26
  • Etinger
    Félreértesz. Nekem azzal van a bajom, hogy nevetségesen következetlenek. Szóval pl a Pókember 3 RT szerint jó film. Beszarás. És lehet azt mondani, hogy ez ízlés dolga, de annyi gyenge filmet emelnek az egekbe, hogy nem tud mérvadó lenni a számomra, és jóízlésű embernek nem is szabadna annak lennie.
  • Slee
    Nekem tetszett a film, szerintem megfelelő felvezetést adott a következőknek tényleg nem az a hatalmas film, de sok mindent elmondott amit kellett és összességében én elégedett vagyok :)
  • Wittgen
    Oltári jó film volt, nagyon élveztem. Teljesen visszaadta a WC rts-ek hangulatát. Egy valamit sajnálok csak, hogy nem 3 órás és nincsen bővebben kifejtve a sztori, a karakterek. Pl egy SW féle felvezető narráció elkélt volna legalább, hogy ki/mi/miért/hogyan, mielőtt durr bele a közepébe.
    De így is sokkal szórakoztatóbb, mint egy Hobbit film.
  • BrockSamson
    Nem lattam meg a filmet, tehat nem tudom megitelni jo lett-e.
    De az biztos, hogy ha csak a Warcraft rajongokra epitenek, akkor ebbol nem lesz folytatas, mert 160 millios koltesegvetesre minimum 4-500 milliot kene csinalnia, hogy a studio bizzon a tovabbi sikerekben. Meg a legutolso, sokat szidott Hobbit is csinalt majdnem egy milliardot a vilagszerte.

Szoval tisztelem oket, hogy huek az alapanyaghoz, csak nehogy emiatt ne legyen folytatas.
  • zetortraktor
    A világ nagyobbik részére most jön ki, akkor inkább Amerika jön, meg több kisebb ország, de Amerikában nem lesz annyira sikeres. Egyébként van egy csomó negatív nézői vélemény is, de ne csodálkozz azon, hogy az első pár napon a filmet megnézők zöme szeretni fogja a filmet. Ők az elfogultabbak. Nyugodtan lehet hallgatni az ő véleményükre is, de komolyan, mi a frászt stresszelsz, ha már láttad a filmet. A kritika annak szól, aki nem látta. És mindenki el tudja dönteni, hogy mire ad, mi alapján nézi meg a filmet.

(Egyébként mindig nagyon vicces olvasni a kritikusokat, mint masszát ócsárló kommenteket. Főleg, ha szelektívek. Akkor nem hülyék, amikor istenítenek általad kedvelt filmeket, vagy szidnak általad gagyinak tartottakat? Csak hirtelen most ment el az eszük? De komolyan: egy kritikában leírják, hogy mi a gáz a filmben. Kifejtik. Te meg egy szóval sem írod le, hogy miért jó.)
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2016.05.31. 10:23:07
  • zetortraktor
    Mi itt a gond? Az IMDB-n is van egy csomó negatív kritika. Mindenhol lesz. Ha olyat olvasol, akkor amiatt is sírni fogsz. De tényleg, miért mindig akkor sír valaki egy oldal miatt, amikor az ő kedvencét bántják? Nem hisztizni kell, hanem elfogadni azt, hogy sokaknak nem tetszett a film. Ennyi. Így nem leszel abban a hitben, hogy mindenki imádta.

A Rotten nem emel sehova semmi, csak llinkeli máshonnan a kritikákat, ennyi. Az egy gyűjtő oldal. Amin rajongói kritikák is vannak külön, mint az IMDb-n. Szóval ilyen szempontból ugyanaz, a különbség annyi, hogy az IMDB tele van kamu kritikákkal, amikkel egyes ismeretlen filmeket akarnak felhúzni.

