22
  • Vata111
    #22
    Végre megnéztem, ezek után azt mondom, nem volt ez olyan szörnyü mint amilyennek beállította a sajtó. Ugyan nulla meglepetést / fordulatot hozott a sztori, ennek ellenére szórakoztató volt. Egyszer nézős, de annak nem rossz.
  • Etinger
    #21
    Mondjuk ebben van valami. Nicholson elmebeteg nézésében meg pláne :)
  • Zombee
    #20
    King-et az zavarta leginkább a Ragyogásban, hogy ő a regényben fokozatosan építette fel Jack Torrance megőrülését, a filmben viszont már az elején látszott. Mondjuk Jack Nicholson alapból pszichopata, ördögi fejével nem is csoda. :)
  • cateran
    #19
    Uristen..nem 20 ev tortenetet suritettek be 2 oraba...jesszus...Nagyon kepben lehetsz a Warcrafttal....A film nagyjabol a legelso rts, a Warcraft:Orcs and Humans tortenetet dolgozta fel..
    "Medivh, egy ember varázsló, az utolsó Őrző, a régen halottnak hitt titán, Sargeras hatása alá kerül. A hatalomvágytól elvakítva felajánlja Azeroth világát a vérszomjas orkoknak, cserébe a titán erejéért és az ork Horda vezetéséért. Az orkok megkezdik az inváziójukat, de először visszaverik őket, és maga Medivh is meghal. Azonban később fordul a hadiszerencse és az orkok megölik Llane királyt, kirabolják Stormwind erődjét (Azeroth királyságának fővárosát), és elűzik az embereket, akik az északi Lordaeron királyságában találnak menedéket (ezzel lefektetve a Warcraft II: Tides of Darkness történetét)."

    A lent felsorolt dolgokon kivul (amik kurvara nem valtoztattak volna a jatekidon) olyan dolgok kimaradtak meg, mint Mannoroth vere es hogy az miatt alakultak at (lettek zoldek pl) Amugy a narratoros elbeszeles eleg jol sikerult a LotR-ban, nem gondolod?
  • Whysper
    #18
    Igen abban látoma hibát,hogy ott a warcraft Kiadási dátum 1994. január 15... Maj djöttek a új részek és majd WOW 2004. november 23. -- az az 20 éves megy a története. sztorik / kalandok stb. és a probléma most jön. 2 órából nem tudtak jóbban kiszolgálni embereket. Legyen is benne meg ne is legyen. Aki meg az előszotrit hiányolja az olvasson utánna. Itt a játékok az előszortik.. rendező + 40 perc. hajrá! Én köszönöm a Blizzardnak ,hogy ezt megcisnálta. egyszerűen nem lehetett 2 órába megoldani máshogy. Warcraft rajongónak ahogy látod is 10 óra is kevés volna, de egy más ézőt ennél tovább leültetni még a Gyűrűk úra is alig tudna.
  • cateran
    #17
    Mert miben valtozott volna a jatekido, ha Gul`dan a hatterben marad (ahogy eredetileg tette) es Dalaran nem repul?
  • paby88
    #16
    én elolvastam pár könyvet toltam w3-at meg wowot is jópár évig és szerintem jó volt 2órában egyszerűen nem lehetett volna az eredeti sztorihoz hűen megcsinálni. Mondjuk én jobban örültem volna egy magas költségvetésű 24x40perces sorozatnak. Pár évadot kiadna a sztori :)
  • cateran
    #15
    Talan...De az, hogy Dalaran mar repul, azt jelenti, hogy kesobb Arthas nem tudja megostromolni es Archimonde sem valoszinu, hogy el tudja pusztitani (ezek voltak ugyebar a fo okok, hogy miert tettek az ujjaepites utan repulove az egesz varost)
    Mondjuk mind Garona, mind Dalaran, mind Gul`dan inkabb arra utal, hogy nem is voltak annyira tevekenyen benne...kiadtak az ukazt, hogy az orkok legyenek cukipofik es szerethetok, oszt `cakat..es most terveziki, hogy a folytatas Thrallrol szoljon (ki masrol?) A Zold Jezus a filmvasznon..Metzen tuti erre hokizna elete vegeig....
  • firebird182
    #14
    Sajnos nagyon mese lett. Család filmnek elmegy. Az a baj hogy amit PC- játékból készítenek filmet az mind vagy mese, vagy TESCO gazdaságos megnézhetetlen film lesz.
    Erre jó példa a prince of perzsia. Vagy a need for speed ami megszégyenítette az autós játék nevét a film változatával.
  • Etinger
    #13
    ...azt mondjuk ne feledd, hogy itt a Blizzard tevékenyen résztvett a forgatókönyv megalkotásában, ergo van egy elképzelésük, amit majd filmre akarnak vinni a további részekben. Feltehetőleg a Dalaran story line ment a levesbe. Lore tudatlan WoW játékosok lehet, hogy észre sem veszik. 90%-uk segghülye úgyis a WoW előtti események történetéhez.
  • Etinger
    #12
    Ez a Dalaran felvetés mondjuk jogos...
  • cateran
    #11
    Az kit erdekel, hogy a WC1 idejen milyen volt a lore? Most csinaltak a filmet, mar boven van hozza alapanyag..jol telibe is szartak a repulo Dalarannal...Ez pedig azert problema, mert a folytatasokban (ohh lesznek, 99%) ezek miatt meg inkabb el kell majd terni a loretol, ami bizony az egyik erossege volt a Warcraftnak (ugy kb WoD-ig)
  • Etinger
    #10
    A rajongók többnyire ilyenek. Nehezen veszik be ha csak egy kicsit másként mer hozzányúlni a rendező a kedvencükhöz. Érdekes, de pl Stephen King is ugye kiakadt anno a Ragyogás Kubrick féle változatán. Talán a WarCraftnál annyi az érdekes, hogy elég sokszínű a történet.. mondjuk mókás, hogy néha a saját alkotók sem tudnak kiigazodni rajta... Lásd itt.
    (Bár úgy látom sajnos a videót már törölték)
    Utoljára szerkesztette: Etinger, 2016.06.05. 18:40:05
  • Etinger
    #9
    Alkapból induljunk ki onnan, hogy amikor anno kijött a WC1, még közel sem volt ilyen kiforrott a "lore". Bár Metzen sokat dolgozott rajta, de a legtöbb infót a korai időszakokról már a WoW adta. Pl. nekem a WoD egész jó volt frissítőnek :) Nem mondanám, hogy a sztori gyengébb volt ezzel a néhány módosítással, sőt... Egészen kerek lett. Sokkal inkább baj, hogy amennyire jó volt a CGI az okok terén, annyira műnek hatott pl a helyszínek szempontjából. Na pedig ott aztán tényleg a rajongók kedvére lett téve, mert az összes helyszín nagyon hasonlít a játékbelire. És szerintem ez pl hiba. Mert ennek köszönhetően fel sem merült, hogy hagyják a fenébe a CGI-t, vagy legalábbis minimálisabban nyúlnak hozzá. Ennek eredménye, hogy olyan érzésem van, mintha maketteket nézegetnék...
  • HussarF
    #8
    Jó, nekem sem azért nem tetszett, mert nem egy az egyben hozta a lore-t, hanem mert egy jobb történetet cserélt egy szarabbra. Végig arról volt szó, hogy milyen jól, két oldalról lesz bemutatva a csata. Erre meg... az eredeti történetben sokkal nagyobb "mélysége" van az ork társadalomnak. Nem egy gonosz vezér van, aki után mennek meg egy különutas klán, hanem egy hódító hadvezér, aki az ármánykodó Gul'dan bábja (Blackhand), aztán a másik hadvezér alapanyag, aki szintén hódító, de nem olyan könnyen vezethető a dicsvágyánál fogva ezért Gul'dan-nek nincs hatalma felette (Doomhammer) és a harmadik réteg Durotan, aki úgy en bloc nem szívleli a hadjáratot. Meg kell még jegyezni, hogy Blackhand nem egy oylan gyengeelméjű báb volt eredetileg, mnit itt, hanem kimondottan éles eszű, jó stratéga. Csak a dicsvágyát Gul'dan jól ki tudta használni, hogy manipulálhassa.

