66
Asymmetrical horror game - Death is not an escape
  • Alanw
    #66
    https://pcpult.hu/jatek/hirek/ingyenes-a-dead-by-daylight-az-epic-games-store-ban.html
  • grebber
    #65
    Next-genesedik a Dead by Daylight

    A PlayStation 5-re és Xbox Series X-re érkező átirat 4K felbontásban, 60 fps-es sebességgel fut majd. Eredeti tulajoknak ingyééé még konzolra is!

  • Rittihilatti
    #64
    Hamarosan érkezik a játékba a következő licenszelt, fizetős epizód, mely a Stranger Things c. sorozat két túlélő karakterét és gyilkosát hozza magával.

    Aki nem ismerné a sorozatot (én sem ismertem, míg a DBD be nem harangozta), a három évad egyenként 8 részt számlál, szóval nem olyan hosszú. A történet számomra egy modern köntöst kapott "ifjúsági sorozat" lelkületét tükrözi; nem igazi horror, egy-két jumpscare-től eltekintve sok félelmetes nincs benne. A főszereplő néhány gyerek, akik egy természetfeletti képességekkel bíró társuk segítsével veszi fel a harcot egy másik dimenzióból, a "fejjel lefeléből" érkező, virágfejű szörnnyel, aki a Demogorgon nevet kapta.

    A karakterek hitelesek, nekem különösen a szörny hangeffektjei jöttek be; a mori is látványos, az egyik legjobb eddig. Képességét tekintve új gyilkosunk a Hag nyomdokaiba lép. Már a Freddy update-et is ez az irányvonal jellemezte, ebből a hármasból valószínűleg a Demogorgon mozgástere lesz a legnagyobb. Perkek tekintetében új metát nem kaptunk, avagy a választék nem jó, de nem is tragikus. Zömmel eseti jelleggel lesznek hasznosak, minthogy állandó/direkt használatra fogjuk be őket. Az új tartalom leggyengébb láncsszeme ezúttal is a pálya lesz, ahogyan az általában lenni szokott. A mapperek sajnos időről-időre elkövetik azt a hibát (a személyes tapasztalatom is ez), hogy a küllem a játszhatóság rovására megy. A kórház és a vágóhíd keveréke piszok jól néz ki, de ha lehet, élesben inkább valami mást tölsön be a játék.

    Elvileg, a következő fejezet lehetőségeit már a dedikált szervereken lesz lehetőségünk kitapasztalni, ha minden jól megy; a tesztszerveren játszók vegyesen nyilatkoztak a fórumon. Az újabbak számára külön jó hír, hogy 40-es szinttől háromból kettő, 50-es szinten négyből kettő perk lesz feloldható a bloodweben, így kevesebbet kell grindelni, hogy kedvenc karaktereink a játék bármelyik perkjét használhassák. A közösség régóta könyörög már a változtatásért, nekem ez kicsit olyannak tűnik, mintha sebtapasszal próbálnánk gyógyítani a nyílt törést, bár ha azt vesszük, ez is több, mint a semmi.


    Utoljára szerkesztette: Rittihilatti, 2019.09.07. 15:19:40
  • Gary
    #63
    Kösz az infót! Jelentkeztem.
    Hátha lesz valami legendás gönc, ami átvilágít mindenen és folyamatosan jelzi a gyilkosnak, merre vagyok! :Đ
  • Rittihilatti
    #62
    25-e szombatra 500 főt toboroznak tesztelésre. A leírás szerint semmi különöset nem kell tenni, jelentkezni és az utasítások szerint (perkek, addonok, offeringek nélkül) játszani, legalább 15 kört. Aztán lehet lesz ezen kívül más is, a részletekről e-mailt küldenek azoknak, akiket kiválasztottak. Érdemes lehet tenni egy próbát, elvileg jutalomfalat jár annak, aki teljesíti a feltételeiket. Erről csak annyit írtak, hogy júniusban lesz kiosztva - amikor a következő update is lesz; nem tartom kizártnak, hogy az új DLC-t (Ghostface, Sikoly c. film) adják ingyen ajándékba. Ha mégsem, valami (bloodpoint, shards, skin, etc) akkor is jár majd, szóval megérheti. Holnap van a jelentkezési határidő ha jól emlékszem; én már leadtam, hátha, gyertek ha ráértek.

