20
  • UUUU
    #20
    Csodalkoznak ezek ? Meg mindig nem haladtak a korral.
    Manapsag mar 3GB rammal adjak ki a telefonokat az android szegmensben, kevesebbert mint az MS nemelyik 1GB-s keszuleket.
    Mennyibe is kerul a 2GB-al szerelt 930 ? 120.000 Ft korul ? Olyan aron, amiert mar IP68 certifikacioval ellatott strapatelefonokat lehet kapni.
    Egy Redmi 2 Prime a negyedebe kerul szinten 2GB RAM-al. Oke hogy van benne egy Carl Zeiss lencse es ? Kozben a szoftverellatottsaga meg a banyaszbeka ulepet celozza meg alulrol.
    Vesz inkabb a vevo minden evben egy markas kinai keszuleket, mint a Xiaomi Redmi 3 es lecsereli minden evben, 3 even keresztul egy ujabb verziora es meg ugy is jobban jar, mint barmelyik MS formedvennyel.
  • ugh
    #19
    A hétvégén pár órája arra fog elmenni (köszi satya -hogy rohadjál el), hogy letakarítsam a teloóról ezt az ipari hulladékot, mert ennél a wp8.1, de még a wp8 is használhatóbb volt.
    Pedig az ie az a legszarabb valami ami 28 éves számtek pályafutásom alatt szembe jött velem.
    Ja ami a legfontosabb !!!
    Az aksi is gyorsabban merül, pedig ugyanúgy le vannak kapcsolva a baromságok mint előtte.
    Szóval az is egy kurvanagy hazugság, hogy jobban gazdálkodik a csutkatővel.

  • ugh
    #18
    Kanyaró jani szokás szerint baromságokat beszel, köze nincs az egészhez.
    A wp8.1 egy tok jó kis gördülékeny rendszer volt, de az idiota ms ahelyett, hogy reszelte volna es a wp10-be olt pénz egy részével megtámogatta volna a fejlesztőket elkezdte ezt a wp10-es bugos használhatatlan szarhegyet nyomni az összes hozzatártozó baromságával együtt (közös alkalmazásbolt, átjárhatóság, személyes adat és szokások logolása és lenyúlása stb).
    Az egész wp10 egy hulladék ami egy spyware-re épített os utanzát.
    A napi frissítés egy agyrém és semmi nem javul meg tőlük, ellenben napról-napra lassul a teló és szaporodnak tőle a bugok.
    Az edge egy bugos fos sokszor nem hajlandó feldobni a billentyűzetet csak ki majd visszalépés után. Az írás aszisztens kikapcsolhatatlan ami azért gáz mert rapszódikus a működése azaz hol javít hol nem.
    Az outlook hetek óta szar.
    A gépház egy ótvar és egy csomó dolog újraindítást kér.
    Kb egy óra amig az ember a sok powered by nsa funkciót megtalálja és kikapcsolja.
    Lassabb lett mint a wp8.1.
    Lehet még folytatni naphosszat.
    Szóval az egész egy ámokfutas az ms részéről.
    A windows 10 mindkét változatán látszik ez.
    A pofátlanság, hogy a szar szines papírban csokoládéként van eladva és a sok barom ezt nem látja pedig ki is van hangsúlyozva.
    Szerintem ezek az ms utolsó kapálózásai.
    És a legutóbbi húzásaik után azt kell mondjam menjenek csak a süllyesztőbe.
    Nem kár értük.


  • grobs
    #17
    Arról ki tehet(ett), hogy linux-on nincs PS, vagy MSO? Segítek: senkit nem érdekel, hogy ki tehet róla. Van amire van, van amire nincs. Az ember meg választ az alapján, hogy mire van. Így van ez desktop-on is. Használ az ember 1-5 évig egy telefont. Halál fölösleges kísérletezni, meg early adopter-t játszani ha a következő iterációra úgyis új telefonja lesz az embernek.
    WP-nél 6 év alatt volt 6 verzió (7, 7.5, 7.8, 8, 8.1, 10) és mindegyik előtt elmondták, hogy namostaztán. Aztán csak annyi történt, hogy az early adopterek megszívták, mert nem kaptak új főverziót ... ami aztán semmit nem dobott az UX-en. Most a continuum jó is lehetett volna, de még azon se volt használható amin bemutatták. Ha majd ha villantanak valamit akkor vesznek az emberek WP-t. Addig meg marad a döglődés.