De, ha kritika, akkor ezerszer olyanok véleménye az érdekes, akik értenek a filmekhez és egy csomó filmet láttak, mint olyanoké, akik alig néznek, mert ugye az átlagnéző nem mozizik túl sokat egy évben.
  • Etinger
    Ezt a szar, 0 értékkel bíró, következetlen szutyok Rottenromatos miért referencia minden cikknél? Egy nulla az egész. Saját magukat köpik szembe folyamat. Néha ritka szar filmeket magasba emelnek ha kedvük tartja, másokat meglehúznak. Szóval felejtsük már el. Az IMDB a maga közönség kritikájával sokkal mérvadóbb. RT egy szánalom.
  • Prof William
    A Warcraft 3 volt az utolsó játék amivel játszottam, de így hogy már alig rémlett valami, így is nagyon tetszett a film.
    A hét végén sztem még egyszer megnézzük haverokkal.

Az meg kész röhej hogy egyes kritikusok az Uwe Boll féle szutyokfantasykhez hasonlítják.

Furcsa amúgy hogy mekkora a rés a kritikusok meg a nézők között. A fanyalgó kritikusok mellett én szinte csak pozitív nézői kritikákkal találkoztam. Június 8-10 körül jön majd ki a világ nagyobbik felére akkor majd kiderül mennyire lesz sikeres.

Remélem láthatunk még pár Warcraft filmet a jövőben.
  • Pitterix
    Csatlakoznék ahhoz a táborhoz, akinek tetszett. Nekem teljesen átjött a játék fíling. Az épületek, a páncélok, a karakterek. Szóval jöhet a folytatás.
  • Paddy
    Vannak filmek amelyek eredettörténetének utána kell nézni. Ha valaki legalább minimálisan sem veszi a fáradságot, akkor így járt. A Marvel azért nem túl jó példa a Warcrafthoz, mert Marvel képregények 1990 óta bent vannak az országban (Pókemberrel kezdődött) és valamilyen formában a nevek, sztorik mindenkinek ismerősek voltak.

• Ender Wiggin #16
    A Hobbit-fosnál sokkal jobb lett. Nem osztom a kritikusok véleményét...
  • nkmedve
    Szerintem olyan nagy nézőközönség azért nem lesz, a film költségvetését figyelembe véve. Leginkább Warcraft rajongók fogják nézni és abból se mindenki.

Én például nagy WC2-3 rajongó voltam régebben, de valahogy az előzetesek nem győztek meg arról, hogy elsők között moziban megnézzem a filmet. Őszintén szólva engem a Blizzard a WOW-nál elvesztett. Ha idő közben csináltak volna egy W4-et akkor talán érdekelt volna a film, de amig ez megtörténik addig számomra a Warcraft univerzum halott, és nem különösebben kelti fel az érdeklődésemet egy ilyen film.
  • Venator
    Kellett bizony (vagyis kellett volna). Nem véletlen, hogy a fő szál három, egyenként 3,5 órás filmbe fért be. És nem zsibbadt a segge senkinek... Nagy kedvencem egyébként.

Egyébként ízlésben nincs vita. Én amellett érveltem, hogy attól, hogy néhány kritikus fanyalog, még siker lesz ez a film és pont. Jellemzően annak nem fog tetszeni, aki a filmből akarja megismerni a világot. És igen, azt is írtam, hogy "abszolút értékben" nincs benne a filmművészeti top 5-ben, az biztos. És Zombiee nem, ez nem mainstream történetvezetés (mainstream film még lehet attól belőle, az más kérdés.)

Ja még egy kérdés. Mikor is adott ki a Blizzard bármit ami totál bukó??? Tudnak azért... Melyik cég mondhatja release date-re, hogy "When it's ready" úgy, hogy ezt még el is nézi nekik a nép?
  • tigeroo
    ennyi erővel már a gyűrű szövetsége filmet is kellett magyarázni, sőt ott a könyv sem beszél mindenről, hiszen sokmindent csak a szilmarilokból tudunk meg (pl. hogy a fő-főgonosz, sauron csak egy kisfőnök volt az igazi geci, morgoth mellett). hasonló itt is a lépték. hidd el, a siker már könyvelve van pénzügyileg, én örülök hogy nem csináltak belőle limonádé-univerzumot.
  • Beton Fej
    Én a párommal ültem be megnézni, aki utálja a fantasy filmeket, húzta is a száját, hogy "orkok, bleee", aztán amikor kijöttünk, teljesen be volt indulva, mert baromira élvezte és mondta, reméli jön folytatás. Nekem 10 év WoW-os múltal (+az előző 3 rész) a hideg futkosott néha a hátamon, annyira belekerül az ember az ismerős világba.
  • Zombee
    Egy mainstream játékból miért csinált volna bárki szándékosan egy nem mainstream filmet? Pláne egy valag pénzből. Rajongók ide vagy oda, egy filmstúdió mindig a haszonra játszik, és ez különösen sarkalatos kérdés egy nagyköltségvetésű filmnél. Ilyenkor alapvető hiba nem széles tömegeknek készíteni egy filmet. Siker esetén úgyis jöhetnének a folytatások, és mindent el lehetne mesélni.