    Dead by daylight vanilla test jelentkezés
    Utoljára szerkesztette: Rittihilatti, 2019.05.19. 14:56:17
  • Gary
    #61
    Ezek pont azok lesznek, egy nagy játékban (DbD), módok (DLC) formájában! :Đ
    Rosszabb esetben, licencelt karakter(ek), mint a Sikoly gyilkosa/túlélője, és akkor, csak valódi pénzért lehet hozzájutni, nem pedig a játékon belül megszerezhető valutáért (shards).

    A Péntek 13-at csak videókon láttam, de már nem tetszik. Jason-t egy ütéssel megfektetik, majd meg is ölhetik? Eh...

    Várhatsz, de minek? Ha az Identity V. bejött, ez is be fog! Szokott lenni ingyenes hétvége, amikor kipróbálhatod. Nemrég volt, így max. a nyári vásár idején lehet újra. Az isthereanydeal.com szerint, most a GamersGate-en 8€-ért megveheted az alapjátékot (még kb. 3 napig).
    Néztem videókat az Identity V-ről és valóban nagy a hasonlóság, de nekem a DbD valahogy intenzívebb.
    Majd emulátoron kipróbálom.
  • Haulin
    #60
    Akkor lehet jobb, ha várok. :D
    Bár ezeket egy nagy játékban tudnám elképzelni, módok formájában.
    Ott van a péntek 13, azzal is játszottam, de nem volt valami meggyőző.
  • Rittihilatti
    #59
    Az idén még három gyilkos-túlélő páros érkezik, a pletykák szerint a fehér maszkos csuklyás telefonbetyár lesz a következő a sikoly c. filmből. Meg ígérnek sok minden mást is, amiből vagy lesz valami, vagy nem.
  • Haulin
    #58
    Identity V. Ehhez hasonlították. Én jól elszórakozom vele, van egy Horrorfield címre hallgató gyengébb verzió, nekem az nem jött át. A lényege viszont ugyan az.

    A playáruház kommentjei között akadtam erre a címre, megnéztem pár képet és a következő kattintásom az Sg volt információkért.
    Ez jól hangzik, akkor lehet befizetek rá.
  • Gary
    #57
    Igen, játszanak még!
    Most épp Publikus Béta Teszt zajlik, a dedikált szerver(eke)t tesztelheti a nép. Valamint, az újragondolt Legion is játszható (ha megvan ez a gyilkos).
    Idén tavaszig volt meg az előrejelzés és most a 11. fejezetnél járunk. Ez azt jelenti, hogy negyedévente 1-1 új gyilkos, túlélő és helyszín került a játékba. Lehet vitatkozni, hogy az új az, mennyire új, de tény, hogy még foglalkoznak a fejlesztők a tartalommal. Tartalom a tonnányi kozmetika is, aminek egy részéhez csak valódi pénzzel juthatsz hozzá! Semmi pluszt nem adnak, max. rikító színű göncökben virítasz a pályán! :Đ

    Az mit jelent, hogy hasonlót tolsz mobilon? Egy címet elárulsz? :) Én is kösz, ha igen!
  • Haulin
    #56
    Sziasztok. Játszanak még a játékkal? Mennyire foglalkoznak még vele?
    Mobilos játék által találtam rá. Hasonlót tolok rajta és eléggé megkedveltem.
    Válaszotokat köszönöm. :)
  • Rittihilatti
    #55
    Azt nem tudom, hogy ezt a "túlszaladást" kivédendő-e, de egyértelműen érezhető, hogy lassítottak a játékon. Értem én a logikát, ha így van, ettől függetlenül egy karakter miatt az egész játékot megváltoztatni nem jó ötlet. Irányíthatatlan? Fix it...

    Hogy jót is mondjak....4 update után ismét betölt a gyilkos lobby. Akinek esetleg problémája volt ezzel rajtam kívül, próbálja most, nekem már jó!

    A skillcheck is sokat javult, nem megy félre, oda megy, ahová nyomod. Nem tapasztalatom azt, hogy "benne van", de nem adja meg, vagy nincs benne, de megadja. Ennek is ideje volt.
  • Gary
    #54
    Viszont, mert gyors, hajlamos "túlszaladni"...
    Nekem nincs meg, így csak videókból láttam, hogy milyen a gyilkossal játszani.
    Az Iron Maiden perk, jó móka lehet a dokinak! :Đ
  • Rittihilatti
    #53
    Az update óta először játszottam...azt tudtam, hogy az új gyilkos spece, hogy gyorsan tud futni....qrva kreatív....de oké....ezt most hagyjuk. Kb három másodperc után felhördültem, hogy ez meg mi a túró? A játékmenet egy borzalom...olyan, mintha lassított felvételt néznék....szörnyű...
  • Gary
    #52
    Új fejezet: Darkness Among Us
    Azaz, új helyszín, új gyilkos, új túlélő! Izgalmasnak ígérkező perkekkel!
    Na, majd Iridescent Shards túlcsordulás esetén lehet, hogy rámozdulok. Vagy csak a jobb perkekre...
    Trailer:


