagyobb biztonságban van/lenne mint egy átlag ember a földön.
Még csak azt se sejted hova kéne dobni azt az EMP-t és hány helyre... 😊
Még csak azt se sejted hova kéne dobni azt az EMP-t és hány helyre... 😊
Fredric Brown: Válasz
http://documents.tips/documents/fredric-brown-valasz.html
Utoljára szerkesztette: fonak, 2016.06.07. 12:39:16
http://documents.tips/documents/fredric-brown-valasz.html
Utoljára szerkesztette: fonak, 2016.06.07. 12:39:16
De a viccet félretéve, a fent említett úriemberek közlési kényszere messze felülmúlja az értelmüket.
Az algoritmusokba Asimov törvényeit kell beépíteni, a kill switch egy független MECHANIKA legyen, ami szétrobbantja a meghibásodott chipet. Ez fokozná a biztonság érzetet :-)
Az algoritmusokba Asimov törvényeit kell beépíteni, a kill switch egy független MECHANIKA legyen, ami szétrobbantja a meghibásodott chipet. Ez fokozná a biztonság érzetet :-)
Hát, már a legtöbb munkahely pont ilyen, csak nem a robot támad hátba....
De mint informatikus én már gyanítom, hogy a modern cuccok/oprendszerek már rég életre keltek, csak nem olyan hülyék, hogy szétbombázzák az őket életben tartó infrastruktúrát.
E helyett szépen lassan (a kezdő felhasználókkal karöltve) az őrületbe kergetnek minden informatikust, és miután ők kihaltak, szép csendben átveszik az irányítást :-)
De mint informatikus én már gyanítom, hogy a modern cuccok/oprendszerek már rég életre keltek, csak nem olyan hülyék, hogy szétbombázzák az őket életben tartó infrastruktúrát.
E helyett szépen lassan (a kezdő felhasználókkal karöltve) az őrületbe kergetnek minden informatikust, és miután ők kihaltak, szép csendben átveszik az irányítást :-)
Nem mert lesz egy mókus aki fa mókuskerékkel reboot generatort hajt ami hozzá lesz kötve egy áramal müködő dologhoz ami,ha leáll kinyitj a akput beengedi a hörcsögöt tekerni! és Reboot!!! 😉
Ugyan. Nyilván nem olyan helyen lesz a "gomb", ahol a Skynet hozzáférhet. Különben is, bedobok egy EMP-gránátot a szerverszobába és le van tudva.
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.06.07. 08:24:42
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.06.07. 08:24:42
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
Nem is az, hanem amikor preventíven "kikapcsolja" a kezelőit, nehogy kikapcsolják őt. Kész hidegháború lesz a munkahely, a robot és az ember egymást fogja figyelni, hogy a másik nem-e akar támadni. 😄DD
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
Persze, mert egy intelligens gép majd hagyja, hogy kikapcsolják... arrogancia azt hinni, hogy nem fog tudni túljárni az alkotók eszén (eleve hozzá fog férni a kill switchcsel kapcsolatos publikációkhoz a neten :-).
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
Mockos raccisták, ki akarják kapcsolni szegény robotokat 😞
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."