6
  • caprine #6
    Igazából a bank szektor és nem az IT uralja amerikát. Az elnökválasztáshoz sok pénz kell, magyarán bárki is lesz elnök az eladja magát, ennyi. Az "elit" rájött mi kell a népnek, egy olyan figura akit mindenki szeret, egy bohoc!, vagy egy színész aki el tudja játszani ezt a szerepet, ennyi. Bush, Clinton mindegyik bohoc volt, Reagen reklám színész, obama meg minden tömegbeszédénél összeseik valaki ö meg eljátsza a megmentöt. Obamának az anyja CIA-s volt, az volt a feladata, hogy nős férfiakat elcsábitott, szóval nulla erkölcsű család. Az egyetlen aki az utobbi időben nem volt ilyen az az idősebb bush, de ő meg alapból olyan mint azok akik a háttérből rángatják a szálakat. Nagyon sajnálom az amerikaiakat, de az izraeliakat is, de komolyan, amit a vezetőik a cionisták csinálnak az köpedelem.

    Tavaly hoztak egy egy törvényt, hogy tilos az iraki invázió ellen tüntetni, sajtószabadság meg szólás szabadság mi?!
  • jkedzs
    #5
    bejuttatják Trámpot, amerika megint rendet tesz a világban, de főleg Európában, mert itt aztán komoly problémák vannak ugye, és minden szép és jó lesz, ne aggódjatok!
    ámen!
  • paby88
    #4
    Kennedy óta nem volt ott olyan elnök aki nem bábu lett volna
  • Omega
    #3
    Az USA-ban eleve furcsa egy kicsit a demokrácia értelmezése. Hogyha a közakarat dönti el, hogy milyen kormány alakuljon, ahhoz a választáson bármilyen ideológiájú jelöltnek meg kellene jelennie. Viszont nem ez van, hanem csak kettő ideológiát kijelöltek és csak annak a kettőnek az eldöntését bízták rá a népre. Így kordában van a tartva népakarat, nehogy valaki beleköpjön az elit ügyeibe.
  • MerlinW
    #2
    Trump vagy Clinton, sosem számított. Amerikában az elnök többnyire csak kirakatbábú az utóbbi évtizedekben.
  • Caro
    #1
    Én nem emelném ki az IT szektort, de az látszik, hogy az USA-ban mekkora gazdasági lobbi van, és magasról tesznek az average Joe-k érdekeire.
    Pénz mindenek felett, iszonyatos jövedelemkülönbségek, hatalmas államadósság. Nem lennék most fiatal az USA-ban...
    Trump-ot meg hagyjuk, az ember teljesen hiteltelen, akárcsak Clintonné is. Ha ezek kerülnek hatalomra, nem sok jóra számíthatunk.
    Sanders mögött van egy értékrend, ami mögött több évtizedig kiállt, de sajnos nagyon fogy az esélye, hogy jelölt lehessen.