    Egyébként a lent már említett vendor lock (megvásárolt dolgokat nem hozhatod át) miatt egyre kisebb az esélye, hogy egy sokat vásárló ember OS-t váltson.
  • totoka69
    #16
    És ki tehet, hogy pl. a K&H netbank nincs WP-n? Egyébként droidon se nagy szám, pl mobil egyenleg feltöltést nem lehet indítani...
  • grobs
    #15
    A WP alkalmazásai olyanok mint 15 éve a linux desktop volt:
    - Kellene nekem X alkalmazás.
    - Az nincs, de van Y ami majdnem olyan, és egy nagyon jófej gyerek fejleszti ... igaz amióta lediplomázott már nem csinálja, de tök jól működik.
    - És mi van az "A" alkalmazással.
    - Az remekjó, mert a gyártó portolta ... és a port csak 6-12 hónap lemaradásban van a mainstream-től.

    Én az alap google cuccokon kívül 4db alkalmazást használok telefonon. Ebből 3 nincs WP-re (Feedly, K&H netbank, Runkeeper). Persze ha bankot váltok, és kicserélem a másik kettőt valamire ami hasonló, és átviszem oda a cuccaimat akkor már majdnem olyan jó lesz mint egy alsó kategóriás android, csak a csempéket kellene megszokni.
    De lehet, hogy mégis inkább maradok android-nál ... vagy ha már nem kell a 2 sim akkor veszek egy iphone-t.
    Utoljára szerkesztette: grobs, 2016.05.30. 11:01:18
  • totoka69
    #14
    Mi az amit nem lehet WP-s telefonnal csinálni?, és most nem kimondottan az appokra vagyok kíváncsi. Azt meg végképp nem értem, hogy akik Win Os rendszeren fent vannak miért nem próbálják megcsinálni alkalmazásaikat WP platformra is?
  • M2 #13
    A Microsoft egy emberiség elleni bűntett, úgy ahogy van. Ha bármiből kivonul, azon csak nyerhetünk! :-)
  • gopher
    #12
    Ja igen, kiveve Samsung. Azok valahogy mindig lassultak.. :D
  • gopher
    #11
    Nem tudom mikor hasznaltal Androidos telot, de ez a "belassul" dolog maximum a 15-20ezer forintos 512 ramos telokra igaz. Regen eleg sok mobilt adtak ennyi memoriaval, de mar az 1gb az alap, azzal pedig eleg jol el van a rendszer. 2 evig hasznaltam egy Huawei P7-et, elegge meg volt pakolva sok dologgal, semmilyen lassulas nem volt tapasztalhato.
  • arty
    #10
    hp, mint megváltó telefongyáros :DDD
  • Gauge
    #9
    Milyen appok? Hagyjuk már ez a fantáziavilágot. Trollok elhasznált szlogenje ez! Igen, lehet, hogy WP-en nem elérhetők a mindenféle bugtól és virusoktól hemzsegő appok, de amik kellenek a mindennapokhoz, azok vannak.

    Az sem igaz, hogy azonos árkategóriában az android ugyanolyan jó. Nem az újszerű állapotát kell nézni, hanem azt, hogy milyen gyorsan szorul cserére. Ilyen szempontból egy WP hosszú távú beruházásnak minősül, mert a HW simán fut alatt 2évig. Nem fog belassulni akkor sem, ha 10-12 app kerül a telefonra. Ezzel ellentétben az androidos telefonoknál a tapasztalat az mutatja, hogy az újszerű állapot és megbízhatóság gyorsan meseszerű állommá lesz, ahogy adatokkal kezd megtelni a telefon.

    A WP rendszer jó. Igen, vannak hibái, de melyik rendszernek nincsenek. Az Androidról egész hosszú listák vannak (foltozatlan biztonsági rések, stb.) . Én a stabilitást és megbízhatóságot tartom fontosnak, ár-érték arányban ezért a WP a választásom.
    Utoljára szerkesztette: Gauge, 2016.05.30. 00:13:43
  • MuldR
    #8
    Ugyanúgy nem lesznek rá appok. Butafonnak meg ott a gombos Nokia. :P
  • adam46
    #7
    Hiába jön ki más gyártó által kínált WP telefon, ha a rendszer még ugyan az.
  • Elemir
    #6
    Ez mindösszesen annyit jelent, hogy nem kíván mobilt gyártani, Ő csak az OS-re akar fókuszálni.