    Na mnidegy is, mondtam, hogy én is azt ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg, de ne legyenek nagy elvárásai. Pedig lehettek volna, a Blizzard miatt reménykedtem.
  • kalapos01
    #7
    en nem is ertem, hogy miert baj, ha nem copy paste van, hanem sajat elkepzeles....
  • Etinger
    #6
    Nehogy azt hidd, hogy itt Duncan Jones mindent úgy csinált ahogy akart. Az hogy rajongója, mindössze azt jelenti, hogy alapvetően követi a játék eseményeit, karaktereit. Az ilyen "de a könyvben/játékban máshogy volt" felvetéseknek kb semmi értelme. El kellene már felejteni. A kérdés az, hogy működik a film vásznon az egész.

    Szerintem egy közepesnél valamivel jobb filmet hoztak össze, döbbenet, hogy a CGI jelmezes orkok mennyivel élettel telibbek, mondhatnám emberibbek voltak, mint maguk a színtelen-szagtalan emberek. Ennek ellenére azért ajánlanám mindenkinek. A legjobb átirat szerintem továbbra is a Prince of Persia (ami amúgy is személyes kedvencem) - meglátjuk az AC-val mi lesz.
  • HussarF
    #5
    Az én véleményemhez az a kritikai áll a legközelebb, amit Mocsy írt róla a GameStar-nál (http://www.gamestar.hu/jatekvilag/warcraft-a-kezdetek-kritika-20160526-210870.html). Már rég nem WoW-ozok, de egy hetet töltöttem vele, hogy a lore-t elolvassam, mielőtt megnézem a filmet, hogy teljesen képben legyek. És nem tetszett, hogy erősen átírták a sztorit. Pl. az, hogy Gul'dan Warchief-ként vezeti a hordát és nem egy háttérből ármánykodó valaki, már megalapozta, hogy ez nem lesz így jó. Az maradt még meg bennem, hogy mennyire bugyuta volt az emberi színészek játéka, kb. mintha a Barátok köztöt nézném. Szerintem az, hogy Duncan Jones nagy rajongója a Warcraft univerzumnak, csak egy marketing fogás volt, mert aki tényleg rajongójaés jól ismeri, az nem így valósította volna meg.
    Na mindegy, nem annyira rossz azért a film, mint ahogy a leírásomból tűnik csak én mást vártam. Ennek ellenére mindenkit arra buzdítok, hogy menjen el a moziba, nézze meg és alkosson saját véleményt róla.
  • Prof William
    #4
    Én múlt héten már meglestem de ma még lesz egy újranézés a haverokkal. :)
  • wraithLord
    #3
    Úgy tudom, lesz 40 perccel hosszabb verziója is. Talán abban van, ami a moziverzióból kimaradt.
  • UUUU
    #2
    Egy középszar a film.
  • arty
    #1
    én csak a pg13at sajnálom, a film tetszett, akit kicsit is vonz a fantasy, szavazzon mellette (egy mozijeggyel): 100%, hogy a folytatások ill. egy trilógiává bővülés igazi klasszikussá emelné a Warcraftot - de természetesen egy 15 részes eposznak is örülnék :D