Vesd csak össze pl. a Hangyaembert a Batman v Superman-nel, mennyi volt az egyikbe zsúfolva, mennyi a másikba.

Az is alapvető hiba, hogy már egy kezdetekről szóló filmben is akad magyaráznivaló.
  • grobs
    A Marvel/DC univerzum sem egy egyszerű történet, éppen ezért nem érdemes szerintem egy komplett warcraft wikipedia-t ráborítani a nézőre. A DC Batman-nel a Marvel Ironman-nel nagyon jól ráérzett arra, hogy emberközeli hősökből indulva lehet építkezni. Azt hiszem vita nélkül állítható, hogy a Marvel csinálja a legjobban ezt az univerzum építősdit a moziban, és nekik a 6. filmre állt össze egy Avengers ... és úgy 6 film, hogy nincsenek benne a Sony és a Fox filmek, pedig azok is hozzátettek nem keveset az ismertséghez.

Szóval lehet, hogy itt is jobb lett volna egy Thrall-ra koncentráló első rész, amit trilógiává lehetett volna húzni mire egyáltalán a wc3 történetének a végére érnek. Mellé lehetett volna prequel filmeket csinálni az első két háborúról, vagy a zombi mániát meglovagoló Forsaken saga-t. Na mindegy. Ez van, ezt adta nekünk a Blizzard.
  • Venator
    Egy ekkora univerzumot nem lehet úgy megfilmesíteni, ahogy egy pókembert vagy egy dragon ball-t, ami egyszerű mint a faék. Még a Gyűrűk Ura vagy a Star Wars (!) is gyíkfing ahhoz a világhoz képest, amilyen mennyiségű content van a Warcraft univerzumban. És szépen kidolgozva. Ha a filmekből akarod megtudni, ki kicsoda, kell hozzá legalább 4-5 film. Nézzetek meg csak egy karaktert, mennyi külső hivatkozás van a történetében.
    http://wowwiki.wikia.com/wiki/Gul'dan

Jelzem, a történet ezzel a filmmel még gyakorlatilag el se kezdődött! Itt még csak megérkeztek az orkok! Van még a Warcraft 2 és 3, valamint a Wow története, amik csak ez után jönnek. Csoda hogy más fajok is helyet kaptak egy villanásra.

@zetortraktor: A blizzard ingame átvezető videói (!) jobbak, mint bármelyik film amit valaha is láttam ebben a zsánerben. Nem csúszott szét a film, az a csoda, hogy egyáltalán ennyit bele tudtak tenni. Aki ismeri az univerzumot érteni fogja, milyen nehéz dolguk volt. Akik pókember bonyolultságra vágytak azok tényleg csalódni fognak. Valóban nem mainstream történetvezetés, de ez itt most nem lehetséges.

A kritikusok nagyja szerintem nem ismeri ezt a világot. A feeling 50%-át meg az adja.