    Valamint, új rongyok is kerültek a gönctárba!
  • lipovics
    #51
    Arra mennek a fejlesztők, amerről a pénz jön.
    Egy idő után ez a játék már úgy sem ijesztő, kár erőlködni.
  • Rittihilatti
    #50
    Azt hittem ez egy horror játék (most ne menjünk bele, hogy kinek mennyire ijesztő vagy félelmetes). Miért kell viccet csinálni belőle? A skinekben van a zsé, értem én, de meg lehet azt csinálni, hogy nézzen is ki valahogy. A kedvencem claudette mint vándorcigány, meg amikor ég a gyertya a wraith fején, vicc.

    A spirittel azt hittem design terén is egy következő fokozatra lépünk. A mozgása futás közben egy kicsit nyomi, de amúgy jól néz ki, van stílusa. A pálya is tök jóra sikerült, ezekkel a paródiába illő maskarákkal nem tudok megbékélni.
  • Gary
    #49
    Nekem felcsillant a szemem a killer kozmetikára! :Đ Derekasan ordenáré a lecsöpögő, világító töklé! :Đ
    Kb. 10 fiolám van, többségét gyilkossal hoztam össze! Nekem sem jön be, de inkább a játékosok hozzáállása miatt! Mindenki feji a tököt és nem érdekli, ha a másik kampóra kerül! Nem is egyszer, hagytak kiszenvedni az első akasztásra!
    Az meg az én jófejségem, hogy event idején nem ölök, csak a szükséges kampózásokat végzem. 0:-)
  • Rittihilatti
    #48
    Hát, nekem egyáltalán nem tetszik ez a mutáns cucc. Mikor először beléptem és megláttam, mondom, mi a fax? :D Még a játék is olyan furán fut tőle. Azt hiszem megvárom amíg vége. Magyarországon nincs halloween, a halottak napját meg ki nem állhatom.
  • Gary
    #47
    A Halloween-nel jött ez a hiba... Ám, pár napja kapott foltot, pont ezt (is) javították benne!
    Próbáltam, sokkal gyorsabban kaptam áldozatokat, mint korábban! Ki is szórtam a gyilkosos daily rituálokat! :)
    A túlélő, gyilkos szérum gyűjtését is összevonták.
  • DonPedro22
    #46
    Van egy olyan gondom, hogy ha gyilkossal akarok játszani akkor nem dob be játékosokat a lobbyba, ha túlélőként játszok akkor persze rögtön talál csapatot, ez miért lehet? volt hogy 5 percig várakoztam gyilkossal de semmi nem történt
  • Rittihilatti
    #45
    Szeptember 11-én jön a következő - természetesen fizetős - DLC.
  • Rittihilatti
    #44
    Nekem most jó. Valószínűleg az event miatt volt update. Volt már egyszer ilyen, akkor a Huntressre lehetett maszkot feloldani, meg David Kinghez egy kabátot. Utóbbit meg is csináltam. Ezt most passzolom, Kate nincs meg, Hilbillyvel meg nem játszom, de nektek sok szerencsét, ha belevágtok :)
  • Gary
    #43
    Még szerencse, hogy éppen nyaralok! :Đ
  • lipovics
    #42
    Nektek megy? Tegnap volt patch, azóta nem tud csatlakozni az online szolgáltatásokhoz.
  • Rittihilatti
    #41
    Az alapjáték csak 20 ojró, annyit szerintem mindenképpen megér. Ha tetszik a játék, később vásárolhatsz hozzá ezt-azt. Sokan voltak, akik az update megjelenésének hajnalán rögtön vettek is rikító göncöket a karakterekre....itt voltam, láttam. így is lehet csinálni...

    Ha úgy döntesz, hogy megveszed a játékot, de nem akarsz másra pénzt költeni, a shards-okkal amit kapsz, óvatosan bánj. Ezzel tudod majd kiváltani azokat a dolgokat (karakterek, képességek, skinek), amikre mások sok esetben pénzt költöttek. Miért is fizetnél azért, amit ingyen is megkaphatsz?

