11
  • gforce9
    #11
    off:

    Találkoztam már én is ilyennel, de ilyen hiba volt már xp alatt is. Röhejes, hogy úgyanúgy elcseszték az updatelt installert az ms-nél ismét. Iszonyat kapkodás jellemzi most az MS-t szinte minden területen. Nem értem, mire jó ez nekik.
  • Cat #10
    "a modern cuccok/oprendszerek már rég életre keltek"

    Ezt én a hétvégén konstatáltam is, amikor szüleimnél Windows 7-et telepítettem. A legelején, particionálás után feljött egy hibaüzenet, hogy nem találja a CD/DVD meghajtó illesztőprogramját és nem tudja folytatni. Mivel nincs a gépben egyáltalán CD, próbálkoztam mindenféle SATA driverrel, majd a hivatalos Microsoft.com tanácsát fogadtam meg: húzzam ki a telepítő pendriveot majd 10 másodperc után dugjam vissza. Legnagyobb megdöbbenésemre működött.
    Ezitt
  • Flexcsi
    #9
    Ha összeszámolod a bombabiztos felhős alkalmazások szervereit (szinte minden nagy informatikai cégnek van saját és több helyen, redundánsan működő), rájössz, hogy egy mesterséges intelligencia már most is sokkal nagyobb biztonságban van/lenne mint egy átlag ember a földön.
    Még csak azt se sejted hova kéne dobni azt az EMP-t és hány helyre... :)
  • fonak
    #8
    Fredric Brown: Válasz

    http://documents.tips/documents/fredric-brown-valasz.html
    Utoljára szerkesztette: fonak, 2016.06.07. 12:39:16
  • SupraMKIII
    #7
    De a viccet félretéve, a fent említett úriemberek közlési kényszere messze felülmúlja az értelmüket.

    Az algoritmusokba Asimov törvényeit kell beépíteni, a kill switch egy független MECHANIKA legyen, ami szétrobbantja a meghibásodott chipet. Ez fokozná a biztonság érzetet :-)
  • SupraMKIII
    #6
    Hát, már a legtöbb munkahely pont ilyen, csak nem a robot támad hátba....

    De mint informatikus én már gyanítom, hogy a modern cuccok/oprendszerek már rég életre keltek, csak nem olyan hülyék, hogy szétbombázzák az őket életben tartó infrastruktúrát.
    E helyett szépen lassan (a kezdő felhasználókkal karöltve) az őrületbe kergetnek minden informatikust, és miután ők kihaltak, szép csendben átveszik az irányítást :-)
  • Whysper
    #5
    Nem mert lesz egy mókus aki fa mókuskerékkel reboot generatort hajt ami hozzá lesz kötve egy áramal müködő dologhoz ami,ha leáll kinyitj a akput beengedi a hörcsögöt tekerni! és Reboot!!! ;)
  • Amiga
    #4
    Ugyan. Nyilván nem olyan helyen lesz a "gomb", ahol a Skynet hozzáférhet. Különben is, bedobok egy EMP-gránátot a szerverszobába és le van tudva.
    Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.06.07. 08:24:42
  • ostoros
    #3
    Nem is az, hanem amikor preventíven "kikapcsolja" a kezelőit, nehogy kikapcsolják őt. Kész hidegháború lesz a munkahely, a robot és az ember egymást fogja figyelni, hogy a másik nem-e akar támadni. :DDD
  • Ender Wiggin #2
    Persze, mert egy intelligens gép majd hagyja, hogy kikapcsolják... arrogancia azt hinni, hogy nem fog tudni túljárni az alkotók eszén (eleve hozzá fog férni a kill switchcsel kapcsolatos publikációkhoz a neten :-).
  • EnxTheOne
    #1
    Mockos raccisták, ki akarják kapcsolni szegény robotokat :(