    én várom már, hogy kijöjjön a HP WP-s megoldása, ami sokkal jobb, mint bármely WP-s teló...
  • kunpetszeged
    #5
    Az idők folyamán sok pénzt áldoztam különféle androidos alkalmazásokra, ezeket nem lenne kedvem még egyszer megvenni egy másik platformra, ha ez egyáltalán lehetséges. Ezen felül a jelenleg használt 5.1-es stock Android stabil, jól, gyorsan, könnyen használható - nekem sosem volt vele semmilyen bajom, lefagyás és hasonlók, pedig egy középvacak kínai holmim van, így aztán nem is látom értelmét a váltásnak. Nálam tehát nem játszik sem a Win, sem más. Ahhoz valami olyat kellene/kellett volna mutatni, ami kiváltja a "musthave" érzést. Amúgy nem vagyok ellenséges a rendszerrel, csak én a feladathoz keresek eszközt, öreg bútordarab vagyok. :-)
  • CairoJack
    #4
    Én csak azért vettem, hogy magával az OS-el tegyek egy próbát. Annó úgy volt beharangozva, hogy hú de stabil, hú de gyors a WP, még szutyi telókon is. Hát nem. Jó nagy hazugság volt. Pont ugyan olyan lassú és instabil volt, mint egy árban hasonló Androidos telefon. A 640 XL meg mást árkategória, az újonnan 60-70K környékén volt, hivatalos forrásból beszerezve. És megint csak az a helyzet, hogy annyi pénzért már droidos fronton is lehetett jófajta alternatívát kapni, ami sokkal használhatóbb volt, mint a WP.

    Most meg ott tartunk, hogy a WP egyre instabilabb, a Win10 miatt, az Android meg egyre stabilabb, már a 40 rugós kategóriában is tökéletesen jó telefonokat lehet kapni. Ez az ellassulás ma már nem annyira jellemző, de régebben is csak az alsó és közép kategóriában volt jelen, csúcs kategóriás telók nem igazán voltak hajlamosak lassulni.
    Mondjuk inkább úgy fogalmazom meg, hogy én még nem találkoztam ilyennel, pedig elég sok csúcs androidhoz volt közöm.

    Akár honnan nézzük, a WP mindig is óriási hátrányban volt a Droidhoz képest, lényegében minden létező szempontból. És most azért került a kihalás szélére, mert az MS nem volt hajlandó szembenézni azokkal a problémákkal, amiket a userek visszajeleztek. Sem maga az OS, sem a WP-re elkészült szoftverek nem fejlődtek olyan ütemben, mint kellett volna, és/vagy mint a konkurencia. Sőt, a WP10 kifejezett mellélövés lett, hogy még a stabilitását is elvesztette a rendszer, ismét cserben hagyták a WP-s tábor jó nagy részét, és még csak normális hardverek sem jelennek már meg, mióta az MS tervezi a telefonokat. Az árképzésük pedig egyenesen vicc.
    Szóval nem kell csodálkozni.

    Én mindig két dolgot mondtam. Egyfelől, hogy a WP alapkoncepciója (csempe) nem rossz, de a megvalósításuk, és minden egyéb kolosszális melléfogás az MS részéről.
    És azt is mondtam, hogy potenciál is óriási van a WP-ben, de az MS konkrétan az idióták gyülekezete, nem hogy nem képesek kiaknázni a lehetőségeket, fel sem ismerik azokat, VAGY ha mégis, tosznak rá, és arra, hogy mit akarnak az emberek.
    Kitaláltak valamit, és azt próbálják, próbálták meg erőszakkal lenyomni az embereke torkán, még akkor is, mikor látták, hogy amúgy nagy a baj.
    Rengeteg stratégiai hibát vétett az MS, és már lényegében a kezdettektől, és az azóta eltelt 2-3 kulcspillanatban is lehetett látni, hogy ez a szekér bizony lefelé gurul a lejtőn, és a lejtő végén ott a szakadék.
    Többször is lett volna esélyük, hogy szembenézzenek a WP problémáival, de egész egyszerűen nem tették meg. Hogy milyen megfontolásból, nem tudom.

    Ami a lényeg, hogy ha egy rendszer 5 év alatt nem jut el egy olyan szintre, ami már ki élvezetes szinten, kompromisszumok nélkül tudja elégíteni az alap felhasználói igényeket, akkor nem érdemli meg, hogy létezzen.

    Külön vicc, hogy sokszor az MS SAJÁT szolgáltatásai, appjai jobbak voltak a konkurens platformokon, mint WP-n. Ha ők nem képesek minőségi szoftvereket írni a saját sz*rjukra, akkor miért várják el, hogy a "developer"-ek megtegyék. Főleg úgy, hogy az MS még alájuk is pakolt, el is lehetetlenítette őket, sokszor.
    Főleg úgy, hogy az amúgy is karcsú, 1-2%-os piaci részesedésük felét is az ultraolcsó, profitot nem termelő telefonok adták. Egy ilyen felhasználó réteg pedig nem fog fizeti az appokért, tehát nem érdemes nekik fejleszteni.