És igen, fanoknak készült. Nekik (nekünk) viszont nagyon betalált.
    Utoljára szerkesztette: Venator, 2016.05.30. 13:21:23
  • Dagohun74
    Nem ismerem a warcraft "történelmét", így csak egy fantasy filmre ültem be. És bejött. Helyén volt minden, volt benne minden, bőven megérte a a mozi jegy árát.
  • zetortraktor
    " ez fanoknak készült fanoktól, a blizzard óvó keze alatt! "

és mivel az a cég még nem nagyon csinált filmet, mint ahogy duncan jones sem rendezett még ilyen nagyszabású produkciót, így nem csoda, hogy szétcsúszott. nem rontotta el, de jó sem lett. sokaknak fog tetszeni, de sokan csalódni fognak, klasszikus középút.
  • tigeroo
    kit érdekel? legalább nem rontották el úgy, mint ahogy a dragon ball filmet, vagy oly sok játékadaptációt azzal hogy "felhigították"! ez fanoknak készült fanoktól, a blizzard óvó keze alatt! bevétel szempontjából így is megfogja nekik érni...
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2016.05.30. 12:21:36
  • zetortraktor
    "amikor a bevételi számok pörögnek. Mindenki meg fogja nézni. "

Marhaság. Vajon akkor a többi játékos film zömét miért nem nézte meg mindenki? Senki sem zombi, hogy mindent megegyen, amit elé raknak, főleg, ha az nem túl jó. Vér egy kicsit és ingyen megnézheti.

Már most lehet tudni, hogy Amerikában elég visszafogottan fog nyitni. Itthon viszont cserébe siker. 20 országban mutatták be, volt, ahol elég jól szerepelt, máshol meg nem.
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2016.05.30. 12:21:11
  • BrockSamson
    Ezzel csak az a baj, hogy jatek feldolgozast a studiok nem kizarolag a Warcraft fanoknak keszitik, hanem elviekben mindenkinek, bevetel szempontjabol csak igy eri meg.

Tehat, ha nem ertem ki kicsoda, es mit miert tesz a film nezese kozben, az nem vigasztal, hogy az egyik bertolnok altal irt sorozatkonyvben ez szepen ki van bontva.

A Marvel is az alapoktol kezdte az osszes karaktert es tortenetet a filmes univerzumaban, mert nem eri meg filmet forgatni csak a kepregenybuziknak (mint en).
  • Venator
    Óriásimegabukta lesz majd a kritikusoknak amikor a bevételi számok pörögnek.

Mindenki meg fogja nézni.
    - A hc gamer feltétlenül. (Gamerek! Ki morzsolt el egy könnycseppet amikor a griff megérkezett SW-be? Otthon voltunk...) Az megvan, hogy 11 milliós is volt a WoW játékosok száma? Ha mindenki megnézi az önmagában 165 millió dolláros bevétel.
    - A casual gamer feltétlenül.
    - Aki csak a Warcraft RTS-ekkel játszott, még az is.
    - Aki szereti a fantasy filmeket az is.
    - Aki a látványos filmeket szereti az is.
    - Aki csak egy kicsit is kíváncsi mi ez a hype az is.

Na ez már bőven elég lesz.

Tegyük hozzá, igaz, a film önmagában, mint film tényleg nem egy údehatalmas nagy durranás, ez igaz. De ebben a filmben nem is elsősorban ezt kell keresni. Lesz folytatás (Muszáj hogy legyen)
  • grobs
    IMDB-n meg 8.1-en áll. Úgy néz ki, hogy az első nézőknek meg bejön. Ettől még lehet rossz film, csak az éremnek két oldala van.
  • tigeroo
    baromság! a warcraft 1 sztoriját dolgozta fel 1:1-ben. az alapokat megkaptuk a sztoriból (hozzáteszem, 1994-es játék története!) szóval ahhoz képest tökéletes volt, mondom ezt mint fan. a többiek csak casual wow játékosok akik nem értik, nem ismerik a Lore-t. ez azoknak szól, akik játszottak a régi játékokkal, esetleg olvastak pár könyvet ebből a világból. jó volt ez, nem volt vele baj. tény, sok szál volt ami nem lehetett annyira érthető egy átlagnézőnek, aki egy szimpla high-fantasy filmet várt. de a fanoknak, és akiknek kicsi közük is van a warcraft-univerzumhoz, azoknak nagyon tetszett, rengeteg jó kritika is van ezzel kapcsolatban. bukás pedig nem lehet a film, a kínai piac megnyílik, és rádob az eddigi bevételekre 2x :)
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2016.05.30. 10:58:47