    Az újoncokkal egyébként kitolás az új rendszer és sajnos ők már nem is fogják ismerni a régit. Annak aki nem költ pénzt külön, nagyon meg kell nézni, hogy mire költi el a kapott shards-ot. Nem számoltam utána, hogy jött ki - jön ki a matek, de első ráérzésre az előző rendszer ezen téren korrektebb volt. Ezt az sem kompenzálja, hogy minden karakter saját képességei az első pillanattól kezdve használhatóak most már. A shrine of secrets árai nagyon durvák, rohadt sokba kerülne egyesével összeválogatni a legcombosabb perkeket belőle, feltételezve, hogy mindig azt dobja fel, ami Neked épp kell. Ízlés dolga, újoncként nyilván nem tudnám, most tudom, hogy az urban evasion nekem minden shardsot megérne, ha nem lenne alapból elérhető. Ezt leszámítva én inkább oldanék fel karaktereket kompletten, mint a perkjeiket egyesével, így legalább kimondottan tartalmat is kapok a játékomért.

    Jelenleg 6 karakter oldható fel így, ami nem része az alapjátéknak: Feng Min, Ace Visconti, és Kate Danson túlélő oldalon, Hag, a bohóc és a doki gyilkos részről. Kate Dason nekem olyan mint valami kezdő build, szerintem ne költsetek rá. A doki nem rossz végül is, vele találkozni legtöbbet ebből a gyilkos trióból, nem véletlenül. A bohóc csak azért megy most, mert újdonság, le fog csengeni. Hag gyakorlatilag nincs, 50 meccsből kb egyszer választják.

    Ez a kérdés úgy lenne izgalmas, ha hozzácsapnák ehhez a licenszes karaktereket is, akár dupla shards-ért is. Jó lenne, bár szerintem erre nem fog sor kerülni.
  • Joob81
    #40
    Köszönöm válaszod.
    Ha jól értelek az alapjátékot érdemes megvenni, a többi a jövő zenéje.
  • Rittihilatti
    #39
    Játékosok vannak, ha a játék meghal, az a fejlesztők miatt lesz, de szerintem nem kell ettől félni, még akkor sem ha okkal gúnyolódunk olykor-olykor (lásd pretty good job so far).

    Amit a kolléga írt, én is tapasztalom. Gyakran előfordul, hogy gyilkosként egyszerűen nem tölt be ellenfeleket. Máskor viszont semmi baja, szóval a matchmakerrel lehet valami. Az utolsó két update óta csinálja ezt, aligha nálunk van a hiba.

    Vicces egyébként. Ha megnézed, több a fizetős karakter, mint amit az alapjátékkal megkapsz, szerintem ez gáz. Ettől függetlenül, ha most kéne megvennem a gémet, csak az alapjátékot venném meg. Az alapokat megtanulni tökéletes, a fizetőseket meg később is meg lehet venni, ha más módon nem lesznek elérhetőek.

    Nekem a mai napig csak az alap van meg, és nem is tervezem bővíteni, amíg ki nem derül, hogy mi a fejlesztők terve a játékkal. 50-es szint környékén szintlépésenként kb 300-asával adja az iridescent shards-ot. Nyilván nem fog a végtelenségig emelkedni az összeg, de rendszeres játékkal egész jól lehet haladni. Ha jól emlékszem az idei roadmap-ra, 2018-ban még három túlélő-gyilkos páros fog érkezni. A pálya kérdéses, lásd a feltunningolt crotus penn-t. Hogy a 6 új karakterből mennyi lesz fizetős, azt nem tudni, valószínűleg 6/6....én annyit tudnék javasolni, hogy mindig legyen talonban legalább egy karakter felszabadításához elegendő (9000) shards.
  • Rittihilatti
    #38
    Nekem úgy 16.000 környékén van. Gondolkoztam rajta, de én sem költöttem el. Azt olvastam, hogy még folynak a tárgyalások a licenszes karakterek elérhetőségéről, meg aztán nem tudjuk a jövőben milyen karaktereket kapunk, szóval szerintem megéri várni.
  • Joob81
    #37
    Sziasztok!