    Már 5 éve is megmondtam, hogy vagy radikálisan változtatnak a WP koncepcióján, vagy keményen meg fognak vele bukni. Ezt már nagyon sokszor elmondtam, még akkor is, amikor a sok kis bértroll megaszonta, hogy a WP a legjobb OS a világon, és én vagyok a hülye, és mekkora siker a WP és még mennyivel nagyobb siker lesz.
    Pedig csak elemi logika kellett hozzá, hogy az ember belássa, mi lesz a platform sorsa, ha az MS nem változtat.
    Az MS nem változtatott, ennek hál a WP még mindig egy kegyetlenül rossz, használhatatlan rendszer, ami immáron az egyetlen dzsókerét is elveszítette. Szerintem most már mindenki látja, hogy ez bukó. Aki valaha kipróbált WP-s telót, az menekül előle, mint a huzat. Mára már maga az MS is belátta, hogy ezt elszúrta.

    Marad a prémiumoskodás a Surface mobillal, már ha jön, vagy marad a kivonulás.
    A Surface mobil egy érdekes topik, nem kizárt (ha ügyesen áll hozzá az MS), hogy a nagyon kevés eladott darabszám mellett (negyedévente 1 millió, maximum) is profitábilis lesz, de sikerként akkor sem lehet majd elkönyvelni.

    Egy szó mint száz a WP 5 év alatt sem tudott használható platformmá, életképes alternatívává válni, és csak a dollár milliárdos veszteségeket termeli. Mostanra kimondottan totális piaci kudarc, ami jobb, ha nem is létezik, mert nincs helye a piacon.
  • dartois83
    #3
    Lehet, hogy az 535 nem volt egy sikeres széria, mert amikor a 640 XL-t vettem, akkor az eladók kifejezetten lebeszéltek az 535-ről, hogy az nem jó. Szerintem lenne még fejlődési potenciál a Windows Phone-ban.

    Nem mellesleg, nekem előtte egy belépő szintű, de a vásárláskor egyáltalán nem olcsó androidos telefonom volt, ami állandóan lassú volt, hiába tettem állítgattam vissza gyári állapotra és telepítgettem újra. Ennek ellenére nem gondolom, hogy az android rossz lenne, mert ott is fejlődik, de a Microsoft telefon akkor jobb alternatíva volt. Most én is meggondolnám az androidost, de teljesen meg vagyok elégedve a mostanival. Az Apple mindig is túlárazott volt, akármennyire jó is lehet.
  • CairoJack
    #2
    Nekem van 535-m, ugyan olyan szutyok, mint az árkategóriába eső összes többi telefon (lassú, döcögős, laggolós). Igaz ez persze arra a korra nézve, amikor kapható volt. Mert mára fordult a kocka. Ma egy alsó közép kategóriás androidos telefon, 40-50 ezres árcetlivel, messze többet nyújt, mint egy WP-s telefon, mind hardverben, mind szoftverben. Sőt, ha szoftveresen nézzük, a legolcsóbb androidos telefon is többet nyújt, mint egy Lumia 950. Leszámítva a continuum-ot, az viszont szintén egy marginálisan hasznos, kiforratlan, lényegében semmire sem használható megoldás.
    10 év múlva lehet, hogy faxa lesz, de addigra a konkurencia is fejlődni fog. Sőt. Megnézve az elmúlt 5 évet, világosan látszik, hogy az Android, IOS sokkal gyorsabban fejlődik, mint a WP.

    Egész nevetséget, hogy ennyi idő alatt nem jutott el a WP oda, hogy kompromisszumoktól mentesen lehessen rajta alap dolgokat megoldani.
    Annyira használhatatlan, és alacsony színvonalú az egész, hogy meg is érdemli a bukást a rendszer.

    Nekem nem fog a WP hiányozni. Hiányozni a fog a piacról egy harmadik erő, egy alternatíva az IOS és az Android mellé, de maga a WP nem, mert az a vacak OS annyira használhatatlan, hogy képtelen betölteni az alternatíva szerepét.
    Jobb ezt a projectet lelőni, mint zombiként vegetálni hagyni. Mindenkinek jobb.
  • dartois83
    #1
    Nagy kár érte, mert megfizethető áron volt jó telefon, összhangban a hardver-szoftver. Nem problémamentes a Windows 10 mobil változata, de 1 giga rammal is kiszámíthatóan működik. Sajnos sokan nem ismerik, ódzkodnak a felületétől (csempék) meg az alkalmazások hiányától (ebben van igazság), de egy teljesen megbízható rendszerről van szó.

    Tegyük hozzá, hogy az androidok is talán egyre megbízhatóbbak és olcsóbbak lettek az erősebb hardverű telefonok is. Pár éve még nem volt a helyzet, jobban ki kellett volna használni az android akkori gyengélkedését és több alkalmazást kellett volna fejleszteni.