    A játék megvétele előtt állok, kérdésem lenne, érdemes még befektetni rá, vannak még aktív játékosok?
    Nem szeretnék úgy járni, hogy megveszem majd kiderül "halott" a játék.
    Köszönöm a válaszokat
  • rolci
    #36
    Köszi!
  • Gary
    #35
    Idő kérdése és bedob túlélőket. Az rajtad múlik, hogy ki lesz az áldozat! :)
    Jobbára a rangodhoz (rank) próbálja igazítani a többiek szintjét is, de ez nem mindig sikerül a matchmaker-nek.
    Ha swf (survive with friend, túlélés barátokkal) játékosok különböző szintűek, őket nem osztja meg!

    Volt, hogy nekem sem akart adni senkit, kiléptem és vissza (ez már a legelső windóz óta, elfogadott woodoo-zás), utána adagolta a hullajelölteket! :Đ

    Ha barátokat gyilkolsz (van ilyen menüpont), akkor nincs fejlődés, csak móka! Az összes létező perk közül választhatsz, add-on, offering talán csak a meglévő sajátod, de semmi sem veszik el és nem is gyarapszik! Ha kilépsz, ott tartasz, mint a baráti meccs előtt!
  • Gary
    #34
    Nah, sikerült elverni az első 9000-et? :Đ
    Én még tartogatom! Kb. 12k-nál járok...
    Jó, hogy kicsit átdolgozták a havi rank lefokozást! Legutóbb, survivor 4-ről 16-ra estem vissza!
  • rolci
    #33
    Hello! Nemrég kezdtem a játékot, de csak túlélő tudok lenni, mert ha gyilkos vagyok, senki sem jön a lobby-ba. Van ennek valami oka, vagy ez csak idő kérdése?
  • Rittihilatti
    #32
    Újra működik a shrine of secrets, csak kicsit másak az árak...
  • Rittihilatti
    #31
    A göncöknek továbbra se látom értelmét, bár van, amelyik tetszik. Claudette-ből lehet csinálni vándorcigányt, az mondjuk pont nem, szóval rossz példa :D Én nem rég voltam félúton, ha jól emlékszem, 17-es szinten vagyok (aminek sok értelmét nem látom) és legutóbb ha minden igaz 195 pontot adott szintlépésnél. Kíváncsi leszek, hogy később hogy fogja adagolni, nekem valami azt súgja, hogy inkább tartalékoljak. A "the shrine of secrets" az update óta nem működik, wiki szerint karbantartás alatt áll, nem tudom mi lesz belőle. A bohóc sem az az igazi range attack gyilkos, amit vártam; jó, nem azt mondom, hogy a pálya egyik végéből át kéne tudni dobnia az üveget, de a mostani max távolság elég nevetséges.

    Én a magam részéről inkább várok, valszeg a következő update-ig. Nem most lesz, de addigra össze lehet szedni legalább két adagra való shardsot. Azt se tartom kizártnak, hogy a "shrine"-ban is csak shards-ért lehet majd vásárolni, ami mondjuk kitolás lenne az újoncokkal, de sose lehet tudni. Mivel a bloodpointokkal ellentétben nincs maximum plafon, ráérek eldönteni később is, hogy mire érdemes elkölteni.
  • Gary
    #30
    Nem tudom, még csak a harmada van meg! :)
    Nem igazán molyoltam rajta, de a rongyok az utolsó sorban mozognak. Többnyire "túlélőt" játszom, de azok nem annyira egyéniek, mint a gyilkosok. A doki és Mike már megvan. A hag-et próbáltam offering-gel, de az kevés hozzá, hogy határozottan érezzem a szükségét. Freddy-t szintén offering-gel, de ő nem adja magát, pedig magas a nosztalgiafaktora!
    Malacka a fejcsapdával kellemesen tudja lassítani a játékot, de szintén felejtős. A bohóc elég új, hogy érdekes legyen, meg jócskán ocsmány is, hogy áldozzak rá... Szerintem, ő az esélyes!
    De, majd jobban átnézem a kínálatot, hátha van valami villogós, szirénázós gönc, amit takarásban, a pálya túlsó végéről is ki lehet szúrni, hogy itt vagyok, meg akarok halni! :Đ

    Neked mik a tervek a fölös iShards-okkal?
  • Rittihilatti
    #29
    Mire fogod költeni az első 9 ezredet?
  • Gary
    #28
    Akkor, tolni kell 1000L és meglesz a cucc! :Đ
  • Rittihilatti
    #27
    Napasztmek...pay to win lett a Curtain call is....püff neki....azt hiszem alábecsültem őket, megint :D